X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziękuje Dziewczyny za rady i przepraszam, ze dziś tak tylko o sobie :/

Ja o mm nie myśle absolutnie źle, raczej martwię się o tego mojego maluszka, co tez nie pomaga :(
    Dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Ja w szpitalu chciałam karmić piersią to leciało max 10-15 co 3h bo się stresował am. A teraz w domu jak wiem, że mam mm to bez problemu 50ml

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziękuje Dziewczyny za rady i przepraszam, ze dziś tak tylko o sobie :/

Ja o mm nie myśle absolutnie źle, raczej martwię się o tego mojego maluszka, co tez nie pomaga :(
    I ściągaj się co 3h regularnie, dajesz znak dla organizmu, że ma produkować :) ja nie miałam nic do 4 doby po cc, zupełne zero. Później po 3 krople na dobę. Ale na siłę sciagalam się co 3h i teraz chociaż te 50 ml co karmienie jest dla maluszka. Warto spróbować zawsze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku skacze mi ciśnie w granicach 114,146 górne dolne 80,90. Nie wiem czy to z nerwów podświadomość, że będę miała cc czy coś się dzieje. Jutro pewnie na IP podjadę ale boję się, że będą chcieli mnie zostawić. Mąż wyjątkowo dużo pracuje w tym tygodniu, a jest jeszcze Wiki..
    Takie dylematy przy niedzieli 😔

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kalcia, a nie balas sie, ze zerwie naszyjnik i zje kamyczki? Ja bym chyba nie spuscila jej z oka na sekundę.
    U Borysa zeby szły bezobjawowo, po prostu pojawiały się jeden za drugim jak grzyby po deszczu. Byloby cudownie jakby u Niny ząbkowanie też tak wyglądało
    Ja się właśnie też boję naszyjnikow albo tych zawieszek do smoczka z imieniem że każda kostka inna literka. Śliczne są ale bym umarła na zawał :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni i emikey wielkie gratulacje. Pięknie wam poszło. Dużo zdrowka
    Kto teraz rodzi.?

Atyde a co u Ciebie?

Carbera ja próbuje dokarmić bo Lila mało je i nie przybiera. Niby mleko mam ale z synem robilam tak że najpierw jeden cyc, potem drugi a jak nadal głodny to butla. Po tym procederze laktator. I jak coś udało się wydusic to było na do karmienie przy następnym posiłku. Czasem przez cały dzień zbierałam 30ml na wieczór, była masakra. Szczególnie że nie miałam wsparcia w karmieniu. Od mamy słyszałam że powinnam sobie darować. Od ciotki kiedyś że takie małe cycki (70g) i tak mało ściągam laktatorem to dziecko glodze... Do tej pory słyszę to w myślach. Teraz to wraca do mnie...

Zimri ja bym pojechała. Moja kuzynka miała nadciśnienie w ciąży. I ciąże rozwiązano jak dolne przekraczało 90. Górne miała dużo wyższe bo do 180,ale sprawdzane te dolne.

Też się podpisze pod dziewczynami. Laktator u mnie tylko elektryczny. Metoda 7-5-3 się sprawdza, trwa trochę ale działa. I slod jeczmienny. Taki czysty w słoiku jak miodek.

U nas noc przespana żeby nie budzik na karmienie. Masakra żeby budzić dziecko w nocy, a ten Babel nie chce jeść. 5min na cycu bez spania to max. Kupy jak nie było tak nie ma. Już 3 doba. Baki puszcza, nie prezy się jakoś szczególnie więc chyba ok.
    Ale zaczęłam podawać biogaie, nie zaszkodzi. Probiotyk.

I drażnią mnie moi rodzice, mama przychodzi codziennie z swoimi poradami, zachwyca się wnuczka i tym jak pięknie wygląda przy cycu. Wczoraj dałam wyraźnie znać że jestem zmęczona i mogliby już pójść. Sama stwierdziła że nie ma w czym mi pomóc. Przyniosła coś tam do jedzenia. Chcę dobrze ale wolę być sama... Tzn z mężem bo ma jeszcze do końca miesiąca L4 po tym złamaniu ręki. Taki plus z nieszczęścia.

Jutro mamy sesje noworodkowa i badanie bilirubiny. Takie atrakcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 12:49

moni05 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko ja też 30ml w ciągu dnia ściągam na noc by mieć,w dzień pije jak wybudze ale chwilę i zasypia a w nocy wisi..nie wiem jak to przestawic:/
    Dzisiaj zamawiam słód,polecisz konkretny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 13:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 6 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam! Ja jestem mamą od od 30.09, Antoś przyszedł na świat w 39 tc 0d z wagą 4100g(czyli troche mniejsza niż prognozowana) i mierzy 59 cm 😊 mamy problemy z karmieniem, w szpitalu musiał być dokarmiony mm, ale jadł tez z cyca, jak wrocilismy do domu to placze i urzadza histerie, karmie swoim mlekiem , ale z butli, wiec w nocy oprocz budzenia jeszcze idzie laktator w ruch, pokarmu mam duzo , przechodze wrecz nawal 😱 jutro przychodzi polozna , moze podpowie jak przestawic głodomora na cyca...

ManiaM, KasiaP, Kookosowa, Jupik, Karooo93, nick nieaktualny, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś dla odmiany mam mleko i mała ładnie je. Czasami się denerwuje że potrafi raz na jakiś czas przez 1, 5 h cycus. Raz na dzień idciagam. Z 10 min z 1 piersi mam 70 ml. Także na 2 karmienia w razie w. Teraz np wisiała mi ciągle na cycu i dałam jej butle z moim. Wypił 50 ml i zasnęła. Muszę ją uczyć z butli gdybym musiała wyjść z domu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja zaś dla odmiany mam mleko i mała ładnie je. Czasami się denerwuje że potrafi raz na jakiś czas przez 1, 5 h cycus. Raz na dzień idciagam. Z 10 min z 1 piersi mam 70 ml. Także na 2 karmienia w razie w. Teraz np wisiała mi ciągle na cycu i dałam jej butle z moim. Wypił 50 ml i zasnęła. Muszę ją uczyć z butli gdybym musiała wyjść z domu.
    Zazdroszczę, gdybym miała tyle mleka to mogłabym śmiało mojego glodomorka wykarmic :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam! Ja jestem mamą od od 30.09, Antoś przyszedł na świat w 39 tc 0d z wagą 4100g(czyli troche mniejsza niż prognozowana) i mierzy 59 cm 😊 mamy problemy z karmieniem, w szpitalu musiał być dokarmiony mm, ale jadł tez z cyca, jak wrocilismy do domu to placze i urzadza histerie, karmie swoim mlekiem , ale z butli, wiec w nocy oprocz budzenia jeszcze idzie laktator w ruch, pokarmu mam duzo , przechodze wrecz nawal 😱 jutro przychodzi polozna , moze podpowie jak przestawic głodomora na cyca...
    Przypomnisz proszę SN czy CC?? Uzupełniam liste chwilowo na 2giej stronie, a jak sunshine wróci do formy to wklei na pierwszą:)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 6 października 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Przypomnisz proszę SN czy CC?? Uzupełniam liste chwilowo na 2giej stronie, a jak sunshine wróci do formy to wklei na pierwszą:)

Ok dzięki 😊 CC

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kupa! Po 3 dobach. Ile szczęścia dla świeżo upieczonej matki :P kupa radości hihi

Przedszkolanko, w sumie nie to że mogę polecić konkretny. Taki mam bo taki był w sklepie,mi siostra kupiła bo u mnie w mieście nie ma sklepów z bjo/Eco żywnością. bf3359949d30.jpg
    e23c12538953.jpg

A próbowałaś w nocy dać mm. Może dałoby Ci to z 2-3h snu.

Olala Gratulacje! Duży chłopczyk. Ja mam podobny egzemplarz w domu tylko w wersji damskiej. Też taka duża :)

Jupik, nick nieaktualny, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamówię ten syrop, nie mam chyba w pobliżu żadnego sklepu eko, przez neta będzie szybciej ;-)
    Dzięki Konieczynka :-)

Konieczynka lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to im czesciej laktator tym mniej sciagam. A po nocy albi u Bartka po 120. Ale juz widze ze mniej leci niz na poczatku. Boje sie ze bedzie jak z corka. Teraz i tak mam mleko to cud ale bez dziecka to i laktator nie utrzyma laktacji. A juz mnie irytuje ten szpital. Tyle juz lezy i nie wiem co onu robia. Zamiast mu wyjac te rury i dac go do butli to on spi najedzony sonda i on nie ma odruchu ssania. Na szczescie dzis mu wyjeli centralne i już nie ma tych kabli. Kazali mi odciagac mleko i przynosic a dzis widzian ze moje mleko nie ruszone. Zal post ehh

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr u mnie był sn 41+0 Bo widzę że jest znak zapytania. Długości nie mam bo w UK nie mierzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 16:03

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Zapomniałam pochwalić się, że 27 września zostałam mamą :) urodziła się Oliwka, 3040g i na razie poznajemy się i uczymy siebie na wzajem. Poród przez tą moją wąska miednice przez cc i całe szczęście bo malutka była dwa razy owinieta pepowina.

Dzięki Konieczynko za pamięć :)

e177c73b56ffe170med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 16:26

Kookosowa, Konieczynka, silent, KasiaP, Jupik, Klaudia2016, Karooo93, nick nieaktualny, Aaga, wiktoriaa, aga_ni, przedszkolanka:), mia4444, nick nieaktualny, kkkaaarrr, Goemi, kasia1518, moni05, japonka lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde gratulacje :)

Atyde lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dziewczy czy macie moze problem z maluszkiem i wzdęciami? Mały sie napina, bardzo płacze a później puszcza bączki i to takie mega.
    Mam taki problem i to zazwyczaj wieczorem, położna powiedziała, że jak będzie o tyle źle i będzie Oliwce dokuczac to podać jej sab simplex 5 kropli, raz faktycznie miała taki napad i po tych kropelkach jak ręką odjal, puściła bąka i po problemie.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala Atyde gratulacje dla Was

Atyde lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde super że się odzywasz, gratulacje 😗

Atyde lubi tę wiadomość

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ