Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, potrzebuje porady na mocny kryzys laktacyjny
Za sprawa nerwów (ach ci mężowie 😏) mam zdecydowanie mniej mleka. Widzę, ze cycki oklapły, maly się nie najada i co najgorsze waga delikatnie spadła
Próbowałam ręcznym laktatorem cos ściągnąć, ale nie szło praktycznie nic. Późnym wieczorem będę miała elektryczny, wiec spróbuje znowu.
Ale serce mi się kraje, wiec będę musiała go dokarmić. Tylko teraz kilka pytań;
- jakiś mleko kupić?? Super, ze dziś niedziela
- jaka ilość podać?? Mały wazy Ok 2500 gram
- czy mleko podajemy zamiast jednego karmienia, czy równocześnie??
Za wszelkie rady będę wdzięczna ❤️ -
Cabrera ja kupiłam Babilon w buteleczkach,ale przerzucilam się na pepti (tzn.mam kupione i dzisiaj w nocy dałam 30ml bo mi wisiał ,krzyczał i już nie miałam siły walczyć.. ).
Podajŕ normalnie a i tak dopija jeszcze cycami.
Kalcia ja bym sprawdziła chyba bo później po porodzie byś musiała i tak to skontrolować.. kiedy masz lekarza?Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Dziewczyny, potrzebuje porady na mocny kryzys laktacyjny
Za sprawa nerwów (ach ci mężowie 😏) mam zdecydowanie mniej mleka. Widzę, ze cycki oklapły, maly się nie najada i co najgorsze waga delikatnie spadła
Próbowałam ręcznym laktatorem cos ściągnąć, ale nie szło praktycznie nic. Późnym wieczorem będę miała elektryczny, wiec spróbuje znowu.
Za wszelkie rady będę wdzięczna ❤️Cabrera lubi tę wiadomość
Paulina -
Cabrera wrote:Dziewczyny, potrzebuje porady na mocny kryzys laktacyjny
Za wszelkie rady będę wdzięczna ❤️
Niech serce ci się nie kraja bo tym sobie wcale nie pomagasz. W szpitalu mieli mleko nan. Ale skoro macie kryzys to jedzicie.do apteki i kupcie te co mają.
Tam.zawsze jest napisane ile w danym.etapie dziecko moze wypic mleczka. Pamiętaj tylko by najpierw przystawic do piersi niech pociumka- bo moze coś wyciumka. I wtedy mleko
Jesli boisz się że przyzwyczai się do butli to podawaj metodą po palcu. Polega na tym.że wkładasz palec do buzi malucha opuszkiem do jego podniebienia i czekasz aż zacznie ssać. Przy każdym ssaniu wlewasz mu mleczko strzykawką. Czyli strzykawaka jest cały czas przy palcu. Ja tak kązďą dokarmiałam corke w szpitalu te pierwsze 2 dni jak pokarmu nie było. Teraz z małym tak samo. Noe przejmuj się. Nie wrzucaj na siebie tajiej presji. Mleczko to mleczko. No i nie martw się o laktacje. Przystawiaj malucha, pij ten femi coś tam. Najbardziej laktacji szkodzą nerwy wiec na luzie wszystko kochana.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny :* przespałam mszę hehe. Coś ostatnio bym spała i spała. I właśnie wypadł mi czop 😊 ja wiem że to nie znaczy, że zaraz urodzę, ale mega dobrze widzieć że jednak coś się tam dzieje ❤️
Miłej niedzieli kochane, a wszystkim Mamusiom powodzenia z dziećmi, w końcu złapią ssanie, a jak nie to też nie koniec świata 😗przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie z tymi nerwami to takie błędne koło...bo jak tu się nie denerwować, jak maluch zamiast przybierać, traci na wadze
Kupimy dziś jakieś mleko i zobaczymy. Jutro mamy wizytę lekarki patronażowa, wiec tez cos może doradzi...
A czy jakiś probiotyk podać?? -
nick nieaktualnyhttps://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/ninashapiro/2018/12/22/top-five-reasons-why-amber-teething-necklaces-are-a-bad-idea/amp/
Dla mnie to zbyt ryzykowne taki koraliki na szyi niemowlaka. Druga sprawa, że w tym artykule jest wytłumaczone, czemu tak naprawdę nic się nie uwalnia z bursztynumeerici lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCabrera my się dokarmiamy to dokarmianie po cycku najlepiej.
U nas dojadal zazwyczaj po 20-30ml ale jest większy i jest małym żarłokiem. Możesz rozrobić więcej i sprawdzić ile zje po prostu.
Jak miałam kryzys obolałych sutków i dostał mm na cały posiłek to zjadł 50-60ml.
U nas ani butelka ani smoczek, a tak był karmiiny przez pierwsze 2 doby w niczym nie zaszkodziły. Mały i tak woli cyceknie da się go oszukać
Ach i Cabrera nie myśl nawet przez chwilę, że mm to zło. Dziecko ma być najedzone i nie dziać mu się krzywda. Tylko to się liczy! Buźka najedzonego i szczęśliwego dziecka wynagradza te wyrzuty sumienia, że się daje mm. Masa dzieci je tylko mm i świetnie rosną. Poza tym szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko. Będzie dobrze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 10:33
Cabrera lubi tę wiadomość
-
KasiaP wrote:Dzień dobry dziewczyny :* przespałam mszę hehe. Coś ostatnio bym spała i spała. I właśnie wypadł mi czop 😊 ja wiem że to nie znaczy, że zaraz urodzę, ale mega dobrze widzieć że jednak coś się tam dzieje ❤️
Miłej niedzieli kochane, a wszystkim Mamusiom powodzenia z dziećmi, w końcu złapią ssanie, a jak nie to też nie koniec świata 😗a wczoraj wymioty pierwszy raz po kilku miesiącach przerwy..
trzymam kciuki, żeby powoli coś się zaczęło dziać -
eemmiilliiaa wrote:Widzę, że niedziela nie tylko dla mnie przyniosła niespodziankę w postaci czopa
a wczoraj wymioty pierwszy raz po kilku miesiącach przerwy..
trzymam kciuki, żeby powoli coś się zaczęło dziać
A jeszcze cos wam powiem. Ciocia zrobiła mi na drutach taki piękny śpiworek dla Malutkiej i puściła pocztą razem z innymi drobiazgami. Z ciekawości weszła w tracking, a tam stoi że te dzbany zamiast do Austrii puścili paczkę do Australii... Mam nadzieję że da się to jutro z rana jakoś odkręcić, zanim pójdzie w samolot, bo jak tak to nie wiem kiedy to odzyskamy ... -
Dzień dobry dziewczyny
Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów z laktacja i karmieniem. Aż zaczynam myśleć jak to będzie u nas
U mnie dalej cisza a termin za 4 dni. 🙄
Spokojnej niedzieliKarolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Carbera laktator elektryczny super sprawa, pracuj metoda 7-5-3 co 3godziny, pij duuuzo wody I mysl ze w razie glodu masz mm zeby sie nie denerwowac I za 2dni bedzie morze mleka
nasza ma 2600 juz I je tylko moje mleko ale najpierw jest cyc a potem dokarmiamy zaczynajac od 30ml jak dalej chce to dokladamy 20ml. Czeste przystawianie tez powinni pobudzic laktacje. Nie mysl ze mm to cos zlego bo z nerwow mleko calkiem przestanie leciec. Masa mam tak karmi albo dokarmia!
Cabrera, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Ja dla odmiany od rana na kiblu..skurczy brak, ale sraka jak ta lala. Może i u mnie coś się zaczyna dziać, bo analiza menu nie wykazała, żeby coś mnie mogło zaszkodzić. Zadzwoniłam już po mamę na wszelki wypadek, bo mąż musiał jechać do pracy i jakoś mało komfortowo mi się siedzi samej z dzieckiem w domu z dolegliwościami i świadomością, że w każdej chwili może ruszyć.
-
Co do laktacji, szukałam wczoraj tego słodu jęczmiennego w Carrefourze na dziale z eko/bio/zdrową żywnością i nie znalazłam
ja poprzednio jechałam na femaltikerze (majątek wydałam), bawarce (niby kiedyś stosowano, nie ma udowodnionego działania, ale tonący..) i Karmi (wieczorami po ostatnim karmieniu). Ten pomysł z czystym słodem jest super, tylko gdzie go kupić. Chyba na necie poszukam.
-
Podziwiam, że Wasze maleństwa chcą najpierw cyca a później butelkę. U nas odwrotnie, bez pierwszej butelki i nasycenia głodu nie ma mowy o cycu wcale. Odciagam co się da ale niewiele mam bo około 50ml co 3h. Mieliście też może problem ze spaniem po karmieniu? U nas jak już zje to mija godzina zanim zaśnie znowu a czasami wcale nie śpi do kolejnego posiłkuPaulina
-
nick nieaktualny