Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaga wrote:Dziewczyny ktora teraz rodzi?
Aaga lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Aga daleko nie jest. Ale jak to w warszawie tu jest taki ruch ze bede tam jechać to nie wiem jak ja wytrzymam.
Wypisuja mnie. Sami zasugerowali ze do dzidziusia pojade bedzie mi lepiej.
Az mi sie lepiej chodzi.aga_ni, Cabrera, japonka, sandrina22, ManiaM, Atyde, Goemi, wiktoriaa, moni05, mia4444, kasia1518, Karooo93, silent, KasiaP, Milanka, kkkaaarrr, przedszkolanka:), nuśka91 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Aga daleko nie jest. Ale jak to w warszawie tu jest taki ruch ze bede tam jechać to nie wiem jak ja wytrzymam.
Wypisuja mnie. Sami zasugerowali ze do dzidziusia pojade bedzie mi lepiej.
Az mi sie lepiej chodzi.ja po cc codziennie jezdzilam do Jagódki 1,5 h w jedną stronę i tez myślałam jak ty, ale jak przyjdzie co do czego to sama się zdziwisz jaką silną kobietą jesteś, a nawet jeśli w jakiś dzień nie dasz rady to nic złego, ja raz czułam się bardzo źle i nie pojechałam i nie mam jakichś wyrzutów sumienia z tego powodu. Fakt że było i jest mi ogromnie przykro z tego powodu ale czasem są sytuacje, których nie przewidzisz.
A coś więcej wiadomo o bartusiu czy musicie czekać do tego poniedziałku?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 12:12
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Powiem Wam że po wczorajszym usg się zastanawiam kiedy się zgłosić do szpitala... Raczej nie będę mieć CC, chyba że coś się zdarzy w trakcie, ale przez to nie mam też konkretnego terminu, tylko to zalecenie że po skończeniu 37 albo najpóźniej 38 tygodnia (przyjmując że data porodu jest 28.10 wg transferu). No i przez to, że będą indukować prawdopodobnie to nie mam pojęcia ile to zajmie. A jeszcze może być tak że wody wrócą mi do normy (ale usg mogę zrobić dopiero 10.10) i mnie odeślą albo że wcześniej sama zacznę rodzić. Tyle niewiadomych
a jeszcze 13.10 wybory i nie wiem czy lepiej iść przed czy po.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 12:36
-
Atyde piotrek dzwonil co slychac. Nocka spokojnie. Dzis pojedziemy to popatrze na niego. Pewnie nie dlugo. Czekam na wypis. A w poniedziałek beda inni lekarze dopiero. Póki co to jest na obserwacji wiec śpi. Duzo nie moga powiedziec dopiero po wybudzeniu.
moni05, kasia1518, Milanka, Aguuula;2525, kalcia64, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Japonka, mnie tez nurtuje to, czy wywołanie porodu w 39 tc w ogóle dojdzie do skutku... czy podziała i on będzie chciał się urodzić... na wybory na szczęście zdążę i mam jeszcze jeden cel... pasowanie na pierwszoklasistę 14.10. Ja tam być muszę, a ze dwa tygodnie po porodzie się da. Także tak. Przybijam pionę, bo tyle samo mam wątpliwości i obaw...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kokosowa, maja racje. Zupełną 😊 a jak Ty się czujesz w ogóle?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Chej kobitki umnie juz prawie ostatnia prosta.Do terminu jeszcze 12dni.Nic narazie sie nie zapowiada. Oprucz bolu w nogach I czestych wizyt na numer 2:) To nic sie nie dzieje. Rzadko tu ostatnio zagladam bo kupe roboty mialam po przeprowadzce.
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Na Lubelszczyźnie też zimno, ponuro i wieje. U mnie humor nijaki- wczoraj się pokolcilam z mężem bo znowu poruszyłam temat imienia- nic mu nie pasuje- tak wydziwia że już mnie to wkurza- aż poplakalam się na zasadzie nie śmiech przez łzy tylko łzy przez śmiech- bo mu powiedziałam że dajmy takie ci jest najrzadziej w Polsce- Warwara 😊 na pewno nikt z rodziny i kolegów czy sąsiadów nie będzie miał i jeszcze powiedziałam że zarejestruje przez Internet i będzie jak ja chce.
Dom ogarnęłam, jejku dziś odkurzalam z córka ba rękach- lało mi się po plecach- ona panicznie boi się odkurzacza ( kiedyś przy nim spała) wpada w histerię A musiałam odkurzyć no zaraz mnie koleżanka ze studiów odwiedzi, więc liczę że teraz przyjemniejsza część dnia.
A Wam dziewczyny udanego weekendu. Ciekawe czy któraś urodzi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 13:56
kasia1518
-
Kookosowa no i dobrze, że mały śpi, powoli nabierze sił! Jak go zobaczysz to na pewno się uspokoisz chociaż troszkę. Dobrze, że masz męża, na którym możesz polegać. Myślę że teraz to już będzie tylko lepiejNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dzieki dziewczyny. Juz zjadlam obiad bo ciągle chce mi sie jesc.
Czekam na wypis nadal. Cos sie ciagnie. Myślę ze zaraz bo chce juz jechac. Chyba najgorsze to po cc zrobic 2. Wczoraj bylo ale malo i dzis juz czuje ze mi sie chce a nie daje rade. W domu moze bedzie lepiej. I sie odetkam.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa ja uwielbiam Cię czytać. Jesteś taka zrównoważona i pozytywnie podchodzisz do wszystkiego co los przynosi. Jestem pewna że dasz radę ze wszystkim. Z dojazdami, z laktacja, z emocjami po porodzie. A jeszcze troszkę, dosłownie troszeczkę i wszystko będzie dobrze, będziecie wszyscy razem w domu. Przesyłam buziaki.
No i całej reszcie miłego weekendu. U mnie słońce ale z kanapy nie wstaje- jakaś taka nie do życia jestem. -
Masz mopsa ❤ uwielbiam! Ja mam "kuzyna"- buldożka francuskiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 14:56
Atyde lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
japonka wrote:Powiem Wam że po wczorajszym usg się zastanawiam kiedy się zgłosić do szpitala... Raczej nie będę mieć CC, chyba że coś się zdarzy w trakcie, ale przez to nie mam też konkretnego terminu, tylko to zalecenie że po skończeniu 37 albo najpóźniej 38 tygodnia (przyjmując że data porodu jest 28.10 wg transferu). No i przez to, że będą indukować prawdopodobnie to nie mam pojęcia ile to zajmie. A jeszcze może być tak że wody wrócą mi do normy (ale usg mogę zrobić dopiero 10.10) i mnie odeślą albo że wcześniej sama zacznę rodzić. Tyle niewiadomych
a jeszcze 13.10 wybory i nie wiem czy lepiej iść przed czy po.
Japonko, a Ty chcesz cc? Bo invitro może być wskazaniem do cc. -
Milanka wrote:Paulinko, głupie pytanie czy ta Twoja walizka jest duża? Zastanawiam się coraz bardzietj nad przepakowaniem do walizki. Jestem teraz spakowana w torbę, ale wszystko na styk poupychane i mąż stwierdził że będę miała problem z wyjęcie m rzeczy, jakbym została sama w szpitalu bez niego a coś potrzebowalabym. I on by wziął raczej walizkę. A ja się wstydzę że może walizka to przesada... No i jak ją odkazic po szpitalu? Torba do pralki i ok....
jak patrzysz gdzieś na stronach sklepów to moja ma właśnie ten największy wymiar jaki może być. Plus jeszcze można ją powiększyć rozpinając na środku. Będę w domu za 20 min to zrobię zdjęcie jej
wcześniej pozyczalam ja siostrze do porodu właśnie to jej się przydała taka duża i ja też ją wezmę. Plus właśnie mała torebka z najbardziej potrzebnymi rzeczami. Też się wstydzę, co powiedzą na taki bagaż ale lepiej mieć więcej niż później caky czas dowozic
Milanka lubi tę wiadomość
Paulina -
Milanka wrote:Paulinko, głupie pytanie czy ta Twoja walizka jest duża? Zastanawiam się coraz bardzietj nad przepakowaniem do walizki. Jestem teraz spakowana w torbę, ale wszystko na styk poupychane i mąż stwierdził że będę miała problem z wyjęcie m rzeczy, jakbym została sama w szpitalu bez niego a coś potrzebowalabym. I on by wziął raczej walizkę. A ja się wstydzę że może walizka to przesada... No i jak ją odkazic po szpitalu? Torba do pralki i ok....
Milanka lubi tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Aguuula;2525 wrote:Masz mopsa ❤ uwielbiam! Ja mam "kuzyna"- buldożka francuskiegoNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Milanka wrote:Japonko, a Ty chcesz cc? Bo invitro może być wskazaniem do cc.
Sam fakt ze ciąża jest z invitro nie jest wskazaniem do cc. Są lekarze których jest to dobra wola, że daja kobiecie po in vitro wybor czy chcą rodzic siłami natury czy mieć cc. Oczywiście chodzi mi o przypadki kiedy nie ma prawdziwych wskazań do cc.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!