Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Poznajcie Gniewka
(proszę, nie cytujcie, usunę potem)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:42
Klaudia2016, nuśka91, Aaga, lena198808, Cabrera, Jupik, moni05, Monalisa88, KasiaP, Karooo93, mia4444, Spirit, Kookosowa, adella1, kalcia, wiktoriaa, przedszkolanka:), Konieczynka, japonka, sandrina22, kkkaaarrr, Vella83, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie
Dzięki wielkie. Leżę pod ktg i już mi lepiej. Uspokoiłam się. Wiem, że nie ma powodów do narzekania.
Kookosowa, super że Twój mąż ma takie podejście. Teraz jesteście najważniejsi Wy i Wasze dzieci.moni05, KasiaP, Kookosowa lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
moni05 wrote:Wiktoria, gratuluje! 😘💐
Brunetko, powodzenia 😊
Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejśćwiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️
Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...
Dzięki Moni ❤️ I dobrze ze wprowadzasz mm, nie ma się co stresowaćmoni05 lubi tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
Wiktoria, Silent ale słodziaki
Brunetka, jestem myślami z Tobą dzisiaj!
Dzięki Paulina, postaram się już nie stresować.wiktoriaa, silent lubią tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
Cześć wszystkim! Od porodu się nie odzywałam, ale jestem na bieżąco z forum. Kp jest super, bo można przy okazji nadrobić całe internety
Brunetka powodzenia! I na Ciebie przyszedł już czas!
Aga myślałam rano o Tobie. Czekam na Twój pprod, jak na swój. Miałyśmy chyba ten sam termin nawet. W pełni rozumiem, że masz już dość czekania, szczególnie, że większość z nas już tuli swoje skarby. Pomysł, że to jest tylko kwestią dni lub nawet godzin. 9 miesięcy minęło, jak z bicza strzelił. I tak podziwiam Ci za dystans i podekscie do całej sytuacji. Jesteś mega dzielna!
U nas dzisiaj odpadł pępek! I nareszcie (odpukac) nocki stały się całkiem fajne. Starszak już się nie budzi przy każdym miałknięciu Czarka, a sam Czarek najchętniej przespalby całą noc.
Do kiedy będziecie wybudzać maluchy na karmienie? Nikosia wybudzalam co trzy godziny. Później sam wpadł w taki rytm i się budził z zegarkiem w tyłku. Teraz, jak padam po całym dniu, to nawet, jak się przebudze, to zanim pomyślę o karmieniu, to zdążę zasnąć. Już drugą noc Czarek nie jadł po 6 godzin, a nawet jak go już po tym czasie obudziłam, to pojadl w 5 minut i dalej spał. Mleko leci mu bez większego wysiłku. Wystarczy, że zaciągnie i leje się wodospad. Przybiera też super, bo już po tygodniu przekroczył swoją wagę urodzeniową o 50 gramów. Także cały czas bije się z myślami, czy nie robię mu krzywdy tym dłuższym spaniemprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Ja juz nie wybudzam co 3 godziny tylko tak 4-5. Jak ladnie przybiera to nie ma co sie stresowac.
Aga_ni lada moment bedziesz nam tu opisywac swoj porod!! Jestes mega dzielna I cierpliwa, a Twoj maluszek tak bardzo chce byc blisko Ciebie ze sie na swiat nie pcha bo mu dobrze w brzuszku
Dziewczyny przeslodkie malenstwa, uwielbiam te niemowlece minki I pozy
My dzis 3 dzien bez kupy, zaczyna mi odbijac. Matka wariatka, daty w kalendarzu pamietam po kupach, a godziny po karmieniach... -
Aaga u nas znowu kupy są non stop. Już zaczęłam się martwić, czy to nie jakaś biegunka, ale mały nie wygląda na odwodnionego, a kupy nie są brzydkie. Co karmienie zmiana pampersa z kupą, w trakcie karmienia też min. jedna wpadnie do pieluszki, a i po karmieniu często jeszcze coś narobi...
Pozostając w tematyce kup, polecam artykuł Hafiji https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html Mi bardzo pomógł przy pierwszym dziecku. -
nick nieaktualnyWiktoria, gratulacje 😊
Silent, świetny Gniewko
Aga, będzie dobrze, za Ciebie i za inne nierozpakowane przecież wszystkie tu trzymamy kciuki ✊✊
A my wyruszyliśmy 😱
Pakowanie zajęło ogrom czasu (przecież trzeba zabrać wszystko: ręczniki, ciuszki (dla mojego ulewacza potrójne zestawy;)), laktator, leki... no masakra, my mamy po jednej małej torbie/plecaku, a młody 3 większe torby i wózek 😂
Generalnie jestem troszke zestresowana droga, ale eM. uspokaja...przecież nie jedziemy na koniec świata...i zawsze możemy się zatrzymać...
Sunshine, my mamy Ok 300 km do przejechania, Ok 4 h. Planujemy ze 2 przerwy na karmienie i rozprostowanie malucha. Mamy troszke prościej, bo jedziemy do znajomych, którzy maja maly pensjonacik...dam znać, jak młody zniósł podróż...pierwsze 30 km jest Okmoni05, mia4444, kalcia, silent, sunshine03, japonka lubią tę wiadomość
-
Wiktoria, gratuluję, piękna duża dziewczyna, i rozumiem doskonale kwestię porodu, bo i u mnie najpierw SN a potem jednak cięcie, no tyle, że Ciebie bardziej wymęczyli- u mnie ze względu na pierwszy poród decyzję o CC podjęli szybciej i chwała im za to. Ale najważniejsze, że masz Maję już przy sobie
Brunetka kciuki!
Do wszystkich- jesteście przekochane, serio! Pokazałam wasze wpisy mężowi i powiedział, że je wydrukujemy i jak jeszcze raz któraś babcia czy dziadek (czy kto inny) podskoczy to będziemy Was cytować
Aga_ni- nic się nie bój, na pewno wszystko będzie dobrze. Jak w weekend się nie zadzieje to już w pon.beda Ci wywoływać, to nie takie straszne. Pomyśl, że 3 tyg.temu on byłby z Ciebie wyrwany tak nagle, a skoro siedzi znaczy, że potrzebuje i mu mega dobrze jest w brzuszkui rozważcie Feliksa- w opisie imienia łobuz ma, że zaczyna działać jak już jest jakieś zagrożenie (czytaj zgodnie z zasadą spiesz się powoli), więc może to i faktycznie by też wam pasowało, haha
Trzymam kciuki za ktg, głowa do góry, jeszcze chwila i będziesz go mieć w ramionachmoni05, kalcia lubią tę wiadomość
-
A to Feliś po karmieniu
(też później usunę).
[/url]
U mnie budzi się w nocy co ok.3-4 godz., Więc śpię 4 godz.,przerwa ok.40 min-1 godz.i znów ok 3,5 godz. Nie jest źleWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:40
Karooo93, KasiaP, Cabrera, mia4444, moni05, Monalisa88, Spirit, adella1, Kookosowa, kalcia, wiktoriaa, nuśka91, przedszkolanka:), lena198808, silent, sandrina22, japonka, Goemi, Aaga, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Ale Wam zazdroszcze tego spanka w nocy. U nas pobudki co ok 1.5h. Choc dziś wyjątkowo pospał w kawałku 3h.
Co do karmienia to ja tez jesli z piersi to przez kapturek. Oprocz tego odciagam laktatorem i dokarmiam mm ale sporadycznie. Odciągam ok 50-100 ml. E dzień ładnie śpi. Wczoraj dopadła nas kolka znowu
Jesli chodzi o espimisan to nam lekarka pozwoliła dac 7 kropelek. Oprocz tego mamy tez sabsimplex ale odstawilismy bo z brzuszkiem było juz lepiej ostatnio choc jesli sie nie odgazuje lub nie zrobi kupki to jest okropny płacz.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Zrobiłam mm bo 4,5h jego niespanie i trzech karmieniach piersią... zjadł niewiele, bo 60ml (1,5h od piersi), ale uspokoił się natychmiastowo... i chyba usypia. No cóż, będę musiała przyjąć to na klatę.
przedszkolanka:), sunshine03, Aaga lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aga nie wiem czemu wcześniej ci o tym nie powiedziałam jak się stresowałam czy cc czy SN- teraz mi się przypomniało- moja koleżanka mieszka w Norwegii i o 8 rano odeszły jej wody, skurcze co 15 minut, dzwoniła do szpitala, kazali czekać aż będzie co 10 i dopiero jechać, już jest na porodówce- czekam na zdjęcie maluszka
czemu to pisze? Bo jest po drugim in vitro- pierwsze poronienie. In vitro miała w Polsce, ciąże prowadzi w Norwegii- nikt ani razu nie sugerował cc. Dziś wypada jej 41 i 6 dni jutro miała się stawić na wywoływanie
moni05 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Dziewczyny a co do kp, pamiętajcie, że mamy w piersiach rzekę a nie jezioro! Mleko produkuje się na bieżąco, nie ma, że jak ściągnę laktatorem 60ml i już nie leci to nie ma mleka. Jest cały czas. Czytałam dziś o dziewczynie, która karmi piersią 8 miesięczne dziecko i chciała ściągnąć pokarm pierwszy raz bo wychodziła z domu akurat. Nie sciagnela nic a nic, a jednak karmi. Laktator nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka, zupełnie żadnym. Wszystko siedzi u nas w głowie
Konieczynka, KasiaP, Aaga lubią tę wiadomość
Paulina -
Monia ja po córce tym razem działam instynktownie a nie pod wpływem presji. Brawo Ty
Ale maluszki słodkie 💕💕💕
Cabrera udanego wyjazdu
Kokosowa Wam tez;)
Brunetko dajesz!!
Nie rozpakowane a ja Wam zazdroszczę i tak
A my pozdrawiamy z rodzinnego spaceru;)
Cabrera, silent, kalcia, moni05, Jupik, _nova, Kookosowa, KasiaP, wiktoriaa, sunshine03, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość