Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Urodziłam
Poród bardzo szybki... popękałam w kroczu i pękła mi szyjka z każdej strony, bo w 12 minut z 5 cm zrobiło się pełne. Napisze co i jak później.
Remigiusz, ur. 05.10.2019, 3900g i 56 cm. ❤️ 00:10
Dziękuje za wszystkie kciuki i wsparcie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych Mamusiek ! 🥳
Dziewczyny mam pytanie, nie znam się za bardzo na tarczycy , jakbyście mogły coś doradzić. Siostrze wyszło wysokie tsh, dostała od rodzinnego euthyrox 25, wizytę u endokrynologa ma za miesiąc - jakie zrobić badania żeby już z czymś konkretnym do niego pójść? Ja myślałam o tych w kierunku hashimoto ft3 ft4 antyciała... czy robić je teraz czy przed samą wizytą? Chodzi o to ze dopiero zacznie brać leki więc jaki wynik się liczy ? Ten bez leków czy taki po miesięcznej kuracji?
Będę wdzięczna za poradę 🙂🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Dziewczyny zglupialam i mam baby blues. I nie wiem czy się martwić czy nie.
Lili śpioch, nie chce jeść. Nie wiem ile zjada bo jest tylko na piersi. Mleko jest, teraz jak nie chciała jeść to sciagnelam 70ml w 10min. Spróbuję ja budzić i dać z butli.
Ale też nie robi kup. Ostatnio 2dni temu. A już dostaje siarczan magnezu który powinien przeczyscic i złapać te nieszczęsna bilirubine. Nadal jest żółta, choć mąż twierdzi że nie aż tak jak była. Tylko to tak na oko. W poniedziałek znowu krew to się wyjaśni.
A dziś nie wiem czy dawać je czopek glicerynowy, i ile go dać 1/4?
Najważniejsze żeby ta zoltaczka odpuściła a ona zaczęła przybierać na wadze.
Jak myślicie? -
Konieczynka wrote:Dziewczyny zglupialam i mam baby blues. I nie wiem czy się martwić czy nie.
Lili śpioch, nie chce jeść. Nie wiem ile zjada bo jest tylko na piersi. Mleko jest, teraz jak nie chciała jeść to sciagnelam 70ml w 10min. Spróbuję ja budzić i dać z butli.
Ale też nie robi kup. Ostatnio 2dni temu. A już dostaje siarczan magnezu który powinien przeczyscic i złapać te nieszczęsna bilirubine. Nadal jest żółta, choć mąż twierdzi że nie aż tak jak była. Tylko to tak na oko. W poniedziałek znowu krew to się wyjaśni.
A dziś nie wiem czy dawać je czopek glicerynowy, i ile go dać 1/4?
Najważniejsze żeby ta zoltaczka odpuściła a ona zaczęła przybierać na wadze.
Jak myślicie?2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:A je tylko Twoje mleko? Jak tak to może nie robić kup nawet kilka dni🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
meerici wrote:Gratulacje dla nowych Mamusiek ! 🥳
Dziewczyny mam pytanie, nie znam się za bardzo na tarczycy , jakbyście mogły coś doradzić. Siostrze wyszło wysokie tsh, dostała od rodzinnego euthyrox 25, wizytę u endokrynologa ma za miesiąc - jakie zrobić badania żeby już z czymś konkretnym do niego pójść? Ja myślałam o tych w kierunku hashimoto ft3 ft4 antyciała... czy robić je teraz czy przed samą wizytą? Chodzi o to ze dopiero zacznie brać leki więc jaki wynik się liczy ? Ten bez leków czy taki po miesięcznej kuracji?
Będę wdzięczna za poradę 🙂
Niech zacznie brać tabletki, na czczo min 30 min przed posiłkiem A przed samą wizyta z 2 dni bo tyle się chyba czeka na wyniki niech zrobi badania, TSH , FT3, FT4 , AntyTPO. W dniu badania niech idzie na czczo bez tabletki, dopiero po pobraniu niech zażyje i później zje śniadanie.meerici lubi tę wiadomość
-
Merici tabletka na czczo. Pol godziny poczekac i śniadanko. Badania niech zrobi za 3 tyg. Moze byc po tabletce i nie musi byc na czczo. Tsh, ft3 i ft4. Lekarz potem zleci anty tpo czy to hashimoto. Jak była u endokrynologa to powinien jej zrobic tez usg tarczycy. Jesli nir zrobil to niech pojdzie do innego albo wymusi na swoim.
No i ja jestem zwolenniczka leczenia tarczycy dieta. Ale to juz zalezy od kuzynki.
Emikey moj tez taki kudlaty.
Cabrera piateczka. Ja z corka tez mialam cc na cito bez znieczulenia. Pancia uwierzyla jak sie wydarlam i mnie uspila.meerici lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi 😉🙂
ManiaM, Kookosowa lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Dziewczyny orientujecie się może czy mogę użyć tantum rosa? Czy tk dopiero po porodzie można? Nie wiem czy mam jakaś infekcje czy to może są żylaki sromu? (wyczułam jakieś zgrubienie wczoraj, w pochwie) i dzisiaj czuje taki dyskomfort, trochę ból trochę pieczenie. Wizytę mam dopiero w środę, a chciałabym sobie jakoś ulżyć przed porodem
miałyście takie dolegliwości?
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Dziewczyny orientujecie się może czy mogę użyć tantum rosa? Czy tk dopiero po porodzie można? Nie wiem czy mam jakaś infekcje czy to może są żylaki sromu? (wyczułam jakieś zgrubienie wczoraj, w pochwie) i dzisiaj czuje taki dyskomfort, trochę ból trochę pieczenie. Wizytę mam dopiero w środę, a chciałabym sobie jakoś ulżyć przed porodem
miałyście takie dolegliwości?
-
AAA, jestem w DOMU
)))
Pół nocy nie spałam i myślałam, co by tu zrobić, żeby bez sensu się nie kłaść do tego szpitala dzisiaj. I wymyśliłam (że też wcześniej na to nie wpadłam). Poszłam na prywatną wizytę do gina ze szpitala prywatnego w którym chce rodzić (inny szpital niż ten co mnie prowadząca wysyłała, bo tamten to państwowy) - kolesia znam i z tej i z poprzedniej ciąży, bo a)robiłam u niego jakieś pojedyncze usg jak miałam potrzebę, b) byłam u niego na takiej rozmowie, która kwalifikuje do porodu w tym szpitalu prywatnym (nie jedzie się tak z ulicy, trzeba mieć skierowanie, a za poród się nie płaci, bo mają umowę z NFZ, ale warunki o niebo lepsze niż w państwowych). No i powiedziałam mu szczerze co i jak i dał mi bez problemu zwolnienie do 13.10
A potem pojechałam do tego szpitala prywatnego (bo tam musze co 2 dni robić ktg) i tam z kolei lekarz mi powiedział, że..8 mam się stawić na próbie indukcjibo już trzeba się powoli nastawiać na zakończenie tej ciąży i w pon.jak będę tam na ktg to jeszcze lekarz oceni czy szyjka itd.jest gotowa, żeby się do tej indukcji przymierzyć..
Tak więc niby jestem w kolejce do rodzenia, ale coś czuję, że jeszcze nie jedna z Was mnie wyprzedziNo ale chyba pobiję rekord w długości ciąży an tym forum
ManiaM, przedszkolanka:), mia4444 lubią tę wiadomość
-
Dziewczy czy macie moze problem z maluszkiem i wzdęciami? Mały sie napina, bardzo płacze a później puszcza bączki i to takie mega.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Hej dziewczyny
widzę sporo już rozpakowanych
zdrówka dla wszystkich mam i maluszków
Ja bałam się nadejścia tego 17.10. Czułam, że data tego terminu porodu... będzie, no, ciężka... Wczoraj zrobiłam test - dwie kreskijeszcze nie chcę się napalać, ale mam nadzieję, że za te 2 tygodnie nadal będę w ciąży
meerici, Kookosowa, _nova, kasia1518, przedszkolanka:), ManiaM, kkkaaarrr, emikey, mia4444, wiktoriaa, Goemi, silent, Aaga, moni05, Monalisa88, basia1987, Atyde lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczy czy macie moze problem z maluszkiem i wzdęciami? Mały sie napina, bardzo płacze a później puszcza bączki i to takie mega.🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Kinga13 wrote:Hej dziewczyny
widzę sporo już rozpakowanych
zdrówka dla wszystkich mam i maluszków
Ja bałam się nadejścia tego 17.10. Czułam, że data tego terminu porodu... będzie, no, ciężka... Wczoraj zrobiłam test - dwie kreskijeszcze nie chcę się napalać, ale mam nadzieję, że za te 2 tygodnie nadal będę w ciąży
Kinga13 lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?