Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Meerici, dziekuje!
Przedszkolanka, mamy delicol właśnie. Dajemy przed karmieniem. Dajemy do odbicia ale nie zawsze po karmieniu odbije...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Meerici, dziekuje!
Przedszkolanka, mamy delicol właśnie. Dajemy przed karmieniem. Dajemy do odbicia ale nie zawsze po karmieniu odbije...
Jak mój nie odbije to kładę na lewy boczek ale staram się by odbił,kładę na siebie na brzuchu.
No i położna mówiła by nóżki do brzuszka podginac i kłaść już na 30 min.w ciągu dnia na brzuszku i to też pomaga(nie jednorazowo oczywiście). -
kalcia wrote:Bardzo swędzące dłonie od spodu, jak zaczęłam drapać tak nie mogę przestać, Przerszkolanko? Ty znasz temat... czekać czy coś robić?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Przedszkolanka mam pytanie kładziesz malucha na brzuchu a ten plastik na pępku mu nie przeszkadza?? Ja czekam na położoną bo nam tego nie zdjeli w szpitalu i nie wiem czy kłaść czy nie
Ja dziś walczę z mega nawałem mlecznym. Czuję że zaraz piersi mi eksplodują masakra -
Kalcia miałam tak samo,na następny dzień lekarz na cito kazał to sprawdzać. Alat,aspat ,kwasy zolciowe i bilirubina. Jak coś wyjdzie to powinnaś mieć zalecone od razu wywoływanie. A stopy też spędzą?
Goemi my już nie mamy pepuszkaale położna mówiła że i z tym plastikiem mogłam kłaść, że to nie przeszkadza.
-
My pierwszy dzień w domu.
Powiem wam, że kp nie do końca mam narazie wychodzi. Mały się ładnie przystawia I ciągle byłby na cycu. Siara jest ale... Na początku było super. Jadł i zasypial.z każdym następnym karmieniem był coraz bardziej placzliwy i zirytowany. 1h karmienia 5 min proba odłożenia ryk I znów 1h karmienia. Dziś katowal mnie tak cały dziem aż przyszła pielęgniarka laktacyjne popatrzyła i powiedziała, że jest głodny. Ale jak Głodny jak 90% dnia je. Powiedziała żeby dać mm i nie czuć że robię cis nie tak bo koniec konciow szczęśliwe dziecko to najedzone dziecko. A on jest duży, potrzebuję więcej. Przyniosła mleko i mały dosłownie się rzucił. I uwaga wciągnął 25ml. A mi mówili że 1,5ml mojego mleka mu starczy na posiłek. W końcu śpi i zszedl mi z rąk. -
Dalej troszkę Was podczytuje, ciężko mi Was zostawić Dziewczyny
u nas malutki ma 12 dni, karmie mieszanie. Tzn na początku moje odciagniete 50ml,pozniej 50 ml butelka i cyc jeśli ma ochotę. Położna była, na początku myślała, że cyc wystarczy ale jak zobaczyła sytuację (mały się rozjusza jak nie ma jedzenia na już) ro zmieniła zdanie. I wg niej 100 ml dla niego jest w porządku bo dużo potrzebuje, ma 4600 gram
Kookosowa lubi tę wiadomość
Paulina -
Witam po bezsennej nocy.
Mój syn dzisiaj postanowił budzić się co godzinę,wisiał na cycku,ściągał spodenki, rano jeszcze zrobił kupę i teraz ksiaze będzie odsypiał cały dzień.. myślałam,że po wczorajszym aktywnym popołudniu prześpi noc o ja głupia i naiwna ;p -
Ja tez jak śnięta ryba... tu się nie da spać jednak. W salach po 3-4 dziewczyny z dziećmi, każde płacze na zmianę, od porodu spałam w ciągu góra 1,5h... karmimy piersią, jakoś to idzie, choć już widzę, ze Remik będzie smoczkolubny - do spania tez ciumka non stop. Trochę już boli, ale tragedii nie ma, bo dobrze chwyta, a ja nie mam tak dużych brodawek. Czekam za wyjściem do domu z utęsknieniem
no oby to jutro było.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanko stopy nie tylko dłonie mnie tak strasznie swedzialy wczoraj, ale przeszło to może nie to. Może jakaś alergia? Bo wzięło mnie po wyjściu spod prysznica...
Ja jeszcze nie mam Ignasia a tez noc bezsennaciagle mam mokro między nogami- śpię bez majtek tylko w koszuli i nie umiem spać z majtkami i jeszcze wkładka do tego.
Moni pewnie jutro was wypuszczaczy jeszcze jakaś obserwacja ze względu na to białko i ciśnienie?
Goemi ja swoją Kosie tez kładłam z tym klipsem na brzuszku od urodzenia i nie przeszkadzało to jejGoemi lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
paulina2811 wrote:Dalej troszkę Was podczytuje, ciężko mi Was zostawić Dziewczyny
u nas malutki ma 12 dni, karmie mieszanie. Tzn na początku moje odciagniete 50ml,pozniej 50 ml butelka i cyc jeśli ma ochotę. Położna była, na początku myślała, że cyc wystarczy ale jak zobaczyła sytuację (mały się rozjusza jak nie ma jedzenia na już) ro zmieniła zdanie. I wg niej 100 ml dla niego jest w porządku bo dużo potrzebuje, ma 4600 gram
Duze dzieci faktycznie potrzebują wiecej.
U nas narazie tylko cyc. Mm bylo w szpitalu jak mleka nie było. Teraz go karmię i mam.jego przy cycy, na drugim kolektor pokarmi i w dłoni telefon he he he.
Z kolektora faktycznie leci pokarm. Cielawe czy zastàpi mi laktator. Bo nie wiem.czy kupowac a chce miec zapasy mleka gdybym chciala gdzies wyjsc. Mam.juz tez czekajacą butle medeli wiec trzeba bedzie zacząc go uczyć pic z butli mamusine mleczko:-)kalcia lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Ja tez jak śnięta ryba... tu się nie da spać jednak. W salach po 3-4 dziewczyny z dziećmi, każde płacze na zmianę, od porodu spałam w ciągu góra 1,5h... karmimy piersią, jakoś to idzie, choć już widzę, ze Remik będzie smoczkolubny - do spania tez ciumka non stop. Trochę już boli, ale tragedii nie ma, bo dobrze chwyta, a ja nie mam tak dużych brodawek. Czekam za wyjściem do domu z utęsknieniem
no oby to jutro było.
-
Dziecwzyny jeszcze polecam wam to :
https://www.ambradeibimbi.pl/naszyjnik_na_zabkowanie_kolor_koniak.html
To jest naszyjnik lub bransoletka do wyboru z bursztynu z certyfikatem. Bursztyn w kontakcie ze skóra wytwarza jony ujemne czyli odwrotne do tych, które są wytwarzane przy różnych infekcjach- tutaj taka infekcja może być ząbkowanie. Niektórym nie pomaga, niektórym tak. Ja zawiesiłam swojej Kosi naszyjnik jak miała 4 miesiące i jeszcze go nie chwytała, nosiła do 1,5 roku jak poszła do żłobka- tam musieliśmy zdjąć ze względów bezpieczeństwa. Przez cały ten czas nie wiedzieliśmy kiedy dziecku idą zeby. Wszystkie wyszły bezobjawowo. Koleżanka jak to widziała to dla syna również kupiła bransoletkę i tez taka sama sytuacjawiec ja po sobie polecam
Neroli lubi tę wiadomość
24 lata -
Kalcia, a nie balas sie, ze zerwie naszyjnik i zje kamyczki? Ja bym chyba nie spuscila jej z oka na sekundę.
U Borysa zeby szły bezobjawowo, po prostu pojawiały się jeden za drugim jak grzyby po deszczu. Byloby cudownie jakby u Niny ząbkowanie też tak wyglądało -
Kkkaaarrr ten naszyjnik jest zrobiony dla dzieci. Każdy kamyczek jest osobno zawiązany, jest się zerwie nic się nie rozsypie, zapięcie rozpina się przy szarpnięciu. Na prawdę jest dobrze zrobiony. I tak jak mówiłam, założyliśmy zanim jeszcze chwytała go, wiec był on dla niej naturalny i nigdy się nim przez to nie interesowała. Jakby założyć starszemu dziecku to pewnie by chwytało już
24 lata