Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Nie ma reguły, mi test wyszedł 3-4 dni przed
ponoć najdokładniej termin z usg się wyznacza do 10tygodnia ciąży.
A po prenatalnych już w ogóle się nie bierze pod uwagę tego, jaki wychodzi termin, bo dzieci rosną w różnym tempie, a Twoj ma być większy przecież
Skoro na pierwszym usg już miałaś datę 27.09 to pewnie tak jest
Ja 2 dni przed terminem miesiączki miałam już 2 ciemne krechy na teście. Z Gaba 4 dni po terminie jedna była blada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 09:05
-
Aga u mnie? Nic... dajcie spokój, ja już mam dosyć tego, co się dzieje. Sama nie rodzę, na czas weekendu dostałam znowu zbiórkę moczu i to tyle. Nagle mój przypadek przestał być pilny, a przecież wyniki tak złe, że ciąża miała być rozwiązana w tym tygodniu... wiecie, powoli zaczynam się bać. Normalnie białko w moczu zbija się natychmiast, lekami na sterydach już od 3,5g na dobę, bo powoduje bardzo poważne powikłania... a ja chodzę z tym ponad miesiąc, jeszcze w ciąży. A przecież moje nerki pracują za dwoje. Jeśli Remik będzie miał białkomocz i problem z nerkami to kto weźmie za to odpowiedzialność? Oczywiście, że nie oni... jutro mam zamiar konkretnie podejść do sprawy, bo mam już tego tak dosyć, że sobie nie wyobrażacie...
Czytam Was ale psychicznie leżę... 😢Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
emikey wrote:Moni a nie możesz zmienić szpitala?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kciuki za wszystkie porody i czekajace na. Dzis niedziela. Dzieci lubia tak w dni wolne i na dyżurach
Pola tez nie moge otworzyc linku ale napewno słodziaki
Kkkaaarrr jak mialam gorączkę od piersi tez mnie nie bolały. Ale je meczylam wtedy strasznie. Organizm przemeczony i dlategomoni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Karooo93 wrote:Moni - a masz swojego lekarza w szpitalu? Może on by coś zaradził ? 🤔
Karooo93 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni, a może spróbować w Bydgoszczy w Bizielu? Nie jest tam podobno tak źle, ja byłam raz ale na lyzeczkowaniu, więc się za bardzo nie wypowiem odnośnie ciąży, ale sama opieka była ok.
-
nick nieaktualnyMoni, tez uruchomiłabym swojego lekarza...wysłalabym do niego eM., niech mu wytłumaczy, ze ty tez nie czujesz się najlepiej. A przecież twój stan psychiczny jest bardzo ważny!!
A u nas cóż: pierwsza noc w domu była bardzo trudna, jakos nie mogliśmy się odnaleźć...dla małego to tez była spora zmiana, bo mało co spał i męczył go chyba brzuszek
Ale dziś już było idealnie, mały żuczek budził się tylko na jedzonko i kupki 😊
Generalnie jak na razie moje dziecko to aniołek (serio, aż boje się tego napisać, mam nadzieje, ze nic się w tym temacie nie zmieni 🙏🙏).
Nawet eM. powiedział, ze jak tak zostanie, to możemy zaraz drugie robić 😱❤️moni05, Aaga lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Moni, a może spróbować w Bydgoszczy w Bizielu? Nie jest tam podobno tak źle, ja byłam raz ale na lyzeczkowaniu, więc się za bardzo nie wypowiem odnośnie ciąży, ale sama opieka była ok.
Cabrera, uruchomić lekarza nie mogę jeszcze bardziej, bo on nie jest na Patologii decyzyjny w żaden sposób.
Noworodki większość czasu śpią i jedzą, to najbardziej uroczy etap 😁 czasem im zostaje 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Też wspominam pierwsze 1,5m z Gaba wspaniałe. Tylko jadł i spał I się przytula do mnie. Potem zaczęły się wieczorami problemy z brzuszkiem i tak do 1 w nocy. Wystarczyło go ponosić jak malpke i było ok. A tak to on nigdy kupy nie robił w nocy a jadł mało 2-3 razy w nocy na początku. Smoka też nie potrzebował uspokaja się od poglaskanka po główce. Jak Daniel będzie taki jak Gaba to nie będę mieć powodu do narzekania.
-
nick nieaktualny
-
moni05 wrote:Aga u mnie? Nic... dajcie spokój, ja już mam dosyć tego, co się dzieje. Sama nie rodzę, na czas weekendu dostałam znowu zbiórkę moczu i to tyle. Nagle mój przypadek przestał być pilny, a przecież wyniki tak złe, że ciąża miała być rozwiązana w tym tygodniu... wiecie, powoli zaczynam się bać. Normalnie białko w moczu zbija się natychmiast, lekami na sterydach już od 3,5g na dobę, bo powoduje bardzo poważne powikłania... a ja chodzę z tym ponad miesiąc, jeszcze w ciąży. A przecież moje nerki pracują za dwoje. Jeśli Remik będzie miał białkomocz i problem z nerkami to kto weźmie za to odpowiedzialność? Oczywiście, że nie oni... jutro mam zamiar konkretnie podejść do sprawy, bo mam już tego tak dosyć, że sobie nie wyobrażacie...
Czytam Was ale psychicznie leżę... 😢
Moni pewnie łatwo powiedzieć ale jeśli nie zmieniasz szpitala radzę Ci spróbować im zaufać bo zwariujesz. Nie mysl ze Ty i dziecko jesteście zagrożone bo takie myśli są straszne j Ci na pewno nie pomagają. Lepiej uznać ze lekarze wiedza co robią, jest ich tam na pewno kilku i jakby to było niebezpieczne zrobiliby Ci cc czy tego chcesz czy nie. Inna sprawa ze najlepiej byłoby jakby w pn się pojawił jakiś sensowny lekarz któremu mogłabyś szczerze powiedzieć ze jesteś przerażona ze takie przeciąganie sprawy zagraża dziecku j już si enawet psychicznie nie czujesz gotowa na poród. Ewentualnie jeśli znasz tych ludzi k wiesz ze to nie ma sensu, przygotowałabym sobie milion pytań w tym kierunku: jakie jest ryzyko dla dziecka jeśli nie urodzę dzisiaj itp. Mam nadzieje ze odpowiedzi Cię uspokoją. Może Nie musisz tego robić sama tylko Twój mąż może Cię wesprzeć wrakiem rozmowie?moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualnyemikey wrote:1 usg miałam w 8 tyg w szpitalu przez krwawienie potem 2 usg w 9 tyg jedno na NFZ i jedno prywatnie. Wszystkie pokazały 27.09. Potem 2 usg w 12 tyg jedno na NHS 2 prywatnie. Więc w sumie na 5 usg mam termin 27.09. Dlatego nigdy nie kwestionowalam, że to z om na 3,10 powinno być ok a nie usg.
Ja 2 dni przed terminem miesiączki miałam już 2 ciemne krechy na teście. Z Gaba 4 dni po terminie jedna była blada.zresztą to właśnie 7 dni różnicy, więc nic dziwnego, że masz termin zmieniony na wczesniejszy
Po prostu Daniel nie chce wyjść
Tak samo jak mój mały Gargamelek 🙈 -
Konieczynka wrote:U mnie tak się zaczęło. Wieczór przed miałam biegunkę. A bóle okresowe czułam na kilka dni przed ale teraz nie powiem na ile.
Z praktycznych rzeczy w szpitalu.
Czopki na hemoroidy jeśli ktoś ma już problem i chce rodzic sn.
Tantum Rosa i butelka z dziubkiem.
Ogólnie butelka z wodą z dziubkiem.
Pomadka nawilżająca.moni05, Olliiii lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Kkaarr kurczę,oby zeszła i nie zrobił się stan zapalny.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
pOla ja też nie mogę otworzyć zdjęcia niestety... Moni05 musicie rozmawiać z ordynatorem. Najlepiej żeby mąż do niego podzedł.Nikt inny podejrzewam nie może podjąć decyzji- takie są zasady na oddziale.U mnie w szpitalu też tak jest. Dobrze,że Was monitorują ale miesiąc to już za długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 10:44
moni05 lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Widzę ze jest nas więcej nie śpiących
no u Was to dobrze ze jeszcze cisza i spokój, jeszcze za wcześnie na akcje porodowa.
Tak, jestem z krk. Mieszkam 2 km od Żeromskiego, moja lekarka tam pracuje i ten szpital wybrałam. Chciałam kupić usługę położnej ale tam nie ma takiej opcjibyliśmy za to w prywatnej szkole rodzenia prowadzonej przez położne ktore tam pracują j było super. Mam nadzieje ze jak przyjdzie czas to nas tam orzyjmą i nie odeślą do innego szpitala. Pytałam lekarkę który wtedy wybrać to mówiła ze wybrałaby Rydygiera. A Ty wybrałaś Ujastek?
Ja regularnie od miesiąca budzę się w środku nocy i muszę czytać, żeby zasnąća potem jestem padnięta i śpię 2h w dzien.
Tak, ja wybrałam Ujastek. Relacja z pobytu 18.10w Żeromskim miałam cc, dobra opieka tam jest. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 10:50
-
Cześć dziewczyny.
Wczoraj przyjechałam z dziećmi do teściów, mąż został w domu, bo pracuje. Dziadek zabrał dzieci na spacer, babcia przygotowuje powoli obiad. A ja leżę.
U mnie jak zwykle w weekend gorsze samopoczucie. Skurcze mam coraz częstsze, ale to nie to jeszcze. -
Hej Dziewczyny. Widzę że weekend póki co na spokojnie, może ruszy się od jutra . A od wtorku już październik 😁
U nas decyzja o imieniu zapadła - zadecydował los, a raczej córeczka 😊 napisaliśmy na 4 karteczkach imiona które nam się podobają i jesteśmy w stanie oboje zaakceptować: Marysia, Zuzia, Gabrysia i Hania - no i nasza Zosia wyciągnęła jedna karteczkę - także będzie Gabrysia 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 12:41
Milanka, Cabrera, Olala, kkkaaarrr, Monalisa88, wiktoriaa, ammarylis, kalcia, przedszkolanka:), moni05, mia4444, Goemi, Jupik, brunetka91, Kookosowa, KasiaP, Karooo93, Konieczynka lubią tę wiadomość
kasia1518