WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, najgorsze Bartus ma za sobą. Trzymam kciuki za szybki wypis, żebyś mogla być z synkiem ❤️

Kookosowa lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety czasami maluchy płaczą z niewiadomych powodów😮

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja już w domu:-).
    Lekarz powiedział że kolejne ktg we wtorek. I chyba do czwartku poczekamy jeszcze:#).

Dziękuje bardzo za kciuki.

adella1, Cabrera, ammarylis, Aguuula;2525, kasia1518, nuśka91, przedszkolanka:), japonka, KasiaP, Goemi, moni05 lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa jejciu jakie to muszą być emocje. Co oznacza to co lekarka powiedziała? Ty już wypisana z szpitala? Jak się czujesz wogole?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek normalnie cuuudowny jest. Ja po cc miałam pokarm po 4 dniach. Pięknie wszystko ruszyło samo. Mocno za was trzymam kciuki by było bez bólu bo tak powinno być.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Tak, lekarz pobierał. A obok gabinetu jest laboratorium, gdzie to badają.
    Co do rodzenia, to nie mam planu... Chyba zdam się na los 🙄
    Te krople o których Milanka wspominasz to eukanosol. Jeśli tak, to kupiłam je ostatnio dzieciom. Tylko że ja je zamawialam przez internet w aptece doz.

Dostałam wezwanie na świadka na przyszły czwartek na policję😬 Tylko że ja nic nie wiem, eh.

Adella, też już chciałam zamawiać ale rodzice mają jutro sprawdzić w tych aptekach, w których deklarują w internecie że jest.

A co do policji, zadzwoń i niech powiedzą o co chodzi. Numer powinnaś mieć na wezwaniu.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni. Jest ciezko. Nie mam dziecka przy sobie. Nie mogę isc do niego. Jeszcze ta wizja ze cos może sie stać. Ale staram sie nie dramatyzowac.
    Piotek był i pomogl mi sie myc. Nawet majtki mi zakładał. No to jest okropne jak maz cie musi oglądać taka gdy zwykle starasz się byc dla niego najpiękniejsza.
    Co do emocji przy drugim dziecku. Jak był w środku to inaczej czulam miłość do niego. Jak tylko wyszedl to jakby ktoś nagle zaczarowal mnie. To niesamowite jak w sekunde milosc sie mnoży. :)

kkkaaarrr, Neroli, moni05 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe lekarka pewnie musi nas przygotowac. Dwunastnica naprawiona. Ale jelita slabe. Musza sie nauczyc pracowac. No i organizm jest silny ale dodatkowe wady zawsze stanowia zwiekszone ryzyko. Sa rozne historie w necie. I te smutne i wesołe.

Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że zadziała u mnie odrazu tryb 'matka'.
    Milanka, też się tego właśnie boję. Przy mężu będę się czuć pewniej, a jak będę miała zostać sama w szpitalu to będę trząść portkami 🙊

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Uwemhe lekarka pewnie musi nas przygotowac. Dwunastnica naprawiona. Ale jelita slabe. Musza sie nauczyc pracowac. No i organizm jest silny ale dodatkowe wady zawsze stanowia zwiekszone ryzyko. Sa rozne historie w necie. I te smutne i wesołe.
    Kokosowa nie czytaj żadnych historii w internecie, bo każda historia zawsze czymś się różni, nie ma takich samych, nawet jeżeli przypadkiem podobny to i tak organizm dziecka jest zupełnie inny. A lekarze, no cóż.. - mój lekarz mi powiedział - że on mówi co i jak i co może się zdarzyć nawet gdy jest małe prawdopodobienstwo, żeby mu nikt później nie zarzucił że o czymś nie poinformował, i to jest całkiem zrozumiałe. Za niedługo cię wypisza i pojedziesz do Bartka :) najgorsze jest czekanie, ale zobacz już co prawie dzień minął, mnie - jako że tak jak ty dziecka przy sobie nie miałam - wypisali w trzeciej sobie po cc.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Milanka, też się tego właśnie boję. Przy mężu będę się czuć pewniej, a jak będę miała zostać sama w szpitalu to będę trząść portkami 🙊
    Ahhh ja mam tak samo.. Nie mam żadnego w sumie doświadczenia z opieką nad noworodkiem i chyba bardziej niż porodem stresuję się tym, że mi nikt nie pomoże, że pielęgniarki będą jakieś nie fajne i nic mi nie wytłumacz a...

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Milanka starszak super :) chodzi, zagląda, głaszcze :) nie jest zazdrosny na szczęście bo w sumie nie ma o co. Ma rytm swojego dnia zachowany i też uwagę poświęcamy. Nie omijamy żadnych treningów.

Kiniorku, super że produkcja ruszyła. Już niedługo będzie rzeka mleka😊

Super, że młodszy braciszek skradł serduszko starszaka.

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Tez mnie przerwzalo to że muszę z Gaba zostać sama w nocy. Byłam po 2,5 dnia porodu czyli po kilku bezsennych nocach. Urodził się o 10 rano i też nie spałam cały dzień. W nocy jak już był też nie spałam. W Sali było nas 4 i zawsze któreś dziecko płakało. Mój syn mało płakał ale ciągle przelewalo mu się w brzuchu. Nie chciał Ssać. Sciagalam po 2ml I dawałam strzykawka. Mówili mi że nie jest głodny, że wszystko ok a ja miałam wrażenie że on przymiera głodem. Nie spałam kilka dni. Chyba 4 noce to były. Ale tryb mama działa serio. Wszystko dla dziecka. Uslyszysz że dziecko się budzi zanim się obudzi. Wystarczy że weźmie rączki do buzi i ty to słyszysz. W domu jak przyjechaliśmy zasnęłam w wannie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:15

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kokosowa mocno przytulam i trzymam kciuki. Malutki to kolejny wojownik na forum. A tacy i ich mamy się nie dają. Dacie radę i wyjdziecie z tego jako zwycięzcy.
    Trzymamy wszyscy kciuki

Kookosowa lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego złego samopoczucia doszło to, że Daniel mało się rusza dziś. Coś tam go czuje ale nie napierdziela już po zebrach I nie przewala się z miejsca na miejsce. Ale nie chce sobie wmawiać, że może to już znak że to zaraz

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Aga ni. Jest ciezko. Nie mam dziecka przy sobie. Nie mogę isc do niego. Jeszcze ta wizja ze cos może sie stać. Ale staram sie nie dramatyzowac.
    Piotek był i pomogl mi sie myc. Nawet majtki mi zakładał. No to jest okropne jak maz cie musi oglądać taka gdy zwykle starasz się byc dla niego najpiękniejsza.
    Co do emocji przy drugim dziecku. Jak był w środku to inaczej czulam miłość do niego. Jak tylko wyszedl to jakby ktoś nagle zaczarowal mnie. To niesamowite jak w sekunde milosc sie mnoży. :)
    Kokosowa myślę że dla Twojego męża to jest ogromne przeżycie, jak widzi, jak Ty cierpisz, dając mu dzieciątko - wtedy dociera ile to kobieta się poświęca.

Pamiętam jak mój po pierwszej CC przyszedł o 2 w nocy do mnie- jak mnie zobaczył zaczął całować mówiąc że mamy piękna córeczke- cały się trząsl i łzy mu płynęły- widziałam że starał się być twardy ale to są takie emocje. Do tego położna go poprosiła żeby pomógł jej wymienić mi podkład , to się cały telepal. Rano też mi pomagał się myć- myślę że oni wtedy nie patrzą takimi kategoriami że o jejku jak ona marnie wygląda- raczej- biedna musi się tak męczyć, dobrze że mogę jej pomóc.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kochana,ja zostałam na salę "wrzucona" o 4 rano i kazały mi karmić o 6. Mała spała,nie chciała (położna była przy mnie) wiec mówiła by zrobic to za godzinę czy dwie a wtedy zostałam sama, z brudnym pampersem,głodnym dzieckiem,sama na sali 6h po porodzie. Uwierz mi,że mimo dyskomfortu i zadyszki jak po porodzie wiedziałam że muszę to zrobić i poszło samo,mimo ze nigdy wczesniej tego nie robiłam :) i od tej pory nie przespałam ani jednej nocy w szpitalu :P

Kkaarr,Kokosowa już się nie mogę doczekać jak piszecie,że drugi raz tak samo sie przeżywa tą miłość! <3 ja od testu już kocham to moje dziecko ale po porodzie chyba oszaleję <3

Emikey mój poniedziałek i wtorek też był taki spokojny a tak to szaleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:43

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Oliwka dzisiaj też spokojniejsza :) przynajmniej moja obolała szyjka sobie odpoczela trochę :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja wiem. To moje odczucia. On płakał ze szczescia gdy widzial i judke i bartka. Teraz jest przerazony ze ja ledwo chodze. Ze bartek taki biedny. On widzi teraz we mnie mame. Tylko kobieta woli być samowystarczalna.

kasia1518 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tym trybie mama musi byc bo u mnie sie tez pewne zachowania wlaczyly automatycznie I nie wiedzac kiedy moja coreczka ma juz 3tygodnie I 1 dzien :)

Kokosowa, Kkaar gratulacje!! Kolejne niespodzianki tu na forum :)

My dzis bylismy na podcinaniu wedzidelka, czy mamy starszakow maja z tym doswiadczenie? Pomoglo to w czyms waszym maluchom?

Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość

‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ