Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adella1 wrote:Dzień dobry🙂
Aga, życzę Tobie i sobie szybkiego i bezbolesnego porodu. Już przestałam zwracać uwagę na swoje objawy. Cezary to uparciuch. Słyszy pewnie swoje rodzeństwo i woli jeszcze mieć trochę spokoju w brzuchu😉
No nic, wszystkim maluchom, przyszłym i obecnym mamom dobrego dnia🙂
Dzięki Adella. Ja nie tyle na bezbolesny co bez komplikacji życzę. Marze o tym żeby się samo zaczęło, żeby nie wywoływali. A objawow już nie mam, wcześniej miałam skurcze biegunki itp. A od kilku dni zupełnie nic... Czekamy:)23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualnyGoemi, jesteś dzielna tym karmieniem i ważeniem. Trzymam mocno kciuki, żeby waga ładnie szła w górę ✊✊
A Matylda to śliczne imie, mam cudowna siostrzenice o tym imieniu ❤️
Dziewczyny w dwupaku, powidzenia✊✊ Trzymamy kciuki za szybkie i bezbolesne porody...już niedługo wszystkie tu będziemy marudzić o kupkach i zmęczeniu
A my dziś mamy 3 tygodnie ❤️❤️ I chyba w koncu wczoraj osiągnęliśmy wagę większa niż urodzeniowa 💪💪
Miłego dnia Dziewczyny!KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Aga jutro. A Bartuś juz bardzo ladnie je z butelki. Do jelit dostaje 85 ml. Robi co chwile kupy i nie jest juz taki sniety. Po lekach byl ciagle spiacy. A teraz potrafi 2 godziny sie pobawic ze mna. Wyniki ma bardzo dobre. Zostaje nam serduszko do naprawy i juz chciałbym byc po operacji. Bo boje sie jej bardzo.
przedszkolanka:), Aaga, mia4444, KasiaP, adella1, aga_ni lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aga_ni, porodówek starczy dla nas dwóch! 😄 Może brak objawów to cisza przed burzą 😀
Kookosowa, za dobre warunki tam mam. Ciepło, spokojnie, dobre jedzenie 🙂aga_ni lubi tę wiadomość
-
Jupik z waszych decyzji najbardziej mi się podoba Kornel, ale pomyślisz- kogo obchodzi moje zdanie
i tak tez podejdź do tematu. To wasza decyzja
porozmawiaj na spokojnie z mężem, ze ci przykro, ze tak bardzo liczy się ze zdaniem rodziców, gdzie to wasza decyzja powinna być wyłącznie. Nie atakuj go, bo może on tez atak czuje ze strony rodziców. Co do koloru czerwonego to nasz tez robi się czerwony w ciągu sekundy zanim jeszcze nabierze oddech do płaczu, ze jest głodny to najpierw sygnalizuje kolorem
hehe
Matylda przepiękne imięw moim bloku jest dziewczynka o tym imieniu
fajna grzeczna dziewczynka.
Aga mi nie ma kto pomoc stety albo stety. Przy Kosi nie chciałam i nie potrzebowałam. Teraz niby tez nie potrzebuje, bo mały jest mało absorbujący, ale kilka dni po porodzie byłam bardzo zmeczona i miałam nadzieje, ze moja teściowa lub babcia chociaż obiad przywiozą, a na ten obiad to teściowa przyjechała do mnie wczoraj dopiero, który sama zrobiłamwiec... ja rodziców nie mam, moi dziadkowie się nie zajmą, bo im się już nie chce, a moja teściowa jest jeszcze młoda i jeszcze jej się nie chce
Jupik lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kokosowa super ze z Bartusiem ciagle postępy
Kasia przykro mi, ze do szpitala trafiłaś z córeczka , ale miałam czujny nos. Jak poziom, spada trochę? Przykro, ze twoja druga córka znów została bez ciebie kiedy w końcu się zblizalyscie, ale nie martw się, małymi kroczkami naprostujesz wszystko jak wrócisz
Ja dalej tylko kp, nawał nie był jakiś specjalny, raz tylko odciągnęła laktatorem ręcznym nadmiar. Jak czuje ze się zbiera to przystawiał tylko na chwilkę i nie daje spic do końca i daje ewentualnie druga, wiec jakoś się udało na raziesynusiowi w końcu się przestawia i coraz więcej w nocy śpi, dziś już było na prawdę super, bo od 3 do 8 spał
gdzieś godzinkę w nocy ciągiem tylko nie spałam, bo karmiłam, potem troszkę aktywności miał i zmiana pieluszki i znowu chciał cycka, ale widzę ze jest na prawdę lepiej. U nas dziś ma być 18 stopni, wiec idziemy wszyscy na pierwszy spacerek
Wiem, ze czekamy na jeszcze jednego Ignasia na grupie, wiec wywołuje go, żeby mamie już dał spokój i wyszedł w końcu
Nie wklejałem tu opisu swojego porodu, bo nie jest on super optymistyczny, ale tez nie tragiczny jednak pomyślałam, ze kozę nie będę nikogo straszyć?Kookosowa lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kokosowa miło się czyta że że Bartusiem coraz lepiej. Teraz przed Wami ostatnia prosta. Dzielni jesteście :*
Kasia, kciuki żeby Was jak najkrócej trzymali!
Aga I Oliii, niech pełnia Wam sprzyja 😁
Co do pomocy przyjeżdża w poniedziałek moja mama na 10 dni. Na razie w sumie dobrze sobie radzę sama, ale musiałam zaangażować sąsiadów do popołudniowego wychodzenia z psem. Muszę ten czas z mamą wykorzystać żeby się nauczyć wychodzić na spacery bo potem już będę zdana na siebie. My dziś też idziemy na spacerek ale to koło 15. A jutro idziemy do lekarza na ważenie, zobaczymy jak nam idzie. Jestem dobrej myśli bo Natka ciągle je i robi mnóstwo kup 😁Kookosowa, aga_ni, mia4444, Olliiii, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
ManiaM Paulina grstuluje! 😁
Dużo zdrowka
Dziewczyny oczekujące porodu życzę Wam szybkiego i bez komplikacji. Może dziś coś ruszy jak pełnia 😁
U nas pierwsza noc w domku spokojna. Wieczorne karmienia podobnie jak w szpitalu. Koło 23 później 3.30 następne 6.30 i 9.00
Spałam nienajgorzej ale jednak ból kto za po szyciu plus nawał pokarmu wykancza. Zastanawiam się czy nawał przetrwać czy uruchomić laktator🙄
Z kupa i nie mamy problemu wręcz wczoraj na wieczór myślałam czy za dużo nie robi ale jest spokojna więc chyba jest ok. Ledwo jedna kupke wyciągnęłam ubrałam ja i sru kolejna😅 myślałam że nie odejdę od przewijaka.
Co do imion wybierzcie te które Wam się podobają. Ja się o zdanie nikogo nie pytałam. W sumie mąż wybrał imię ja zaakceptowała a drugie imię wybrałam kilka dni przed porodem. Z mężem zaakceptowali y i to nam starcza reszta się już dowiedziała jak wybraliśmy.
Spokojnego dnia wszystkim zycze😊Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Mania, Paulina Gratulacje!!!
Szybko się regenerujcie po porodzie.
Kokosowa podziwiam Cię za optymizm i spokój. Bartek to dzielny zuch, zaraz będzie po wszystkim i będziecie w domku.
Lidka też jak się zezlosci to jest aż purpurowa. Ale jak na spokojnie dziecko wygląda na Indianina to może być ta nieszczęsna zoltaczka. I może być do 6 tygodnia. Moja już nie jest taka zolta.
Jeśli chodzi o pomoc to dla mnie najważniejsze zrby był mąż. A ze go nie ma tyle ile bym chciała to się denerwuje. Mąż z tych co nie usiedza na miejscu i myślę ze ile by nie zarabiał, zawsze mu mało. Może się mylę ale... Jak się poznawalismy to mieszkał u siostry i jeździł starym citroenem. Teraz 3letnie auto i nowy dom, na niewielkim zadłużeniu, zarabia 2x tyle i wiecznie szuka nowego zarobku.
Powinnam się cieszyć, tylko ja z tych skner co to na bluzkę dla siebie zaluja kasy.
Miało być o pomocy.
Teściowa nie przychodzi, ale to na plusczasem da słoik zupy i super.
Mama jest kilka razy w tygodniu, wypije herbatę, ponosi Lili i mówi ze nie ma co mi pomóc. Więc tego... Jak wprost poproszę to coś tam ogarnie, ale potem wypomina więc wolę nie korzystać.
Szwagierka kilka razy starszaka z przedszkola odebrała.
Jupik u nas też Lidia się mojej mamie nie podobalo. I bardzo wyraźnie mi to komunikowala. No cóż, to moje dziecko. A szczerze przed ciąża nie brałam tego imienia pod uwagę.
I wczoraj z mojego spiacego aniołka zrobiła się taki szatan. Oczywiście ja sama bo mąż w Warszawie. Starszak zjadł kolacje, mała zasnęła o 19,wiec syna do kąpieli i zaczęła się jazda. Lidia zaraz się obudziala i darla się z przerwami na 5min sen do 22 z hakiem. Syn płakał bo chciał zeby mama go kapala i umyka ząbki. A wyszło ze sam się ogarnął. A młoda tak płakała jak nigdy. W spazmy wpadała. Już robiłam mm ale nie chciała. Tysiąc myśli. Ogólnie myślę ze to brzuszek. Noc spoko, chyba odespala te krzyki. Budziłam ja o 1 z wielkim trudem pojadla może 3min i w kime. Potem 4,6 i o 7 wstała. I powtórka z rozrywki. Dziś byłby 5dzien bez kupy. Włożyłam jej 1/8 czopka glicerynowe go i zaraz strzeliła kupę, czopek też wyskoczył. Nawet się nie rozpuscil.
A ja głupieje, nie wiem czy to moja dieta, czy ona za mało je. W wtorek wizyta to ja zwaze i będzie wiadomo czy przybiera.
Według położnej może na cycu kup nie być no ale. Skąd ten placz...
Ps. Dziś pierwsze odwietki. Mama mi załatwiła, ciotka z Austrii przyjechała, siostra cioteczna mojej mamy i się umówił ze przyjdą do mnie. Więc tego, idę coś ugotować.Kookosowa, Jupik lubią tę wiadomość
-
Goemi wrote:U nas też bilirubina 14, a z czym będą te kroplówki?? Wyniki posiewu u nas będą dopiero dziś i bardzo się stresuję bo jeśli coś wyjdzie to jeszcze 10 dni przed nami tu 😭 a crp mieliście w normie?? Bo u nas jest ok i wszystkie inne badania też więc żyje nadzieję że i posiew wyjdzie dobry.
Edit: dopytalam- to są pompy płuczace z soli fizjologicznej i glukozy.
Dziś pobrali krew i czekamy na wynik. Jutro jeszcze posiew i znowu krew. Mówią że poniżej 15 się nie naświetla stąd te pompy. Powtorzyli wyniki TSH i tarczycowe i są w normie. O crp nic nam lekarz nie mówił.
Będzie dobrze Goemi 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 13:01
kasia1518
-
Jupik u nas to samo było... mąż wydziwaial z tym imieniem i wiem że to przez gadanie teściowej bo ona nie była za Gabrysia i stąd zrobiliśmy losowanie - Zosia zadecydowała. Id początku miała być Gabrysia bo nam obojgu się podoba. A ja z uśmiechem na twarzy oznajmiłam teściowej ta nowinę.
Niestety wszystkim nie dogodzimy- w pierwszej ciąży mojej mamie Zosia się nie podobało i to olalam, teraz mimo że teściowej się Gabrysia bardzo podoba; to nie była za tym imieniem... no cóż wszystkim się nie dogodzi A najlepiej mieć ich gdzieś... ja to powtarzam- mieliście szansę dawania imion albo do rodzeństwa będziecie mieć szansę to nazwiecie jak wam się podoba.Jupik lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Jejku ja dziś się wyspałam... pobudki na cycka co 2h - 30min karmienie i odbicie i potem 1.5 h spania... ahhh cudownie. A mała przybrała aż 120g - ważona po karmieniu więc pewnie stąd tak dużo. Także mamy 3280g 😊 urodzeniowa była 3100
Cabrera lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny ratujcie czy jest tu ktoras z Was borykająca sie juz z kolkami u malucha? U nas masakra..ja płacze, on płacze. Mamy juz tyle masci, czopki, nic nie łagodzi. Spimy po 3h dziennie. Bylismy u 2 lekarzy. Trzeba to przejsc. Ale wg mbie to jest nienormalne. Nie moge sie nim nacieszyc. On ciagle płacze.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny ratujcie czy jest tu ktoras z Was borykająca sie juz z kolkami u malucha? U nas masakra..ja płacze, on płacze. Mamy juz tyle masci, czopki, nic nie łagodzi. Spimy po 3h dziennie. Bylismy u 2 lekarzy. Trzeba to przejsc. Ale wg mbie to jest nienormalne. Nie moge sie nim nacieszyc. On ciagle płacze.
Wlasnie wczorajsza akcja z płaczem mnie zastanawia. Czy to kolki czy problem z kupa. -
Aguuula;2525 wrote:Dziewczyny ratujcie czy jest tu ktoras z Was borykająca sie juz z kolkami u malucha? U nas masakra..ja płacze, on płacze. Mamy juz tyle masci, czopki, nic nie łagodzi. Spimy po 3h dziennie. Bylismy u 2 lekarzy. Trzeba to przejsc. Ale wg mbie to jest nienormalne. Nie moge sie nim nacieszyc. On ciagle płacze.
-
Uwemhe wrote:Ja sie boje bardzo kolek. U nas poki co nie ma. Na wszelki mam sab simplex czekający. Mam też termofor z pestek wiśni. Niektorum dzieciom pomaga masaż brzuszka i chustowanie. A kupy robi? Bąki puszcza? Koleżanki maluch miał objawy kolki a była to nietolerancja laktozy. Trzymam mocno kciuki:-(. Bo kolki to zło.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Konieczynka wrote:Wlasnie wczorajsza akcja z płaczem mnie zastanawia. Czy to kolki czy problem z kupa.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Dzis spróbuję tylko go karmic mm. Po weekendzie zrobimy badanie na nietolerancję laktozy. Szkoda mi mojego mleka bo mam sporo...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio