Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:W sumie nie wiem czy odsyłają ale chyba tak, bo tak ze sobą rozmawiały położne ze miały telefony z innych szpitali ze tylko w Żeromskim przyjmują bo inne szpitale nie mają miejsc. Ale pewnie to tylko sytuacja z nocy i pewnie się dynamicznie zmienia.2017 #1
2019 #2
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny jak rozchulać laktacje?
🤗 A myślałam wczoraj o Tobie, tylko dziś udało mi się wszystko nadrobić.
Wiem o czym piszesz z tymi skurczami i bólem bo też miałam z krzyża, umieralam z bólu A na ktg nic się nie pisało.
Co do laktacji to przystawiaj ile się da malutka ewentualnie laktator.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Przedszkolanka u nas podobbie. Pierwsza ciezka noc I 3godziny snu. Malej sie smoczkiem nie da oszukac. Podziwiam mamy ktore daja rade tak na dluzsza mete funkcjonowac I mam nadzieje ze to jedborazowa akcja z, bezsenna noca.
Wiktoria zgadzam sie jak najwiecej przystawiac maluszka lub laktator co 3godz, konfiguracja 7-5-3. Do tego duzo wodyu mnie zadzialalo.
Brunetka grstulacje!! Dziewczyny zostala koncoweczka I wszystkie bedziemy mowic o nieprzespanych nicach! Trzgmam za was kciuki.brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Brunetka gratulacje
Wiktoria tez sie chętnie dowiem. Ja odciagam laktatorem tym sposobem 7 5 3 i pije herbatkę. Poki co zwiększyło sie o 50 ml na dobe. Nie duzo ale zawsze. Lepszy rydz niz nic. Chociaż widze ze po odciaganiu piersi miekkie ale jeszcze masuje i odciagam recznie i jeszcze leci mimo ze laktator juz nie odciagal.brunetka91 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:Przed porodem jak robili mi USG i mierzył brzuch to miała ważyć ok. 3900,a wyszło więcej, dlatego pęklam. Dodatkowo wyszła buźka w górę, co ponoć to rzadkość 😁
Ok, to mi się pomyliło coś, myślalam ze miała duzo mniejsza wagę prognozowana. Ale super ze masz taka duża dziewczynkęA jak się czujesz teraz? Czekamy na relacje z porodu jak masz sile
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dziewczyny, póki nie jestem w amoku porodowym;) polećcie proszę jakie na początek kupić mleko i jaki laktator polecacie? To są rzeczy których nie kupowałam wcześniej, bo może nie będą potrzebne. Mam jakieś pojedyncze saszetki mleka i jakiś najprostszy ręczny laktator.
Ale jak się okaże ze potrzebujemy, pewnie nie będę miała siły i czasu na research w necie. Co polecacie?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Dziewczyny, póki nie jestem w amoku porodowym;) polećcie proszę jakie na początek kupić mleko i jaki laktator polecacie? To są rzeczy których nie kupowałam wcześniej, bo może nie będą potrzebne. Mam jakieś pojedyncze saszetki mleka i jakiś najprostszy ręczny laktator.
Ale jak się okaże ze potrzebujemy, pewnie nie będę miała siły i czasu na research w necie. Co polecacie?aga_ni lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyaga_ni wrote:Dziewczyny, póki nie jestem w amoku porodowym;) polećcie proszę jakie na początek kupić mleko i jaki laktator polecacie? To są rzeczy których nie kupowałam wcześniej, bo może nie będą potrzebne. Mam jakieś pojedyncze saszetki mleka i jakiś najprostszy ręczny laktator.
Ale jak się okaże ze potrzebujemy, pewnie nie będę miała siły i czasu na research w necie. Co polecacie?a laktator na oddziale był szpitalny, można było korzystać. Do domu nie kupowałam i nie planuję ani kupować, ani z laktatora korzystać
aga_ni lubi tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Ja mam laktator Medela i jestem mega zadowolona. Teraz już nie używam bo jesteśmy tylko na kp ale jak mały był w szpitalu to super się sprawdzał.
Ręczny czy elektryczny?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
kasia1518 wrote:Wiktoria wielkie gratulacje 🤗
🤗 A myślałam wczoraj o Tobie, tylko dziś udało mi się wszystko nadrobić.
Wiem o czym piszesz z tymi skurczami i bólem bo też miałam z krzyża, umieralam z bólu A na ktg nic się nie pisało.
Co do laktacji to przystawiaj ile się da malutka ewentualnie laktator.
Właśnie przystawiam ale okropnie się denerwuje, bo nic nie leci chyba, położna mówiła żeby ją trzymać nawet do 40 minut na jednej piersi żeby to pobudzała -
wiktoriaa wrote:Dzięki Kasiu 🤗
Właśnie przystawiam ale okropnie się denerwuje, bo nic nie leci chyba, położna mówiła żeby ją trzymać nawet do 40 minut na jednej piersi żeby to pobudzała
Nie denerwuj się, bo to hamuje laktację. Niestety swoje trzeba przecierpieć- trzymać dzidzię jak najdłużej przy piersi. Sama pij dużo. Możesz się już wspomóc jakimś Femaltikerem. A laktacja może się rozkręcić nawet dopiero w 4-5 dobie. Pamiętaj też, że teraz Twoje dziecko potrzebuje malutko mleka i nawet jeśli Tobie się wydaje, że nic nie ma, to ona sobie wyciągnie trochę.wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Brunetka, gratulacje!!! Kawal córy. To niesamowite, ze moja ma miesiac, przybiera jak szalona a jest jeszcze sporo lzejsza od twojej w chwili narodzin!
A dzisiejszej nocy chyba cos bylo w powietrzu, bo Nina tez gorzej spala. W prawdzie i tak nie powinnam narzekac, bo to gorzej to ostatecznie pobudki o 23.30, 2.30, 4.30 i 7.30, kazda po ok 10-15min na cyca a potem wiercila sie u siebie, ale dlugo stekala i nie mogla zasnac. Normalnie budzi sie nie czesciej jak co 3h, a ten pierwszy sen ma nawet 5h, wiec dzis bylo zdecydowanie gorzejbrunetka91 lubi tę wiadomość
-
Brunetka gratulacje ❤️
U nas najgorzej jest od 4-5 rano do 13-14 popołudniu. Nie wiem co ta moja dzidzia czasem chce. Pojedzony, przebrany, wykupany i wyraźnie chce zasnąć, ale nie może mimo bujania wszelkimi sposobami. Albo zasypia na 15 min i coś go budzi i wszystko od nowa...brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam wszystkie ciocie. Dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek, mam już 8 dni.
Macierzyństwo mnie pochlonelolena198808, moni05, Kookosowa, nuśka91, .Aleksandra., aga_ni, Aaga, Karooo93, Spirit, przedszkolanka:), wiktoriaa, olala2910, Cabrera, mia4444, kasia1518, Klaudia2016, KasiaP, Jupik, meerici, Goemi lubią tę wiadomość