Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:A jak u Ciebie z L4?
Bo u mnie jakoś dziwnie - mam L4 do jutra, moja gin.już mi nie kazała przychodzić (czytaj nie wystawi zwolnienia), szpital (prywatny z umową z NFZ) do którego idę na ktg pojutrze (dzień po terminie) powiedział, że oni nie wystawiają, i kurde teraz będę dzwonić do państwowego jak to u nich jest, bo zaraz się okaże, że zostaję się bez L4 -
Gratuluję serdecznie szczęśliwym mamusiom! I pocichutku zazdroszczę
u mnie wczoraj termin z prenatalnych ale cały czas cisza... Szymkowi najwyraźniej się nie spieszy a tak chciałam mieć wrześniowe dziecko
jeśli do 7go nie urodzę to stawiam się w szpitalu, co w ogóle mnie nie cieszy...
Seksy odpadają przez brak czopu, wczoraj byliśmy na grzybach zrobiłam 10394645291000 przysiadów i też nawet nie drgnęłono nic, pozostało czekać
Paolka _25 -
Nova mi tak hormony szalały i za dwa dni juz Bartek sie sam wybrał do porodu szkoda ze nie ta strona co powinien hehe
Aga narazie do jelitowo ma podawane sonda. Nie moge go brac na rece ani dostawiac. Na chirurgi jak bedziemy to wtedy bedziemy dzialas do żołądka
Dzis dobra wiadomość. Wyniki sie polepszyly znaczaco. Pani doktor zadowolona. Kupy pieknie robi, je, nawet dzis sie rozdarł o jedzenie. Chca juz go na chirurgie przeniesc. Wiec nie bedzie tu tydzirn a moze uda się wczesniej.
Moni ja mialam oxy podane po odejściu wod a mialam jeszcze twarda szyjke i rozejscie na opuszek. Nikt nie czekał. Co za szpital. Boja się tego porodu anie boja ze wkoncu tobie krzywde zrobia.
Basiu to u nas 10_20 ale musze sie dzielic na dwoje dzieci. Mleko sciagam w domu wiec nieregularnie ale daje rade juz calkiem sporo. Mam nadzieje ze mi nie zaniknie. Tez jestem krotko u niego. Juz niedlugo obie zapomnimy o szpitalach.
Noworodka trzeba wybudzac bo mu cukier spadnie. Pozniej juz nie. Moja corka mogla jesc non stop. Ja to chciałam te 3 godziny spokoju heheMilanka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Sarrrra wrote:Popieram. Ja zamykam produkcję. Zresztą i tak z medycznego punktu widzenia nie mogę już być w ciąży bo macica pęknie
Oj tak. Dwoje dzieci i starczy. Zresztą trzeciego nigdy nie chcialam. Juz z punktu widzenia mojego ciala to trzecie cc to samobójstwo. Za bardzo bym sie bala.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Oj tak. Dwoje dzieci i starczy. Zresztą trzeciego nigdy nie chcialam. Juz z punktu widzenia mojego ciala to trzecie cc to samobójstwo. Za bardzo bym sie bala.
-
Paolka_25 wrote:Gratuluję serdecznie szczęśliwym mamusiom! I pocichutku zazdroszczę
u mnie wczoraj termin z prenatalnych ale cały czas cisza... Szymkowi najwyraźniej się nie spieszy a tak chciałam mieć wrześniowe dziecko
jeśli do 7go nie urodzę to stawiam się w szpitalu, co w ogóle mnie nie cieszy...
Seksy odpadają przez brak czopu, wczoraj byliśmy na grzybach zrobiłam 10394645291000 przysiadów i też nawet nie drgnęłono nic, pozostało czekać
-
Przedszkolanko zazdro
tez już chce!!!
Czy was tez tak wszyscy denerwują z pytaniami kiedy rodzicie, czy już czy jeszcze nie?
Ja już mam dość, czuje się jak inkubator, jakbym była tylko ciężarna i na żaden inny temat nie można było ze mną pogadać. Jedna sąsiadka mnie ciagle katuje, ze złe wyglądam , brzuch coraz niżej i na jej oko zaraz urodzę- tak od miesiąca. Druga, z której dziećmi moja Kosia się bawi , do mnie ostatnio wyleciała z tekstem, ze bardzo by chciała, żebym jej napisała smsa jak będę jechała rodzicno brak słów...
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kokosowa, po odejściu wód to inna kwestia, bo wtedy, w czwartek tez przebiłaby mi pęcherz gdyby akcja była regularna. A bez tego prawdopodobnie i tak skończyłoby się cięciem wtedy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Jupik, Salve nie wystawia zwolnień? Ja mam do środy L4 tak samo.
No właśnie dziś dzwoniłam z pytaniem co jak do jutra nie urodzę..no i zapisali mnie na ktg na środę, a jak spytałam o zwolnienie to powiedziała, że mam iść do swojego gina, bo oni nie wystawiają.. ja pitolę. Zaraz jeszcze zadzwonię do Rydygiera się spytać jak jest u nich. No co za bezsens. W pracy macierzyński się bierze od dnia porodu (rzeczywistego a nie na papierze, dołącza się akt urodzenia albo wypis ze szpitala).
Coś czuję że jutro będę jeździć po mieście szukać kto mi wystawi zwolnienie. No taka głupota czasem w tej Polsce że nie wiem -
Kalcia - niesamowicie. Codziennie pytania „jak tam?”, czy jest już dzidzius itd... litości... 😞😕 zero taktu i wyczucia. Nigdy w życiu nikomu nie zadawałam takich pytań. Nie dość, że już i tak jesteśmy tym sfrustrowane to jeszcze te głupie pytania. Kuzwa, jak już urodzę to będę tak szczęśliwa, ze całemu światu obwieszcze, calm down.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A z tym macierzyńskim wyczytałam, że nie ma obowiązku iść na macierzyński PRZED porodem, bo z założenia idzie się od DNIA PORODU i pracownica może (NIE MUSI) iść wcześniej, co generalnie jest bez sensu, bo niby z jakiej racji ktoś mnie zmusza, żeby iść na macierzyński jak jeszcze dziecko się nie urodziło.. KPINA. Żałuję teraz że na początku ciąży nie zagadałam mojej gin, żeby wpisała w kartę ciąży np. 8 październik, nie miałabym teraz problemu
-
Jupik - chyba tak... 😕
Mój lekarz napisał mi, że jeśli do czwartku nie będzie porodu to kończymy go. Nie wiem, co miał na myśli, ale trzy dni męki maksymalnie - tyle wytrzymam 🙏🏻przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik wrote:No właśnie dziś dzwoniłam z pytaniem co jak do jutra nie urodzę..no i zapisali mnie na ktg na środę, a jak spytałam o zwolnienie to powiedziała, że mam iść do swojego gina, bo oni nie wystawiają.. ja pitolę. Zaraz jeszcze zadzwonię do Rydygiera się spytać jak jest u nich. No co za bezsens. W pracy macierzyński się bierze od dnia porodu (rzeczywistego a nie na papierze, dołącza się akt urodzenia albo wypis ze szpitala).
Coś czuję że jutro będę jeździć po mieście szukać kto mi wystawi zwolnienie. No taka głupota czasem w tej Polsce że nie wiemJupik lubi tę wiadomość
-
Paolka_25 wrote:Gratuluję serdecznie szczęśliwym mamusiom! I pocichutku zazdroszczę
-
nick nieaktualny
-
Paolka, u mnie tez czop odchodzi już dawno, ale nic Gin ani jeden ani drugi nie mówił o zakazie sexu. To chyba obowiązuje tylko jak wody się dacza, bo wtedy jest możliwość infekcji. Tak wiec nawet jak czop odejście to dziecko jest chronione jeszcze workiem płodowym aż nie pęknie
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ja na porodówce od 9:00 ale w takim tempie to urodzę akurat w terminie 🙄 rano było 2 palce, teraz 3 rozwarcia...