X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja od 2 dni mam spadek formy... rycze co chwilę... A to mi ciężko że znowu musiałam Zosie zostawić, Bilirubina u Gabrysi słabo spadek- dziś 14 ( było w czwartek 18), z posiewu wyszła bakteria i ma antybiotyk i jeszcze podwyższone TSH... poprzednie 2 noce spałam bo 2-3h , też wczoraj podałam mm ale nic nie pomogło... noc tragedia- Gacrysia nie chciała leżeć na tej lampie i darla się na cały oddział- było jej zimno i twardo, bo jak tylko przytulalam ja do siebie to była cicho. I tak od g. 23 do 3 prawie wcale nie była na tej lampie. Usnela o 3.15 i pospala aż do 4 , w końcu o 5.30 przyszła położna i mówi do mnie- niech Pani zdejmie ja z tej lampy i idźcie spać i tak spalysmy do 7.

Na szczęście już zabrali jej ta lampę więc liczę że dziś chociaż trochę pośpimy. Będzie miała teraz tylko pompy z kroplowek. I mam takie samo odczucie jak Emikey... godzina snu to dla mnie odczucie jakbym spała 15h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 20:18

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratulacje - szybko się rozkręciło 😉

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również melduje ze nas syn pojawił się na świecie
    My tez jeszcze nie mamy imienia
    Kasia TSH się nie przejmuj, dla noworodków jest Zupełnie inne. Jak mas wątpliwości to oczywiście skonsultuj się z endo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:27

brunetka91, Kookosowa, Karooo93, mia4444, KasiaP, kasia1518, wiktoriaa, japonka, sandrina22, Spirit, moni05, przedszkolanka:), silent, Cabrera, aga_ni, lena198808, Goemi, Jupik, Aaga, adella1, Monalisa88 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluje :)

Kasia my z mezem do tej pory sie zastanawiamy co robilismy z wolnym czasem przed dziecmi. Bo teraz godzina dla siebie w ciagu dnia to marzenie.
    Co do kupy to mam na Bartka rozluzniajacy wpływ. Tylko wchodze do niego daje buzi i slysze ze kupa idzie. Zmienie pieluszke. Zdaze umyc rece i nagle znowu "sru".

KasiaP, kasia1518 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 gratulacje, niech synek zdrowo rośnie 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, gratuluję 😘💐

Jupik, dziewczyny mają rację. A w ogóle według mnie Kornel to przepiękne imię 😊

Jupik lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem fanka imienia Kornel :) ale nawet jakby się tu nikomu nie podobało to noe ma znaczenia, bo decydują tylko rodzice.

Mania, Paulina GRATULACJE!!!

to teraz naprawdę moja kolej. Taka byłam optymistyczna ostatnio ze sobie zaczęłam, że młody się urodzi wtedy kiedy chce ale dzisiaj mam kryzys :( tyje w mega szybkim tempie - tzn chyba bardziej nabieram wody, nie mam w czym chodzić bo takie mam obrzęki, dzisiaj pierwszy raz spuchła mi twarz. Nie mogę na siebie patrzeć :/

Rozumiem te dylematy z imieniem bo mu nadal się nie możemy na 100% zdecydować czy dać dziecku na imię Władek. I niby wiem, że zdanie innych nie ka znaczenia ale jak słyszę codziennie ze dziecku krzywdę zrobimy to się sama zaczynam zastanawiać czy na pewno nam się to imię podoba.

Jupik lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, bardzo mi się podoba Władek, takie imiona wracają do łask. Bardzo prawdopodobne, że nasz będzie miał tak na drugie, po moim dziadku.

Kurczę, wg rodziny najlepiej żeby był kolejny Antoś lub Amelka - bez urazy jeśli ktoś nadał popularne imię ;) Sami mamy na tapecie Aleksandra, ale też 3 rzadkie imiona.. Po prostu boli, że rodzina bojkotuje te rzadsze imiona. Walić to. Przyzwyczają się po miesiącu i zaczną patrzeć przez pryzmat osobowości a nie imienia.

Jupik lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Władek bardzo ładne imie. I nie skrzywdzisz dziecka. Bo dzieciom w szkole czy przedszkolu wszystko jedno jak ma na imie ich przyjaciel do zabawy. Lubia kazdego czy to Brajanusz czy zwykly Karolek. To dorosli wysmiewaja ale nie mozna brac odpowiedzialnosci za cudza glupote.
    Dlatego ja swojej rodzinie oznajmilam imiona po podjeciu decyzji i każde próby zmiany spuszczalam na drzewo.

Jupik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. W ciągu ostatniej doby karmiłam 16 razy. Znowu była kroplówka 3godzinna i jutro mają być wyniki z posiewu w

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. U nas też nie jest prosto z tym imieniem, bo tak jak ja osobiście mam w poważaniu zdanie rodziny, tak mój mąż już się nimi sugeruje i przez to już kręci nosem na Kornela, mimo że mu się wcześniej podobało. A to właśnie moi teściowie zrobili największe halo o to, a oczywiście mój mąż dobry synek i nie chce iść pod prąd. Komedia, dziecko ma 5 dni a ja nie wiem jak do niego mówić :-/

Kokosowa, masz 100% racji, że to dorośli wyśmiewają i wszystko komplikują, i kurde żałuję jak cholera, że od początku się uzewnętrznialismy jeśli chodzi o imię i była jakakolwiek dyskusja na ten temat, trzeba było się nie odzywać, wybrać i ogłosić i spadajcie na bambus.

Goemi, trzymam kciuki. Karmiłas 16 razy? Jak? Przystawiasz?

Czy wasze dzieci też są takie..czerwone? Bo mam wrażenie, że on często cały czerwienieje, ma już momenty, że skóra ma normalny kolor, ale potem znów robi się czerwona (czerwono-zolta). W pon.na szczęście mamy wizytę położnej, to oceni, bo jakoś nie pamiętam, żeby Kinia tak długo była czerwona, no mały wygląda jak Indianin ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak jest głodny i zły to wyglada niczym Apacz 😋

Stwierdziłam, że nie ma opcji żeby się nie najadał. Opróżnia piersi, zrobił wczoraj 13 pieluszek przez cała dobę, muszę mu smoczka dawać więcej chyba... 🤷🏻‍♀️

KasiaP, Jupik, sunshine03 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik za każdym razem przystawiam do piersi tylko ona nie zawsze chce z niej jeść. Tu jest problem bo pociągnie 3 razy i puszcza albo tak śpi że nie sposób ją do budzić. Przed i po każdym KP muszę ją zażyć. Jak nie chce z piersi to zawsze mam ściągnięte w butelce i wtedy wypija. Teraz lekarz nam pozwoliła zrobić trochę dłuższą przerwę więc od 2.30 do 5 spałam. I ma taką tabelę gdzie piszę te wagi lub ilość z butelki i godzinę. Dodatkowo dwa razy dziennie muszę ją ważyć zupełnie na golasa.

Co do imienia też miałam podobną sytuację. Teściowa niby nic nie mówiła ale jak zwracała się do małej to za każdym razem innym imieniem. Moim rodzicom wogóle się nie podobało aż do pewnego momentu. Przyjechałam z nią i mężem na zdjęcie szwa. Klatka schodowa była nieczynna i musieliśmy pojechać windą. Tam kolejka i tłok i w windzie jakiś Pan zaczął wypytywać a jaka płeć a ile ma no i jak ma na imię. Mówimy że jeszcze nie ma imienia. On coś odpowiedział ale nie usłyszeliśmy co bo winda się zatrzymywał i wychodząc powiedział że najpiękniejsze imię to Matylda. My tylko się uśmiechneliśmy on sobie poszedł. Matylda to nasz typ już od dawna i starsza córka już do brzuszka tak mówiła. Jak opowiedziałam mamie to, to mi nie chciała wierzyć ale byłam tam z mężem i on sam też był w szoku że z tyłu imion padło właśnie to.
    Więc od wczoraj nasza córeczka oficjalnie nazywa się Matylda Łucja (wczoraj zgłosiliśmy ją w urzędzie)

No cóż czas na laktator, jest tu już wymęczona na maksa a piersi to chyba odpadną ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 06:18

KasiaP, Jupik, moni05, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi jaka piękna historia z tym imieniem. Matylda faktycznie piękne ❤️ dużo cierpliwości z laktatorem! Jak tyle karmisz to na bank szybciutko wyjdziecie.
    A ja miałam dziś 5 godzin przerwę. No za Chiny nie mogłam jej dobudzic po 3 i w końcu sama zasnęłam... Mam wyrzuty sumienia teraz. Ale potem się obudziła i zawołała sama więc chyba wszystko ok

Goemi lubi tę wiadomość

• Goemi Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    I ja od 2 dni mam spadek formy... rycze co chwilę... A to mi ciężko że znowu musiałam Zosie zostawić, Bilirubina u Gabrysi słabo spadek- dziś 14 ( było w czwartek 18), z posiewu wyszła bakteria i ma antybiotyk i jeszcze podwyższone TSH... poprzednie 2 noce spałam bo 2-3h , też wczoraj podałam mm ale nic nie pomogło... noc tragedia- Gacrysia nie chciała leżeć na tej lampie i darla się na cały oddział- było jej zimno i twardo, bo jak tylko przytulalam ja do siebie to była cicho. I tak od g. 23 do 3 prawie wcale nie była na tej lampie. Usnela o 3.15 i pospala aż do 4 , w końcu o 5.30 przyszła położna i mówi do mnie- niech Pani zdejmie ja z tej lampy i idźcie spać i tak spalysmy do 7.

Na szczęście już zabrali jej ta lampę więc liczę że dziś chociaż trochę pośpimy. Będzie miała teraz tylko pompy z kroplowek. I mam takie samo odczucie jak Emikey... godzina snu to dla mnie odczucie jakbym spała 15h
    U nas też bilirubina 14, a z czym będą te kroplówki?? Wyniki posiewu u nas będą dopiero dziś i bardzo się stresuję bo jeśli coś wyjdzie to jeszcze 10 dni przed nami tu 😭 a crp mieliście w normie?? Bo u nas jest ok i wszystkie inne badania też więc żyje nadzieję że i posiew wyjdzie dobry.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam, Paulina gratulacje doczekalyscie sie!!!

Aga_ni to teraz Twoja kolej! Nic sie nie martw zaraz bedziesz smigac bez brzuszka I tulic malucha :) u mnie waga spadla do -2kg w 3 tygodnie sama chyba przez dlugi pobyt w szpitalu I kp. Brzuch tez sam zniknal a mialam porzadnego flapa. Za to piersi to masakra cale w rozstepach...

Goemi bardzo mi przykro :( ale jak tak czesto sie przystawiacie to zaraz waga pojdzie w gore :)

Jupik Kornel piekne imie I moze zacznij tak mowic do, synka zobaczysz czy Tobie I jemu pasije to, imie do Malucha. A reszte olej! Kazdy mial szanse nadac imie dla swojego dziecka wiec teraz niech spadaja! I od razu powinnas takie komentarze ucinac.

Ta zoltaczka to okropna zaraza :/ bardzo wplywa na sennosc maluchow I problemy z jedzeniem, ale dziewczyny nie martwcie sie u nas bardzo dlugo wracala, lampa to byla prawie non stop a jak ja wyjmowali to wieczorem cala zolta znowu pod nia wracala, cudem nas wypuscili w koncu do domu. Ja potem I tak juz ciagle mialam wrazenie ze jest zolta I badalismy bilirubine na wlasna reke. wrazenieAle jak sie skonczyly problemy z zoltaczka to zaczela pieknie jesc! Teraz co chwile sie upomina o jedzenie.

Kasia wiem.ze sspital to zalamujaca wiadomosc ale pomoga maluszkowi I Was wypuszcza! Wszystko przetrwacie I zaraz sie o tym.wszystkim.zapomina!

Jupik, Goemi, aga_ni lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🙂
    Aga, życzę Tobie i sobie szybkiego i bezbolesnego porodu. Już przestałam zwracać uwagę na swoje objawy. Cezary to uparciuch. Słyszy pewnie swoje rodzeństwo i woli jeszcze mieć trochę spokoju w brzuchu😉
    No nic, wszystkim maluchom, przyszłym i obecnym mamom dobrego dnia🙂

aga_ni lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 40+0. Nie chcę nic mówić, ale jak ja zamawiam hotel to zostaje do wyznaczonego terminu, więc Ignacy nie rób siary i wychodź 😀

KasiaP, aga_ni, Cabrera, silent, mia4444, moni05 lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Dzisiaj wybory, idźcie proszę jeśli tylko jesteście w stanie.

Ja jak co dzień odwlekam moment wstania z łóżka bo już czuje jakie mam obrzęki i nawet nie chce się oglądać w lustrze. Kurczę nie miałam świadomości że ta żółtaczka jest taka powszechna i taka upierdliwa. Trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach j z karmieniem. Jakiś kosmos to dla mnie, np karmić 16 razy na dobę! Jesteście bohaterkami!!!

Kookosowa kiedy u was decyzja czy idziecie na chirurgię czy na kardiologię? Jak Bartus?

Basia, jak Filipek?

Godmi Matylda😍przepięknie!

A powiedzcie jak sobie radzicie w rodzinie/ z rodzina? Przyjechały wam pomagać matki/teściowe? Rodzina wam pomaga, przeszkadza czy się nie wtrąca? Ja się obawiam że będę musiała postawić ostra granice rodzinie mojego męża ale z drugiej strony wiem ze mogę ich potrzebować jak on wyjedzie w delegacje.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    U mnie dzisiaj 40+0. Nie chcę nic mówić, ale jak ja zamawiam hotel to zostaje do wyznaczonego terminu, więc Ignacy nie rób siary i wychodź 😀

Halo, kolejka! Ja pierwsza :) u mnie już 40+2. A dzisiaj pełnia 😎

KasiaP, Olliiii lubią tę wiadomość

‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ