Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamom!
    Dzisiaj Was dopiszę do listy!

Cabrera daleko macie w góry? Jak się na taki wyjazd szykujecie?

Mi też chodzi po głowie chęć wyjazdu gdziekolwiek, może w listopadzie, ale trochę się obawiam, jak to ogarnąć. Nie wiem, ile godzin podróży w aucie dla takiego malucha będzie ok itd. wiem tylko, że co 1.5h do 2 max przerwa, jeśli śpi. Jak nie śpi to gorzej 😅
    Poza tym chciałabym też skorzystać z takiego wyjazdu hotelowego typu basen, sauna, więc może już po połogu się wybierzemy gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:46

Kookosowa, ManiaM, Spirit, KasiaP, moni05, Monalisa88, mia4444, wiktoriaa, nuśka91, Aaga, kkkaaarrr, przedszkolanka:), japonka, silent, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia"-)

Czyli kto zostal oprocz Aagi?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek fajnie że sie odezwałaś:-) a psychicznie jak się w tym wszystkim trzymasz? Sam simplex podajesz małemu? Kochana pamiętaj by w tym okresie nie brać zbyt dużo na siebie. Nadal jesteś w połogu i musisz być ostrożna. Mocno nocno ściska..

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Balonik wypadł właśnie, czyli rozwarcie do 3-4 cm się zrobiło. Mam się szykować na porodowke 😱

Dzieje się! :) trzymamy kciuki :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>

Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>

Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.
    Na pocieszenie,mój syn jest mega przenoszony i jest zajebisty :D był w brzuchu tyle ile potrzebował :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Na pocieszenie,mój syn jest mega przenoszony i jest zajebisty :D był w brzuchu tyle ile potrzebował :)

❤️

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze! Zaraz się zacznie zobaczysz i też będziesz mieć swoje maleństwo. Mocno tulę ❤️

aga_ni lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest jak piszecie, Maluszki same wiedzą ile im potrzeba być w brzuszka h :) ja miałam cc w 38+5 gdzie teoretycznie płucka już są rozwinięte a mieliśmy problem z jedzeniem bo synek nie zalapywal, że w trakcie polykania ma oddychać, lekarze mówili, że musi dojrzeć układ oddechowy.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Wiktoria gratuluję 🎊
    Dużo zdrówka i sił dla Was. Poród rzeczywiście do łatwych nie należał. Byłaś bardzo dzielna i masz to już szczęśliwie za soba🌷

Brunetka powodzenia! 😁

Wszystkim życzę udanego weekendu.

Aga wiem że Ci ciężko w tych ostatnich dniach. Wytrzymasz to. Już za moment też będziesz po porodzie😘

aga_ni lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• adella1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ja.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
    Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
    Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dumna z mojego meza. Od kiedy sa dzieci to zmienił sie stosunek do teściów. Kiedys jezdzil jak na sraczke z kazda glupota bo dzwonili po pomoc. A wczoraj w koncu na pytanie tesciowej to kiedy przyjedziemy maz stwierdził ze on nie ma czasu odpoczac więc nie wie kiedy przyjedzie. Stwierdzil ze teraz Bartek w szpitalu i on nie ma czasu jezdzic bo woli byc z dzieckiem.
    Juz go musiala mocno wkurzyc bo dzwoni codziennie z pierdolami i ciagle pyta kiedy przyjedziemy.

nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ja ;) wtorek szpital ;)

moni05 lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, gratuluje! 😘💐

Brunetko, powodzenia 😊

Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejść :( wiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️

Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:46

moni05, aga_ni, mia4444, Cabrera, Monalisa88, Spirit, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️

Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍

Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊

Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️

Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨

A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥

Jupik lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️

Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍

Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊

Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️

Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨

A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥
    My na katar psikalismy do noska wodę morska i mały wykichiwał to co miał w nosku. Pomogło :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Jeszcze ja.. Poniedziałek szpital. Wolałabym żeby samo się zaczęło :(

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ