WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe czekamy na informacje i nieustanne kciuki✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka ja przy katarze i zatokach na polecenie mojego gina w ciąży biorę Sinupret ale w mniejszej dawce 3razy po 1, zamiast 3 razy po 2. Raz mnie już wyciągnął z choroby plus Tamtun Verde do ssania. Kasia 1518 my z tym samym terminem i może się dopiero 2.10 dowiem kiedy będę mieć CC. przyznam, że ten Twój bardzo mi się podoba.Syna mam z 05.10, to córeczka mogłaby być z 15.10😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 17:25

Milanka lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ktg wyszlo ładne i lekarz nie wie czy jest sens robic ciecie bo to 36 tydz nadal.
    Kazal zjedc slodkie cukierki bo maly zawsze spi na ktg by zobaczyc.i kolejne ktg. Wiec jadłam cukierki pyszne mając ktg. Maly od razu ruchliwy bo mało cukru przy mojej cukrzycy ma. Czyli 2 ktg w ciągu 2 godzin. Teraz czekam aż on zobaczy kolejne ktg i zdecyduje.

Dzis zaprzeczył wszystkiemu. Caly czas nalegal by go wyjąc w 36 tyg co dla mnie dziwne bylo a teraz jak ja juz gotowa to sie wacha. Ale wszystko w rekach Boga. Wiec czekam grzecznie na swoją kolej konsultacji ponownych i zobaczymy. Dzieki cukierkom.głodba nie jestem. Bo.od 12 nic nie jadłam:-). Dzis IP pusta była ape przez te 2.5 godz poschodziły sie pacjentki ale i tak nie jest zle:-). Ciekawe jak to sie skonczy. Czy dzidzią wieczorem czy powrotem do domu. Oczywiscie wolałabym.wrocić bo.mąż wraca we wtorek. Ale brat i siostra są w zastepstwie. Moje młode poszly na nocowanke do mojej przyjaciolki. Jutro tez nocowanka u innej kolexanki. Wiec kazda opcja jest dobra:-)

Moim zdaniem 2 ktg tez bylo ok. Ale zobaczymy .

Dam znac

ammarylis, Monalisa88, Dominika32, przedszkolanka:), nuśka91, Cabrera, silent, moni05 lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja jestem po wizycie. Gbs pobrany. CC ustalona na 15.10, szyjka zlagodzona średnio twarda 17mm - mam mniej chodzić. Mam jeszcze opakowanie luteiny więc mam skończyć brać i odstawić. Zapytałam czy może mi podać wagę małej ( bo dziś miałam tylko wizytę) to waży mu mojemu zdziwieniu 2820g - nawet nie wiedziałam że żeby podać wagę musi dr sprawdzić 4 parametry : długość kości udowej, obwód brzuszka, obwód główki i średnica- także ta waga to taka jak lekarz zaznaczy te poszczególne pomiary.
    Mam jeszcze ostatnia wizyte z usg 5.10.

Także plan taki że 1.10 kosmetyczka brwi i rzęsy, paznokcie . 2.10. Fryzjer, 12.10 parapetówka, a potem rodze 😊
    Aż tyle przykoksowała w tydzień?

syy26iye928jhyb7.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Milanka ja przy katarze i zatokach na polecenie mojego gina w ciąży biorę Sinupret ale w mniejszej dawce 3razy po 1, zamiast 3 razy po 2. Raz mnie już wyciągnął z choroby plus Tamtun Verde do ssania.

Dziękuję!

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam ale mały mnie tak zajął że nie mam ochoty nawet na telefon wchodzić ;) jak dzwoni to mam ochotę wyrzucić za okno :D
    Wczoraj wyszlismy. więc powoli rozkręcam laktację. Z bólem ale idzie. Wieczorem próbowałam odciągnąć laktatorem. I to był błąd po tym jak mi same krwawiły bo siklo krwią zamiast mlekiem. A ja w płacz. Bol, żal i ogólne rozbicie. Dzisiaj się skusiłam i na razie ściągnęłam 30ml. Odciagam żeby małemu dać na noc chociaż 40-50 i zobaczymy czy mu podejdzie.

Hormony po porodzie doprowadzają mnie co chwila do płaczu. Ale daje radę. Gorzej bo spojenie się schodzi chyba ale bardzo boleśnie. Nie potrafię po dłuższym siedzeniu zrobić kroku. Rana ok po cięciu. Tyle że muszę wietrzyć. Jak się spodziewałam skóra została i zasłania. Psikam octaniseptem i leżę żeby się wchłaniał. Ale jestem wyprostowana. Gorzej jak po schodach mam zejść. Nie czuję parcia na pęcherz i muszę się pilnować żeby chodzić do WC. Tak samo głodu nie czuję. Mogłabym praktycznie nie jeść.
    Rano zjadłam pół miski płatków. Na obiad mała miskę łazanek i bułkę na kolację. Ale czuję że jestem osłabiona i jakoś wzmocnić się muszę... Więc jutro wprowadzamy owoce. Bo jelita też słabo pracują.
    Na wadze dzisiaj 6kg na plus zostało. Nie jest źle ;) oby szło w dół.

Kochane moje będę się odzywać ale jak się ogarnę. Mały jest kochany. W ciągu dnia Śpi. Je. Śpi.
    W nocy dał czadu i spałam 3.5godz i mam nadzieję że dzisiaj się nie powtórzy ;)

Ode mnie uściski i gratulacje dla rozpakowanych.
    I wielkie kciuki za BARTUSIA!

Remik poZdrawia ciocie :)

96887f46a82e.jpg

ManiaM, Kookosowa, sandrina22, Karooo93, Kinga82, wiktoriaa, KasiaP, Milanka, Klaudia2016, aga_ni, sunshine03, Dominika32, Monalisa88, ammarylis, przedszkolanka:), kasia1518, Atyde, Goemi, Zimri, brunetka91, kkkaaarrr, Jupik, Spirit, nuśka91, _nova, mia4444, Cabrera, .Aleksandra., emikey, silent, Aguuula;2525, Aaga, lena198808, japonka, moni05 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek po operacji. Ma byc pod resporatorem i uspieniem do 4 dni. Rokowania ostrożne jak mowi lekarka. W poniedzialek genetyk i kardiolog. Mozemy tam chodzic i przy nim byc więc licze ze do niedzieli mnie wypisza.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Milanka ja przy katarze i zatokach na polecenie mojego gina w ciąży biorę Sinupret ale w mniejszej dawce 3razy po 1, zamiast 3 razy po 2. Raz mnie już wyciągnął z choroby plus Tamtun Verde do ssania. 😁

Sinupret lubię i polecam ale on jest lekiem sekretolitycznym czyli rozrzedza wydzieline, w tym przypadku nie pomoże bo to nie zapchane zatoki tylko woda z nosa. Obkurcza też śluzowke więc niby plus ale wodospadu z nosa nie powstrzyma.

Kokosowa jesteś mega dzielna. Wszystkie nadal trzymamy kciuki za Bartka.

Kiniorek slicznosci. Powodzenia z laktacje. Rozkręcił się, zobaczysz będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 18:14

Milanka, Kookosowa lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorku, uroczy synek! Przystojniak Wam rosnie😃

Jak starszy synek postrzega Maleństwo?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Bartek po operacji. Ma byc pod resporatorem i uspieniem do 4 dni. Rokowania ostrożne jak mowi lekarka. W poniedzialek genetyk i kardiolog. Mozemy tam chodzic i przy nim byc więc licze ze do niedzieli mnie wypisza.

Kookosowa, dobrze ze już po operacji. Nie rozumiem co to znaczy rokowania ostrożne ale wierze ze idzie ku dobremu, lekarze wiedza co robią i teraz z każdym dniem będzie lepiej! Nadal trzymamy kciuki, nabieraj sił przez weekend. Jak się w ogóle trzymasz w tej całej sytuacji?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Aż tyle przykoksowała w tydzień?
    Też mnie zdziwiło, ale tydzień temu miałam usg w szpitalu u innego lekarza. U mojej gin miesiąc temu było 1717g - czyli wg niej 1100g w miesiąc.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe to czekamy na wieści;)
    Kiniorek super sobie radzisz! Kilogramy szybko zejdą,nic się nie martw . A synuś przelotki 🥰

Kokosowa to trzymamy teraz kciuki za szybkie wyjście i za zdrówko Bartusia !;*

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Lekarz Tobie pobierał? Ja dostałam skierowanie do laboratorium i w laboratorium położna. A gdzie nastaeiasz się rodzic?

Tak, lekarz pobierał. A obok gabinetu jest laboratorium, gdzie to badają.
    Co do rodzenia, to nie mam planu... Chyba zdam się na los 🙄
    Te krople o których Milanka wspominasz to eukanosol. Jeśli tak, to kupiłam je ostatnio dzieciom. Tylko że ja je zamawialam przez internet w aptece doz.

Dostałam wezwanie na świadka na przyszły czwartek na policję😬 Tylko że ja nic nie wiem, eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 18:53

Milanka lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy czekające ns 2 maleństwo, myślałam że za drugim razem człowiek już tak nie wisinad tą mydelniczką i się nie zachwyca, ale jednak!

adella1, kasia1518, Dominika32, Jupik, Atyde, sunshine03, przedszkolanka:), Cabrera, Milanka, silent, japonka, KasiaP, Goemi, moni05 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jeszcze października, a u nas na stanie 11 maluszków😊

Jupik, przedszkolanka:), Cabrera, Karooo93, japonka lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, trzymam kciuki za Bartusia. Te pierwsze chwile po operacji dla rodzica sa trudne, miliony rurek i poczucie bezradności, ale myśl, że jest w dobrych rękach, najgorsze już za nim, teraz musi dojść do siebie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, z dnia na dzień jestem coraz bardziej przerażona. W sumie sama nie wiem czym. Boję się czy sobie w ogóle poradzę z takim małym człowieczkiem, czy będę wiedziała czemu płacze albo boję się, że nie usłyszę jak płacze w nocy i będzie głodny 🙈 mnie nawet budzik przy głowie często nie jest w stanie obudzić 🙊

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka starszak super :) chodzi, zagląda, głaszcze :) nie jest zazdrosny na szczęście bo w sumie nie ma o co. Ma rytm swojego dnia zachowany i też uwagę poświęcamy. Nie omijamy żadnych treningów.
    Myślę że jest dobrze, dumny jest :)
    Remiś dostał 45ml mojego mleka i zjadł całe :o) zobaczymy na ile mu starczy :)

Ollii my dziś mieliśmy budzik ale Remik uskuteczniał sam nam pobudki do 3 nad ranem ;p

przedszkolanka:), sandrina22, Milanka, KasiaP, Goemi lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, nie bój się. Odkąd przelaczysz się na tryb 'mama' to usłyszysz płacz swego malucha przez 5 ścian.
    Wszystkiego się nauczysz, nie bój się. Będziesz dla niego najlepszą mamą na świecie. Mimo drobnych błędów czy niedociągnięć🙂

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek piękny synek ☺️

Kokosowa dobrze, że Bartuś już po operacji, teraz będzie tylko lepiej ✊

Uwemhe w takim razie czekamy z Tobą cały czas, dawaj znać co tam ☺️

Oliii spoko, mnie normalnie też nawet atom nie obudzi, ale podobno matki są szczególnie wyczulone na płacz własnego dziecka i zawsze go usłyszysz 😉 A powodów do płaczu niemowlak raczej nie ma zbyt wiele: głód, pielucha, problemy z brzuszkiem, ewentualnie za zimno/za ciepło. Spoko, ogarniemy ☺️

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ