X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Ja tez tak jak niektóre „rodzę” już tydzień ;) od wczoraj absolutnie nic się nie dzieje, spałam ciągiem 10godzin. Powodzenia dla wszystkich. Japonka, może to dzis! :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Pola, Nuska słodkie chłopaki 😍
    Moni trzymam kciuki by coś w końcu zaczęli działać. Dzielna jestes🌷
    Japonka jak się rozkręca co trzymam mocno kciuki!

Mi chyba marzenie o porodzie we wrześniu przepada😅 tak jak mnie wszystko bolało tak boli. Przepowiadajace nie opuszczają ale na nich się konczy.. Już jestem zmęczona ta ciąża ostatnio😔

moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- żyje jak coś :) czytam codziennie, ale jakoś nie miałam ochoty się tu wyżalać, bo inne z was maja gorzej.

Monia trzymaj się tam kobietko dzielnie, współczuje ci tych wszystkich dolegliwości na koniec. To już na szczęście poniedziałek, wiec obyś znowu stała się „pilnym przypadkiem” i oby padły jakieś konkretne obietnice z pokryciem oczywiście :) a jak córcia sobie radzi?

Pola, Niuska ale słodziaki z waszych synków <3 ja już marze o moim Ignasiu :)

Kiniorka pochłonęło macierzyństwo :D oby w pozytywnym znaczeniu i oby wszystko dobrze z Remikiem.

Przedszkolanko, byłam na bierząco z twoja relacja lajf z porodu na fioletowej stronie :D oby u mnie tez poszło tak expresowo

Sunshine- pierwsza, która doczekała terminu :D idziesz dziś na ktg? U nas w mieście tak przynajmniej jest, ze w dzień terminu się idzie, a potem co dwa dni.

Japonka , życzę ci żeby u ciebie się rozkręciły te poranne skurcze, ciąża już donoszona?

A ja? A ja co wieczór akcja porodowa... standardowo wieczorem zaczynam mieć mocne skurcze, które trwają kilka godzin, brzuch twardy strasznie, idzie z krzyza. Kilka godzin i mija, a ja śpię jak zabita. Za to wczoraj już na prawdę myslalam... od rana zrobiłam 4 kupki z czego ostatnia to juz luźna. Zaczęło mi się mocne rozwieranie w szyjce, ale takie silne, ze aż przystaje na moment z bólu. Mocne parcie na odbyt , Ignas mocna pchał mi wczoraj na szyjkę- dziwne uczucie, myślałam, ze zaraz mi wody odejdą tak pchał :D zaczęły mnie bardzo bolec pachwiny, ciężko mi się chodzi tak okrakiem chodzę, bo tak ciągną pachwiny. Brzuch mam mega nisko i co chwilkę po kulka kropel siusiu robię. I wczoraj znowu wypadł mi kawałek czopa przy tym rozwieraniu szyjki.

Nie pisze dlatego, ze czuje się już jak wariatka... jestem zmeczona ta końcówka. Z córka nie miałam takich sytuacji jak teraz, a teraz te skurcze grają już długo , budzą mnie w nocy i są meczace. Na prawdę mam stres codziennie czy to już czy znowu fałszywy alarm. Mąż tez widzi ze się mecze psychicznie... co wieczór mam stres. Marze o tym, żeby odeszły mi wody- wtedy bez wątpienia zacznę rodzic.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, szybkich i sprawnych porodów. Moni, szczególnie Tobie życzę żeby w końcu zajęli się Tobą odpowiednio. No ile możesz się biedna męczyć?
    Gratulacje nowym mamom, maluchy są urocze😍
    Przysnilo mi się że 9 października urodze. To czekam😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia tak, idę dzisiaj na kontrolne ktg do szpitala :) co 2 dni właśnie sie chodzi chyba że coś wychodzi nie tak to zostawiaja na oddziale, ale to wiadome ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka nie wyrywaj się poza kolejka :P

KasiaP lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Myślałam, że dziś wychodzę.. A tu kicha, bo mam wysokie CRP - 20. Czy to coś groźnego?
    Jak byłam w szpitalu miałam crp 40 wtedy stwierdzili ten stan zapalny nerki dostałam antybiotyk dożylnie 3razy dziennie

brunetka91 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:

Sunshine- pierwsza, która doczekała terminu :D
    Trzecia :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi miliony płacili to bym nie chciała być znów w ciąży😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Trzecia :P
    Wcale nie chciałam brać udziału w tej konkurencji akurat 🤣🤣🤣

Za to mogę teraz być pierwszą, która urodzi po terminie 😎

KasiaP lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Pierwszą, ale nie ostatnią😒

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Ciesz sie :P klub 40plus jest elitarny :D mało kto ma "zaszczyt" wstąpić lol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 09:39

sunshine03 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Basiu jak tam u was? Dajecie radę? Jak malutki przyrasta?
    Kochana my pomału ale do przodu. Mały waży 1600g. Pozbylismy się sondy. Pięknie je butelką po 30ml. Więc tylko wagi brakuje nam by opuścić szpital... mam nadzieję że 3-4tyg i w końcu wrócimy do domu. Filipek już 6 tygodni na oddziale... A licząc mój pobyt to już od 5 czerwca tu siedzimy. Mam dość, a najgorsze że tęsknię co raz bardziej za nim. Dla pocieszenia w końcu wzięliśmy się za kupowanie wyprawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 09:43

kasia1518, Kookosowa, Cabrera, silent, Aaga, ammarylis, Jupik, Goemi, kkkaaarrr, Milanka, Dominika32, mia4444 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Pierwszą, ale nie ostatnią😒
    no cóż w najgorszym przypadku zostały mi jeszcze 2 tygodnie 🤣🤣🤣

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze,Bo u nas na sali dziewczyna wylądowała że mną,już po terminie i mi wywołali następnego dnia a ona dzisiaj 10 dni po i prawdopodobnie dopiero będą próbować dzisiaj! Ale czop jej wczoraj odpadł to jest szansa..

Poza tym,ktoś na październik musiał zostać na wątku pazdziernikowym;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę w październiku...
    Jestem po załamce, jutro drugi balonik, bo rozwarcie jest za małe na podanie oksytocyny... już mam dosyć tego wszystkiego 😢

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni biedactwo :( jesteś bardzo dzielna już tyle wytrzymałaś, spróbuj dziś spać jak najwięcej i zbierać siły :* wszystkie tu trzymają za Ciebie kciuki!
    Olala, już pewnie jesteś po, czekamy na relację :)
    Pola, Nuśka, cudowne bobasy <3
    Kalcia, współczuję takiego rollercoastera :/ oby się szybko rozkręciło.
    Ja dziś odchorowuję ten wczorajszy spacer,wszystko boli ehhh :)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a jak wygladaja u was odwiedziny? Nie mozecie na noc zostawac? Filipek bohater. Bardzo silny organizm.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey to kogo przeoczyłam? Bo aż wróciłam na pierwsza stronę się upewnić :D

Jeju, Moni znowu balonik, oby tym razem poszło gładko... szkoda, ze jesteś już leżąca , mogłabyś wspomóc akcje.

Sunshine ja coś czuje, ze będzie powtórka z rozrywki jak z Kosia :D miałam nie doczekać 37 tc, urodziłam 5 dni po terminie. Teraz miałam się szykować na wrzesień , wiec albo dziś albo znowu nas czeka z mężem jeżdżenie na ktg, którego nie cierpię :D

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 30 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Moni biedactwo :( jesteś bardzo dzielna już tyle wytrzymałaś, spróbuj dziś spać jak najwięcej i zbierać siły :* wszystkie tu trzymają za Ciebie kciuki!
    Olala, już pewnie jesteś po, czekamy na relację :)
    Pola, Nuśka, cudowne bobasy <3
    Kalcia, współczuję takiego rollercoastera :/ oby się szybko rozkręciło.
    Ja dziś odchorowuję ten wczorajszy spacer,wszystko boli ehhh :)

Niestety jeszcze czekam... jakieś zmiany w grafiku, ale już bliziutko... trzymam kciuki za pozostałe Dziewczyny 😊

KasiaP lubi tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ