WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poszły wody,mimo oks nie było skurcz y i zrobili Ciecię

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi skurczami zauważcie, że przy pierwszych porodach każda z nas pisze, że były silne i nie dało ich się z niczym pomylić. Te straszaki, lekkie bóle itd.to przy drugiej ciąży, ja w pierwszej też czegoś takiego nie miałam, jak już poszło to z grubej rury, więc spokojnie.

Nuska, moja koleżanka miała dosłownie 2 mce taka sytuację- 1 dziecko, wody odeszły jej rano, pojechała do szpitala. Skurczy zero. Dali oksy, nic się nie rozkręcalo. Wieczorem decycja o cc i na stół. Co poród to inna historia, na Wodnisiu (zajęcia na basenie dla niemowląt) miałam dziewczynę, która przy 1 ciąży (!) co się mówi, że akcja się rozkręca i długo trwa, nie zdążyła do szpitala i poród odbioral w domu mąż+ratownicy z karetki, którzy dojechali.. jak tak słucham opowieści porodowych, to książkowy poród jest tylko..w książkach ;-)

KasiaP, nuśka91 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, wspaniała wizja, najbardziej mnie te wody na kafelki rozbawiły :D oby się spełniło co do joty :)

Cabrera lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kokoosowa, to rzeczywiście akrobata ;)
    Ale dzięki temu moze zapadła decyzja, kciuki na pokładzie ✊✊

A ja dziś właśnie chciałam pytać dziewczyny juz doświadczone, czy na pewno nie da się przegapić skurczy i rozpoczęcia porodu...ale widzę, ze to nie takie proste 😂
    Mi by się marzył taki klasyczny początek porodu: odchodzą wody (ale oczywiście nie w łóżku, ani na drewnianej podłodze, tylko gdzieś na kafelkach😂), następnie idę się wykapać, pojawiają się skurcze, jedziemy do szpitala (tu oczywiście bez problemu znajdujemy miejsce do zaparkowania ;)), na IP mało ludzi, przyjęcie, rozwarcie Ok 5-6 cm, czyli na porodówkę, podajemy zzo, rodzimy i za 1,5 h Staś jest z nami ❤️ W tym czasie oczywiście ja wyglądam pięknie i pachnąco, a eM. głaszcze mnie po rękach 🥰

To sobie wymarzyłam 😂😂😂 ale już raz tu napisałam, co by mi się marzyło i to się spełniło, wiec wyrazie w zamawiam powyższa wersje porodu ;)

Cabrera, ja tez taka wersje porodu poproszę!

Cabrera lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kkkaaarrr dawaj znać co u Ciebie. Daleko masz do szpitala? I tak jestem w szoku, że Cię puścili, mam wrażenie, że w moim szpitalu zostawiliby mnie z czymkolwiek bym przyjechała 😉
    Nie, mam bliziutko, 3km, w nocy 5min, a jakby byly korki w godzinach szczytu to mozna pociagnac torami tramwajowymi, wiec nawet o zlej godzinie moge tam szybko dotrzec.
    Powiedzieli mi wczoraj, ze gdyby bylo tydzien pozniej to pusciliby mi wody i od razu bym urodzila, ale ze jest 38+0 to musialabym ich bardzo o to poprosic to wtedy mogliby naciagnac zastosowanie 'tej procedury' pod moj stres zwiazany z obciazonym wywiadem polozniczym. Ja mimo wszystko nie chce robic nic wbrew naturze i pomimo tego, ze sytuacja jest ogolnie rzecz ujmujac irytujaca, zagryzam zeby i wierze, ze dla Niny tak bedzie lepiej, skoro dlugo sie zbiera do wyjscia, moze ma jakies powody

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    No i cesarka. Pewnue jutro. Decyzja jeszcze wisi bo musza ugadac z neonatologiem bo tu tez idzie w parze z operacja.
    Bartek tak skakał w nocy ze sie obrócił. Czulam ze juz inaczej brzuch lezy. Mam jeszcze kawalek szyjki i wchodza 3 palce.
    Moze byc dzis jesli sie okaze ze neonatolog wyrazi zgode.

Gdyby sie nie obrocil to juz by mi wody puszczali na porodowce. A ze sie obrocil to lipa.

Bartek to chłopak pełen niespodzianek :) ja tam wierze ze z jakiegoś powodu się obrócił i widocznie cc to da was lepsza opcja. To teraz jesteśmy z wami i przesyłamy pozytywne wibracje, niech się wszystko potoczy możliwie gładko.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, ja tez rozumiem ze nie dostaniesz antybiotyki, bo po co jeśli tk noe bakteryjna infekcja. Szkoda tylko ze tak długo cię trzymali w szpitalu. A masz nebulizator żeby sobie zrobic inhalacje? Wydaje mi się, że przy twoim kaszlu to by było dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:47

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka też myślę że nebulizacja była by dla Ciebie dobra, ja jak byłam chora to wlasnienie nebulizacja 3razy dziennie uratowały mnie przed antybiotykiem i pomogły w kilka dni z kaszlem warto sprobowac.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad dwie godziny w kolejce. Gbs ujemny, szyjki nie ma, rozwarcie na palec, głowa w kanale. Przypaletala się infekcja jakaś i jeszcze globulki dostałam na 6 dni. Masakra...

Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia lajk za wynik.

Jutro cesarka po 8. Wiec jestem pierwsza w kolejce.
    Ostatni dzien z brzuszkiem.
    Juz mi wyjasnily wszystko co sie moze zdążyć łącznie z gradobiciem i kokluszem. Uwielbiam to ich straszenie.
    Tez fajna data 20 wrzesnia. Jeszcze bedzie zodiakalna panna

KasiaP, wiktoriaa, kkkaaarrr, Jupik, Milanka, moni05, aga_ni, Monalisa88, silent, sandrina22, kasia1518, nuśka91, pOla34, Cabrera, mia4444, przedszkolanka:), ammarylis, Karooo93, japonka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kalcia lajk za wynik.

Juz mi wyjasnily wszystko co sie moze zdążyć łącznie z gradobiciem i kokluszem. Uwielbiam to ich straszenie.
    Kochana kciuki za jutro! :) a poinformować o wszystkim, co się może zdarzyć muszą, bo taki jest ich obowiązek zwyczajnie, nie dlatego, że chcą Cię straszyć.
    Mam nadzieje, że wszystko będzie jak najlepiej! :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kalcia lajk za wynik.

Nic się złego nie zdarzy!!wszystko musi być dobrze!i tego się trzymamy!jutro wszystkie jesteśmy z Wami!✊✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie o ktg. Dostajecie wydruk do ręki czy tylko opis?

Nie dostaje ani opisu, ani wydruku😲 mówi czy ok i tyle...

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wydruk ktg i z nim idę do lekarza, który mówi czy jest ok czy nie

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, dobrze że Cię widzę. Mam pytanie wyprawkowe. Czy bierzesz pieluchy tetrowe?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, będzie dobrze! 😘 trzymam kciuki z całych sił ✊🏻✊🏻 Tez lubię 20.09. To data urodzenia mojej przyjaciółki 😊😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a jak u ciebie??
    U nas po 20 wrzesnia same urodziny. I jeszcze Bartek sie dołączył.
    Teraz mnie kopie nogami w szyjke. Ale tak ze mam wrazenie ze zaraz ta noga mu wypadnie przez pochwe. Heheh

A do mojej sali doszla nowa pani. 20 minut płakała a chlop za nia biega i troche melodramat idzie. A chcialam sobie ksiazke poczytac.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowe kciuki za jutro!

Sandrina ja ktg dostaje oryginał z pieczątką i podpisem gin a oni biorą sobie kserokopie.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, dobrze że Cię widzę. Mam pytanie wyprawkowe. Czy bierzesz pieluchy tetrowe?
    Spakowałam do szpitala 6 pieluch tetrowych takich większych, innych nie brałam. W razie czego mąż dowiezie a myślę, że wystarczy na początek:) też już pakujesz torbę? :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wiedzą, że po tej ciąży zamykają fabrykę reprodukcyjną ;D nie macie pewnego senymentu do brzuszka? Że to być może już ostatnie takie chwile z brzuszkiem w życiu? Mnie się ostatnio takie myśli przypałętały i pomimo wszystkich dolegliwości... głaszczę go częściej i czulej niż zwykle ;D

moni05, KasiaP, Goemi lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ