Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karooo93, ManiaM, Jupik, Atyde, Cabrera, silent, Kookosowa, _nova, emikey, wiktoriaa, Monalisa88, aga_ni, przedszkolanka:), mia4444, kkkaaarrr, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
KasiaP mi właśnie poród przyspieszyły zakupy i randka z mężem
tak mi się conajmniej wydaje
KasiaP lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Aaga juz 16 dni po operacji. On sobie sam jedna sonde wyjął to go teraz otulaja z raczkami zeby niczego sam nie wyjął. Mowia ze daja już do żołądka male ilosci ok 10 ml. Ale on spi wiec buzia 2 ml a reszte sonda a do jelit 70 ml. Ja uwazam ze to glupota bo dziecko najedzone to spi. Jakby mu zabrali sondy to by sie musial sam nauczyc ssac. Licze ze w tym tygodniu wkoncu jakis lekarz stwierdzi ze koniec tej laby i trzeba wyciagac.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Atyde wrote:KasiaP mi właśnie poród przyspieszyły zakupy i randka z mężem
tak mi się conajmniej wydaje
_nova, kalcia, Jupik, Aaga, Kookosowa, Cabrera, Atyde lubią tę wiadomość
-
KasiaP ale ładnie 😍
Atyde gratulacje! Piękna jest ta Twoja Oliwka!
Jupik ruszyło się coś po biegunce?
Mnie dzisiaj obudziła biegunka o 2:30. Jakoś się nakręciłam, że to dobry znak, więc w nocy jeszcze się wydepilowalam na gotowo. W międzyczasie synek się obudził o nie chciał zasnąć do 5. Parę razy jeszcze pobolal brzuch i wszystko ucichło 🤦 także nocka niezbyt przespana. Zamierzam jutro już urodzić, ale coraz mniej wierzę w to, że kiedykolwiek to nastąpi 🤷 -
KasiaP wrote:Na taką randkę z happy endem nie mam niestety co liczyć, mąż się boi😋 całą ciąże był z tym problem a teraz to już nie ma szans. Dziś jak narzekał na tych schodach to mu powiedziałam nie chcesz ruchać to musisz po schodach latać 😂😂😂
-
Olala wrote:Dziewczyny a dajecie drugie imie? My sie zastanawiamy wlasnie....Paulina
-
KasiaP wrote:Na taką randkę z happy endem nie mam niestety co liczyć, mąż się boi😋 całą ciąże był z tym problem a teraz to już nie ma szans. Dziś jak narzekał na tych schodach to mu powiedziałam nie chcesz ruchać to musisz po schodach latać 😂😂😂
-
Olala wrote:Dziewczyny a dajecie drugie imie? My sie zastanawiamy wlasnie....
Ale jak powiedział że drugie imię damy po jego babci to się przeraziłam, bo od razu skojarzyłam z tą co miała na imię Genowefa 😂 -
My też nie dajemy drugiego imienia. Potem raczej z tym tylko problem, bo dokumentów trzeba pilnować. Mam koleżankę Monika Katarzyna i przez te Katarzyne prawie że na studia jej nie przyjęli bo na świadectwie maturalnym wychowawczyni się zapomniało dopisać.
Ale to tylko moje zdanie. -
silent wrote:Gratulacje kolejnym Mamusiom!
Dziewczyny, czy tylko ja nie mam tego słynnego parcia na pęcherz i wstawania w nocy kilka razy? Ostatnio nawet całą noc jestem w stanie przespać bez siku, a piję sporo. W pierwszej ciąży wstawałam często.
Ja tez zazwyczaj śpię cała noc bez wstawania, zdarza się ze nawet 9-10 godzin. Często chce mi się siku tylko jak chodzęsilent lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kookosowa wrote:Aaga juz 16 dni po operacji. On sobie sam jedna sonde wyjął to go teraz otulaja z raczkami zeby niczego sam nie wyjął. Mowia ze daja już do żołądka male ilosci ok 10 ml. Ale on spi wiec buzia 2 ml a reszte sonda a do jelit 70 ml. Ja uwazam ze to glupota bo dziecko najedzone to spi. Jakby mu zabrali sondy to by sie musial sam nauczyc ssac. Licze ze w tym tygodniu wkoncu jakis lekarz stwierdzi ze koniec tej laby i trzeba wyciagac.
Mocno za to trzymam kciuki! Jesteś bardzo dzielna. A powiedz, bo chyba rzegapilam, czy Bartusia już przeniesiono na inny oddział? Wiesz może jakie są dalsze plany? Czy teraz ma po prostu wydobrzeć po operacji czy jeszcze jakieś leczenie go czeka na już? (Poza serduszkiem które z tego co ostatnio pisałaś, nie pilne). I wiecie coś więcej w temacie genetyki?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Hej, od dłuższego już czasu miałam tu napisać ale jakoś ciągle nie miałam odwagi... Ja też miałam być październikową mamą;miałam,bo w marcu(9tc)poroniłam. Teraz jestem w 5 miesiącu ciąży, i rodzę w lutym, ale cały czas myślę, że jakbym wtedy nie poroniła to właśnie teraz na dniach miałabym termin porodu. Trzymam za Was wszystkie mamusie mocno kciuki za szybki i łatwy poród, tym mamusiom które już"się rozpakowały" serdecznie gratuluję. Trzymajcie też proszę za mnie i mojego synka kciuki. Pozdrawiam mocno.
silent, ManiaM, Olliiii, brunetka91, Aaga, Kookosowa, Cabrera, aga_ni, Monalisa88, meerici, Goemi, mia4444, wiktoriaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Konieczynka wrote:Jest kupa! Po 3 dobach. Ile szczęścia dla świeżo upieczonej matki
kupa radości hihi
Przedszkolanko, w sumie nie to że mogę polecić konkretny. Taki mam bo taki był w sklepie,mi siostra kupiła bo u mnie w mieście nie ma sklepów z bjo/Eco żywnością.
A próbowałaś w nocy dać mm. Może dałoby Ci to z 2-3h snu.
Olala Gratulacje! Duży chłopczyk. Ja mam podobny egzemplarz w domu tylko w wersji damskiej. Też taka duża
Gratuluję kupki,znam radość
dawałam mm w nocy, wisiał mimo to na cycku.. dzisiaj znowu przespał dzien,obudziłam o 16 to ledwo do kąpieli wytrzymał ,później pokrzyczał i o 18:30 po kolacji padł jak kawka. Pewnie znowu będzie słaba noc, chyba zacznę go w dzień inaczej organizować by miał aktywności więcej . -
Atyde urodziłyśmy razem hihi
gratuluję ślicznotki!!
KasiaP ślicznie wyglądasz! i zazdro brzucha
Olala u nas jest Aleksander Tomasz
Emdar będzie teraz wszystko dobrze! Mam lutową córkę, a to są dopiero charakterki hihipowodzenia
emdar lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Atyde urodziłyśmy razem hihi
gratuluję ślicznotki!!
KasiaP ślicznie wyglądasz! i zazdro brzucha
Olala u nas jest Aleksander Tomasz
Emdar będzie teraz wszystko dobrze! Mam lutową córkę, a to są dopiero charakterki hihipowodzenia
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
_nova wrote:KasiaP ale ładnie 😍
Atyde gratulacje! Piękna jest ta Twoja Oliwka!
Jupik ruszyło się coś po biegunce?
Mnie dzisiaj obudziła biegunka o 2:30. Jakoś się nakręciłam, że to dobry znak, więc w nocy jeszcze się wydepilowalam na gotowo. W międzyczasie synek się obudził o nie chciał zasnąć do 5. Parę razy jeszcze pobolal brzuch i wszystko ucichło 🤦 także nocka niezbyt przespana. Zamierzam jutro już urodzić, ale coraz mniej wierzę w to, że kiedykolwiek to nastąpi 🤷
Jajo, nic nie ruszyło. A serio, od rana brzuch mnie dziwnie bolał, plus ta biegunka, serio myślałam, że się rozkręca, a tu ucichło. Jutro jadę na ktg i badanie i będzie decyzja, czy we wtorek mnie wezmą na test indukcyjny.. czyli wywoływanie, ale nie ostateczne, tylko sprawdzenie czy ruszy. Jak ruszy to rodzę, jak nie- odeślą mnie do domu i każą przyjść znów za parę dni i wtedy już na ostateczne wywołanie.
Ja już według okresu ponad 41 tydzień, normalnie też już zaczynam wątpić czy kiedyś urodzę