Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Przedszkolanka jakie miłe. Ja dostalam tylko gratulacje hehe
ale meza poterroryzuje jak Bartek wyjdzie do domu to mi cos sprezentuje.
zeżrę cały widelcem i się nie podzielę 😈😈😈
aga_ni, mia4444, Kookosowa, _nova, Aaga, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Co do teściowych to często się tak zachowują z zazdrości, tak mi się wydaje. Już nie są najważniejsze dla synka. Moja teściowa była złotą kobietą. Co prawda też mi go trochę rozpuściła, ale ona w ogóle lubiła wszystkich rozpieszczać. A nigdy nie zapomnę, jak przed ślubem powiedziała mi "o matko, jak dobrze że teraz już będzie na Twojej głowie" 😂😂
-
Gratuluję wszystkim rozpakowanym, przez swoje przejścia już trochę nie nadążam. U mnie dzisiaj znowu jakiś słabszy jeden zapis na ktg (po skurczu wyglądało, że małemu tętno spadło, niestety 2 dni temu też zaliczył taki pojedynczy spadek, ale późniejszy zapis już był za każdym razem ok więc na razie nie było alarmu) więc miałam usg przepływów i tam wszystko wyszło 100% ok. Przy okazji dowiedziałam się że wód zostało mi 15 (norma 5-20), miałam 24-25 tydzień temu więc wygląda jakby organizm pozbył się nadmiaru a potem się zatrzymało. Aż niemożliwe. Ale dziś cały dzień nic, wczoraj w nocy też i wczoraj w dzień dosłownie odrobina. Za to lekko plamię śluzem z krwią więc pewnie szyjka się powoli rusza.
No i przez to że wód było dużo to dostałam dzisiaj po usg zdjęcie w 3Dwygląda na to że ktoś ma rękę i pepowinę przy buzi co może tłumaczyć dlaczego tętno spadło raz czy dwa...
silent, ManiaM, KasiaP, przedszkolanka:), emikey, wiktoriaa, aga_ni, mia4444, Kookosowa, Karooo93, ammarylis, kalcia, Milanka, Cabrera, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Leżę sobie od ponad godziny i mam delikatne skurcze co 10-15 min. Nie są bolesne. I w miarę krótkie. Myślicie że to przepowiadajace? A może się coś rozkreci, obyyyyy
KasiaP, przedszkolanka:), Olliiii, mia4444, ammarylis, Milanka, _nova, sunshine03, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Też chciałam się zacząć futrować ananasem, ale tylko się nawkurzałam w sklepie, że nie wiem jak wygląda dojrzały i nie wzięłam 😂
Fajnie by było jak by rozpakowane mamusie w wolnej chwili napisały co sie przydało w szpitalu, a co nie, czego Wam zabrakło, a nie wpadlyście, żeby to zabrać. Może to pomóc nam oczekującym 😊 -
Mi ananas dupa pomógł
mam jeszcze 1 dzis zjem ale to bez sensu. Wszystko jest bez sensu. Siedzę w wannie i się relaksuje. Mówię sobie żeby przestac o tym myśleć, ale się nie da przestac myśleć. Zwłaszcza że wczoraj wieczór wyszedł mi hemoroid i miałam parcie na odbyt i już sobie wmowilam, że maly pewnie się w kanał wstawia. Nie wiem jaki to był bo na pewno nie rodny. Dziś kupiłam. Nowa butelkę do laktatora bo jeden sutek nadal dosc płaski I znów pewnie maly będzie jadł tylko z jednego a z tego będę musiała ściągać.
-
Kokosowa ja od męża dostałam przy Poli bransoletkę i obie bukiet kwiatów a teraz ciekawa jestem czy zapomniał,nie chciał czy dopiero coś kombinuje
Kkaarr masz może zastój?
Japonia trzymam kciuki by się coś rozkręcilo;) A zdjęcie super hihi;)
ManiaM obserwuj,może pomału coś się zacznie przez noc
Oliii ja co polecę to na pewno woda i przekąska po porodzie i na mojego ssaka dzisiaj podziałal smoczek w kryzysieja pije wlasnie femaltiker. Polecam tez tantum rosa.
Nie polecam chusteczek nawilzanych water (gemini). Bardzo mokre,zimne,mój Olek ich nie polubił.Olliiii lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrre ja po pierwszej cc tez mialam gorączkę. Duzo pij i to pewnie od piersi. Paracetamol i odpoczynek.
Przedszkolanka ja nic nie dostałam przy Judycie. Ale mezowi to wypomnialam i obiecał przy Bartku kupic mi za dwoje. Teraz stres to nie licze ze pamieta ale niedługo sie upomne.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny po cc. Macie lekki ucisk w klatce piersiowej? Jakby bardziej w mostku? Tak ze czasem cięzej złapac oddech?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny po cc. Macie lekki ucisk w klatce piersiowej? Jakby bardziej w mostku? Tak ze czasem cięzej złapac oddech?
-
Sarrrra wrote:Tak ja mam. Miałam cc w pt o 9:00. Jak oddycha to boli. Poza tym dalej bolą mnie jelita jak treść się przesowaWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny po cc. Macie lekki ucisk w klatce piersiowej? Jakby bardziej w mostku? Tak ze czasem cięzej złapac oddech?
Tak. Mam to najczesciej wtedy gdy zjem. Jak zjem barszo lekkostrawne to tego nie mam. No i mnie boli jeszcze brzuch gdy za dlugo nie robie siku.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Tak. Mam to najczesciej wtedy gdy zjem. Jak zjem barszo lekkostrawne to tego nie mam. No i mnie boli jeszcze brzuch gdy za dlugo nie robie siku.
Uspokoiłam sie.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Jakieś tam skurcze są ale nadal nieregularne. Wzięłam właśnie prysznic i położyłam się do łóżka. Chyba nic z tego nie będzie. Może to zwykle straszaki. Ani nie mam jakiś super uplawow, czop nie odszedl itd. Strasznie mi się przelewa w brzuchu cały czas
-
Omg widzę, ze tutaj poród in progress. Gratulacje wszystkim nowym mamusia, pozostałym kciuki
za udane akcje.
My dzisiaj wróciliśmy do domu... w szpitalu w sumie trudny czas.
Nie było jeszcze spamu foto wiec wrzucam
<a href=https://zapodaj.net/1868a3fcfde26.jpg.html>A10CEC7E-2E0B-4A6B-96B5-13307A70EBF5.jpeg</a>sandrina22, kalcia64, Klaudia2016, Konieczynka, Milanka, przedszkolanka:), KasiaP, Kookosowa, ManiaM, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość
-
A ja robię zdjęcia (album na roczek dla córy) i przez przypadek trafiłam na fotę 1 usg ciąży Kacpra - i tam generalnie z wielkości zarodka 5+5, a wedle okresu - 6+5, czyli tak jakby z okresu mały wychodził tydzień młodszy..(owu była przesunięta?). Zupełnie o tym zapomniałam, bo potem im był większy to ta różnica malała, a już potem potem wychodził idealnie na swój wiek. A może to pierwsze usg właśnie było tym wedle którego powinnam przyjąć datę porodu - czyli jakby nie, że mam teraz 40+ tylko 39+ i jeszcze tydzień sobie poczekam, hmm..