X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • silent Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznajcie Gniewka <3

(proszę, nie cytujcie, usunę potem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:42

Klaudia2016, nuśka91, Aaga, lena198808, Cabrera, Jupik, moni05, Monalisa88, KasiaP, Karooo93, mia4444, Spirit, Kookosowa, adella1, kalcia, wiktoriaa, przedszkolanka:), Konieczynka, japonka, sandrina22, kkkaaarrr, Vella83, kasia1518 lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
    Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
    Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie

Dzięki wielkie. Leżę pod ktg i już mi lepiej. Uspokoiłam się. Wiem, że nie ma powodów do narzekania.

Kookosowa, super że Twój mąż ma takie podejście. Teraz jesteście najważniejsi Wy i Wasze dzieci.

moni05, KasiaP, Kookosowa lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych dzieciaczków.
    Brunetka, powodzenia. Wywoływanie nie jest takie złe.
    Aga, rozumiem Twój stres i chęć bycia już po. Ja pierwszego syna urodziłam dokładnie w 42+0.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Wiktoria, gratuluje! 😘💐

Brunetko, powodzenia 😊

Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejść :( wiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️

Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...

Dzięki Moni ❤️ I dobrze ze wprowadzasz mm, nie ma się co stresować :)

moni05 lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, Silent ale słodziaki :)

Brunetka, jestem myślami z Tobą dzisiaj!

Dzięki Paulina, postaram się już nie stresować.

wiktoriaa, silent lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Od porodu się nie odzywałam, ale jestem na bieżąco z forum. Kp jest super, bo można przy okazji nadrobić całe internety ;)

Brunetka powodzenia! I na Ciebie przyszedł już czas!

Aga myślałam rano o Tobie. Czekam na Twój pprod, jak na swój. Miałyśmy chyba ten sam termin nawet. W pełni rozumiem, że masz już dość czekania, szczególnie, że większość z nas już tuli swoje skarby. Pomysł, że to jest tylko kwestią dni lub nawet godzin. 9 miesięcy minęło, jak z bicza strzelił. I tak podziwiam Ci za dystans i podekscie do całej sytuacji. Jesteś mega dzielna!

U nas dzisiaj odpadł pępek! I nareszcie (odpukac) nocki stały się całkiem fajne. Starszak już się nie budzi przy każdym miałknięciu Czarka, a sam Czarek najchętniej przespalby całą noc.
    Do kiedy będziecie wybudzać maluchy na karmienie? Nikosia wybudzalam co trzy godziny. Później sam wpadł w taki rytm i się budził z zegarkiem w tyłku. Teraz, jak padam po całym dniu, to nawet, jak się przebudze, to zanim pomyślę o karmieniu, to zdążę zasnąć. Już drugą noc Czarek nie jadł po 6 godzin, a nawet jak go już po tym czasie obudziłam, to pojadl w 5 minut i dalej spał. Mleko leci mu bez większego wysiłku. Wystarczy, że zaciągnie i leje się wodospad. Przybiera też super, bo już po tygodniu przekroczył swoją wagę urodzeniową o 50 gramów. Także cały czas bije się z myślami, czy nie robię mu krzywdy tym dłuższym spaniem :/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wybudzam co 3 godziny tylko tak 4-5. Jak ladnie przybiera to nie ma co sie stresowac.

Aga_ni lada moment bedziesz nam tu opisywac swoj porod!! Jestes mega dzielna I cierpliwa, a Twoj maluszek tak bardzo chce byc blisko Ciebie ze sie na swiat nie pcha bo mu dobrze w brzuszku :D

Dziewczyny przeslodkie malenstwa, uwielbiam te niemowlece minki I pozy <3

My dzis 3 dzien bez kupy, zaczyna mi odbijac. Matka wariatka, daty w kalendarzu pamietam po kupach, a godziny po karmieniach...

• _nova Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga u nas znowu kupy są non stop. Już zaczęłam się martwić, czy to nie jakaś biegunka, ale mały nie wygląda na odwodnionego, a kupy nie są brzydkie. Co karmienie zmiana pampersa z kupą, w trakcie karmienia też min. jedna wpadnie do pieluszki, a i po karmieniu często jeszcze coś narobi...
    Pozostając w tematyce kup, polecam artykuł Hafiji https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html Mi bardzo pomógł przy pierwszym dziecku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, gratulacje 😊
    Silent, świetny Gniewko :)

Aga, będzie dobrze, za Ciebie i za inne nierozpakowane przecież wszystkie tu trzymamy kciuki ✊✊

A my wyruszyliśmy 😱
    Pakowanie zajęło ogrom czasu (przecież trzeba zabrać wszystko: ręczniki, ciuszki (dla mojego ulewacza potrójne zestawy;)), laktator, leki... no masakra, my mamy po jednej małej torbie/plecaku, a młody 3 większe torby i wózek 😂
    Generalnie jestem troszke zestresowana droga, ale eM. uspokaja...przecież nie jedziemy na koniec świata...i zawsze możemy się zatrzymać...
    Sunshine, my mamy Ok 300 km do przejechania, Ok 4 h. Planujemy ze 2 przerwy na karmienie i rozprostowanie malucha. Mamy troszke prościej, bo jedziemy do znajomych, którzy maja maly pensjonacik...dam znać, jak młody zniósł podróż...pierwsze 30 km jest Ok ;)

moni05, mia4444, kalcia, silent, sunshine03, japonka lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, gratuluję, piękna duża dziewczyna, i rozumiem doskonale kwestię porodu, bo i u mnie najpierw SN a potem jednak cięcie, no tyle, że Ciebie bardziej wymęczyli- u mnie ze względu na pierwszy poród decyzję o CC podjęli szybciej i chwała im za to. Ale najważniejsze, że masz Maję już przy sobie :-)

Brunetka kciuki!

Do wszystkich- jesteście przekochane, serio! Pokazałam wasze wpisy mężowi i powiedział, że je wydrukujemy i jak jeszcze raz któraś babcia czy dziadek (czy kto inny) podskoczy to będziemy Was cytować :-)

Aga_ni- nic się nie bój, na pewno wszystko będzie dobrze. Jak w weekend się nie zadzieje to już w pon.beda Ci wywoływać, to nie takie straszne. Pomyśl, że 3 tyg.temu on byłby z Ciebie wyrwany tak nagle, a skoro siedzi znaczy, że potrzebuje i mu mega dobrze jest w brzuszku :-) i rozważcie Feliksa- w opisie imienia łobuz ma, że zaczyna działać jak już jest jakieś zagrożenie (czytaj zgodnie z zasadą spiesz się powoli), więc może to i faktycznie by też wam pasowało, haha ;-)
    Trzymam kciuki za ktg, głowa do góry, jeszcze chwila i będziesz go mieć w ramionach :-)

moni05, kalcia lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Feliś po karmieniu ;-) (też później usunę).
    [/url]

U mnie budzi się w nocy co ok.3-4 godz., Więc śpię 4 godz.,przerwa ok.40 min-1 godz.i znów ok 3,5 godz. Nie jest źle :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:40

Karooo93, KasiaP, Cabrera, mia4444, moni05, Monalisa88, Spirit, adella1, Kookosowa, kalcia, wiktoriaa, nuśka91, przedszkolanka:), lena198808, silent, sandrina22, japonka, Goemi, Aaga, kasia1518 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tego spanka w nocy. U nas pobudki co ok 1.5h. Choc dziś wyjątkowo pospał w kawałku 3h.
    Co do karmienia to ja tez jesli z piersi to przez kapturek. Oprocz tego odciagam laktatorem i dokarmiam mm ale sporadycznie. Odciągam ok 50-100 ml. E dzień ładnie śpi. Wczoraj dopadła nas kolka znowu :(
    Jesli chodzi o espimisan to nam lekarka pozwoliła dac 7 kropelek. Oprocz tego mamy tez sabsimplex ale odstawilismy bo z brzuszkiem było juz lepiej ostatnio choc jesli sie nie odgazuje lub nie zrobi kupki to jest okropny płacz.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Poznajcie Gniewka

Cześć maluchu <3

silent lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Czyli kto zostal oprocz Aagi?
    Ja na 30;)

mia4444 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek zjadl 45 ml butelka. A z okazji soboty jedziemy do zoo ;)

Cabrera, przedszkolanka:), Jupik, sandrina22, KasiaP, aga_ni, mia4444, Goemi lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja na 30;)
    Ja wtorek;)

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam mm bo 4,5h jego niespanie i trzech karmieniach piersią... zjadł niewiele, bo 60ml (1,5h od piersi), ale uspokoił się natychmiastowo... i chyba usypia. No cóż, będę musiała przyjąć to na klatę.

przedszkolanka:), sunshine03, Aaga lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie wiem czemu wcześniej ci o tym nie powiedziałam jak się stresowałam czy cc czy SN- teraz mi się przypomniało- moja koleżanka mieszka w Norwegii i o 8 rano odeszły jej wody, skurcze co 15 minut, dzwoniła do szpitala, kazali czekać aż będzie co 10 i dopiero jechać, już jest na porodówce- czekam na zdjęcie maluszka :) czemu to pisze? Bo jest po drugim in vitro- pierwsze poronienie. In vitro miała w Polsce, ciąże prowadzi w Norwegii- nikt ani razu nie sugerował cc. Dziś wypada jej 41 i 6 dni jutro miała się stawić na wywoływanie :)

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do kp, pamiętajcie, że mamy w piersiach rzekę a nie jezioro! Mleko produkuje się na bieżąco, nie ma, że jak ściągnę laktatorem 60ml i już nie leci to nie ma mleka. Jest cały czas. Czytałam dziś o dziewczynie, która karmi piersią 8 miesięczne dziecko i chciała ściągnąć pokarm pierwszy raz bo wychodziła z domu akurat. Nie sciagnela nic a nic, a jednak karmi. Laktator nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka, zupełnie żadnym. Wszystko siedzi u nas w głowie :)

Konieczynka, KasiaP, Aaga lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja po córce tym razem działam instynktownie a nie pod wpływem presji. Brawo Ty

Ale maluszki słodkie 💕💕💕
    Cabrera udanego wyjazdu ;)
    Kokosowa Wam tez;)
    Brunetko dajesz!!

Nie rozpakowane a ja Wam zazdroszczę i tak :D

A my pozdrawiamy z rodzinnego spaceru;)
    dd872e715486.jpg

Cabrera, silent, kalcia, moni05, Jupik, _nova, Kookosowa, KasiaP, wiktoriaa, sunshine03, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ