Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonieczynka, lubię za zdjęcie, a nie za przygody zolraczkowo-karmieniowe.
Sama mam obawy, bo Staś tez ma lekka żółtaczkę (choć położna wczoraj powiedziała, ze nie trzeba jeszcze kłuć), No i tez z wybudzaniem dramat...działa tylko zmiana pieluchy, której Stas nie lubi
Wiec sporo pieluch już za nami!
A dziś zauważyłam gile w nosie u Stasia...super...jedyne, czego nie kupiłam to aspirator do noska
Dziewczyny jeszcze nie rozpakowane, kciuki za Was wszystkie ✊✊
Ktoś musi bronić honoru październikowekkalcia, wiktoriaa, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Kiedy myślisz że facet jest bezmyślny to on jeszcze ci udowadnia że może być bardziej bezmyślny. Leje u nas jak z cebra ściana wody z nieba się leje. Ja mam za 40min być w szpitalu na masażu szyjki. A ten mi pisze ze wziął duża parasolke żeby dojść do auta na parkingu przed domem a i tak zmokl bo tak leje. A 2 parasolka jaka mamy w aucie.wiec ja zostałam z ręką w nocniku. Zostawiłam małego z kaszlaca teściowa bo nie mam wyboru i lecę w kurtce do tego szpitala na mega wnerwie.
-
emikey wrote:Japonka i co, wyrobilas się jeszcze we wrześniu?
moni05, KasiaP, adella1, emikey, Karooo93, kalcia, ammarylis, kkkaaarrr, Konieczynka, Goemi, wiktoriaa, Klaudia2016, brunetka91, ManiaM, aga_ni, Neroli, lena198808, Cabrera, kasia1518, Kookosowa, przedszkolanka:), Jupik, mia4444, Aaga, Blastka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Konieczynka to minie 😘 najważniejsze żebyś miała wsparcie w tym trudnym etapie... wszystko będzie dobrze, zobaczysz. W sprawie laktacji spróbuj się może z kimś skonsultować?
Dziewczyny, jesteście ogromnym wsparciem dla mnie. Nie mogę się doczekać aż wreszcie przestane Wam tu wylewać tyle żal postów. 😘Konieczynka lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka śliczna córeczka😘Można się zakochać. U mnie przy synkuteż było podobnie z laktacją i żółtaczką w domu. W końcu położna kazała przez 3 dni dokarmiać 3 razy na dobę po 30ml. Żółtaczka zeszła i powoli zaczęłam odstawiać mm. Acha i w nocy kazali mi budzić co godzinę! Koszmar był po prostu. Trzymam kciuki za Was!
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Moni, lej zalposty ile wlezie
przecież nie poloznej na oddziale
pare dni tylko zostało i się wykluje - nie ma wyjścia
mi zostało 7 dni do terminu plus ewentualne 7 na wywołanie
a miałam rodzic we wrześniu według lekarzy , znowu suprajs
moni05 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Konieczynka, najwiekszy wyrzut zoltaczki jest miedzy 7 a 14 doba, wiec to fizjologia zebteraz jest bardziej zolta noz byla. Z tym osadem, ze mala sie noe najada i zaleceniem wybudzania co 2h i dokarmiania mm tez bulabym ostrozna. Czy polozna ja wazula, czy sprawdzula dzienny przyrost?? Bo jesli przybiera dobrze to nie ma sobie co glowy zawracac meczeniem i siebie i dziecka.
-
Japonka gratuluję bardzo, bardzo z całego serducha! Po tym wszystkim co przeszłaś w staraniach o dziecko musisz być mega szczęśliwa! Moni05 wylewaj wszystkie żale nam tutaj, żeby synuś nie czuł w brzuchu Twojego nastroju. Ja tu widzę, że zostaje sama do terminu hihi.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Japonka, gratulacje!! Jednak zamykasz wrzesień
z Michasia wcale nie taki maly chlopak, a powiem Ci, ze z mojej perspektywy to chyba lepiej urodzic 36+x zdrowego dzidziusia niz 37+x. Te kilka dni jemu robi mala roznice, a teraz jest oficjalnie wczesniakiem i zalapiesz sie na dodatkowe darmowe szczepienia, badania
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:54
ManiaM, aga_ni, Cabrera, adella1, kasia1518, wiktoriaa, moni05, Kookosowa, przedszkolanka:), Konieczynka, pOla34, ammarylis, mia4444, Goemi, Jupik, kkkaaarrr, Spirit lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Trzymamy kciuki za Sunshine i Moni, żeby poszło gładko!
Japonka, Wielkie gratulacje!!! Napisz coś więcej jak znajdziecie chwile!
U mnie wszelkie sygnały porodu zanikły, powoli się z tym godzę
Konieczynka baby blues jest normalny, daj sobie przyzwolenie na gorsze samopoczucie i czas.
Emikey współczuje:/ pij dużo! I jak masz nebulizator to sobie zapodam, nawet z sama solą fizjologiczna. Mam nadzieje ze nie rozkręci ci się gorączka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 11:17
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Japonka gratulacje - super że malutki zdrowy i dostał 10/10 mimo że zalicza się do wcześniaków- ale za to dostaniesz skierowania do wszystkich specjalistów i lepsze szczepionki za darmo.
Konieczynka malutka jest super-zgadzam się z tym żeby sprawdzić dzienny przyrost A potem się ewentualnie martwić.
Moni pisz nam #żalposty ile się tylko da- zawsze to lżej na duszy. Trzymam kciuki żeby to były już ostatnie chwile w dwupaku.
Sunshine kciuki żeby wszystko sprawnie przebiegło ✊✊✊
A u mnie 2 tyg do CC - dwa tyg jeszcze męki, której mam już serdecznie dość.moni05, Konieczynka lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Choćby skały srały opuszczam to lokum. Jeśli nie jutro po kroplówce to w czwartek mój lekarz ma skończyć ciążę i tyle. Pewnie przez cc. Ale ja nie chciałabym zaczynać nowego cierpienia po tym, co już przeszłam tutaj... liczę mocno na SN. Jutro kroplówka MUSI zadziałać.
kalcia, silent, kasia1518, KasiaP lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Japonka gratuluję!!
Konieczynka ślicznotkaja też butle już dałam,po przejściach z Pola bez stresu. Więcej mam mleka swojego,maly najedzony a i cycka ma dużo.
Paulina super!
Ja dzisiaj sciaglam z cycka 30ml😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 12:00
Konieczynka, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Japonka gratulacje
Sunshine kciuki
Konieczynka nie placz i nie stresuj sie. Jak trzeba to dokarm. Naprawde nie ubedzie jak mm podasz. Od stresu tez mniej mleka więc koło sie zamyka. Lepiej dac butle i odsapnac stres zejdzie mleko samo zacznie kapac.
Ja z corka tak sie karcilam za mm ze mleko calkowicie zniknęło. Teraz mam podejscie ze ma byc najedzone a ja mam byc zdrowa i szczeliwa. Trzymam kciuki a żółtaczka zaraz spadnie.
Bartek wazy 3400 juz. Znowu ta memła na dyżurze nic sie człowiek nie dowie. Ale za to pielegniarki go chwala i tak sie nim zachwycaja. Mowia ze jest taki fajny i grzeczny.Konieczynka, ammarylis, Cabrera, aga_ni, mia4444, kasia1518, KasiaP, Jupik, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Japonka gratulacje, Moni, Sunshine- kciuki.
Konieczynka nie stresuj się, chociaż doskonale Cie rozumiem, faktycznie dziecko może być bardziej podsypiajace przez zoltaczke, mpich tez ciężko było obudzić, a przez to te karmienia ciagnely się w niesknczonosc (pomysl, ze razy 2. Ledwo jedno skonczylam, powinnam była zaczynać drugie. Moi się w sumie budzili plus minus co 3-4 h ale i tak zaraz zasypiali i trzeba było się meczyc. W szpitalu mieli jeszcze dobe fototerapii, trochę docyrali się w weekend i teraz jest o niebo lepiej. MM tez uważam, ze żadna trucizna, czasem trzeba, jak będziesz niewyspana, wymemlana to myślisz, ze będziesz miała więcej mleka. Z reszta kp może naislac zoltaczke.
Na spokojnie podejdz do tematu i zobaczysz, ze będzie lepiej.
Karrrr z tymi szczepieniami to trochę się pozmienialo, kiedyś były pneumokoki za darmo, teraz odkad Synflorix jest w kalendarzu to Prevenar należy się za darmo skrajnym wcześniakom, nie z 36tc. Chociaz ponoc wielu pediatrow nie ogarnia tych nowych zalecen i kwalifikuja. Co do badan to fakt, na pewno maja więcej.
Jest 12 hmmm moze czas na prysznic poranny, chlopaki niby spia, moze zdaze.
Milego dnia.
Jeszcze ktos mial miec cc 30.09? Atyde??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 12:10
-
U mnie nadal nic. Właśnie wracam z tego masażu szyjki. To już był 3. Ale mam mieszane uczucia. Mały nadal za wysoko i te 3cm rozwarcia nie wróżą porodu. W sumie nie wiedzą czemu nie schodzi bo i tam Na dole wszystko gotowe i on gotowy. Ale jak pytam czy się zablokował to słyszę tylko "nie wiadomo". jest po lewej stronie i nie chce przesunąć się na środek. Ja czasem mam uczucie jakby walil mi w kość biodrowa. Będziemy szukać na szybko prywatnego usg bo już sami nie wiemy co Się dzieje. Może ma za krótka pepowine? W piątek mam wizytę i jeśli do tego czasu nic się nie zmieni to w piątek polozna wyślę do nhs wniosek o szybka indukcje po weekendzie że względu na wielkość dziecka. Także depreska