X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Was! Kkkaaarrr tort pierwsza klasa!

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was, niech Ignaś zdrowo rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 22:07

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerci myślałam dzisiaj o Tobie! Gratuluję! Cieszcie się sobą:)

Kkaarr jak dla mnie szacun! Perfekcja!💕

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici, super, gratulacje :-) choć 2840 to nie taki znowu pączuś, raczej kruszynka :-)
    super, że już jest po wszystkim, byłaś mega dzielna skoro "odkurzacz" poszedł w ruch, też bym krzyczała na cały szpital ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jaki piękny tort!!! :D

Gratuluję mamusiom :)

Czy miała może któraś z Was wózek Riko Vario?
    Czy wózkowe materacyki z gąbki pierzecie w pralce?
    Co z wkładkami dla noworodków do fotelika? Też w pralce?
    Tylko na pokrowcu mam metkę, że w 30 stopniach (fotelik maxi cosi pebble plus).

Dzięki za odp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 22:51

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ale wypasiony tort- mega- podziwiam bo na pewno się przy nim napracowałas.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci gratulacje🍼🍾dużo zdrówka dla Was!

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerci gratulacje!!

Kkkaaarrr jadłabym 😋

Ciekawe ktora teraz się rozpakuje ( nie licząc Kiniorka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 22:50

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerci wielkie gratulacje! Super, że wszystko dobrze ☺️

kkkaaarrr wspaniale Ci wyszedł ten tort, narobiłaś mi smaka 😉

Moni na pewno jest Ci mega ciężko głównie ze względu na Alę. Mimo tego wiedz o tym, że teraz ona bardzo przeżywa Twoją nieobecność, ale za kilka lat nie będzie nawet tego za bardzo pamiętać. Moja mama też trafiała czasem do szpitala jak byłam jeszcze małą dziewczynką i dziś pamiętam tylko tyle, że nie chciałam wyjść z jej łóżka a tata robił mi krzywo kucyki 😀 Dacie wszyscy radę ✊✊✊

A ja walczę dalej z grypą, którą zafundował mi szpital. Jestem zła, bo czuję się bardzo osłabiona a jak zacznę rodzić to jednak chciałbym mieć siłę i nie kaszleć na takiego noworodka...

W tym jak zaczyna się poród chyba najdziwniejsze jest to, że każda kobieta ma inaczej i dlatego nawet nie mamy jak porównywać swoich objawów.

kkkaaarrr, moni05 lubią tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, gratulacje ❤️

Dziewczyny, może macie pomysł jak mogę sobie pomóc. Ostatnio musiałam leżeć, więc przez unieruchomienie strasznie mnie bolą pachwiny i biodra przy każdym ruchu. Ledwo chodzę i daje rade podnieść nogi. Teraz też za bardzo ani spacerów ani nic. Macie pomysł jak mogę się rozruszac żeby zlikwidować ból? 😣 Może poskakac na piłce? Czy to nie przyspiesza porodu?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci gratuluję :) chyba nie zdarzyłaś przeczytać książki ode mnie... Albo tak Cię natchnela że poszło ;) czas krociutki, mam nadzieję że vaccum nie odbiło się na Tobie ani na Ignasiu. Niech Ci zdrowo rośnie. Odpoczywajcie a jak dojdziesz do siebie napisz coś więcej.

Kkkaaaarrr tort wygląda fenomenalnie. Pewnie był pycha ;)

Nuśka zdrówka. Kuruj się szybko bo tu zaraz i ty możesz tulic swojego Babelka.

Moni oby u Ciebie coś ruszyło. Ani się obejrzysz a będziesz w domu z obojgiem dzieci.

Odnośnie diety matki karmiącej. Moja siostra jest dietetykiem. I ja właśnie uczyli że absolutnie żadnych ograniczeń podczas karmienia, jeść wszystko, byle bez papierosów, % i najlepiej ekologiczne. A ja z synem przeszłam istny armagedon podczas KP. 7mkesiecy katowalam siebie i dziecko swoimi cyckami. Sciagalam laktatorem żeby pobudzić laktacje, na sam dźwięk laktatora robiło mi się niedobrze. Przy pierwszej butelce mm płakałam. I syn wył codziennie, były problemy z brzuszkiem. I to nie były kolki. A przynajmniej nie takie standardowe. Widać było że się męczy a ja ograniczałam po kolei wszystko. Pamiętam jak zjadłam naleśniki z serem a mały potem darl się w niebogłosy. Wyszedł silny AZS i alergia na biało krowy i kury. W odstawke mięso i wszystko co od tych zwierząt pochodzi.
    Więc te teorie, mity obalane co chwilę, co chwilę nowe. Zmiany w standardach karmienia i rozszerzania diety. To co było zalecane 5 czy 10 lat temu jest już nieaktualne.
    Nie popadajmy w paranoja, obserwujmy uważnie swoje dziecko i siebie. Napewno zdrowa dieta nikomu nie zaszkodzi. Ale wiadomo że jak matka napoje się oranzady to mleko nie będzie gazowane. Z drugiej strony są związki łatwo przenikają e do mleka typu alkohol czy kofeina i wiele innych.

Ktoś pytał o fluoksetyne. Należy skonsultować z lekarzem prowadzącym oraz psychiatra. To bardzo indywidualna sprawa. Zależy od stanu matki.

I czy kogoś jeszcze tak mega boli przy ruchach dziecka. Ból w spojenie, a wręcz w całej miednicy. Chyba mała próbuje zejść niżej ale ja czuję jakby mnie miało rozerwać. Mogę jakoś jej pomóc w pasować się w kanał. Piłka już w użyciu.

kkkaaarrr, moni05 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:25

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przybijam piąteczki z moim dzidziusiem 😀 czuje, że wypycha jakieś kolanko albo łokieć w miejscu w którym go głaskam, na chwilę się chowa i znowu przychodzi w to samo miejsce, żeby go pogłaskać ❤️

KasiaP, ammarylis, Atyde, Jupik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka mam to samo... Nie śpię, bo nos cały zawalony, w pozycji leżącej masakra idzie się udusić. Gardło boli coraz bardziej, próbuję się powstrzymać od kaszlu, żeby nie szarpać brzucha, ale całkiem się nie da. Dodatkowo właśnie mam gigantyczną zgagę, siedzę i pije mleko 😳

Rano przejdę się chyba do ośrodka zdrowia, może jednak trzeba antybiotyk. Już raz w ciąży brałam amotaks.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:16

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, gratulacje! Dużo zdrówka i wszystkiego naj 🍾

Kkkaaarrr, tort cudny. Smaka mi narobilas, jakie pyszności 😁

Kiniorek, jak samopoczucie? Dziś Wasz wielki dzień! Kciuki, dużo, dużo kciukow 🤛🤜

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, ogromne gratulacje! 😘💐 dzielna jesteś mega 😊

Kkkaaarrr - wszystkiego dobrego dla synka! Przede wszystkim zdrówka, bo jest najważniejsze, co już wiecie 😘 tort mega, profesjonalny wręcz 😉

Kiniorek, kciukam! 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ