Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka, Kokoosowa, piersi wlasnie nie bola, mialam raz zapalenie przy Borysie i wtedy bylo inaczej. Na IP kazali brac paracetamol i duzo pic, a przyjechac dopiero jak sama nie dam rady zwalczyc tej temo. Poki co zjechalo do 37 z kreskami i tak sie trzyma od jakiegos czasu
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Leżę w szpitalu i czekam na ranek. Dziewczyna z łóżka obok tak chrapię że nie mogę zmruzyc oka. Usnelam na chwilę jak karmila syna, chce mi się wyć. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś tak chrapal, mój teść tak głośno nie potrafi.
Do tego gdy tylko jej mały się zbudzi powtarza śpij kochanie śpij. Nerwa mam strasznego.
Pola cudne bliźniaki.
Jupik właśnie z tego pierwszego usg jest najbardziej prawdopodobna data porodu. Choć nie zawsze się sprawdza. -
Cześć dziewczyny,
Ja nie mogę spać. Po mocnych skurczach (na tyle mocnych że znajomi u których akurat byliśmy z mezem pytali czy nie zawieźć mnie prosto na porodówkę) ktore trwały w sumie od 23 do 1 w nocy i biegunkach zasnęłam. I teraz znowu obudziła mnie biegunka. Skurcze minęły, mam tylko taki tępy ból okresowy. Ciekawa jestem jutra.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Konieczynka wrote:Leżę w szpitalu i czekam na ranek. Dziewczyna z łóżka obok tak chrapię że nie mogę zmruzyc oka. Usnelam na chwilę jak karmila syna, chce mi się wyć. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś tak chrapal, mój teść tak głośno nie potrafi.
Do tego gdy tylko jej mały się zbudzi powtarza śpij kochanie śpij. Nerwa mam strasznego.
Pola cudne bliźniaki.
Jupik właśnie z tego pierwszego usg jest najbardziej prawdopodobna data porodu. Choć nie zawsze się sprawdza.
Omg, życzę cierpliwościchrapanie doprowadza mnie do szału. Mam nadzieje ze uda Cj się usnąć.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
silent wrote:Aga_ni, Ty jesteś z Krk o ile pamiętam? Gdzie rodzisz?
może coś się rozkręca, biegunka często jest zwiastunem.
U mnie kompletna cisza i spokój. Skurcze BH rzadko, może 1-2 razy dziennie. Czuję, że wszystko zamknięte na 4 spusty. I dobrze
Widzę ze jest nas więcej nie śpiącychno u Was to dobrze ze jeszcze cisza i spokój, jeszcze za wcześnie na akcje porodowa.
Tak, jestem z krk. Mieszkam 2 km od Żeromskiego, moja lekarka tam pracuje i ten szpital wybrałam. Chciałam kupić usługę położnej ale tam nie ma takiej opcjibyliśmy za to w prywatnej szkole rodzenia prowadzonej przez położne ktore tam pracują j było super. Mam nadzieje ze jak przyjdzie czas to nas tam orzyjmą i nie odeślą do innego szpitala. Pytałam lekarkę który wtedy wybrać to mówiła ze wybrałaby Rydygiera. A Ty wybrałaś Ujastek?
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Cześć dziewczyny,
Ja nie mogę spać. Po mocnych skurczach (na tyle mocnych że znajomi u których akurat byliśmy z mezem pytali czy nie zawieźć mnie prosto na porodówkę) ktore trwały w sumie od 23 do 1 w nocy i biegunkach zasnęłam. I teraz znowu obudziła mnie biegunka. Skurcze minęły, mam tylko taki tępy ból okresowy. Ciekawa jestem jutra.
U mnie tak się zaczęło. Wieczór przed miałam biegunkę. A bóle okresowe czułam na kilka dni przed ale teraz nie powiem na ile.
Z praktycznych rzeczy w szpitalu.
Czopki na hemoroidy jeśli ktoś ma już problem i chce rodzic sn.
Tantum Rosa i butelka z dziubkiem.
Ogólnie butelka z wodą z dziubkiem.
Pomadka nawilżająca.
aga_ni, Olliiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do szpitala polecam:
- Wody z dziubkiem (ja wypijałam 2 x 0,75 w nocy tylko) i pociłam się jak szalona, wiec polecam tez:
- dużo koszul na przebranie (ja miałam ochotę na prysznic i zmianę koszuli co kilka godzin)
- lanolina (rzeczywiście zbawienia przy kp)
- femaltiker (tudzież inne herbatki na laktację), ja częstowałam nim cały pokój
- Water wipes: rzeczywiście są mocno nasączone i przez to dość zimne, ale jak zobaczyłam co inne chusteczki zrobiły z twarzą jednego malucha (mama przetarła mu buźkę tylko, troszke od mleka, a mały dostał bardzo nieładnych krostek), to ja ram na razie z nich nie zrezygnuje
- nożyczki do paznokci dla malucha (co prawda wszyscy mówią, ze nie powinno obcinać się paznokci, ale one się paskudnie łamią czasami i maluchy się wtedy okropnie drapią...
Ps. Pozdrawiamy z porannego karmienia 😊 i życzymy miłego dnia!!
Pps. Pola, ja nie mogę otworzyć linka ze zdjęciem, ale wierze, ze maluchy są cuudowne ❤️Olliiii, moni05, KasiaP lubią tę wiadomość
-
Kkaarr kurczę,oby zeszła i nie zrobił się stan zapalny.
Cabrera ja nakupowalam lanoliny i jak tam i wszystko zostanie🙊🙈moje sutki pamiętają jeszcze okres karmienia,Olek od razu zalapał i poszło z górki (Z Polą się przydał akurat).
Aga ni trzymam kciuki za rozkręcenie akcji
Konieczynka u nas jest odwrotnie-Mój robi hałasu na pół oddziału🙊😂 -
Dzień dobry! Obudziła mnie ponownie biegunka. Już 4ty raz, zaczynam się zastanawiać czy to nie zatrucie jakieś
już jestem tym wymęczona, nie za bardzo jestem w szczytowej formie żeby rodzic.
Konieczynka, właśnie pamiętałam ze u Ciebie tak się zaczęło. A kiedy zdecydowalascie jechać do szpitala?
Dzięki za wskazówki co zabrać do szpitala!
Przedszkolanka tylko siecieszyc ze się lanolina nie przydała
Cabrera jak tam u Was, jak karmienie?
Moni, co u Ciebie?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
Dzień dobry dziewczyny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody jak jakieś beda:)
U mnie poza przepowiadajacymi nic się nie dzieje więc dalej czekamy. 🙄 Na tym etapie co teraz jestem urodziłam druga core. Karolince się wyraźnie nie spieszy😅 też czasem czuje delikatne napieranie jakby mi się 2 chciało ale to tylko że spostrzezen😄
Spokojnej niedzieli wszystkim zycze:)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Hej dziewczyny 😊
Dzięki za rady, już wiem, że na pewno będę musiała dopakować czopki na hemoroidy, bo nawet teraz je biorę, wiec co to będzie po SN. I jakiś femaltiker, chociaż na szkole rodzenia mówili, że bez sensu brać, bo się nie przyda, a jednak się może przydać , więc biore😊 ja mam chusteczki z hipp i babydream, więc mam nadzieję, że maly dobrze na nie zareaguje.
U mnie dziś 38tc, a ja się coraz lepiej czuje. Zero bóli, twardnień. Mogła mnie moja ginka tak nie straszyć porodem przedwczesnym to bym się tak nie nastawiała, że szybko urodze 😐 -
Jupik wrote:A ja robię zdjęcia (album na roczek dla córy) i przez przypadek trafiłam na fotę 1 usg ciąży Kacpra - i tam generalnie z wielkości zarodka 5+5, a wedle okresu - 6+5, czyli tak jakby z okresu mały wychodził tydzień młodszy..(owu była przesunięta?). Zupełnie o tym zapomniałam, bo potem im był większy to ta różnica malała, a już potem potem wychodził idealnie na swój wiek. A może to pierwsze usg właśnie było tym wedle którego powinnam przyjąć datę porodu - czyli jakby nie, że mam teraz 40+ tylko 39+ i jeszcze tydzień sobie poczekam, hmm..
-
nick nieaktualnyJupik, emikey mój lekarz mówił, że jak różnica między tymi pierwszymi usg, a om jest mniejsza niż 7 dni to i tak powinno się uznawać termin z om za ten słuszny.
U mnie od samego początku wychodziło, że jest 1-3dni starszy, więc praktycznie się pokrywa termin z usg i om, czyli i tak za termin uznawany jest ten z om, czyli późniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 08:35
-
A mi lekarz mówił właśnie odwrotnie. Że bierze się termin z 1 usg i potem porównuję z tym z 12 tyg. Bo owu to mogła być wcześniej albo później. Mi oba wyszły na 27.09. Zreszto mi test ciążowy wyszedł bardzo wcześniej. Dużo wcześniej niż termin okresu. A potem na każdym usg termin wychodził jeszcze wcześniejszy. W 20 tyg był już na 14.09 a w 34 tyg nawet Na 07.09.
-
nick nieaktualny
-
Co do terminów Om i usg to ja od początku mam termin z 1 usg na 10 październik. Z Om bym miała na 27.09. Ciąża od początku jest 2 tyg młodsza. Dalsze usg też o 2 tyg młodsza. Gin mówiła że to przez moje nieregularne cykle. Pamiętaj am jak robiłam 1 test w terminie Om był negatywny i myślałam że w ciazy nie jestem. Gin mnie wzięła na betę i wtedy wyszło że jestem w 4 tyg ciąży co powinnam być w 6. 😏Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞