X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Emilkey to kogo przeoczyłam? Bo aż wróciłam na pierwsza stronę się upewnić :D

Jeju, Moni znowu balonik, oby tym razem poszło gładko... szkoda, ze jesteś już leżąca , mogłabyś wspomóc akcje.

Sunshine ja coś czuje, ze będzie powtórka z rozrywki jak z Kosia :D miałam nie doczekać 37 tc, urodziłam 5 dni po terminie. Teraz miałam się szykować na wrzesień , wiec albo dziś albo znowu nas czeka z mężem jeżdżenie na ktg, którego nie cierpię :D
    A bo na 1 stronie terminy są nie poprawione. Ja Jupik Sunshine

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KasiaP Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    Niestety jeszcze czekam... jakieś zmiany w grafiku, ale już bliziutko... trzymam kciuki za pozostałe Dziewczyny 😊
    Polubiłam zamiast zacytować ;) chciałam tylko napisać że trzymam kciuki w takim razie :)

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja rodzę w październiku...
    Jestem po załamce, jutro drugi balonik, bo rozwarcie jest za małe na podanie oksytocyny... już mam dosyć tego wszystkiego 😢
    A ile masz cm rozwarcia? I masz zewnętrzne czy centralne?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tule mocno :(

Piękne te Wasze bobasy 😍😍😍

Ja właśnie siedzę w kolejce do lekarza. Przedosttnio mówił, że nie dotrwam do terminu i od tego czasu cisza. Żadnych skurczy, żadnych boli. Aż jestem ciekawa, jak sytuacja mojego podwozia. Koniec września, a ja nie rodzę. W tym tygodniu biorę się za wyganianie młodego. Mąż już pomalował salon, to teraz będzie miał inne wieczorne zajęcie 😆
    Kurcze szaleją Wam też tak hormony? Ja wczoraj przewyłam pół dnia. Dzisiaj humor od razu lepszy. Mam już siebie dość. Nie lubię być beksą. 🙄

• Aaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni straszne to, jest... kompletnie nie rozumiem czemu w Twojej sytuacji nie probowali skutecznie wywolac porodu w zeszlym tygodniu albo zrobic ciecia. Zlecaja cc czasami z duzo bardziej blahych ppwodow a Ty z taka przypadloscia siedzisz I czekasz. Dla mnie abstrakcja. A najgorsze jest to ze pewnie w innym.szpitalu inny lekarz juz w zeszlym tygodniu by zrobil ciecie... trzymam kciuki zeby teraz sie udalo I zebys juz nie musiala sie meczyc!

Basiu blizej niz dalej, jeszcze troche I bedziecie razem w domu a potem po kilku dniach zaczniesz zapominac o szpitalu bo bedziesz tak skupiona i, zaabsorbowana opieka nad Filipkiem! Ja duzo krocej bo tylko 3tygodnie bylam w szpitalu ale jak jestem z Julka w domu to juz praltycznie o tym zapomnialam.

Kokosowa Bartus je juz bardzo spore porcje wiec to 50ml to bedzie dla niego moment! Zaraz sie zacznie upominac o wieksze dawki. A mialas mozliwosc przystawienia do piersi? My powolutku zwiekszamy teraz mamy 45ml, ale mloda chetniej je wiec zaraz zwiekszymy na 50ml choc w zasadzie zaraz bedziemy probowali byc tylko na piersi.

A jak to jest u Was z nocnym karmieniem? My wybudzamy mloda max co 4godz bo sama sie nie wybudza I nie wiem czy tak robic czy dawac jej sie wysypiac I karmic jak sie budzi.

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja Kosie wybudzalam tylko pierwszy miesiąc w nocy- wyburzamy noworodki. Później spała cała noc po 10 godzin. Nie wiem jednak jak to z wcześniakami.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A ile masz cm rozwarcia? I masz zewnętrzne czy centralne?
    Nie mam pojęcia. W dniu kroplówki miałam niby 3-4 cm, ale niby tyle nie było bo nie ma. 🤷🏻‍♀️ Każdy mówi inaczej...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nie mam pojęcia. W dniu kroplówki miałam niby 3-4 cm, ale niby tyle nie było bo nie ma. 🤷🏻‍♀️ Każdy mówi inaczej...
    Ten twój szpital jakiś dziwny. mi wywoływali tym żelem. Jak było 2cm to przebili pęcherz i dali oksy. Potem kolejne cm szły jak krew z nosa ale już przy 4cm dali zzo. Może za bardzo uległa tam jesteś. Niech mąż przyjedzie i zrobi im awanturę na cały szpital bo to co tam masz to nic innego jak tortury już.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, Pola super dzieciaki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nosz kurczę...Ja z 3cm.dostałam oxy..w 1.5h urodziłam.. Co za szpital w ogóle :/na schody możesz iść?

Aaga mój pierwsza dobę spał 22-6 i nie dał się obudzić na cyca. Dzisiaj spał 2-7:30 i nie obudziłam,teraz lekko tylko ciumka i zasypia,ale np.wieczorem pewnie powodu kilkanaście razy ;p

Basiu jesteś bardzo dzielna mamusią <3 jeszcze troszkę,ja wiem że ciężko ale w końcu razem będziecie w domku.

My do domku 💕💕Olek krzykacz dzisiaj przespał wszystkie badania,współpracował haha :D

KasiaP, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga nam kazali wybudzac co 3h, mała do 2mcż sama się budziła co 2,5 - 3h, a później spała całą noc i już jej nie wybudzalam- takie piękne noce były do 8mcż.

Aaga lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie wrażenie, że ktoś was skopal w macice? Ja mam tak obolała już jakbym miała cała w siniakach. Z Gaba tak nie miałam ale wtedy macica była nówka nieswiganka a teraz już second hand

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Wam
    Ja po obchodzie i dziś będe miała cesarkę:-)

Głodna jestem jak wilk.
    Cukier spadł wiec mam kroplowke z glukozą. Odezwe sie jutro.

Basiu piękna waga:-) cuuudownie rośnie wasz chłopczyk. Zmęczenie i tęsknota zrozumiałe.

KasiaP, silent, przedszkolanka:), Spirit, Monalisa88, wiktoriaa, ammarylis, kasia1518, Karooo93, sunshine03, mia4444, japonka, aga_ni, Cabrera lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ja pierwiródka A mam tak samo jak ty, od środka wszystko boli, jak zakwasy po brzuszkach i kaszlu jednocześnie, ale moje dziecko to kung fu panda , więc się przyzwyczailam że boksuje mnie od środka . Jest to męczące no ale mam nadzieję że bliżej niż dalej. Dziś zaczynamy 39 tydzień.

oar843r8hxms7jm7.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Basia a jak wygladaja u was odwiedziny? Nie mozecie na noc zostawac? Filipek bohater. Bardzo silny organizm.
    Odwiedziny codziennie od 12-19. Spać nie można. Nawet razem przy nim nie możemy być razem, musimy się wymieniać... biorąc pod uwagę że jeszcze w szpitalu ściągam mleko to jestem z nim tylko 2-3 godziny dziennie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 11:11

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kalcia tak, idę dzisiaj na kontrolne ktg do szpitala :) co 2 dni właśnie sie chodzi chyba że coś wychodzi nie tak to zostawiaja na oddziale, ale to wiadome ;)

A jak u Ciebie z L4?
    Bo u mnie jakoś dziwnie - mam L4 do jutra, moja gin.już mi nie kazała przychodzić (czytaj nie wystawi zwolnienia), szpital (prywatny z umową z NFZ) do którego idę na ktg pojutrze (dzień po terminie) powiedział, że oni nie wystawiają, i kurde teraz będę dzwonić do państwowego jak to u nich jest, bo zaraz się okaże, że zostaję się bez L4 :-|

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bliznę pooperacyjną na szyjce macicy i w czwartek się nie rozwierała, nie było postępu wiec są ostrożni... w sensie ten lekarz, bo tamta lekarka popełniła błąd. Osobiście tez bym wolała żeby szyjka mi nie pękła.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, Salve nie wystawia zwolnień? Ja mam do środy L4 tak samo.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zwolnienie może być wystawione do planowanego dnia porodu a po terminie to już niestety macierzyński - przynajmniej tak jest u mnie

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, ja mam w dniu terminu wizytę u lekarza na NFZ i powiedział, ze może mi wtedy jeszcze na tydzień wystawić . Chociaż liczę, ze się obejdzie :) wiem, ze w niektórych miastach są z tym problemy z innych forów :/ masakra. Każdy lekarz i szpital swoje zasady ma. Najlepiej jakbyś zadzwoniła na infolinie NFZ i zapytała.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ