Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Poznajcie Gniewka

(proszę, nie cytujcie, usunę potem)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:42
Klaudia2016, nuśka91, Aaga, lena198808, Cabrera, Jupik, moni05, Monalisa88, KasiaP, Karooo93, mia4444, Spirit, Kookosowa, adella1, kalcia, wiktoriaa, przedszkolanka:), Konieczynka, japonka, sandrina22, kkkaaarrr, Vella83, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie
Dzięki wielkie. Leżę pod ktg i już mi lepiej. Uspokoiłam się. Wiem, że nie ma powodów do narzekania.
Kookosowa, super że Twój mąż ma takie podejście. Teraz jesteście najważniejsi Wy i Wasze dzieci.
moni05, KasiaP, Kookosowa lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
moni05 wrote:Wiktoria, gratuluje! 😘💐
Brunetko, powodzenia 😊
Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejść
wiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️
Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...
Dzięki Moni ❤️ I dobrze ze wprowadzasz mm, nie ma się co stresować
moni05 lubi tę wiadomość
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
Wiktoria, Silent ale słodziaki

Brunetka, jestem myślami z Tobą dzisiaj!
Dzięki Paulina, postaram się już nie stresować.
wiktoriaa, silent lubią tę wiadomość
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
Cześć wszystkim! Od porodu się nie odzywałam, ale jestem na bieżąco z forum. Kp jest super, bo można przy okazji nadrobić całe internety

Brunetka powodzenia! I na Ciebie przyszedł już czas!
Aga myślałam rano o Tobie. Czekam na Twój pprod, jak na swój. Miałyśmy chyba ten sam termin nawet. W pełni rozumiem, że masz już dość czekania, szczególnie, że większość z nas już tuli swoje skarby. Pomysł, że to jest tylko kwestią dni lub nawet godzin. 9 miesięcy minęło, jak z bicza strzelił. I tak podziwiam Ci za dystans i podekscie do całej sytuacji. Jesteś mega dzielna!
U nas dzisiaj odpadł pępek! I nareszcie (odpukac) nocki stały się całkiem fajne. Starszak już się nie budzi przy każdym miałknięciu Czarka, a sam Czarek najchętniej przespalby całą noc.
Do kiedy będziecie wybudzać maluchy na karmienie? Nikosia wybudzalam co trzy godziny. Później sam wpadł w taki rytm i się budził z zegarkiem w tyłku. Teraz, jak padam po całym dniu, to nawet, jak się przebudze, to zanim pomyślę o karmieniu, to zdążę zasnąć. Już drugą noc Czarek nie jadł po 6 godzin, a nawet jak go już po tym czasie obudziłam, to pojadl w 5 minut i dalej spał. Mleko leci mu bez większego wysiłku. Wystarczy, że zaciągnie i leje się wodospad. Przybiera też super, bo już po tygodniu przekroczył swoją wagę urodzeniową o 50 gramów. Także cały czas bije się z myślami, czy nie robię mu krzywdy tym dłuższym spaniem
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Ja juz nie wybudzam co 3 godziny tylko tak 4-5. Jak ladnie przybiera to nie ma co sie stresowac.
Aga_ni lada moment bedziesz nam tu opisywac swoj porod!! Jestes mega dzielna I cierpliwa, a Twoj maluszek tak bardzo chce byc blisko Ciebie ze sie na swiat nie pcha bo mu dobrze w brzuszku
Dziewczyny przeslodkie malenstwa, uwielbiam te niemowlece minki I pozy
My dzis 3 dzien bez kupy, zaczyna mi odbijac. Matka wariatka, daty w kalendarzu pamietam po kupach, a godziny po karmieniach... -
Aaga u nas znowu kupy są non stop. Już zaczęłam się martwić, czy to nie jakaś biegunka, ale mały nie wygląda na odwodnionego, a kupy nie są brzydkie. Co karmienie zmiana pampersa z kupą, w trakcie karmienia też min. jedna wpadnie do pieluszki, a i po karmieniu często jeszcze coś narobi...
Pozostając w tematyce kup, polecam artykuł Hafiji https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html Mi bardzo pomógł przy pierwszym dziecku. -
nick nieaktualnyWiktoria, gratulacje 😊
Silent, świetny Gniewko
Aga, będzie dobrze, za Ciebie i za inne nierozpakowane przecież wszystkie tu trzymamy kciuki ✊✊
A my wyruszyliśmy 😱
Pakowanie zajęło ogrom czasu (przecież trzeba zabrać wszystko: ręczniki, ciuszki (dla mojego ulewacza potrójne zestawy;)), laktator, leki... no masakra, my mamy po jednej małej torbie/plecaku, a młody 3 większe torby i wózek 😂
Generalnie jestem troszke zestresowana droga, ale eM. uspokaja...przecież nie jedziemy na koniec świata...i zawsze możemy się zatrzymać...
Sunshine, my mamy Ok 300 km do przejechania, Ok 4 h. Planujemy ze 2 przerwy na karmienie i rozprostowanie malucha. Mamy troszke prościej, bo jedziemy do znajomych, którzy maja maly pensjonacik...dam znać, jak młody zniósł podróż...pierwsze 30 km jest Ok
moni05, mia4444, kalcia, silent, sunshine03, japonka lubią tę wiadomość
-
Wiktoria, gratuluję, piękna duża dziewczyna, i rozumiem doskonale kwestię porodu, bo i u mnie najpierw SN a potem jednak cięcie, no tyle, że Ciebie bardziej wymęczyli- u mnie ze względu na pierwszy poród decyzję o CC podjęli szybciej i chwała im za to. Ale najważniejsze, że masz Maję już przy sobie

Brunetka kciuki!
Do wszystkich- jesteście przekochane, serio! Pokazałam wasze wpisy mężowi i powiedział, że je wydrukujemy i jak jeszcze raz któraś babcia czy dziadek (czy kto inny) podskoczy to będziemy Was cytować
Aga_ni- nic się nie bój, na pewno wszystko będzie dobrze. Jak w weekend się nie zadzieje to już w pon.beda Ci wywoływać, to nie takie straszne. Pomyśl, że 3 tyg.temu on byłby z Ciebie wyrwany tak nagle, a skoro siedzi znaczy, że potrzebuje i mu mega dobrze jest w brzuszku
i rozważcie Feliksa- w opisie imienia łobuz ma, że zaczyna działać jak już jest jakieś zagrożenie (czytaj zgodnie z zasadą spiesz się powoli), więc może to i faktycznie by też wam pasowało, haha 
Trzymam kciuki za ktg, głowa do góry, jeszcze chwila i będziesz go mieć w ramionach
moni05, kalcia lubią tę wiadomość
-
A to Feliś po karmieniu
(też później usunę).
[/url]
U mnie budzi się w nocy co ok.3-4 godz., Więc śpię 4 godz.,przerwa ok.40 min-1 godz.i znów ok 3,5 godz. Nie jest źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:40
Karooo93, KasiaP, Cabrera, mia4444, moni05, Monalisa88, Spirit, adella1, Kookosowa, kalcia, wiktoriaa, nuśka91, przedszkolanka:), lena198808, silent, sandrina22, japonka, Goemi, Aaga, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Ale Wam zazdroszcze tego spanka w nocy. U nas pobudki co ok 1.5h. Choc dziś wyjątkowo pospał w kawałku 3h.
Co do karmienia to ja tez jesli z piersi to przez kapturek. Oprocz tego odciagam laktatorem i dokarmiam mm ale sporadycznie. Odciągam ok 50-100 ml. E dzień ładnie śpi. Wczoraj dopadła nas kolka znowu
Jesli chodzi o espimisan to nam lekarka pozwoliła dac 7 kropelek. Oprocz tego mamy tez sabsimplex ale odstawilismy bo z brzuszkiem było juz lepiej ostatnio choc jesli sie nie odgazuje lub nie zrobi kupki to jest okropny płacz.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI
,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio 
-
Zrobiłam mm bo 4,5h jego niespanie i trzech karmieniach piersią... zjadł niewiele, bo 60ml (1,5h od piersi), ale uspokoił się natychmiastowo... i chyba usypia. No cóż, będę musiała przyjąć to na klatę.
przedszkolanka:), sunshine03, Aaga lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aga nie wiem czemu wcześniej ci o tym nie powiedziałam jak się stresowałam czy cc czy SN- teraz mi się przypomniało- moja koleżanka mieszka w Norwegii i o 8 rano odeszły jej wody, skurcze co 15 minut, dzwoniła do szpitala, kazali czekać aż będzie co 10 i dopiero jechać, już jest na porodówce- czekam na zdjęcie maluszka
czemu to pisze? Bo jest po drugim in vitro- pierwsze poronienie. In vitro miała w Polsce, ciąże prowadzi w Norwegii- nikt ani razu nie sugerował cc. Dziś wypada jej 41 i 6 dni jutro miała się stawić na wywoływanie
moni05 lubi tę wiadomość

10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Dziewczyny a co do kp, pamiętajcie, że mamy w piersiach rzekę a nie jezioro! Mleko produkuje się na bieżąco, nie ma, że jak ściągnę laktatorem 60ml i już nie leci to nie ma mleka. Jest cały czas. Czytałam dziś o dziewczynie, która karmi piersią 8 miesięczne dziecko i chciała ściągnąć pokarm pierwszy raz bo wychodziła z domu akurat. Nie sciagnela nic a nic, a jednak karmi. Laktator nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka, zupełnie żadnym. Wszystko siedzi u nas w głowie

Konieczynka, KasiaP, Aaga lubią tę wiadomość
Paulina
-
Monia ja po córce tym razem działam instynktownie a nie pod wpływem presji. Brawo Ty
Ale maluszki słodkie 💕💕💕
Cabrera udanego wyjazdu
Kokosowa Wam tez;)
Brunetko dajesz!!
Nie rozpakowane a ja Wam zazdroszczę i tak
A my pozdrawiamy z rodzinnego spaceru;)
Cabrera, silent, kalcia, moni05, Jupik, _nova, Kookosowa, KasiaP, wiktoriaa, sunshine03, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość

❤❤❤.