WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Uwemhe a wiedzą dlaczego ktg wyszło źle? Jeżeli nie doczytałam to przepraszam
    Zamieszanie było z tym.ktg. najpierw miałam w medicoverze ktg i lekarz na to spojrzał i powiedział że jest ok. Nastepnego dnia na wizycie pokazałam to mojemu ginowi i on mowi ze zle i mam u niego zrobic. Wiec zrobiłam i bylo ok. Dziś zrobiłam u kogoś innego znowu i ten dzisiejszy powiedział ze ktg płaskie i do szpitala. A w szpitalu zrobili i powiedzieli ze ładne wyszło.
    Moj lekarza ma jutro dyzur i zadzsonilam by mu powiedziec wiec zaproponowal cc jutro. Bo juz od miesiąca chcial bym.jutro miała ale zgodził sie na 27 po.moich naleganiach
    No ale dziś już ufam.Bogu że tak ma byv.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Zamieszanie było z tym.ktg. najpierw miałam w medicoverze ktg i lekarz na to spojrzał i powiedział że jest ok. Nastepnego dnia na wizycie pokazałam to mojemu ginowi i on mowi ze zle i mam u niego zrobic. Wiec zrobiłam i bylo ok. Dziś zrobiłam u kogoś innego znowu i ten dzisiejszy powiedział ze ktg płaskie i do szpitala. A w szpitalu zrobili i powiedzieli ze ładne wyszło.
    Moj lekarza ma jutro dyzur i zadzsonilam by mu powiedziec wiec zaproponowal cc jutro. Bo juz od miesiąca chcial bym.jutro miała ale zgodził sie na 27 po.moich naleganiach
    No ale dziś już ufam.Bogu że tak ma byv.
    Kurcze ciekawe jaki jest powód tego, powiem ci szczerze po twojej historii, aż się wystraszylam, bo w tej ciąży jeszcze ani razu nie miałam robionego ktg. A wizytę nam dopiero 24 września i będzie to już 38 tc

A odczuwałaś wtedy cokolwiek? Mniejsze ruchy lub coś? Czy zupełnie nic, tylko to ktg było źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:41

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Od poniedziałku będę na bieżąco pisała co i jak w usk :) widzisz nawet nie wiedziałam, że trzeba trafić na dyżur z ktg, myślałam, że cały czas robią. Najważniejsze, że już ogarnęłas temat z anestezjologiem to już do przodu :)

OK, pisz wszystko, jak się czujesz,
    czy Ci tam dobrze, jak warunki, personel, zainteresowanie pacjentem. Ja, jak na szpilkach. Choć trochę wyluzowalam, bo mam ogarnięty temat ktg😁
    ... i tak jak napisałaś zaliczonego anestezjologa, więc nawet, jakby bobas wyprzedził nasze plany to ankietka jest.

Ty idziesz w poniedziałek do szpitala, czy w poniedziałek masz już cc? Mnie kazali przyjść dzień przed ustalona data cc, będą robic wyniki.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Od poniedziałku będę na bieżąco pisała

A bierzesz smoczek? Tak mnie tknelo, że moze się trafić wyjec🤭

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie przykro zrobilo. Jutro cc. A moja mama idzie do pracy. Wiedzac ze mam i ze Judka bedzie w przedszkolu to by wziela na żądanie. Toc by ten dzieciak nie byl tam dlugo a Piotrek by byl ze mna ewentualnie pojechały by za Bartkiem jak by go wywozili. A tak to bedzie stres ze piotek w stresie i jeszcze autem bedzie jechać po dziecko do przedszkola ktore i tak bedzie musiala byc dluzej. A ja zostane sama od razu po operacjj i nawet jak go zabiora na operacje to nikt mi nie przekaże informacji. Żal post

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ale mi sie przykro zrobilo. Jutro cc. A moja mama idzie do pracy. Wiedzac ze mam i ze Judka bedzie w przedszkolu to by wziela na żądanie. Toc by ten dzieciak nie byl tam dlugo a Piotrek by byl ze mna ewentualnie pojechały by za Bartkiem jak by go wywozili. A tak to bedzie stres ze piotek w stresie i jeszcze autem bedzie jechać po dziecko do przedszkola ktore i tak bedzie musiala byc dluzej. A ja zostane sama od razu po operacjj i nawet jak go zabiora na operacje to nikt mi nie przekaże informacji. Żal post
    Kokosowa a nie możesz jej poprosic by wziela wolne? Ons pewnie nie pomyślała. Czasami trzeba sie przełamać i spytać. Moze sie zgodzi?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyle wiesz gdybym nie miała ktg to byłoby lepiej. Bo one wszystkie okazały sie ok. 2 były zle ustawione chyba bo takie ciche. Dopiero te na ktorych ja mocno slyszalam serduszko byly ok. Wiec moze cos bylo nie tak. A że moj lekarz chciał cesarke bo się boi o mnie to już teraz nie ma co gadac. Bo ja lekarzem nie jestem.

Wiec sie nie martw:-)

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne, że dzisiaj nagle jedna połowa brzucha zrobiła mi się miękka? 🤔 Miała któraś tak? Zawsze miałam twardy, taki nabrzmiały brzuch, a tu dzisiaj nagle połowa miękka. Ruchy czuje normalnie.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, czy to normalne, że dzisiaj nagle jedna połowa brzucha zrobiła mi się miękka? 🤔 Miała któraś tak? Zawsze miałam twardy, taki nabrzmiały brzuch, a tu dzisiaj nagle połowa miękka. Ruchy czuje normalnie.
    Dziecko zmienilo pozycje i sie przesunelo. Bardzo normalne. Tez tak moj robi.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa i tak to jest czasem liczyć na najbliższych, a nikt inny nie może odebrać córki? Ogólnie jak mi przewozili Jagódke to było późno w nocy i mój Rafał jechał do domu l dopiero na drugi dzień z samego rana (bo musiał jeszcze wrócić do domu w nocy a było to ok 1,5 h jazdy)jechał do córki i przynajmniej Jagódka była już po przeglądzie i wszystkiego się dowiedział. Więc nawet jeśli nie pojedzie z Bartkiem to oni się tam nim zaopiekują ardo dobrze, zrobią badania i jak przyjedzie później to już wszystko będzie przynajmniej miał powiedziane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:27

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kokosowa, a pytałaś czy dadzą Ci Bartka chociaż na chwilę żebyś mogła go zobaczyć, utulić? Mamy może zapytaj wprost czy może wziąć wolne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:23

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii ja ogólnie całą ciążę tak mam, moje dziewczę tylko leży przy prawym boku, a lewy mam zawsze miękki :) no i cała ciąże śpię na lewym boku, bo na prawym to mam armagedon kopniakow :)

Uwemhe to mnie uspokoiłas :) a przynajmniej jak masz dziecko już na świecie to jest inaczej lepiej - tak mi się wydaje :) sama bym chciała żeby to było już, a tu nic a nic się nie dzieje :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    OK, pisz wszystko, jak się czujesz,
    czy Ci tam dobrze, jak warunki, personel, zainteresowanie pacjentem. Ja, jak na szpilkach. Choć trochę wyluzowalam, bo mam ogarnięty temat ktg😁
    ... i tak jak napisałaś zaliczonego anestezjologa, więc nawet, jakby bobas wyprzedził nasze plany to ankietka jest.

Ty idziesz w poniedziałek do szpitala, czy w poniedziałek masz już cc? Mnie kazali przyjść dzień przed ustalona data cc, będą robic wyniki.
    Wg wszystkich ustaleń poniedziałek rano szpital i wtedy się okaże czy tego samego dnia cc czy wtorek rano. Smoczek biorę 1 :)

Milanka, KasiaP lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto jeszcze planuje na poniedziałek ;), może Paulina i ktoś jeszxse ? Bo się zgubiłam ;). Tyle sie tu dzieje.

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to jak na wtorek się przesunie to będziesz razem ze mną i Aguuula😄beda trojaczki 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:51

Aguuula;2525, paulina2811 lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa ja też myślę że powinnaś wprost powiedzieć mamie, żeby wzięła wolne.

Ja wczoraj też miałam pierwsze ktg, trwało ponad 40 min i raz niestety tętno spadło aż to urządzenie zaczęło piszczeć i przyszła położna i stwierdziła że pewnie to ja się kręce. Przeraziłam się, bo z córką też tak było i ją zaraz wyciągali.
    Potem lekarz obejrzał zapis i mam przyjść w najbliższą środę na kolejne ktg. No i 2.10 mam mieć cięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:57

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile u Was trwają najdłuższe aktywności malucha? Moje zaczęło się wiercic i nie widać końca. Już ponad godzinę fale dunaju. Czy to normalne? Nigdy tak długo nie było, zazwyczaj poszaleje trochę przerwa, za jakiś czas znów dyskoteka.

Tak mnie wali i wierzga, że kłuje niemilosiernie.

Już mam czarne wizje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:09

• japonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty od ordynatora szpitala w którym chcę rodzić. Wygląda na to, że zobaczymy się z synem wcześniej, oczywiście jak dotrwam, jeśli wielowodzie nie będzie ustępować to mam się zgłosić po skończonym 37, max 38 tygodniu i prawdopodobnie będzie indukcja, chyba że się pojawi wskazanie do cc w międzyczasie. Tylko mam liczyć według daty transferu mimo, że z usg od początku się pokrywa z OM, czyli data porodu na 28.10, 37 tydzień 7.10, 38 tydzień 14.10. Aha, młody waży 2,6 kg a głowę ma na 37 tydzień więc trochę strach rodzić :D

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziewczyny, ile u Was trwają najdłuższe aktywności malucha? Moje zaczęło się wiercic i nie widać końca. Już ponad godzinę fale dunaju. Czy to normalne? Nigdy tak długo nie było, zazwyczaj poszaleje trochę przerwa, za jakiś czas znów dyskoteka.

Tak mnie wali i wierzga, że kłuje niemilosiernie.

Już mam czarne wizje...
    U mnie wczoraj były słabe ruchy i raz na jakis czas. Dzis za to nadrabia. Juz mowiłam mężowi ze nie rusza się to źle, za mocno to też źle :P no nie wygodzi hehe. Ja myslę że nie ma się czym stresować :)

Milanka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka- nad tym samym się zastanawiam 🤣
    Moje dziecie tak się wierci od 2h , że głowa mała, aż mnie wszystko boli od środka. Puściłam z youtuba szum morza i dopuściła mi na 20 min, teraz znowu daje czadu. Strasznie się rozpycha i mam wrażenie że pozycje zdążyła zmienić już z 5 razy na pewno.
    Wydaje mi się że to normalne. Nie są to jakieś gwałtowne ruchy które moglyby zaniepokoić . Wyszaleje się i znów pójdzie spać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:36

Milanka lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ