Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kalcia wrote:Emilkey to kogo przeoczyłam? Bo aż wróciłam na pierwsza stronę się upewnić
Jeju, Moni znowu balonik, oby tym razem poszło gładko... szkoda, ze jesteś już leżąca , mogłabyś wspomóc akcje.
Sunshine ja coś czuje, ze będzie powtórka z rozrywki jak z Kosiamiałam nie doczekać 37 tc, urodziłam 5 dni po terminie. Teraz miałam się szykować na wrzesień , wiec albo dziś albo znowu nas czeka z mężem jeżdżenie na ktg, którego nie cierpię
-
Moni tule mocno
Piękne te Wasze bobasy 😍😍😍
Ja właśnie siedzę w kolejce do lekarza. Przedosttnio mówił, że nie dotrwam do terminu i od tego czasu cisza. Żadnych skurczy, żadnych boli. Aż jestem ciekawa, jak sytuacja mojego podwozia. Koniec września, a ja nie rodzę. W tym tygodniu biorę się za wyganianie młodego. Mąż już pomalował salon, to teraz będzie miał inne wieczorne zajęcie 😆
Kurcze szaleją Wam też tak hormony? Ja wczoraj przewyłam pół dnia. Dzisiaj humor od razu lepszy. Mam już siebie dość. Nie lubię być beksą. 🙄 -
Moni straszne to, jest... kompletnie nie rozumiem czemu w Twojej sytuacji nie probowali skutecznie wywolac porodu w zeszlym tygodniu albo zrobic ciecia. Zlecaja cc czasami z duzo bardziej blahych ppwodow a Ty z taka przypadloscia siedzisz I czekasz. Dla mnie abstrakcja. A najgorsze jest to ze pewnie w innym.szpitalu inny lekarz juz w zeszlym tygodniu by zrobil ciecie... trzymam kciuki zeby teraz sie udalo I zebys juz nie musiala sie meczyc!
Basiu blizej niz dalej, jeszcze troche I bedziecie razem w domu a potem po kilku dniach zaczniesz zapominac o szpitalu bo bedziesz tak skupiona i, zaabsorbowana opieka nad Filipkiem! Ja duzo krocej bo tylko 3tygodnie bylam w szpitalu ale jak jestem z Julka w domu to juz praltycznie o tym zapomnialam.
Kokosowa Bartus je juz bardzo spore porcje wiec to 50ml to bedzie dla niego moment! Zaraz sie zacznie upominac o wieksze dawki. A mialas mozliwosc przystawienia do piersi? My powolutku zwiekszamy teraz mamy 45ml, ale mloda chetniej je wiec zaraz zwiekszymy na 50ml choc w zasadzie zaraz bedziemy probowali byc tylko na piersi.
A jak to jest u Was z nocnym karmieniem? My wybudzamy mloda max co 4godz bo sama sie nie wybudza I nie wiem czy tak robic czy dawac jej sie wysypiac I karmic jak sie budzi. -
emikey wrote:A ile masz cm rozwarcia? I masz zewnętrzne czy centralne?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Nie mam pojęcia. W dniu kroplówki miałam niby 3-4 cm, ale niby tyle nie było bo nie ma. 🤷🏻♀️ Każdy mówi inaczej...
-
Moni nosz kurczę...Ja z 3cm.dostałam oxy..w 1.5h urodziłam.. Co za szpital w ogóle :/na schody możesz iść?
Aaga mój pierwsza dobę spał 22-6 i nie dał się obudzić na cyca. Dzisiaj spał 2-7:30 i nie obudziłam,teraz lekko tylko ciumka i zasypia,ale np.wieczorem pewnie powodu kilkanaście razy ;p
Basiu jesteś bardzo dzielna mamusiąjeszcze troszkę,ja wiem że ciężko ale w końcu razem będziecie w domku.
My do domku 💕💕Olek krzykacz dzisiaj przespał wszystkie badania,współpracował hahaKasiaP, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Cześc Wam
Ja po obchodzie i dziś będe miała cesarkę
Głodna jestem jak wilk.
Cukier spadł wiec mam kroplowke z glukozą. Odezwe sie jutro.
Basiu piękna waga:-) cuuudownie rośnie wasz chłopczyk. Zmęczenie i tęsknota zrozumiałe.KasiaP, silent, przedszkolanka:), Spirit, Monalisa88, wiktoriaa, ammarylis, kasia1518, Karooo93, sunshine03, mia4444, japonka, aga_ni, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Emikey, ja pierwiródka A mam tak samo jak ty, od środka wszystko boli, jak zakwasy po brzuszkach i kaszlu jednocześnie, ale moje dziecko to kung fu panda , więc się przyzwyczailam że boksuje mnie od środka . Jest to męczące no ale mam nadzieję że bliżej niż dalej. Dziś zaczynamy 39 tydzień.
-
Kookosowa wrote:Basia a jak wygladaja u was odwiedziny? Nie mozecie na noc zostawac? Filipek bohater. Bardzo silny organizm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 11:11
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
sunshine03 wrote:Kalcia tak, idę dzisiaj na kontrolne ktg do szpitala
co 2 dni właśnie sie chodzi chyba że coś wychodzi nie tak to zostawiaja na oddziale, ale to wiadome
A jak u Ciebie z L4?
Bo u mnie jakoś dziwnie - mam L4 do jutra, moja gin.już mi nie kazała przychodzić (czytaj nie wystawi zwolnienia), szpital (prywatny z umową z NFZ) do którego idę na ktg pojutrze (dzień po terminie) powiedział, że oni nie wystawiają, i kurde teraz będę dzwonić do państwowego jak to u nich jest, bo zaraz się okaże, że zostaję się bez L4 -
Mam bliznę pooperacyjną na szyjce macicy i w czwartek się nie rozwierała, nie było postępu wiec są ostrożni... w sensie ten lekarz, bo tamta lekarka popełniła błąd. Osobiście tez bym wolała żeby szyjka mi nie pękła.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik, ja mam w dniu terminu wizytę u lekarza na NFZ i powiedział, ze może mi wtedy jeszcze na tydzień wystawić . Chociaż liczę, ze się obejdzie
wiem, ze w niektórych miastach są z tym problemy z innych forów
masakra. Każdy lekarz i szpital swoje zasady ma. Najlepiej jakbyś zadzwoniła na infolinie NFZ i zapytała.
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata