Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Moni na początku dawanie mm boli, ale jak dziecko się uspokaja to i Ty z czasem będziesz spokojniejsza
a stres nie sprzyja produkcji mleka.
Będzie dobrze!najważniejsze, że je z piersi i to jest główny sposób żywienia
U nas już prawie w ogóle nie muszę dawać mm, a dawałam wcześniej codziennie przynajmniej razw kryzysowych dniach 3x na dojedzenie
A np. wczoraj zjadł już tylko 30 ml na dojedzenie, więc wszystko zmierza w dobrym kierunkuale jak muszę sięgnąć po butelkę to już mnie to nie stresuje
Daję tylko na noc,ale może i z tej zrezygnujemy w zależności od Olka
Monia A U Was brzuszek dokucza ? U nas dzisiaj tylko trzy razy na spacerze (bo poszedł bąk) a popołudnie i póki co spokojne
Edit: widzisz,mój po zwykłym też źle, dlatego od razu wzięłam pepti (Pola na nim była jak wyszła alergia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 20:00
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Monia A U Was brzuszek dokucza ? U nas dzisiaj tylko trzy razy na spacerze (bo poszedł bąk) a popołudnie i póki co spokojne
Edit: widzisz,mój po zwykłym też źle, dlatego od razu wzięłam pepti (Pola na nim była jak wyszła alergia).
Właśnie bardziej po moim mleku nawet. Łyka dużo powietrza, ciągnie jak wariat. Mm mam nan optipro plus 1, zależało mi na braku oleju palmowego, dalej się nie zgłębiałam, w pepti też nie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyJa tylko króciutko zamelduje, ze dotarliśmy, a mój mały podróżnik dzielnie zniósł trasę, spał cały czas, były dwie przerwy: jedna na rozprostowanie, druga na karmienie i na zmianę pieluchy (tu były akrobacje w aucie i kupa po pachy 😱).
Jesień w górach jest piękna ❤️❤️Kookosowa, przedszkolanka:), moni05, mia4444, japonka, sunshine03, Klaudia2016, Jupik, Aaga, sandrina22, lena198808, KasiaP, Goemi, ManiaM, nuśka91, aga_ni, Monalisa88, kalcia lubią tę wiadomość
-
Cabrera, życzę Wam (w miarę możliwości 😅) udanego odpoczynku! 😘 zasyp nas widoczkami ❤️
Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cabrera udanego wypoczynku:) nawet ci troszkę zazdroszczę wyjazdu :*
Ja póki co muszę spacerami się zadowolić, ale las po drugiej stronie ulicy, także też okoliczności przyrody zadowalające.
Uwielbiam jesień i taka pogodę jak teraz. Malutki jak się dotleni to przynajmniej śpi.
Też używamy mleka nan. Jak się skończy puszka przechodzimy na nan anty ulewanie i zobaczymy czy będzie różnica.
Najlepsze jest to, że jakiś Bebilon mam jeszcze w zapasie- kupiłam jak jeszcze byłam w ciąży, jako awaryjne na wszelki wypadek. Nie sądziłam że mm się przyda, a to połowa naszego wyżywienia teraz.
I tak kłuje mnie ta puszka w oczy teraz, bo nie chce małemu zmieniać z nan, a z drugiej strony szkoda wyrzucić.
Już i tak muszę oddać komuś 2 paki pampersów bo małemu się zadek w nich odparza. 🙁
-
Japonka wiadomo, że wcześniaki mają swoje problemy, ale donoszona ciąża też nie gwarantuje, że dziecku wszystko będzie gładko szło. Trzeba się cieszyć, że maleństwo już jest z nami i nie gdybać, bo tylko się niepotrzebnie nakręcić można.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:47
meerici, silent, Goemi, Jupik, .Aleksandra., Zimri, przedszkolanka:), wiktoriaa, sandrina22, Karooo93, _nova, ManiaM, moni05, Cabrera, Aaga, nuśka91, ammarylis, Klaudia2016, Konieczynka, adella1, aga_ni, sunshine03, Spirit, KasiaP, kasia1518, Kookosowa, Monalisa88, lena198808, kkkaaarrr, mia4444, kalcia lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Merici dokładnie,może chce pociumkac? Ja nie wstaje dopóki nie płacze. A też przez sen się kręci,stęka-teściowa w pierwsze odwiedziny mi tak to budziła "o bo się kręci to wstaje jesc" a on się kręci i zasypia.
Teraz na przykład coś tam pojękuje, ale bez przesady. A czasem to jest tak intensywne, wije się jak piskorz i ewidentnie szuka cyca (ale nie płacze, nie krzyczy, mój mąż tego w ogóle nie słyszy). Będziemy próbować... jak coś to smoczki w pogotowiu są - dziś się obkupiłam 😜).przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Brunetka gratulacje 🙂a Kornelia cudeńko 🙂
brunetka91 lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Brunetka, gratuluje! 😘💐 z tego, co kojarzę to malutka miała by a tu proszę jaki kawał kobitki! 👍🏻
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Brunetka wielkie gratulacje!!! Kornelka jaka śliczna 😍 Czy ona nie miała dużo mniejszej wagi prognozowanej czy coś mi się pomyliło?
Ja melduje ze już jestem po wybudzeniu o 6 rano na ktg, które - tak samo jak wczoraj wieczorem- było zbyt płaskie i młodym trzeba potrząsać żeby współpracował. Ostatecznie po godzinie jest ok. Skurcze mi się piszą na 100 co ok 6 minut ale pielęgniarki mówią ze to nic nie znaczy. No wiec nie wiem czy się coś zbiera czy nie. Porodówka przepełniona, dzieciaczki leżą na patologii, bo nie ma miejsc. W nocy kilka cc było, dzwonili z innych szpitali ze już nigdzie nie ma miejsc, co za urodzajobawiam się że to znaczy ze dzisiaj nic się u mnie nie zadzieje. Może to i lepiej, niech młody dojrzewa
dzisiaj mamy 41+2
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Brunetka wielkie gratulacje!!! Kornelka jaka śliczna 😍 Czy ona nie miała dużo mniejszej wagi prognozowanej czy coś mi się pomyliło?
Ja melduje ze już jestem po wybudzeniu o 6 rano na ktg, które - tak samo jak wczoraj wieczorem- było zbyt płaskie i młodym trzeba potrząsać żeby współpracował. Ostatecznie po godzinie jest ok. Skurcze mi się piszą na 100 co ok 6 minut ale pielęgniarki mówią ze to nic nie znaczy. No wiec nie wiem czy się coś zbiera czy nie. Porodówka przepełniona, dzieciaczki leżą na patologii, bo nie ma miejsc. W nocy kilka cc było, dzwonili z innych szpitali ze już nigdzie nie ma miejsc, co za urodzajobawiam się że to znaczy ze dzisiaj nic się u mnie nie zadzieje. Może to i lepiej, niech młody dojrzewa
dzisiaj mamy 41+2
ja "zdążyłam " mieć miejsce,koleżankę odesłali do szpitala w którym nigdy nie była poprzednio
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Nawet mi nie mów że znowu odsyłaja:O i w sumie ciesz się że już tam jesteś bo takie jeżdżenie karetka między szpitalami to nic fajnego
ja "zdążyłam " mieć miejsce,koleżankę odesłali do szpitala w którym nigdy nie była poprzednio
W sumie nie wiem czy odsyłają ale chyba tak, bo tak ze sobą rozmawiały położne ze miały telefony z innych szpitali ze tylko w Żeromskim przyjmują bo inne szpitale nie mają miejsc. Ale pewnie to tylko sytuacja z nocy i pewnie się dynamicznie zmienia.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
Uff, po 2 dniach od porodu mam czas wejść na forum 🙈 te wszystkie rady żeby się wyspać wcale nie były głupie, bo dzisiaj spałam tylko 2 godziny 😴 nie wiem kiedy wyjdziemy, bo ciągle coś znajdują u małego i chcą sprawdzać, jak nie serduszko, to słuch, jak nie słuch to zoltaczka..
Aga_ni, nie przejmuj się, że ktg płaskie i trzeba maluszka wybudzac. U mnie było tak samo, ciągle mi brzuchem musieli trząść, a skurczy to żadnych nie było. A w nocy śmigałam na porodowke 🙂moni05, aga_ni lubią tę wiadomość