Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze 6 dni. Nie wiem jak ja doczekam. Wieczorem znowu m i alam silne ataki bólu w nerwach przy podbrzusza. Na szczęście po oczyszczeniu organizmu ból powoli ustępowa a dzisiaj nie jest tak najgorzej. Już bałam się że znowu w szpitalu wyląduje. Dzisiaj leżę.
-
A ja witam w 39 tygodniu z nadal bolacym zebem/dziąslem i opuchlizną..
Ale noc przespana!
Moni dobrze, że lepsze samopoczucie. Musisz patrzeć w sposób,że to jeszcze tylko chwila ;*
Adella i u mnie pierwszy w życiu skurcz łydki o 6!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:39
moni05, mia4444 lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:A jak jest z tym wędzidelkiem? Zaraz po porodzie lekarz określa czy trzeba je podciąć? U nas u Zosi nikt na to nam nie zwrócił uwagi.
-
Cześć dziewczyny:) ogłaszam wszem i wobec, że ciąża donoszona! 🎉🎉🎉
A ja kładę się spać. Nic w nocy nie spałam, bo synek miał taki dziwny, suchy kaszel, później się przesikal i na dobre wstał o 6:30. Ledwo zaczyna się sezon grzewczy, a u nas już wieczorem można kroić powietrze 😷 pewnie przez całą zimę będziemy skazani na siedzenie w domu, bo przekroczenia norm smogu będą zatrważające. Jestem zła.
O 13 jedziemy zobaczyć porodówkęmoni05, Cabrera, nuśka91, silent, mia4444, Spirit, KasiaP, Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny.
Ja od rana jakąś poddenerwowana jestem. Idę coś posprzątać może ręce mi się przestaną trzasc.
Spokojnego dnia dla Was i urodzonych maluszków.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
_nova wrote:Ja kupilam awaryjnie 2 buteleczki gotowego mleka nan optipro plus.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Agula zalezy na ktora dobe po porodzie. Na początku dzidziuś je bardzo mało. Pare kropel sie najada. Z kazda doba coraz wiecej. Ja odciagam siary ml lub 2 i one mowia ze super.
A propo mleka. Teraz wyciskam co sie da do strzykawki. Ale dostawiam laktator i nic. Mam ręczny pozyczony od bratowej. To nie dziala laktator czy jeszcze mleko za gęsteAguuula;2525 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aguuula;2525 wrote:I te wszystkie gotowe buteleczki i saszetki to porcja na raz? Sorki jesli pytanie jest głupie ale nie orientuje sie
Wszystko zależy od tego, kiedy to podasz dziecku - wiadomo - tygodniowy noworodek zje niecałą butelkę, kilkumiesięczny głodomor wciągnie dwie na raz
Myślę, że jak kupisz dwie na początek, to będzie optymalnie. Teraz chyba w każdej aptece są dostępne te gotowe mleczka.
Btw. Info dla mam, które będą podawać mm w szpitalu po raz pierwszy: to, że położna Wam da całą butelkę mleka dla dziecka, nie znaczy, że on ma je całe wypić. Może się to wydawać głupie, ale mi na przykład nikt nie powiedział, że ta porcja mleka starczyłaby na cały dzień, a nie na jedno karmienie. Strasznie się stresowałam tym, że mały pociągnął kilka razy i już nie chciał pić, a przecież z butelki prawie nie ubyło.
Jestem tak zmęczona, że nie potrafię zasnąć 🤦 -
Kookosowa ja dostałam pokarm taki konkretny 5 dni po cesarce przy regularnym pobudzaniu laktatorem
Kookosowa lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde ja wyciskam ręcznie. Leci kilka ml. Na początek taki gesty. Dzis juz bardziej jak mleko. Nie spodziewam się duzo. Ale dziwne ze laktotor nic nie odciaga a jak nacisne to pieknie wyplywa.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Atyde ja wyciskam ręcznie. Leci kilka ml. Na początek taki gesty. Dzis juz bardziej jak mleko. Nie spodziewam się duzo. Ale dziwne ze laktotor nic nie odciaga a jak nacisne to pieknie wyplywa.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dziewczyny sprzedam Wam life hack 😉
Kupiłam kamerkę wifi w celu używania jako niani elektrycznej (w sumie i tak ma wszystkie funkcje niani łącznie z głośnikiem do mówienia do dziecka). I zastanawiałam się jak ją przymocować na łóżeczku. Zobaczyłam, że z dołu kamerka ma śrubę 1/4" jak raczej większość tego typu urządzeń. I kupiłam uchwyt do roweru lub motora na kamerę 😉 Wygląda to tak, że z jednej strony uchwyt ma szczypce, które normalnie przypina się do kierownicy, ale będą przypięte do belki łóżeczka a z drugiej gwint śruby 1/4" ☺️ Nie wiem czy komuś się przyda ta fascynująca informacja, ale może któraś będzie szukała takiego rozwiązania 😉Goemi, _nova, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Atyde no wlasnie też mysle ze zainwestuje w elektryczny. Bartek mnie nie pobudzi a mleko sie musi rozkrecic. Narazie wyciskam. Do 3 doby po cc ma prawi nie być. Wiec narazir staram sie delikatnie i nie non stop ale co kilka godzin plus odpoczynek picie jedzenie. A wroce do domu to wtedy moze inaczej bede mogla dzialac.
Atyde lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny, szybkie pytanko. Kupujecie jakies mleko awaryjnie? Jesli tak to jakie polecacie?
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Aguuula;2525 wrote:I te wszystkie gotowe buteleczki i saszetki to porcja na raz? Sorki jesli pytanie jest głupie ale nie orientuje sie
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2