WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Kotecki, gratki <3 cudowny synuś! Taki dojrzały się wydaje :)
    Karrrr, Kalcia, kciuki żeby się rozkręciło! I nie wariujcie tam! Spokój przede wszystkim :)
    Moni i Kokosowa, Wam życzę szybkich decyzji co dalej z Wami będzie. Najgorsza raka niepewność.
    Brunetka, super że wychodzisz, skoro i tak nic w szpitalu nie robią. Oby raz dwa przeszło jak w domku będziesz. A może z zatok ten kaszel masz? Może jakieś inhalacje by pomogły?
    Przedszkolanka, współczuję zęba :( zdrówka :*
    A reszcie miłego dnia :*

przedszkolanka:), Cabrera, Kotecki lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie o ktg. Dostajecie wydruk do ręki czy tylko opis? Bo u mnie tylko opisy dają, i jakoś niepocieszona jestem.
    I jeszcze jedno - jak wytrwać na jednym boku pół godziny? Bo ja tak cierpne po kilku minutach, że aż mi się słabo robi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 09:22

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Był obchod, lekarz się pyta co tam, infekcja? Ja mówię, że tak, że dalej to samo, bez zmian. To on na to: Pani niech sobie tą infekcje leczy w domu 🤦‍♀️ No i dziś wychodzę. Badał mnie na fotelu to się pyta czy mam jeszcze babcie.. Ze babci mam się zapytać jak to wyleczyć 🤷‍♀️ A pytałam o antybiotyk to mówił, internista nie przepisał, on też uważa że nie trzeba, że antybiotyk tylko jeszcze bardziej oslabi. I tyle w temacie..
    Szczerze to za takie teksty w UK lekarz by poleciał z roboty. W Polsce lekarze bogowie kuźwa. Ja to pamiętam jak mi w polsce z Gaba lekarz Teksty non stop walil. Nie pasowało mu wszystko. Np pytał o stan cywilny bo mam zostawione swoje nazwisko a męża nie odpisałam wtedy jeszcze bo nie miałam kiedy bo ślub był w UK a tu nie zmieniaja w urzedsie stanu cywilnego, do tego nazwisko którego wymowić nie umiem więc posługuje się swoim. Ale mężatki ponoć traktuje lepiej więc ważne info. Na usg zamiast zmierzyć mi dziecko mierzyl mi warstwę tkanki tłuszczowej bo przeszkadzało mu ze nie jestem anorektyczka. Np w 12 tyg powiedział mi że gdybym była szczupleksza to by mi podał płeć a tak to nie poda. A tej dziewczynie przede mną (szkieletor normalnie) podał. I nie to że jestem jakaś otyla, normalna. Nie modelka ale rozmiar 38-40 przy 175cm wzrostu noszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 09:29

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Tak tak, jasne. 2 kg to super waga, nie chciałam Cię straszyć ani nastawiać negatywnie. Masz kontakt z lekarzem? Może warto to podglądnąć?
    Do jutra nigdzie się nie wybieram póki nie będzie ostateczności. Nie mam co zrobić z synkiem. A jutro wraca mój tata więc jak coś to się nim zajmie A ja gdzieś podejdę. Do szpitala nie chce bo wiem że mnie zostawia bo mam na poniedziałek skierowanie na echo serca płodu to każą siedzieć do poniedziałku . . .

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cesarka. Pewnue jutro. Decyzja jeszcze wisi bo musza ugadac z neonatologiem bo tu tez idzie w parze z operacja.
    Bartek tak skakał w nocy ze sie obrócił. Czulam ze juz inaczej brzuch lezy. Mam jeszcze kawalek szyjki i wchodza 3 palce.
    Moze byc dzis jesli sie okaze ze neonatolog wyrazi zgode.

Gdyby sie nie obrocil to juz by mi wody puszczali na porodowce. A ze sie obrocil to lipa.

kkkaaarrr, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki gratulacje!!! Cydowny chlopak :) Jakos Ci chlopcy sie nam pierwsi pchaja :)

Kiniorek ja laktatorem sobie rozkrecilam laktacje I to calkiem konkretnie wiec w domu bez stresu sie wszystko rozkreci. A kiedy Was wypisuja?

Co do teztow butelkowych stwierdzam ze Avent I Lovi sa beznadziejne... leci z nich jak z kranu. Poki co u nas najlepiej sprawdza sie Nuk I na piersi poki co karmimy sie z kapturkami z aventa, sa w porzadku.

Ja na gbs ktory byl ujemny tez czekalam tydzien.

Dziewczyny co na uciazliwy kaszel przy kp??

Kotecki lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuje Wam tych straszaków... to musi być strasznie durne uczucie... że niby coś a jednak nic. I cholernie męczące 😞 oby jak najkrócej...

Brunetka, Ty się zastanów czy to w tym szpitalu Ty chcesz rodzic... kpina.

Sandrina, spokojnie możesz poprosić o zmianę boku. Wtedy zapis odkreślają i zaznaczają zmianę pozycji. Tak jest tu przynajmniej.

KasiaP ja wiem co mnie czeka, nie wiem tylko kiedy. Póki co obserwacja wieczna... 🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie na ktg. Nie znosze tego badania to jest jedna wielka męczarnia. To moje 3 i zawsze dostaje wydruk i od razu lekarz speawdza i mowi czy jest ok
    Ale distaje tez swoją kopie.

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa najważniejsze że już jest decyzja!myślami jesteśmy z Wami i mocno trzymamy kciuki👍✊musi być dobrze!trzymaj się kochana✊

Kookosowa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, ale Ci Bartek zrobił numer. Trzymam kciuki ✊🏻

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ni nawet nic nie mów 😖 idę z założeniem dzisiaj,że wezmę ten antybiotyk, nawet nie wiem jak z nim pogadam jak buzi otworzyć nie mogę :/

Kasia P:*
    Brunetko no i dobrze,że wychodzisz. Ja też jestem anty antybiotyków,ale u Ciebie długo już to trwa chyba? Próbuj ewentualnie w domu wszystkie miody,czosnek,sok malinowy,dużo leżenia,imbir..

Kokosowa jak to się obrócił?;o to akrobata!

Aaga ja jestem za tomem tippe jeśli chodzi o butelki ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka no glowa w górze. Wczoraj na usg byl do wyjscia. W nocy tak sie kręcił ze myslalam ze nie zasne i rano tez dziwnie go czulam. I cyk na usg juz glowa w gorze.
    A juz bym rodzila. Co za dziecko hehe

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, wiedziałam, ze u Ciebie to już kwestia najbliższych dni :) Informuj nas na bieżąco ✊🏻

3uqruv0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Był obchod, lekarz się pyta co tam, infekcja? Ja mówię, że tak, że dalej to samo, bez zmian. To on na to: Pani niech sobie tą infekcje leczy w domu 🤦‍♀️ No i dziś wychodzę. Badał mnie na fotelu to się pyta czy mam jeszcze babcie.. Ze babci mam się zapytać jak to wyleczyć 🤷‍♀️ A pytałam o antybiotyk to mówił, internista nie przepisał, on też uważa że nie trzeba, że antybiotyk tylko jeszcze bardziej oslabi. I tyle w temacie..
    E e e że co kurna? Sorry ale mój mózg nie ogarnia pójścia do lekarza który nie mówi jak wyleczyć tylko zapytać babcię :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:00

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po KTG, miałam dziś i 2 dni temu, skurcze najwyższe na poziomie 60, jeszcze 5 dni :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    E e e że co kurna? Sorry ale mój nie ogarnia pójścia do lekarza który nie mówi jak wyleczyć tylko zapytać babcię :O
    To tzw lekarz z powołania najwidoczniej :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, a to niespodzianka! Wszystko przez te wody, tak to już by miejsca nie miał. Ale przynajmniej podjęli wreszcie jakąś decyzję. Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończe się do porodu. Zakładam klub zombi. Właśnie moja księżniczka w nocy też się strasznie kręciła i znowu pojawił się mega ból w spojeniu. Do tego w którymś momencie poleciało sporo wodnistego śluzu a ja już myślałam że to wody. Jakieś tam skurcze były i już nie zasnęłam do 6. A o 7 syn mnie zbudzil bo już dzień mamo!

Z plusów mój mąż ma zwolnienie na kolejny miesiąc na te swoją rękę złamana to jakby nie było będzie w domu a nie w pracy.

Kokosowa to jak Bartek teraz leży?
    Edit:już widzę. Niezły akrobata.

I będę trochę bronić lekarza od Brunetki. Wiem że każdy chce się czuć zaopiekowany. Ale skoro to tylko przeziębienie to antybiotyk nie pomoże a właśnie osłabia. Nie ma "nic silniejszego" tylko leczenie objawowe bo p/wirusowych leków ciężarnej nie podadzą. I zostają domowe sposoby.
    Może tekst z babcią nie był trafiony. Fakt. Tylko jak się leży na polozniczym to w receptionariuszu nie ma leków na przeziębienie i NFZ nie sponsoruje nic poza wskazaniami.
    Niestety tak na każdym oddziale. Jak masz cukrzycę a leżysz się na stawy to leki p/cukrzycowe bierzesz swoje.
    Ja nie jestem lekarzem więc tu bardziej Pola może się wypowiedzieć.
    I właśnie Pola, jak u Ciebie?

Mój wynik gbs dodatni :/ był po 3 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 10:05

pOla34 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, to rzeczywiście akrobata ;)
    Ale dzięki temu moze zapadła decyzja, kciuki na pokładzie ✊✊

A ja dziś właśnie chciałam pytać dziewczyny juz doświadczone, czy na pewno nie da się przegapić skurczy i rozpoczęcia porodu...ale widzę, ze to nie takie proste 😂
    Mi by się marzył taki klasyczny początek porodu: odchodzą wody (ale oczywiście nie w łóżku, ani na drewnianej podłodze, tylko gdzieś na kafelkach😂), następnie idę się wykapać, pojawiają się skurcze, jedziemy do szpitala (tu oczywiście bez problemu znajdujemy miejsce do zaparkowania ;)), na IP mało ludzi, przyjęcie, rozwarcie Ok 5-6 cm, czyli na porodówkę, podajemy zzo, rodzimy i za 1,5 h Staś jest z nami ❤️ W tym czasie oczywiście ja wyglądam pięknie i pachnąco, a eM. głaszcze mnie po rękach 🥰

To sobie wymarzyłam 😂😂😂 ale już raz tu napisałam, co by mi się marzyło i to się spełniło, wiec wyrazie w zamawiam powyższa wersje porodu ;)

Konieczynka, nuśka91, kalcia, sandrina22, ManiaM, KasiaP, sunshine03, wiktoriaa, Kookosowa, moni05, Aaga, Milanka, kasia1518, pOla34, mia4444 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co tu się dzieje 😉

Kotecki gratulacje! Zdrówka i szybkiego wyjścia do domu. Chłopczyk śliczny 😊

Kokosowa będzie dobrze, chyba i tak lepsze cc z tym wielowodziem. Dacie radę!

Brunetka mnie podobnie potraktowali. Niech sobie pani "coś" na to kupi w aptece. Ale też wiem, że jest tak jak pisze Konieczynka, po prostu nie mają leków na przeziębienie. W domu sobie zapodawaj witaminy, zimowe herbatki i wszystko co wolno brać w ciąży i do tygodnia powinno przejść. Uważaj tylko żeby nie zarazić np męża, bo mój chyba łapie ode mnie i mam teraz stres, że gdybym rodziła to nie wiadomo czy mógłby być przy porodzie z kaszlem i katarem. No i przy dziecku też beznadziejnie być z przeziębieniem.

Kkkaaarrr dawaj znać co u Ciebie. Daleko masz do szpitala? I tak jestem w szoku, że Cię puścili, mam wrażenie, że w moim szpitalu zostawiliby mnie z czymkolwiek bym przyjechała 😉

Dziewczyny jak odejdą wody to jest to równoznaczne z tym, że skurcze też dojdą, czy może być tak, że same wody pójdą i nic się nie dzieje? Pytam, bo przeraża mnie wywoływanie po tygodniu w szpitalu...

A ja śpię jak suseł, dużo więcej niż powinnam. Dziś chyba 10,5h 😮 No i w szpitalu miałam tak strasznie spuchnięte nogi a teraz w domu są takie chude... Chyba chudsze niż przed ciążą. Ale nie pije jakoś dużo, bo zrobiło się chłodniej i nie czuje tak pragnienia.

Kotecki lubi tę wiadomość

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ