Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania, Agula no moje od 17.50 jak zaczęlo tak sie wierci. Moja panikarska wizja - pewnie pepowina się okrecila i maluch nie da rady oddychac. Mąż poza domem. Ale dzwoni co pół godziny, pyta jak sytuacja i mówi że moja wizja jest bezpodstawna.
Zeby było śmieszniej to moje młode najbardziej aktywne było jak usłyszało głos ojca. Cały dzień mógł być spokój, mąż wraca do domu, zaczyna rozmowę i dzidzia zaczyna szaleństwa. A dziś samo z siebie rozkręca imprezę... -
Milanka wrote:Dziewczyny, ile u Was trwają najdłuższe aktywności malucha? Moje zaczęło się wiercic i nie widać końca. Już ponad godzinę fale dunaju. Czy to normalne? Nigdy tak długo nie było, zazwyczaj poszaleje trochę przerwa, za jakiś czas znów dyskoteka.
Tak mnie wali i wierzga, że kłuje niemilosiernie.
Już mam czarne wizje...Milanka lubi tę wiadomość
-
Milanka ja jakieś 2tyg temu tak panikowalam bo mój łobuz całe popołudnie się wiercił w nocy też i od rana cały czas taki pobudzony.Też miałam mysli o pępowinie i wkoncu zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał mi jechać na IP, zrobili mi KTG tętno małego wyszło pod 170ale oni w tym nic złego nie widzieli ,a mały po południu się uspokoił,nie wiem czemu tak się wiercił ale rozumie co czujesz.Ciezko coś radzić ale może połóż się i zobacz czy dzidzia się nie wycisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:13
Milanka lubi tę wiadomość
-
U mnie znowu malutki jest strasznie spokojny
aż Wam zazdroszczę tych dyskotek w brzuchu.
Odebrałam gbs - niestety dodatni. Lekarz dał Wam jakieś zalecenia odnośnie przyjazdu do szpitala po antybiotyk, czy coś takiego? Ja odebrałam wynik, a wizyta dopiero w kolejny poniedziałek, więc jestem w kropce i nie wiem, co robić. Ostatnio miałam wynik ujemny. -
Atyde, u mnie maluch też ciągle tylko na jednej stronie, ale druga i tak wtedy była twarda. Już miałam wizję, że mi wody odeszły i nie zauwazylam, albo już nie wiem co 😂
Nie wiem co to jest teraz na tej końcówce ciąży, ale tak jak jadłam dużo słodyczy tak teraz pochłaniam je jak szalona. Nie mogę się opanować. A potem będę płakać stając na wadze 🙊 -
nick nieaktualny_nova wrote:U mnie znowu malutki jest strasznie spokojny
aż Wam zazdroszczę tych dyskotek w brzuchu.
Odebrałam gbs - niestety dodatni. Lekarz dał Wam jakieś zalecenia odnośnie przyjazdu do szpitala po antybiotyk, czy coś takiego? Ja odebrałam wynik, a wizyta dopiero w kolejny poniedziałek, więc jestem w kropce i nie wiem, co robić. Ostatnio miałam wynik ujemny.
W praktyce to jak się coś zacznie dziać to tak naprawdę, nie ma co zwlekać i jechać jak najszybciej do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:18
-
Kinga82 wrote:Milanka ja jakieś 2tyg temu tak panikowalam bo mój łobuz całe popołudnie się wiercił w nocy też i od rana cały czas taki pobudzony.Też miałam mysli o pępowinie i wkoncu zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał mi jechać na IP, zrobili mi KTG tętno małego wyszło pod 170ale oni w tym nic złego nie widzieli ,a mały po południu się uspokoił,nie wiem czemu tak się wiercił ale rozumie co czujesz.Ciezko coś radzić ale może połóż się i zobacz czy dzidzia się nie wycisz.
Kinga, młode bryka a ja leżę. Tylko zmieniam pozycje i łudze się że może któraś pozycja podpasuje😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:22
-
Oj to mój potrafi bardzo długo szaleć, kolejny szogunek mi się szykuje :d
Ale szykuje się wysyp cc teraz! a jeszcze chwila i październik
U mnie tak:
Rozwarcie 1.5cm.,szyjka też jeszcze gdzieś tyle ma,ale miękka,małego czuć. W każdej chwili może puścić i się zacząć,bo ladnie przygotowane wszystko,w razie W wizyta jeszcze w piątek chociaż on stawia że nie dotrwam i spotkamy się już na sali a ja odwrotnie ;p idzie wszystko ładnie jak z Poląpo badaniu mam twardnienia :p zwolnienie mam już do 12.10 . Na plusie 9.8 kg.czyli tą dyche licze ;p może szybciej ruszyć przez stan zapalny od zęba..
Mam tez spokojnie brac ten antybiotyk na cholerna ósemke niż się męczyć i doprowadzić do gorszego stanu . Byl zdziwiony co odwalil dentysta. Absolutnie nie zagrozi nic a te 5 dni się przemecze,więc już jestem po jednej dawce. Dicoflor,kefiry i oby jutro już buzie otwierac💪
A Olek ma ok.2900 z hakiem czyli teoretycznie więcej niż Pola po porodzie ale to takie plus minus. I widziałam jakie ma ładne pućki i coś wcinałAguuula;2525, kasia1518, wiktoriaa, moni05, Cabrera, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Milanka wrote:Kinga, młode bryka a ja leżę. Tylko zmieniam pozycje i łudze się że może któraś pozycja podpasuje😊Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Nina, 19.09.19 godz. 16.55, 2880g, 54cm, 10pkt
Akcja porodowa ekspres, pierwsze bolesne skurcze 13.30, o 14.30 6cm. O ktorej 10cm nie wiem, ale przy partych spadlo tetno, glowka zle sie wstawiala. Musialo byc CC na citosandrina22, przedszkolanka:), mia4444, Spirit, Dominika32, ManiaM, KasiaP, paulina2811, brunetka91, kasia1518, _nova, sunshine03, wiktoriaa, Goemi, Irka, pOla34, moni05, silent, Olliiii, kalcia, Cabrera, ammarylis, Klaudia2016, Konieczynka, japonka, Kookosowa, Jupik, Neroli, basia1987, Karooo93, adella1, Monalisa88, nuśka91, Aaga, Awaria_90 lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Nina, 19.09.19 godz. 16.55, 2880g, 54cm, 10pkt
Akcja porodowa ekspres, pierwsze bolesne skurcze 13.30, o 14.30 6cm. O ktorej 10cm nie wiem, ale przy partych spadlo tetno, glowka zle sie wstawiala. Musialo byc CC na cito
Ciesze sie że wszystko się dobrze skonczyło!Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
kkkaaarrr wrote:Nina, 19.09.19 godz. 16.55, 2880g, 54cm, 10pkt
Akcja porodowa ekspres, pierwsze bolesne skurcze 13.30, o 14.30 6cm. O ktorej 10cm nie wiem, ale przy partych spadlo tetno, glowka zle sie wstawiala. Musialo byc CC na cito