X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Emilkey to kogo przeoczyłam? Bo aż wróciłam na pierwsza stronę się upewnić :D

Jeju, Moni znowu balonik, oby tym razem poszło gładko... szkoda, ze jesteś już leżąca , mogłabyś wspomóc akcje.

Sunshine ja coś czuje, ze będzie powtórka z rozrywki jak z Kosia :D miałam nie doczekać 37 tc, urodziłam 5 dni po terminie. Teraz miałam się szykować na wrzesień , wiec albo dziś albo znowu nas czeka z mężem jeżdżenie na ktg, którego nie cierpię :D
    A bo na 1 stronie terminy są nie poprawione. Ja Jupik Sunshine

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KasiaP Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    Niestety jeszcze czekam... jakieś zmiany w grafiku, ale już bliziutko... trzymam kciuki za pozostałe Dziewczyny 😊
    Polubiłam zamiast zacytować ;) chciałam tylko napisać że trzymam kciuki w takim razie :)

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja rodzę w październiku...
    Jestem po załamce, jutro drugi balonik, bo rozwarcie jest za małe na podanie oksytocyny... już mam dosyć tego wszystkiego 😢
    A ile masz cm rozwarcia? I masz zewnętrzne czy centralne?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tule mocno :(

Piękne te Wasze bobasy 😍😍😍

Ja właśnie siedzę w kolejce do lekarza. Przedosttnio mówił, że nie dotrwam do terminu i od tego czasu cisza. Żadnych skurczy, żadnych boli. Aż jestem ciekawa, jak sytuacja mojego podwozia. Koniec września, a ja nie rodzę. W tym tygodniu biorę się za wyganianie młodego. Mąż już pomalował salon, to teraz będzie miał inne wieczorne zajęcie 😆
    Kurcze szaleją Wam też tak hormony? Ja wczoraj przewyłam pół dnia. Dzisiaj humor od razu lepszy. Mam już siebie dość. Nie lubię być beksą. 🙄

• Aaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni straszne to, jest... kompletnie nie rozumiem czemu w Twojej sytuacji nie probowali skutecznie wywolac porodu w zeszlym tygodniu albo zrobic ciecia. Zlecaja cc czasami z duzo bardziej blahych ppwodow a Ty z taka przypadloscia siedzisz I czekasz. Dla mnie abstrakcja. A najgorsze jest to ze pewnie w innym.szpitalu inny lekarz juz w zeszlym tygodniu by zrobil ciecie... trzymam kciuki zeby teraz sie udalo I zebys juz nie musiala sie meczyc!

Basiu blizej niz dalej, jeszcze troche I bedziecie razem w domu a potem po kilku dniach zaczniesz zapominac o szpitalu bo bedziesz tak skupiona i, zaabsorbowana opieka nad Filipkiem! Ja duzo krocej bo tylko 3tygodnie bylam w szpitalu ale jak jestem z Julka w domu to juz praltycznie o tym zapomnialam.

Kokosowa Bartus je juz bardzo spore porcje wiec to 50ml to bedzie dla niego moment! Zaraz sie zacznie upominac o wieksze dawki. A mialas mozliwosc przystawienia do piersi? My powolutku zwiekszamy teraz mamy 45ml, ale mloda chetniej je wiec zaraz zwiekszymy na 50ml choc w zasadzie zaraz bedziemy probowali byc tylko na piersi.

A jak to jest u Was z nocnym karmieniem? My wybudzamy mloda max co 4godz bo sama sie nie wybudza I nie wiem czy tak robic czy dawac jej sie wysypiac I karmic jak sie budzi.

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja Kosie wybudzalam tylko pierwszy miesiąc w nocy- wyburzamy noworodki. Później spała cała noc po 10 godzin. Nie wiem jednak jak to z wcześniakami.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A ile masz cm rozwarcia? I masz zewnętrzne czy centralne?
    Nie mam pojęcia. W dniu kroplówki miałam niby 3-4 cm, ale niby tyle nie było bo nie ma. 🤷🏻‍♀️ Każdy mówi inaczej...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nie mam pojęcia. W dniu kroplówki miałam niby 3-4 cm, ale niby tyle nie było bo nie ma. 🤷🏻‍♀️ Każdy mówi inaczej...
    Ten twój szpital jakiś dziwny. mi wywoływali tym żelem. Jak było 2cm to przebili pęcherz i dali oksy. Potem kolejne cm szły jak krew z nosa ale już przy 4cm dali zzo. Może za bardzo uległa tam jesteś. Niech mąż przyjedzie i zrobi im awanturę na cały szpital bo to co tam masz to nic innego jak tortury już.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, Pola super dzieciaki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nosz kurczę...Ja z 3cm.dostałam oxy..w 1.5h urodziłam.. Co za szpital w ogóle :/na schody możesz iść?

Aaga mój pierwsza dobę spał 22-6 i nie dał się obudzić na cyca. Dzisiaj spał 2-7:30 i nie obudziłam,teraz lekko tylko ciumka i zasypia,ale np.wieczorem pewnie powodu kilkanaście razy ;p

Basiu jesteś bardzo dzielna mamusią <3 jeszcze troszkę,ja wiem że ciężko ale w końcu razem będziecie w domku.

My do domku 💕💕Olek krzykacz dzisiaj przespał wszystkie badania,współpracował haha :D

KasiaP, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga nam kazali wybudzac co 3h, mała do 2mcż sama się budziła co 2,5 - 3h, a później spała całą noc i już jej nie wybudzalam- takie piękne noce były do 8mcż.

Aaga lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie wrażenie, że ktoś was skopal w macice? Ja mam tak obolała już jakbym miała cała w siniakach. Z Gaba tak nie miałam ale wtedy macica była nówka nieswiganka a teraz już second hand

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Wam
    Ja po obchodzie i dziś będe miała cesarkę:-)

Głodna jestem jak wilk.
    Cukier spadł wiec mam kroplowke z glukozą. Odezwe sie jutro.

Basiu piękna waga:-) cuuudownie rośnie wasz chłopczyk. Zmęczenie i tęsknota zrozumiałe.

KasiaP, silent, przedszkolanka:), Spirit, Monalisa88, wiktoriaa, ammarylis, kasia1518, Karooo93, sunshine03, mia4444, japonka, aga_ni, Cabrera lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ja pierwiródka A mam tak samo jak ty, od środka wszystko boli, jak zakwasy po brzuszkach i kaszlu jednocześnie, ale moje dziecko to kung fu panda , więc się przyzwyczailam że boksuje mnie od środka . Jest to męczące no ale mam nadzieję że bliżej niż dalej. Dziś zaczynamy 39 tydzień.

oar843r8hxms7jm7.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Basia a jak wygladaja u was odwiedziny? Nie mozecie na noc zostawac? Filipek bohater. Bardzo silny organizm.
    Odwiedziny codziennie od 12-19. Spać nie można. Nawet razem przy nim nie możemy być razem, musimy się wymieniać... biorąc pod uwagę że jeszcze w szpitalu ściągam mleko to jestem z nim tylko 2-3 godziny dziennie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 11:11

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kalcia tak, idę dzisiaj na kontrolne ktg do szpitala :) co 2 dni właśnie sie chodzi chyba że coś wychodzi nie tak to zostawiaja na oddziale, ale to wiadome ;)

A jak u Ciebie z L4?
    Bo u mnie jakoś dziwnie - mam L4 do jutra, moja gin.już mi nie kazała przychodzić (czytaj nie wystawi zwolnienia), szpital (prywatny z umową z NFZ) do którego idę na ktg pojutrze (dzień po terminie) powiedział, że oni nie wystawiają, i kurde teraz będę dzwonić do państwowego jak to u nich jest, bo zaraz się okaże, że zostaję się bez L4 :-|

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bliznę pooperacyjną na szyjce macicy i w czwartek się nie rozwierała, nie było postępu wiec są ostrożni... w sensie ten lekarz, bo tamta lekarka popełniła błąd. Osobiście tez bym wolała żeby szyjka mi nie pękła.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, Salve nie wystawia zwolnień? Ja mam do środy L4 tak samo.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zwolnienie może być wystawione do planowanego dnia porodu a po terminie to już niestety macierzyński - przynajmniej tak jest u mnie

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, ja mam w dniu terminu wizytę u lekarza na NFZ i powiedział, ze może mi wtedy jeszcze na tydzień wystawić . Chociaż liczę, ze się obejdzie :) wiem, ze w niektórych miastach są z tym problemy z innych forów :/ masakra. Każdy lekarz i szpital swoje zasady ma. Najlepiej jakbyś zadzwoniła na infolinie NFZ i zapytała.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ