Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni grubo w tym twoim szpitalu się dzieje. U nas na obchodzie ostatnio lekarz powiedział ze on w weekend wypisow nie robi, jego zadaniem.jest dipilnowac byśmy przeżyły weekend a wszelkie decyzje będą lekarze w tygodniu podejmowali. Bo.ich jest 3 na 100 pacjentek. I to chyba tak wyglądają weekendy w szpitalach. Wiec możw coś ruszy jutro.
-
Uwemhe wrote:Dziewczyny robicie sesje noworodkową? Ja mam na 11.10 zaklepany ternin:-). Ciążowo rodzinna wyszła nam naprawdę świetna. Uwielbiam takie pamiątki.
-
Napisałam się i wcisnęłam anuluj 😭
Dawno się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco.
Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam. Dużo snu i zdrowia! StrasZnie dużo wrześniowych mam się zrobiło.
Kciuki za szybkie i lekkie porodu dla reszty
Moni szczególnie dla Ciebie, żeby jutro już było po bo strasznie Cie męczą. Dzielna jesteś!
Brunetka u Ciebie tez ciężka koncowka.
Uwemhe, gdzie leżysz? Ja tez jestem z Trojmiasta ale chce rodzic w Gdyni, Ew Wejherowo.
Zajiepokoilas mnie strasznie ze wszędzie w Trojmiescie odsyłają. Oby to było chwilowe.
Fajne masz układy, ze możesz sobie czasem wyjśćmoni05 lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Napisałam się i wcisnęłam anuluj 😭
Dawno się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco.
Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam. Dużo snu i zdrowia! StrasZnie dużo wrześniowych mam się zrobiło.
Kciuki za szybkie i lekkie porodu dla reszty
Moni szczególnie dla Ciebie, żeby jutro już było po bo strasznie Cie męczą. Dzielna jesteś!
Brunetka u Ciebie tez ciężka koncowka.
Uwemhe, gdzie leżysz? Ja tez jestem z Trojmiasta ale chce rodzic w Gdyni, Ew Wejherowo.
Zajiepokoilas mnie strasznie ze wszędzie w Trojmiescie odsyłają. Oby to było chwilowe.
Fajne masz układy, ze możesz sobie czasem wyjść
Ja jestem na Zaspie. Wczoraj byl nawet artykul na trojmieście że porodówki zawalone.
Na obchodzie teraz nam.powiedział lekarz że zablokowali dziś przyjęcia na patologię również.
Hmmm układow nie mam:-) wychodzę po cichaczu:-) tzn na spacery tu możemy chodzic a nikt sie nie pyta gdzie ide. Ja jestem zdrowa i nic się nie dzieje. Zqtrzymali mnie tu jak przyjechałam na niby planowaną cesarkę. A ci w czwartek stwierdzili że mały ma.zostać w brzuszku troche by skonczyć 38 tydz. No i skonczylam a teraz jestem 4 dzień na patologii a okazuje sie ze oni nie mogą zrobić ciecia bo nie ma miejsca. Wiec do konca tygodnia moge czekac. Wypisac tez mnie nie wypiszą bo potem jak wroce to miejsc nie bedzie. -
Uwemhe u nas na patologii tez dziewczyny wychodziły. Ja normalnie schodzilam na dół do córki. Kazdy kto przyjechał na patologie bez daty porodu to normalnie chodzilismy w dresach albo leginsach a dopiero do spania w koszuli. Na ktg tylko wracalismy do Sal mniej wjecej w godzinavh obiadu a wueczorem to już po kolacji. Tylko te co musialy leżeć to leżały.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja nie mam sesji noworodkowej ani ciazowej. Nawet na po slubie nie mielismy sesji.
My ( zaczelam ja ale brat już tez podchwycil) za to robiny ok 2 miesiaca zycia zdjecie dziecka i zamawiamy jako obraz. Teraz bedziemy robic dwa. Jedno Bartka a drugie obojga
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
emikey wrote:Mam swidrujacy ból na tylek. Normalnie aż zatyka. Nie ta dziura Daniel, nie ta dziura
Przed porodem można zaobserwować zwiększoną wydzielinę z pochwy, nawet z lekką domieszką krwi. To efekt silnego ukrwienia pochwy lub objaw skracania i rozwierania się szyjki macicy.
Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy. + ucisk na tyłek właśnie
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Ja właśnie czytam o objawach zwiastujących poród i wszystko poniższe zaczynam odczuwać, pytanie tylko czy rozkręci się za parę godzin czy jednak dni i doczekam do piątku 😳
Przed porodem można zaobserwować zwiększoną wydzielinę z pochwy, nawet z lekką domieszką krwi. To efekt silnego ukrwienia pochwy lub objaw skracania i rozwierania się szyjki macicy.
Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy. + ucisk na tyłek właśnienie stresuj się na zapas, bo nie ma czym
Prędzej Cię poród weźmie znienacka niż te objawy dadzą jakiś efekt -
A to ok
właśnie na to liczę, bo takie bolesne skurcze po nocach i nie tylko to mam od piątku w nocy a wody i najbardziej konkretne skurcze to jak wiadomo od wtorku a mamy zaraz poniedziałek... Chcę chociaż rodzić jak już wszyscy lekarze wrócą z weekendu
-
silent wrote:Uwemhe, dlaczego umówili Cię tak wcześnie na cesarkę (skończony 38 a nie 39?). Pewnie mi gdzieś umknęło, miałaś jakieś wskazania do wcześniejszego rozwiązania?
Wiesz mam lekarza panikarza troche i on chciał już robic cesarkę 20.09 bo wtedy miał dużur. Ale udało się go przekonać by jednak był 27. Mialam 1 porod naturalny, 1 cesarke dziecko 5100 i mięśnika macicy usuwanego lata temu co miał 13 cm wiec operacja jak cesarka. Teraz mam cukrzycę ciążową a mały duży. Wiec od miesiąca lekarz powtarzał że musimy zakonczyć ciąże w 36 tyg by nie ryzykowwć. Ja sie go pytałam czym ryzykować a on że przezorny zawsze ubezpieczony. Bo blizna może pęknąć choć była gruba. I tak na każdej wizycie mi truł że mamy sie umowic na jego dużur. W końcu nie zrobiliśmy 20 ale.26 kazał mi się najpozniej pojawić na izbie by zrobić tego dnia cięcie. Tak się umowił z kolegą z dyżuru. I tu zrobił się problem bo ci powiedzieli tak przyjmiemy Panią ale naszym zdaniem za wcześnie na cesarkę. I kazali czekać ale już na patologii pare dni. Mały te 5 dni temu niby miał 4.5 kilo wiec wagowo ok.
No i ja skonczyłam na patologii nie wiedzac kiedy tą ciąze zakonczą. Moj lekarz ma.dyzur dopiero w piątek. Mam tylko ktg robione, wiec nie wiem.jak łożysko i przepływy. Dziś 38.0 tydz wiec powiedziano.mi ze zrobią w przyszłym.tygodniu jak się miejsca pojawią cesarkę. Wiec czekam prawie jak na naturalny porod. Choc kto wie może samo się zacznie. -
Uwemhe wrote:Hej
Wiesz mam lekarza panikarza troche i on chciał już robic cesarkę 20.09 bo wtedy miał dużur. Ale udało się go przekonać by jednak był 27. Mialam 1 porod naturalny, 1 cesarke dziecko 5100 i mięśnika macicy usuwanego lata temu co miał 13 cm wiec operacja jak cesarka. Teraz mam cukrzycę ciążową a mały duży. Wiec od miesiąca lekarz powtarzał że musimy zakonczyć ciąże w 36 tyg by nie ryzykowwć. Ja sie go pytałam czym ryzykować a on że przezorny zawsze ubezpieczony. Bo blizna może pęknąć choć była gruba. I tak na każdej wizycie mi truł że mamy sie umowic na jego dużur. W końcu nie zrobiliśmy 20 ale.26 kazał mi się najpozniej pojawić na izbie by zrobić tego dnia cięcie. Tak się umowił z kolegą z dyżuru. I tu zrobił się problem bo ci powiedzieli tak przyjmiemy Panią ale naszym zdaniem za wcześnie na cesarkę. I kazali czekać ale już na patologii pare dni. Mały te 5 dni temu niby miał 4.5 kilo wiec wagowo ok.
No i ja skonczyłam na patologii nie wiedzac kiedy tą ciąze zakonczą. Moj lekarz ma.dyzur dopiero w piątek. Mam tylko ktg robione, wiec nie wiem.jak łożysko i przepływy. Dziś 38.0 tydz wiec powiedziano.mi ze zrobią w przyszłym.tygodniu jak się miejsca pojawią cesarkę. Wiec czekam prawie jak na naturalny porod. Choc kto wie może samo się zacznie.
5100, nieźle! Miałaś wtedy cukrzycę? A ja się martwię, ze moj gwałtownie przybyczył i moze wyjsć 4300 w 39 tc (też mam cukrzycę i martwię się, że to przez to, mimo że cukry niby wyrównałam). Trzymam kciuki! -
silent wrote:5100, nieźle! Miałaś wtedy cukrzycę? A ja się martwię, ze moj gwałtownie przybyczył i moze wyjsć 4300 w 39 tc (też mam cukrzycę i martwię się, że to przez to, mimo że cukry niby wyrównałam). Trzymam kciuki!
silent lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jestem w szpitalu, jutro ciecie ok 9 rano 🤗 waga z dzisiejszego pomiaru ok 4700g
sunshine03, aga_ni, ammarylis, Kookosowa, Goemi, kasia1518, Jupik, przedszkolanka:), Cabrera, silent, moni05, japonka, Milanka, wiktoriaa, Karooo93, mia4444, KasiaP, ManiaM lubią tę wiadomość