Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Chciałam szybko drugie bo o pierwsze się 1.5 roku staraliśmy ale nie sądziłam że wyjdzie za pierwszym razem. Jestem po CC bo córka jest wcześniakiem i gin kazała odczekać min 6mc zanim wrócimy do starań, no o jak w zegarku ... 6 mc i ciąża ☺
Najbardziej boję się wymiotowania bo w pierwszej ciąży dzień i noc rzygalam do 18tyg -
Ja wrocilam z pobierania cala w dzirach po iglach... 3 razy mi zyly szukala... W koncu w dlon mi wbila i mam bule bo pekla zyla... No i oczywiscie boli
A mialam do niej nie isc tylko do labo ale sie autem balam bez jedzenia jechac... Juz wiecej do tej pipy nie pojde ... -
Cześć Kasia
Zonaboba kibicuję Ci mocno bo też pamiętam Cię z wątku sprzed kilku lat a dokładnie 4 jak starałam się o pierwsze dziecko.
U nas dziś niby ciepło ale wietrznie, wybieramy się zaraz z synkiem karmić kaczki ale najpierw dostarczę mojej dzidzi w brzuszku porcję nabiału
Dziewczyny jak to z tymi badaniami prenatalnym i w Gyncentrum? Umawia się któraś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:40
kasia1518, Zonaboba lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Kasia, witaj w gronie "szybkich mamusiek"
Xxmoniaxx mamy ten sam termin jakieś ciążowe dolegliwości Cię już męczą?
Ja wczoraj miałam pierwszą zachciankę ciążową: kaszankę z mizerią.
Dzisiaj trochę za dużo nosiłam małego i już czuję ból brzucha nie ma to, jak się załatwić na własne życzenie...
Paolka, ja będę się umawiać do Gyncentrum. W Katowicach polecam dr IlskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:47
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Paolka ja sie bede umawiac
W sumie bede teraz probowac umowic sie przez erejestracje.
Ja sie dzisiaj super czuje i nie biore to za zly omen tylko chwile oddechu z mlodym nie mialam zadnych objawow i przezylamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:06
-
Sarrrra wrote:No mi kazano czekać 2 lata. Ja najbardziej boję się rozejscia blizny. Reszta to pkus.
Znam mamę co po 3mc po CC zaszła i było ok.
Rozejscia się też trochę boję, choć u mnie ładnie, przynajmniej ta blizna z zewnątrz, się zagoila . Ogólnie moje ciało szybko się regeneruje po szyciu A mam sporo blizn ba ciele bo wiele razy byłam cięta.kasia1518
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja dzisiaj byłam na takiej dodatkowej wizycie, bo na nfz. Sama wizyta strasznie słaba, ale miałam 30sekundowy podgląd na usg, czyli jedyne na czym mi zależało i kropek ma 1.65cm, serduszko bije, czyli wszystko jest ok
I przyznam się, że chodzę na wizyty, tak często, jak się tylko da, żeby mieć częściej usg. Po poronieniu mam jednak schiz, żeby częściej podglądać kropka, chociaż na codzień jestem dobrej myśliXxMoniaXx, Jupik, Paolka_25, meerici, kasia1518, Kookosowa, moni05, kalcia, kkkaaarrr, nuśka91, mila_88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny mogłabym do Was dołączyć ? U mnie jeszcze jest młodziutka ciąża ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Dzisiaj jest 27dc. Według ovu 8 dpo zrobiłam test i pokazał mi się cień, 9dpo również to samo i byłam na becie : 15,90, progesteron : 24,90, tsh : 3,13 (we wrześniu robiłam cały pakiet tarczycowy i było wszystko ok, tsh : 2,14 ). Następna beta 12 dpo : 63,30. Dzisiaj jest 13dpo. Wizytę u gin mam 28.02 - dość szybko ale pójdę ponieważ niepokoi mnie wynik tsh i biorę duphaston i muszę podpytać co dalej. Korci mnie żeby zrobić jeszcze bete ale nie wiem czy np w czwartek czy dopiero dzień przed wizyta u gin ?
Dodam ze jest to moja pierwsza ciąża. Udało się w drugim cyklu starańPaolka_25, sunshine03, kasia1518, Kookosowa, kkkaaarrr, mila_88 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Paolka_25 wrote:
Dziewczyny jak to z tymi badaniami prenatalnym i w Gyncentrum? Umawia się któraś? -
Hej mnie nadal trochę muli, ale jeszcze nie miałam ani silnych mdłości ani wymiotów oczywiście ciągle bym spała, zupełnie jak w pierwszej ciąży. Walczymy z gilem i próbuję trochę popracować... Nie mam już żadnych plamień, ostatnie wczoraj rano Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę... Mój gin przyjmuje we wtorki i piątki. W pt będzie 6+1, w następny wtorek 6+5. Logistycznie wygodniej mi iść w piątek, ale martwię się, że mogę jeszcze nic nie zobaczyć08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Hej mnie nadal trochę muli, ale jeszcze nie miałam ani silnych mdłości ani wymiotów oczywiście ciągle bym spała, zupełnie jak w pierwszej ciąży. Walczymy z gilem i próbuję trochę popracować... Nie mam już żadnych plamień, ostatnie wczoraj rano Zastanawiam się kiedy wybrać się na pierwszą wizytę... Mój gin przyjmuje we wtorki i piątki. W pt będzie 6+1, w następny wtorek 6+5. Logistycznie wygodniej mi iść w piątek, ale martwię się, że mogę jeszcze nic nie zobaczyć
W piątek powinno być dużo widać, wczoraj wg OM 7+0 a USG 6+4 (te dwa dni różnicy) i bobas na monitorku taki ogromnyKinga13 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Tzn w piątek widać, we wtorek dużo, matko, mój mózg...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019