X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • silent Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnym Mamusiom! :)

Dziewczyny, czy tylko ja nie mam tego słynnego parcia na pęcherz i wstawania w nocy kilka razy? Ostatnio nawet całą noc jestem w stanie przespać bez siku, a piję sporo. W pierwszej ciąży wstawałam często.

3uqruv0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    481f354afcd8.jpg
    A to moje piękne miasto 🙂 poszliśmy na taką górkę na schody przyspieszać poród 😁

Karooo93, ManiaM, Jupik, Atyde, Cabrera, silent, Kookosowa, _nova, emikey, wiktoriaa, Monalisa88, aga_ni, przedszkolanka:), mia4444, kkkaaarrr, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP mi właśnie poród przyspieszyły zakupy i randka z mężem :) tak mi się conajmniej wydaje :)

KasiaP lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa u nas z sonda do buzki poradzila sobie sama Julka - wyrywala ja sobie wiec musieli zaczac ja karmic strzykawka. Ile juz Bartus jest w szpitalu? Moze zapytaj kiedy zmienia sposob karmienia?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga juz 16 dni po operacji. On sobie sam jedna sonde wyjął to go teraz otulaja z raczkami zeby niczego sam nie wyjął. Mowia ze daja już do żołądka male ilosci ok 10 ml. Ale on spi wiec buzia 2 ml a reszte sonda a do jelit 70 ml. Ja uwazam ze to glupota bo dziecko najedzone to spi. Jakby mu zabrali sondy to by sie musial sam nauczyc ssac. Licze ze w tym tygodniu wkoncu jakis lekarz stwierdzi ze koniec tej laby i trzeba wyciagac.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    KasiaP mi właśnie poród przyspieszyły zakupy i randka z mężem :) tak mi się conajmniej wydaje :)
    Na taką randkę z happy endem nie mam niestety co liczyć, mąż się boi😋 całą ciąże był z tym problem a teraz to już nie ma szans. Dziś jak narzekał na tych schodach to mu powiedziałam nie chcesz ruchać to musisz po schodach latać 😂😂😂

_nova, kalcia, Jupik, Aaga, Kookosowa, Cabrera, Atyde lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP ale ładnie 😍
    Atyde gratulacje! Piękna jest ta Twoja Oliwka!

Jupik ruszyło się coś po biegunce?
    Mnie dzisiaj obudziła biegunka o 2:30. Jakoś się nakręciłam, że to dobry znak, więc w nocy jeszcze się wydepilowalam na gotowo. W międzyczasie synek się obudził o nie chciał zasnąć do 5. Parę razy jeszcze pobolal brzuch i wszystko ucichło 🤦 także nocka niezbyt przespana. Zamierzam jutro już urodzić, ale coraz mniej wierzę w to, że kiedykolwiek to nastąpi 🤷

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Na taką randkę z happy endem nie mam niestety co liczyć, mąż się boi😋 całą ciąże był z tym problem a teraz to już nie ma szans. Dziś jak narzekał na tych schodach to mu powiedziałam nie chcesz ruchać to musisz po schodach latać 😂😂😂
    Kasia uwielbiam cie za ten tekst he he he he. Moj też nie chciał a teraz 6 dni po porodzie nie może sie na moje piersi napatrzeć. Za to ja teraz nie chce by mnie nawet dotykał. Mam.zawsze ten połog dziwny. Cycki mnie pieką i są takie okropnie pełne. Nawet jak w tv widze ludzi calujących sie to mnie odrzuca. Jestem antysexowa:-). Ale to tez minie.

• Olala Koleżanka

Wysłany: 6 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie drugie imie? My sie zastanawiamy wlasnie....

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    U nas jedno. Ale to dlatego, że ja całe życie miałam problem z tym, że mój tata miał dwa imiona. Przed ślubem musiałam prostowac w księgach bo raz było 1 a raz 2 i były problemy.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Mój ma to samo! Odkąd wrócił to nic bo jak twierdzi nie wolno 😕 A ja zapomniałam zapytać lekarza, gdyby od niego usłyszał to może by łaskawie zmienił zdanie.

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    My dajemy bo mąż chce dać po swojej babci Zosia i w sumie dobrze bo moja jedna babcia też Zofia była.
    Ale jak powiedział że drugie imię damy po jego babci to się przeraziłam, bo od razu skojarzyłam z tą co miała na imię Genowefa 😂

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie dajemy drugiego imienia. Potem raczej z tym tylko problem, bo dokumentów trzeba pilnować. Mam koleżankę Monika Katarzyna i przez te Katarzyne prawie że na studia jej nie przyjęli bo na świadectwie maturalnym wychowawczyni się zapomniało dopisać.
    Ale to tylko moje zdanie.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Gratulacje kolejnym Mamusiom! :)

Dziewczyny, czy tylko ja nie mam tego słynnego parcia na pęcherz i wstawania w nocy kilka razy? Ostatnio nawet całą noc jestem w stanie przespać bez siku, a piję sporo. W pierwszej ciąży wstawałam często.

Ja tez zazwyczaj śpię cała noc bez wstawania, zdarza się ze nawet 9-10 godzin. Często chce mi się siku tylko jak chodzę :)

silent lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Aaga juz 16 dni po operacji. On sobie sam jedna sonde wyjął to go teraz otulaja z raczkami zeby niczego sam nie wyjął. Mowia ze daja już do żołądka male ilosci ok 10 ml. Ale on spi wiec buzia 2 ml a reszte sonda a do jelit 70 ml. Ja uwazam ze to glupota bo dziecko najedzone to spi. Jakby mu zabrali sondy to by sie musial sam nauczyc ssac. Licze ze w tym tygodniu wkoncu jakis lekarz stwierdzi ze koniec tej laby i trzeba wyciagac.

Mocno za to trzymam kciuki! Jesteś bardzo dzielna. A powiedz, bo chyba rzegapilam, czy Bartusia już przeniesiono na inny oddział? Wiesz może jakie są dalsze plany? Czy teraz ma po prostu wydobrzeć po operacji czy jeszcze jakieś leczenie go czeka na już? (Poza serduszkiem które z tego co ostatnio pisałaś, nie pilne). I wiecie coś więcej w temacie genetyki?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od dłuższego już czasu miałam tu napisać ale jakoś ciągle nie miałam odwagi... Ja też miałam być październikową mamą;miałam,bo w marcu(9tc)poroniłam. Teraz jestem w 5 miesiącu ciąży, i rodzę w lutym, ale cały czas myślę, że jakbym wtedy nie poroniła to właśnie teraz na dniach miałabym termin porodu. Trzymam za Was wszystkie mamusie mocno kciuki za szybki i łatwy poród, tym mamusiom które już"się rozpakowały" serdecznie gratuluję. Trzymajcie też proszę za mnie i mojego synka kciuki. Pozdrawiam mocno.

silent, ManiaM, Olliiii, brunetka91, Aaga, Kookosowa, Cabrera, aga_ni, Monalisa88, meerici, Goemi, mia4444, wiktoriaa lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Jest kupa! Po 3 dobach. Ile szczęścia dla świeżo upieczonej matki :P kupa radości hihi

Przedszkolanko, w sumie nie to że mogę polecić konkretny. Taki mam bo taki był w sklepie,mi siostra kupiła bo u mnie w mieście nie ma sklepów z bjo/Eco żywnością. bf3359949d30.jpg
    e23c12538953.jpg

A próbowałaś w nocy dać mm. Może dałoby Ci to z 2-3h snu.

Olala Gratulacje! Duży chłopczyk. Ja mam podobny egzemplarz w domu tylko w wersji damskiej. Też taka duża :)
    hm,zapytam jutro na bazarze u nas bo mają taki bio sklepik a jak nie to zamówię przez neta :)
    Gratuluję kupki,znam radość :P
    dawałam mm w nocy, wisiał mimo to na cycku.. dzisiaj znowu przespał dzien,obudziłam o 16 to ledwo do kąpieli wytrzymał ,później pokrzyczał i o 18:30 po kolacji padł jak kawka. Pewnie znowu będzie słaba noc, chyba zacznę go w dzień inaczej organizować by miał aktywności więcej .

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde urodziłyśmy razem hihi :) gratuluję ślicznotki!!
    KasiaP ślicznie wyglądasz! i zazdro brzucha :P
    Olala u nas jest Aleksander Tomasz :)
    Emdar będzie teraz wszystko dobrze! Mam lutową córkę, a to są dopiero charakterki hihi :) powodzenia :)

emdar lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Atyde urodziłyśmy razem hihi :) gratuluję ślicznotki!!
    KasiaP ślicznie wyglądasz! i zazdro brzucha :P
    Olala u nas jest Aleksander Tomasz :)
    Emdar będzie teraz wszystko dobrze! Mam lutową córkę, a to są dopiero charakterki hihi :) powodzenia :)
    Dziękuję.No tak przypuszczam że będzie charakterek bo już teraz ostro dokazuje mi w brzuchu :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    KasiaP ale ładnie 😍
    Atyde gratulacje! Piękna jest ta Twoja Oliwka!

Jupik ruszyło się coś po biegunce?
    Mnie dzisiaj obudziła biegunka o 2:30. Jakoś się nakręciłam, że to dobry znak, więc w nocy jeszcze się wydepilowalam na gotowo. W międzyczasie synek się obudził o nie chciał zasnąć do 5. Parę razy jeszcze pobolal brzuch i wszystko ucichło 🤦 także nocka niezbyt przespana. Zamierzam jutro już urodzić, ale coraz mniej wierzę w to, że kiedykolwiek to nastąpi 🤷

Jajo, nic nie ruszyło. A serio, od rana brzuch mnie dziwnie bolał, plus ta biegunka, serio myślałam, że się rozkręca, a tu ucichło. Jutro jadę na ktg i badanie i będzie decyzja, czy we wtorek mnie wezmą na test indukcyjny.. czyli wywoływanie, ale nie ostateczne, tylko sprawdzenie czy ruszy. Jak ruszy to rodzę, jak nie- odeślą mnie do domu i każą przyjść znów za parę dni i wtedy już na ostateczne wywołanie.
    Ja już według okresu ponad 41 tydzień, normalnie też już zaczynam wątpić czy kiedyś urodzę :-P

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ