Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni oby mimo wszystko coś jednak ruszyło! ..

Ja za to spałam jak zabita, pomałuuuuuuu ząb odpuszcza,znalazłam dzisiaj na niego sposób trochę.
    Niedługo będę się szykować i na ip.

moni05, KasiaP lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grstulacje nowym forumowym mamusiom!

Ja troche wylaczona jestem, ale o ile rozumiem to Monia zaraz bedzie po wszystkim I zapomnisz o tym calym szpitalu!! Trzymam mocno kciuki za Was.

Kiniorek zaginal w macierzynskiej akcji.

My wlasnie czekamy u okulisty I moja corka zaliczka sie do waskiego grona dzieci, ktore nie cierpia jezdzic samochodem...

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, nie wiem, bo w sumie nie siedział nawet dobę, a teraz to nawet nie czuje już bólu ani skurczy takich, jak wczoraj 🤷🏻‍♀️ Z jednej strony chce żeby to było dzisiaj, ale z drugiej to już mi się jelita skręcają i mi niedobrze na samą myśl 🤦🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Moni, życzę Ci żebyś nie męczyla się za długo. Ktoś jeszcze dzisiaj rodzi?
    Wstałam polamana bo syn znów do nas w nocy przyszedł. A na 12 mam się na policji stawić.
    Dobrego dnia!

moni05 lubi tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kciuki za wszystkie rodzące:-)

To już jutro:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oksy podziała to rodzę. Idę po 9 na kroplówkę. Po śniadaniu i muszę się spakować. Balonik wypadł, 4+ cm rozwarcia. 😱

Dominika32, sandrina22, sunshine03, Olala, Karooo93, ammarylis, Goemi, kkkaaarrr, Klaudia2016, ManiaM, aga_ni, KasiaP, Spirit, _nova, Atyde, Milanka, Cabrera, Aaga, kasia1518, mia4444, Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Moni kciuki trzymam byś jak najszybciej tulila maluszka.
    Ja dziś popołudniu jadę znów na kontrolne ktg i przedłużyć L4 które mam do jutra. Malutka chyba nie chce wyjść we wrzesniu😔 a to taki fajny miesiąc. Od momentu wagi każda data w tym mies jest fajna
    Chyba że chce się w moje urodziny pojawic😄 ale coś mi się nie wydaje byśmy jutro się tulily😅

Spokojnego dnia wszystkim:)

moni05 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za mnie kciuki i proszę o modlitwę. Jadę do szpitala, dziwne skurcze, boli całe podbrzusza. Przeczyscilo mnie.
    Skurczy nie umiem policzyć bo są o różnym poziomie co 5-8-12min

sunshine03, Olala, Karooo93, ammarylis, moni05, kkkaaarrr, ManiaM, Kookosowa, aga_ni, KasiaP, paulina2811, Atyde, Monalisa88, Milanka, Cabrera, kasia1518, mia4444, Jupik, nuśka91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Moni dziś będzie twój wielki dzień, trzymam kciuki.

No Kiniorek przepadła, oby wszystko było u niej ok.

Swoją drogą mam nadzieję, że rozpakowane mamusie nie pouciekają z forum, i będą się dzielić doświadczeniami 😘

Za mną okropna noc. Najpierw nie mogłam zasnąć, później co chwilę się budziłam przez głupie sny albo ból nóg.
    I dzień też niezbyt fajny mnie czeka, bo najpierw ktg ( a mały od rana odsypia zwykle nocne harce, i pewnie znów będzie problem, że się nie rusza) a potem idę do kadr, gdzie na pewno mnie wkur...

moni05 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka oczywiście kciuki!! Czyżbyś do Moni dołączyła dzisiaj? Powodzenia!!

Konieczynka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 i Konieczynka kciuki za Wasze akcje porodowe! Niech się dzieci szybko rodzą!

moni05, Konieczynka lubią tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2811 właśnie tak jak opisujesz swój szpital tak i ja wspominam pobyt na położnictwie u siebie 7 lat temu( leżałam aż siedem dni). Mam nadzieję,że nic się nie zmieniło w tej kwesti.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Moni, konieczynka kciuki za was :) czekamy na dzidziusie

moni05, Konieczynka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się rozchorował, wieczorem miał prawie 39 stopni, dzisiaj rano ponad 38. Jak zacznę rodzić to będę z tym sama. Nie wiem dlaczego muszę mieć takiego pecha :(

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Swoją drogą mam nadzieję, że rozpakowane mamusie nie pouciekają z forum, i będą się dzielić doświadczeniami 😘
    Ja czytam codziennie. Piszę troche mniej, bo pochlania mnie obecnie nauka zycia z 2 dzieci, co ppki co stanowi dla mnoe sppre wyzwanie, ale jakos sie musi ułożyć.
    Niestety moj powrót do sprawnosci jakos ekspresem nie idzie. Wczoraj pojawil sie obrzek na linii ciecia. Bylam akurat u poloznej, obejrzala i mowi, ze brzuch miekki co najwazniejsze, ale rzeczywiscie obrzekniety i musze obserwowac. Rano opuchlizny jakby mniej, ale ppjawil sie rwacy bol chyba pecherza, siku boli i nie jest to bol jak przy zapaleniu tylko jakby ktos szpilki wbijal.. jutro znow wodze sie z położną, zobaczymy co ona na to.

A skoro juz byla polozna, to sie wczoraj wazylismy i Nina miala 2772g czyli ma ksiazkowy przyrost ok 30g na dzien :D robi sie troche zolta, ale ponoc max wysyp zoltaczki jest miedzy 7 a 14 doba i wcale nie jest jakos zle jak na razie.

Oraz, nie moge wyjsc z podziwu nad tym jak silna jest Nina. Porownuje oczywiscie do syna, krory fakt mial obnizone napiecie, ale mimo wszystko. Nina polozona na brzuszku ponpierwsze sie nie wscieka, po drugie jest w stanie odwrocic glowke z jednej strony na druga oraz probuje pelzac. Jak lezy na moim brzuchu to pelza w poszukiwaniu cyca. Cudownie jest :D

KasiaP, sunshine03, wiktoriaa, Milanka, ammarylis, Aaga, kasia1518, Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Konieczynka i moze ktos kto sie nie ujawnil, trzymam kciuki za szybkie porody!!

Konieczynka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze porody - przedszkolanka, Moni, koniczynka - czekamy na zdrowe bobasy 🙂

Aguula - co z Tobą ? Chyba miałaś mieć wczoraj CC?
    Sarra - jak noga ?
    Japonka - trzymam kciuki,żeby mąż szybko doszedł do siebie i wrazie czego mógł być razem z Tobą!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Kciuki za Przedszkolankę, Moni, Uwehme i Koniczynkę :) To dzisiaj wysyp bobasów będzie <3
    Aguula, jak tam po CC? Odezwij się koniecznie!
    Japonka, nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Póki co dzidziuś siedzi grzecznie w brzuchu i na bank poczeka na tatusia.
    Miłego dnia wszystkim

przedszkolanka:), Konieczynka lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny! Będzie dobrze i lada moment zobaczycie swoje szczęścia :)
    Też się zastanawiam, co u kiniorka. Na grupie FB też się nie udziela?

Brunetka, ale Ci ta końcówka nie służy :( życzę zdrowia.
    Japonka mojego też rozłożyło przed samym porodem , ale magicznie wyzdrowiał w mig przed porodem, a później już gorączka nie wróciła. Czego i Tobie życzę!

Wczoraj i przedwczoraj robiłam tak na szybko masaż krocza i powiem Wam, że nie pamiętałam, że to tak boli! Was też boli? U mnie to może być kwestia szwu po ostatnim nacięciu.
    Od dzisiaj wjeżdża na stół herbatka z malin i olej z wiesiołka 🙃😉🙃

• adella1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova- masaż sobie raczej podaruje😬 Oleju i herbaty już używam.

‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ