X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje:) trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Kinga13 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wspaniale <3 gratuluję i trzymam kciuki by wszystko było dobrze! <3

Aguula delicol polecam i noszenie na małpkę. Po zjedzeniu każdorazowo odbijanie. U nas to pomogło, mamy kupki <3

Kinga13 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, dziekuje!
    Przedszkolanka, mamy delicol właśnie. Dajemy przed karmieniem. Dajemy do odbicia ale nie zawsze po karmieniu odbije...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)

Wysłany: 5 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Meerici, dziekuje!
    Przedszkolanka, mamy delicol właśnie. Dajemy przed karmieniem. Dajemy do odbicia ale nie zawsze po karmieniu odbije...
    Ja delicol dałam 2 razy kiedy mi krzyczał dłużej niż powinien. Łyżeczka. Zaraz po tym była cisza,nie wierzę że od razu pomógł ale może pomocny był przy brzuszku,gdzieś uregulować nam jelitka pozwolił.
    Jak mój nie odbije to kładę na lewy boczek ale staram się by odbił,kładę na siebie na brzuchu.
    No i położna mówiła by nóżki do brzuszka podginac i kłaść już na 30 min.w ciągu dnia na brzuszku i to też pomaga(nie jednorazowo oczywiście).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo swędzące dłonie od spodu, jak zaczęłam drapać tak nie mogę przestać, Przerszkolanko? Ty znasz temat... czekać czy coś robić?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Bardzo swędzące dłonie od spodu, jak zaczęłam drapać tak nie mogę przestać, Przerszkolanko? Ty znasz temat... czekać czy coś robić?
    Ja mam ten problem ale od sroska ręki na wys. Nadgarstka. Swędzi i mam krosty.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka mam pytanie kładziesz malucha na brzuchu a ten plastik na pępku mu nie przeszkadza?? Ja czekam na położoną bo nam tego nie zdjeli w szpitalu i nie wiem czy kłaść czy nie

Ja dziś walczę z mega nawałem mlecznym. Czuję że zaraz piersi mi eksplodują masakra

• kalcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula przeszło mi na szczęście :) ale aż mi spuchły dłonie od drapania , z 20 minut to trwało.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata

Wysłany: 5 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia miałam tak samo,na następny dzień lekarz na cito kazał to sprawdzać. Alat,aspat ,kwasy zolciowe i bilirubina. Jak coś wyjdzie to powinnaś mieć zalecone od razu wywoływanie. A stopy też spędzą?

Goemi my już nie mamy pepuszka ;) ale położna mówiła że i z tym plastikiem mogłam kłaść, że to nie przeszkadza.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy dzień w domu.

Powiem wam, że kp nie do końca mam narazie wychodzi. Mały się ładnie przystawia I ciągle byłby na cycu. Siara jest ale... Na początku było super. Jadł i zasypial.z każdym następnym karmieniem był coraz bardziej placzliwy i zirytowany. 1h karmienia 5 min proba odłożenia ryk I znów 1h karmienia. Dziś katowal mnie tak cały dziem aż przyszła pielęgniarka laktacyjne popatrzyła i powiedziała, że jest głodny. Ale jak Głodny jak 90% dnia je. Powiedziała żeby dać mm i nie czuć że robię cis nie tak bo koniec konciow szczęśliwe dziecko to najedzone dziecko. A on jest duży, potrzebuję więcej. Przyniosła mleko i mały dosłownie się rzucił. I uwaga wciągnął 25ml. A mi mówili że 1,5ml mojego mleka mu starczy na posiłek. W końcu śpi i zszedl mi z rąk.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej troszkę Was podczytuje, ciężko mi Was zostawić Dziewczyny :) u nas malutki ma 12 dni, karmie mieszanie. Tzn na początku moje odciagniete 50ml,pozniej 50 ml butelka i cyc jeśli ma ochotę. Położna była, na początku myślała, że cyc wystarczy ale jak zobaczyła sytuację (mały się rozjusza jak nie ma jedzenia na już) ro zmieniła zdanie. I wg niej 100 ml dla niego jest w porządku bo dużo potrzebuje, ma 4600 gram

Kookosowa lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png

Wysłany: 6 października 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po bezsennej nocy.
    Mój syn dzisiaj postanowił budzić się co godzinę,wisiał na cycku,ściągał spodenki, rano jeszcze zrobił kupę i teraz ksiaze będzie odsypiał cały dzień.. myślałam,że po wczorajszym aktywnym popołudniu prześpi noc o ja głupia i naiwna ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak śnięta ryba... tu się nie da spać jednak. W salach po 3-4 dziewczyny z dziećmi, każde płacze na zmianę, od porodu spałam w ciągu góra 1,5h... karmimy piersią, jakoś to idzie, choć już widzę, ze Remik będzie smoczkolubny - do spania tez ciumka non stop. Trochę już boli, ale tragedii nie ma, bo dobrze chwyta, a ja nie mam tak dużych brodawek. Czekam za wyjściem do domu z utęsknieniem :) no oby to jutro było.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko stopy nie tylko dłonie mnie tak strasznie swedzialy wczoraj, ale przeszło to może nie to. Może jakaś alergia? Bo wzięło mnie po wyjściu spod prysznica...

Ja jeszcze nie mam Ignasia a tez noc bezsenna :( ciagle mam mokro między nogami- śpię bez majtek tylko w koszuli i nie umiem spać z majtkami i jeszcze wkładka do tego.

Moni pewnie jutro was wypuszcza :) czy jeszcze jakaś obserwacja ze względu na to białko i ciśnienie?

Goemi ja swoją Kosie tez kładłam z tym klipsem na brzuszku od urodzenia i nie przeszkadzało to jej :)

Goemi lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dalej troszkę Was podczytuje, ciężko mi Was zostawić Dziewczyny :) u nas malutki ma 12 dni, karmie mieszanie. Tzn na początku moje odciagniete 50ml,pozniej 50 ml butelka i cyc jeśli ma ochotę. Położna była, na początku myślała, że cyc wystarczy ale jak zobaczyła sytuację (mały się rozjusza jak nie ma jedzenia na już) ro zmieniła zdanie. I wg niej 100 ml dla niego jest w porządku bo dużo potrzebuje, ma 4600 gram
    Paulina zostan z nami:-) niedlugo wszyscy juz beda mielo bobo ze sobą i forum.okaze sie kopalnią wiedzy:-).

Duze dzieci faktycznie potrzebują wiecej.

U nas narazie tylko cyc. Mm bylo w szpitalu jak mleka nie było. Teraz go karmię i mam.jego przy cycy, na drugim kolektor pokarmi i w dłoni telefon he he he.

Z kolektora faktycznie leci pokarm. Cielawe czy zastàpi mi laktator. Bo nie wiem.czy kupowac a chce miec zapasy mleka gdybym chciala gdzies wyjsc. Mam.juz tez czekajacą butle medeli wiec trzeba bedzie zacząc go uczyć pic z butli mamusine mleczko:-)

kalcia lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja tez jak śnięta ryba... tu się nie da spać jednak. W salach po 3-4 dziewczyny z dziećmi, każde płacze na zmianę, od porodu spałam w ciągu góra 1,5h... karmimy piersią, jakoś to idzie, choć już widzę, ze Remik będzie smoczkolubny - do spania tez ciumka non stop. Trochę już boli, ale tragedii nie ma, bo dobrze chwyta, a ja nie mam tak dużych brodawek. Czekam za wyjściem do domu z utęsknieniem :) no oby to jutro było.
    Oooj oby was wypisali. Faktycznie w domu łatwiej złapać własny rytm. A jak ty sie czujesz? Jesteś juz normalnie na chodzie?

• kalcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwzyny jeszcze polecam wam to :

https://www.ambradeibimbi.pl/naszyjnik_na_zabkowanie_kolor_koniak.html

To jest naszyjnik lub bransoletka do wyboru z bursztynu z certyfikatem. Bursztyn w kontakcie ze skóra wytwarza jony ujemne czyli odwrotne do tych, które są wytwarzane przy różnych infekcjach- tutaj taka infekcja może być ząbkowanie. Niektórym nie pomaga, niektórym tak. Ja zawiesiłam swojej Kosi naszyjnik jak miała 4 miesiące i jeszcze go nie chwytała, nosiła do 1,5 roku jak poszła do żłobka- tam musieliśmy zdjąć ze względów bezpieczeństwa. Przez cały ten czas nie wiedzieliśmy kiedy dziecku idą zeby. Wszystkie wyszły bezobjawowo. Koleżanka jak to widziała to dla syna również kupiła bransoletkę i tez taka sama sytuacja :) wiec ja po sobie polecam :)

Neroli lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, a nie balas sie, ze zerwie naszyjnik i zje kamyczki? Ja bym chyba nie spuscila jej z oka na sekundę.
    U Borysa zeby szły bezobjawowo, po prostu pojawiały się jeden za drugim jak grzyby po deszczu. Byloby cudownie jakby u Niny ząbkowanie też tak wyglądało

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ten naszyjnik jest zrobiony dla dzieci. Każdy kamyczek jest osobno zawiązany, jest się zerwie nic się nie rozsypie, zapięcie rozpina się przy szarpnięciu. Na prawdę jest dobrze zrobiony. I tak jak mówiłam, założyliśmy zanim jeszcze chwytała go, wiec był on dla niej naturalny i nigdy się nim przez to nie interesowała. Jakby założyć starszemu dziecku to pewnie by chwytało już ;)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ