Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:Dziękuje Dziewczyny za rady i przepraszam, ze dziś tak tylko o sobie
Ja o mm nie myśle absolutnie źle, raczej martwię się o tego mojego maluszka, co tez nie pomagaCabrera lubi tę wiadomość
Paulina -
Cabrera wrote:Dziękuje Dziewczyny za rady i przepraszam, ze dziś tak tylko o sobie
Ja o mm nie myśle absolutnie źle, raczej martwię się o tego mojego maluszka, co tez nie pomagaja nie miałam nic do 4 doby po cc, zupełne zero. Później po 3 krople na dobę. Ale na siłę sciagalam się co 3h i teraz chociaż te 50 ml co karmienie jest dla maluszka. Warto spróbować zawsze
Cabrera lubi tę wiadomość
Paulina -
Od piątku skacze mi ciśnie w granicach 114,146 górne dolne 80,90. Nie wiem czy to z nerwów podświadomość, że będę miała cc czy coś się dzieje. Jutro pewnie na IP podjadę ale boję się, że będą chcieli mnie zostawić. Mąż wyjątkowo dużo pracuje w tym tygodniu, a jest jeszcze Wiki..
Takie dylematy przy niedzieli 😔
-
kkkaaarrr wrote:Kalcia, a nie balas sie, ze zerwie naszyjnik i zje kamyczki? Ja bym chyba nie spuscila jej z oka na sekundę.
U Borysa zeby szły bezobjawowo, po prostu pojawiały się jeden za drugim jak grzyby po deszczu. Byloby cudownie jakby u Niny ząbkowanie też tak wyglądało2017 #1
2019 #2
-
Moni i emikey wielkie gratulacje. Pięknie wam poszło. Dużo zdrowka
Kto teraz rodzi.?
Atyde a co u Ciebie?
Carbera ja próbuje dokarmić bo Lila mało je i nie przybiera. Niby mleko mam ale z synem robilam tak że najpierw jeden cyc, potem drugi a jak nadal głodny to butla. Po tym procederze laktator. I jak coś udało się wydusic to było na do karmienie przy następnym posiłku. Czasem przez cały dzień zbierałam 30ml na wieczór, była masakra. Szczególnie że nie miałam wsparcia w karmieniu. Od mamy słyszałam że powinnam sobie darować. Od ciotki kiedyś że takie małe cycki (70g) i tak mało ściągam laktatorem to dziecko glodze... Do tej pory słyszę to w myślach. Teraz to wraca do mnie...
Zimri ja bym pojechała. Moja kuzynka miała nadciśnienie w ciąży. I ciąże rozwiązano jak dolne przekraczało 90. Górne miała dużo wyższe bo do 180,ale sprawdzane te dolne.
Też się podpisze pod dziewczynami. Laktator u mnie tylko elektryczny. Metoda 7-5-3 się sprawdza, trwa trochę ale działa. I slod jeczmienny. Taki czysty w słoiku jak miodek.
U nas noc przespana żeby nie budzik na karmienie. Masakra żeby budzić dziecko w nocy, a ten Babel nie chce jeść. 5min na cycu bez spania to max. Kupy jak nie było tak nie ma. Już 3 doba. Baki puszcza, nie prezy się jakoś szczególnie więc chyba ok.
Ale zaczęłam podawać biogaie, nie zaszkodzi. Probiotyk.
I drażnią mnie moi rodzice, mama przychodzi codziennie z swoimi poradami, zachwyca się wnuczka i tym jak pięknie wygląda przy cycu. Wczoraj dałam wyraźnie znać że jestem zmęczona i mogliby już pójść. Sama stwierdziła że nie ma w czym mi pomóc. Przyniosła coś tam do jedzenia. Chcę dobrze ale wolę być sama... Tzn z mężem bo ma jeszcze do końca miesiąca L4 po tym złamaniu ręki. Taki plus z nieszczęścia.
Jutro mamy sesje noworodkowa i badanie bilirubiny. Takie atrakcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 12:49
moni05 lubi tę wiadomość
-
Konieczynko ja też 30ml w ciągu dnia ściągam na noc by mieć,w dzień pije jak wybudze ale chwilę i zasypia a w nocy wisi..nie wiem jak to przestawic:/
Dzisiaj zamawiam słód,polecisz konkretny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 13:39
-
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam! Ja jestem mamą od od 30.09, Antoś przyszedł na świat w 39 tc 0d z wagą 4100g(czyli troche mniejsza niż prognozowana) i mierzy 59 cm 😊 mamy problemy z karmieniem, w szpitalu musiał być dokarmiony mm, ale jadł tez z cyca, jak wrocilismy do domu to placze i urzadza histerie, karmie swoim mlekiem , ale z butli, wiec w nocy oprocz budzenia jeszcze idzie laktator w ruch, pokarmu mam duzo , przechodze wrecz nawal 😱 jutro przychodzi polozna , moze podpowie jak przestawic głodomora na cyca...
ManiaM, KasiaP, Kookosowa, Jupik, Karooo93, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Ja zaś dla odmiany mam mleko i mała ładnie je. Czasami się denerwuje że potrafi raz na jakiś czas przez 1, 5 h cycus. Raz na dzień idciagam. Z 10 min z 1 piersi mam 70 ml. Także na 2 karmienia w razie w. Teraz np wisiała mi ciągle na cycu i dałam jej butle z moim. Wypił 50 ml i zasnęła. Muszę ją uczyć z butli gdybym musiała wyjść z domu.
-
Sarrrra wrote:Ja zaś dla odmiany mam mleko i mała ładnie je. Czasami się denerwuje że potrafi raz na jakiś czas przez 1, 5 h cycus. Raz na dzień idciagam. Z 10 min z 1 piersi mam 70 ml. Także na 2 karmienia w razie w. Teraz np wisiała mi ciągle na cycu i dałam jej butle z moim. Wypił 50 ml i zasnęła. Muszę ją uczyć z butli gdybym musiała wyjść z domu.Paulina
-
Olala wrote:Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam! Ja jestem mamą od od 30.09, Antoś przyszedł na świat w 39 tc 0d z wagą 4100g(czyli troche mniejsza niż prognozowana) i mierzy 59 cm 😊 mamy problemy z karmieniem, w szpitalu musiał być dokarmiony mm, ale jadł tez z cyca, jak wrocilismy do domu to placze i urzadza histerie, karmie swoim mlekiem , ale z butli, wiec w nocy oprocz budzenia jeszcze idzie laktator w ruch, pokarmu mam duzo , przechodze wrecz nawal 😱 jutro przychodzi polozna , moze podpowie jak przestawic głodomora na cyca...
-
Jest kupa! Po 3 dobach. Ile szczęścia dla świeżo upieczonej matki
kupa radości hihi
Przedszkolanko, w sumie nie to że mogę polecić konkretny. Taki mam bo taki był w sklepie,mi siostra kupiła bo u mnie w mieście nie ma sklepów z bjo/Eco żywnością.
A próbowałaś w nocy dać mm. Może dałoby Ci to z 2-3h snu.
Olala Gratulacje! Duży chłopczyk. Ja mam podobny egzemplarz w domu tylko w wersji damskiej. Też taka dużaJupik, Cabrera, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
U mnie za to im czesciej laktator tym mniej sciagam. A po nocy albi u Bartka po 120. Ale juz widze ze mniej leci niz na poczatku. Boje sie ze bedzie jak z corka. Teraz i tak mam mleko to cud ale bez dziecka to i laktator nie utrzyma laktacji. A juz mnie irytuje ten szpital. Tyle juz lezy i nie wiem co onu robia. Zamiast mu wyjac te rury i dac go do butli to on spi najedzony sonda i on nie ma odruchu ssania. Na szczescie dzis mu wyjeli centralne i już nie ma tych kabli. Kazali mi odciagac mleko i przynosic a dzis widzian ze moje mleko nie ruszone. Zal post ehh
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Witam.
Zapomniałam pochwalić się, że 27 września zostałam mamąurodziła się Oliwka, 3040g i na razie poznajemy się i uczymy siebie na wzajem. Poród przez tą moją wąska miednice przez cc i całe szczęście bo malutka była dwa razy owinieta pepowina.
Dzięki Konieczynko za pamięć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 16:26
Kookosowa, Konieczynka, silent, KasiaP, Jupik, Klaudia2016, Karooo93, Cabrera, Aaga, wiktoriaa, aga_ni, przedszkolanka:), mia4444, brunetka91, kkkaaarrr, Goemi, kasia1518, moni05, japonka lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczy czy macie moze problem z maluszkiem i wzdęciami? Mały sie napina, bardzo płacze a później puszcza bączki i to takie mega.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.