X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poszły wody,mimo oks nie było skurcz y i zrobili Ciecię

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi skurczami zauważcie, że przy pierwszych porodach każda z nas pisze, że były silne i nie dało ich się z niczym pomylić. Te straszaki, lekkie bóle itd.to przy drugiej ciąży, ja w pierwszej też czegoś takiego nie miałam, jak już poszło to z grubej rury, więc spokojnie.

Nuska, moja koleżanka miała dosłownie 2 mce taka sytuację- 1 dziecko, wody odeszły jej rano, pojechała do szpitala. Skurczy zero. Dali oksy, nic się nie rozkręcalo. Wieczorem decycja o cc i na stół. Co poród to inna historia, na Wodnisiu (zajęcia na basenie dla niemowląt) miałam dziewczynę, która przy 1 ciąży (!) co się mówi, że akcja się rozkręca i długo trwa, nie zdążyła do szpitala i poród odbioral w domu mąż+ratownicy z karetki, którzy dojechali.. jak tak słucham opowieści porodowych, to książkowy poród jest tylko..w książkach ;-)

KasiaP, nuśka91 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, wspaniała wizja, najbardziej mnie te wody na kafelki rozbawiły :D oby się spełniło co do joty :)

Cabrera lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kokoosowa, to rzeczywiście akrobata ;)
    Ale dzięki temu moze zapadła decyzja, kciuki na pokładzie ✊✊

A ja dziś właśnie chciałam pytać dziewczyny juz doświadczone, czy na pewno nie da się przegapić skurczy i rozpoczęcia porodu...ale widzę, ze to nie takie proste 😂
    Mi by się marzył taki klasyczny początek porodu: odchodzą wody (ale oczywiście nie w łóżku, ani na drewnianej podłodze, tylko gdzieś na kafelkach😂), następnie idę się wykapać, pojawiają się skurcze, jedziemy do szpitala (tu oczywiście bez problemu znajdujemy miejsce do zaparkowania ;)), na IP mało ludzi, przyjęcie, rozwarcie Ok 5-6 cm, czyli na porodówkę, podajemy zzo, rodzimy i za 1,5 h Staś jest z nami ❤️ W tym czasie oczywiście ja wyglądam pięknie i pachnąco, a eM. głaszcze mnie po rękach 🥰

To sobie wymarzyłam 😂😂😂 ale już raz tu napisałam, co by mi się marzyło i to się spełniło, wiec wyrazie w zamawiam powyższa wersje porodu ;)

Cabrera, ja tez taka wersje porodu poproszę!

Cabrera lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kkkaaarrr dawaj znać co u Ciebie. Daleko masz do szpitala? I tak jestem w szoku, że Cię puścili, mam wrażenie, że w moim szpitalu zostawiliby mnie z czymkolwiek bym przyjechała 😉
    Nie, mam bliziutko, 3km, w nocy 5min, a jakby byly korki w godzinach szczytu to mozna pociagnac torami tramwajowymi, wiec nawet o zlej godzinie moge tam szybko dotrzec.
    Powiedzieli mi wczoraj, ze gdyby bylo tydzien pozniej to pusciliby mi wody i od razu bym urodzila, ale ze jest 38+0 to musialabym ich bardzo o to poprosic to wtedy mogliby naciagnac zastosowanie 'tej procedury' pod moj stres zwiazany z obciazonym wywiadem polozniczym. Ja mimo wszystko nie chce robic nic wbrew naturze i pomimo tego, ze sytuacja jest ogolnie rzecz ujmujac irytujaca, zagryzam zeby i wierze, ze dla Niny tak bedzie lepiej, skoro dlugo sie zbiera do wyjscia, moze ma jakies powody

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    No i cesarka. Pewnue jutro. Decyzja jeszcze wisi bo musza ugadac z neonatologiem bo tu tez idzie w parze z operacja.
    Bartek tak skakał w nocy ze sie obrócił. Czulam ze juz inaczej brzuch lezy. Mam jeszcze kawalek szyjki i wchodza 3 palce.
    Moze byc dzis jesli sie okaze ze neonatolog wyrazi zgode.

Gdyby sie nie obrocil to juz by mi wody puszczali na porodowce. A ze sie obrocil to lipa.

Bartek to chłopak pełen niespodzianek :) ja tam wierze ze z jakiegoś powodu się obrócił i widocznie cc to da was lepsza opcja. To teraz jesteśmy z wami i przesyłamy pozytywne wibracje, niech się wszystko potoczy możliwie gładko.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, ja tez rozumiem ze nie dostaniesz antybiotyki, bo po co jeśli tk noe bakteryjna infekcja. Szkoda tylko ze tak długo cię trzymali w szpitalu. A masz nebulizator żeby sobie zrobic inhalacje? Wydaje mi się, że przy twoim kaszlu to by było dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:47

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka też myślę że nebulizacja była by dla Ciebie dobra, ja jak byłam chora to wlasnienie nebulizacja 3razy dziennie uratowały mnie przed antybiotykiem i pomogły w kilka dni z kaszlem warto sprobowac.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad dwie godziny w kolejce. Gbs ujemny, szyjki nie ma, rozwarcie na palec, głowa w kanale. Przypaletala się infekcja jakaś i jeszcze globulki dostałam na 6 dni. Masakra...

Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia lajk za wynik.

Jutro cesarka po 8. Wiec jestem pierwsza w kolejce.
    Ostatni dzien z brzuszkiem.
    Juz mi wyjasnily wszystko co sie moze zdążyć łącznie z gradobiciem i kokluszem. Uwielbiam to ich straszenie.
    Tez fajna data 20 wrzesnia. Jeszcze bedzie zodiakalna panna

KasiaP, wiktoriaa, kkkaaarrr, Jupik, Milanka, moni05, aga_ni, Monalisa88, silent, sandrina22, kasia1518, nuśka91, pOla34, Cabrera, mia4444, przedszkolanka:), ammarylis, Karooo93, japonka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kalcia lajk za wynik.

Juz mi wyjasnily wszystko co sie moze zdążyć łącznie z gradobiciem i kokluszem. Uwielbiam to ich straszenie.
    Kochana kciuki za jutro! :) a poinformować o wszystkim, co się może zdarzyć muszą, bo taki jest ich obowiązek zwyczajnie, nie dlatego, że chcą Cię straszyć.
    Mam nadzieje, że wszystko będzie jak najlepiej! :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kalcia lajk za wynik.

Nic się złego nie zdarzy!!wszystko musi być dobrze!i tego się trzymamy!jutro wszystkie jesteśmy z Wami!✊✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie o ktg. Dostajecie wydruk do ręki czy tylko opis?

Nie dostaje ani opisu, ani wydruku😲 mówi czy ok i tyle...

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wydruk ktg i z nim idę do lekarza, który mówi czy jest ok czy nie

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, dobrze że Cię widzę. Mam pytanie wyprawkowe. Czy bierzesz pieluchy tetrowe?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, będzie dobrze! 😘 trzymam kciuki z całych sił ✊🏻✊🏻 Tez lubię 20.09. To data urodzenia mojej przyjaciółki 😊😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a jak u ciebie??
    U nas po 20 wrzesnia same urodziny. I jeszcze Bartek sie dołączył.
    Teraz mnie kopie nogami w szyjke. Ale tak ze mam wrazenie ze zaraz ta noga mu wypadnie przez pochwe. Heheh

A do mojej sali doszla nowa pani. 20 minut płakała a chlop za nia biega i troche melodramat idzie. A chcialam sobie ksiazke poczytac.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowe kciuki za jutro!

Sandrina ja ktg dostaje oryginał z pieczątką i podpisem gin a oni biorą sobie kserokopie.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, dobrze że Cię widzę. Mam pytanie wyprawkowe. Czy bierzesz pieluchy tetrowe?
    Spakowałam do szpitala 6 pieluch tetrowych takich większych, innych nie brałam. W razie czego mąż dowiezie a myślę, że wystarczy na początek:) też już pakujesz torbę? :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wiedzą, że po tej ciąży zamykają fabrykę reprodukcyjną ;D nie macie pewnego senymentu do brzuszka? Że to być może już ostatnie takie chwile z brzuszkiem w życiu? Mnie się ostatnio takie myśli przypałętały i pomimo wszystkich dolegliwości... głaszczę go częściej i czulej niż zwykle ;D

moni05, KasiaP, Goemi lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ