X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, lubię za zdjęcie, a nie za przygody zolraczkowo-karmieniowe.
    Sama mam obawy, bo Staś tez ma lekka żółtaczkę (choć położna wczoraj powiedziała, ze nie trzeba jeszcze kłuć), No i tez z wybudzaniem dramat...działa tylko zmiana pieluchy, której Stas nie lubi ;)
    Wiec sporo pieluch już za nami!
    A dziś zauważyłam gile w nosie u Stasia...super...jedyne, czego nie kupiłam to aspirator do noska :/

Dziewczyny jeszcze nie rozpakowane, kciuki za Was wszystkie ✊✊
    Ktoś musi bronić honoru październikowek :)

kalcia, wiktoriaa, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy myślisz że facet jest bezmyślny to on jeszcze ci udowadnia że może być bardziej bezmyślny. Leje u nas jak z cebra ściana wody z nieba się leje. Ja mam za 40min być w szpitalu na masażu szyjki. A ten mi pisze ze wziął duża parasolke żeby dojść do auta na parkingu przed domem a i tak zmokl bo tak leje. A 2 parasolka jaka mamy w aucie.wiec ja zostałam z ręką w nocniku. Zostawiłam małego z kaszlaca teściowa bo nie mam wyboru i lecę w kurtce do tego szpitala na mega wnerwie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Japonka i co, wyrobilas się jeszcze we wrześniu?
    Tak! Urodziłam wczoraj o 23:03 (albo 05, byłam zbyt nieżywa, żeby pamiętać). SN niestety bez znieczulenia ale wszystko inne było super. Michaś 10/10, 48 cm, 2,78 kg. Wrzucę później zdjęcie.

moni05, KasiaP, adella1, emikey, Karooo93, kalcia, ammarylis, kkkaaarrr, Konieczynka, Goemi, wiktoriaa, Klaudia2016, brunetka91, ManiaM, aga_ni, Neroli, lena198808, Cabrera, kasia1518, Kookosowa, przedszkolanka:), Jupik, mia4444, Aaga, Blastka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka to minie 😘 najważniejsze żebyś miała wsparcie w tym trudnym etapie... wszystko będzie dobrze, zobaczysz. W sprawie laktacji spróbuj się może z kimś skonsultować?

Dziewczyny, jesteście ogromnym wsparciem dla mnie. Nie mogę się doczekać aż wreszcie przestane Wam tu wylewać tyle żal postów. 😘

Konieczynka lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, gratuluje!!! 😘💐

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka- gratulacje! Witamy Michasia🙂
    Moni, powodzenia! Niech balonik zadziała odpowiednio.
    Konieczynka- śliczna malutka! Daj znać po wizycie.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka śliczna córeczka😘Można się zakochać. U mnie przy synkuteż było podobnie z laktacją i żółtaczką w domu. W końcu położna kazała przez 3 dni dokarmiać 3 razy na dobę po 30ml. Żółtaczka zeszła i powoli zaczęłam odstawiać mm. Acha i w nocy kazali mi budzić co godzinę! Koszmar był po prostu. Trzymam kciuki za Was!

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratulacje!
    Konieczynka głową do góry. Wierzę że malutka (śliczna jest) zacznie ładnie dużo i regularnie jeść. Będzie dobrze 👍

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kalcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, lej zalposty ile wlezie :P przecież nie poloznej na oddziale :D pare dni tylko zostało i się wykluje - nie ma wyjścia :) mi zostało 7 dni do terminu plus ewentualne 7 na wywołanie :D a miałam rodzic we wrześniu według lekarzy , znowu suprajs :)

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, najwiekszy wyrzut zoltaczki jest miedzy 7 a 14 doba, wiec to fizjologia zebteraz jest bardziej zolta noz byla. Z tym osadem, ze mala sie noe najada i zaleceniem wybudzania co 2h i dokarmiania mm tez bulabym ostrozna. Czy polozna ja wazula, czy sprawdzula dzienny przyrost?? Bo jesli przybiera dobrze to nie ma sobie co glowy zawracac meczeniem i siebie i dziecka.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratuluję bardzo, bardzo z całego serducha! Po tym wszystkim co przeszłaś w staraniach o dziecko musisz być mega szczęśliwa! Moni05 wylewaj wszystkie żale nam tutaj, żeby synuś nie czuł w brzuchu Twojego nastroju. Ja tu widzę, że zostaje sama do terminu hihi.

moni05 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, gratulacje!! Jednak zamykasz wrzesień :) z Michasia wcale nie taki maly chlopak, a powiem Ci, ze z mojej perspektywy to chyba lepiej urodzic 36+x zdrowego dzidziusia niz 37+x. Te kilka dni jemu robi mala roznice, a teraz jest oficjalnie wczesniakiem i zalapiesz sie na dodatkowe darmowe szczepienia, badania :)

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:54

ManiaM, aga_ni, Cabrera, adella1, kasia1518, wiktoriaa, moni05, Kookosowa, przedszkolanka:), Konieczynka, pOla34, ammarylis, mia4444, Goemi, Jupik, kkkaaarrr, Spirit lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Trzymamy kciuki za Sunshine i Moni, żeby poszło gładko!

Japonka, Wielkie gratulacje!!! Napisz coś więcej jak znajdziecie chwile!

U mnie wszelkie sygnały porodu zanikły, powoli się z tym godzę ;)

Konieczynka baby blues jest normalny, daj sobie przyzwolenie na gorsze samopoczucie i czas.

Emikey współczuje:/ pij dużo! I jak masz nebulizator to sobie zapodam, nawet z sama solą fizjologiczna. Mam nadzieje ze nie rozkręci ci się gorączka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 11:17

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratulacje - super że malutki zdrowy i dostał 10/10 mimo że zalicza się do wcześniaków- ale za to dostaniesz skierowania do wszystkich specjalistów i lepsze szczepionki za darmo.

Konieczynka malutka jest super-zgadzam się z tym żeby sprawdzić dzienny przyrost A potem się ewentualnie martwić.

Moni pisz nam #żalposty ile się tylko da- zawsze to lżej na duszy. Trzymam kciuki żeby to były już ostatnie chwile w dwupaku.

Sunshine kciuki żeby wszystko sprawnie przebiegło ✊✊✊

A u mnie 2 tyg do CC - dwa tyg jeszcze męki, której mam już serdecznie dość.

moni05, Konieczynka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choćby skały srały opuszczam to lokum. Jeśli nie jutro po kroplówce to w czwartek mój lekarz ma skończyć ciążę i tyle. Pewnie przez cc. Ale ja nie chciałabym zaczynać nowego cierpienia po tym, co już przeszłam tutaj... liczę mocno na SN. Jutro kroplówka MUSI zadziałać.

kalcia, silent, kasia1518, KasiaP lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratuluję!!;)
    Konieczynka ślicznotka ;) ja też butle już dałam,po przejściach z Pola bez stresu. Więcej mam mleka swojego,maly najedzony a i cycka ma dużo.
    Paulina super!;)

Ja dzisiaj sciaglam z cycka 30ml😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 12:00

Konieczynka, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratulacje :)

Sunshine kciuki

Konieczynka nie placz i nie stresuj sie. Jak trzeba to dokarm. Naprawde nie ubedzie jak mm podasz. Od stresu tez mniej mleka więc koło sie zamyka. Lepiej dac butle i odsapnac stres zejdzie mleko samo zacznie kapac.
    Ja z corka tak sie karcilam za mm ze mleko calkowicie zniknęło. Teraz mam podejscie ze ma byc najedzone a ja mam byc zdrowa i szczeliwa. Trzymam kciuki a żółtaczka zaraz spadnie.

Bartek wazy 3400 juz. Znowu ta memła na dyżurze nic sie człowiek nie dowie. Ale za to pielegniarki go chwala i tak sie nim zachwycaja. Mowia ze jest taki fajny i grzeczny.

Konieczynka, ammarylis, Cabrera, aga_ni, mia4444, kasia1518, KasiaP, Jupik, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka gratulacje, Moni, Sunshine- kciuki.
    Konieczynka nie stresuj się, chociaż doskonale Cie rozumiem, faktycznie dziecko może być bardziej podsypiajace przez zoltaczke, mpich tez ciężko było obudzić, a przez to te karmienia ciagnely się w niesknczonosc (pomysl, ze razy 2 ;). Ledwo jedno skonczylam, powinnam była zaczynać drugie. Moi się w sumie budzili plus minus co 3-4 h ale i tak zaraz zasypiali i trzeba było się meczyc. W szpitalu mieli jeszcze dobe fototerapii, trochę docyrali się w weekend i teraz jest o niebo lepiej. MM tez uważam, ze żadna trucizna, czasem trzeba, jak będziesz niewyspana, wymemlana to myślisz, ze będziesz miała więcej mleka. Z reszta kp może naislac zoltaczke.
    Na spokojnie podejdz do tematu i zobaczysz, ze będzie lepiej.
    Karrrr z tymi szczepieniami to trochę się pozmienialo, kiedyś były pneumokoki za darmo, teraz odkad Synflorix jest w kalendarzu to Prevenar należy się za darmo skrajnym wcześniakom, nie z 36tc. Chociaz ponoc wielu pediatrow nie ogarnia tych nowych zalecen i kwalifikuja ;). Co do badan to fakt, na pewno maja więcej.

Jest 12 hmmm moze czas na prysznic poranny, chlopaki niby spia, moze zdaze ;).
    Milego dnia.
    Jeszcze ktos mial miec cc 30.09? Atyde??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 12:10

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nic. Właśnie wracam z tego masażu szyjki. To już był 3. Ale mam mieszane uczucia. Mały nadal za wysoko i te 3cm rozwarcia nie wróżą porodu. W sumie nie wiedzą czemu nie schodzi bo i tam Na dole wszystko gotowe i on gotowy. Ale jak pytam czy się zablokował to słyszę tylko "nie wiadomo". jest po lewej stronie i nie chce przesunąć się na środek. Ja czasem mam uczucie jakby walil mi w kość biodrowa. Będziemy szukać na szybko prywatnego usg bo już sami nie wiemy co Się dzieje. Może ma za krótka pepowine? W piątek mam wizytę i jeśli do tego czasu nic się nie zmieni to w piątek polozna wyślę do nhs wniosek o szybka indukcje po weekendzie że względu na wielkość dziecka. Także depreska

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ