X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamom!
    Dzisiaj Was dopiszę do listy!

Cabrera daleko macie w góry? Jak się na taki wyjazd szykujecie?

Mi też chodzi po głowie chęć wyjazdu gdziekolwiek, może w listopadzie, ale trochę się obawiam, jak to ogarnąć. Nie wiem, ile godzin podróży w aucie dla takiego malucha będzie ok itd. wiem tylko, że co 1.5h do 2 max przerwa, jeśli śpi. Jak nie śpi to gorzej 😅
    Poza tym chciałabym też skorzystać z takiego wyjazdu hotelowego typu basen, sauna, więc może już po połogu się wybierzemy gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:46

Kookosowa, ManiaM, Spirit, KasiaP, moni05, Monalisa88, mia4444, wiktoriaa, nuśka91, Aaga, kkkaaarrr, przedszkolanka:), japonka, silent, Goemi, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka powodzenia"-)

Czyli kto zostal oprocz Aagi?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek fajnie że sie odezwałaś:-) a psychicznie jak się w tym wszystkim trzymasz? Sam simplex podajesz małemu? Kochana pamiętaj by w tym okresie nie brać zbyt dużo na siebie. Nadal jesteś w połogu i musisz być ostrożna. Mocno nocno ściska..

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Balonik wypadł właśnie, czyli rozwarcie do 3-4 cm się zrobiło. Mam się szykować na porodowke 😱

Dzieje się! :) trzymamy kciuki :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>

Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>

Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.
    Na pocieszenie,mój syn jest mega przenoszony i jest zajebisty :D był w brzuchu tyle ile potrzebował :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Na pocieszenie,mój syn jest mega przenoszony i jest zajebisty :D był w brzuchu tyle ile potrzebował :)

❤️

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze! Zaraz się zacznie zobaczysz i też będziesz mieć swoje maleństwo. Mocno tulę ❤️

aga_ni lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest jak piszecie, Maluszki same wiedzą ile im potrzeba być w brzuszka h :) ja miałam cc w 38+5 gdzie teoretycznie płucka już są rozwinięte a mieliśmy problem z jedzeniem bo synek nie zalapywal, że w trakcie polykania ma oddychać, lekarze mówili, że musi dojrzeć układ oddechowy.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Wiktoria gratuluję 🎊
    Dużo zdrówka i sił dla Was. Poród rzeczywiście do łatwych nie należał. Byłaś bardzo dzielna i masz to już szczęśliwie za soba🌷

Brunetka powodzenia! 😁

Wszystkim życzę udanego weekendu.

Aga wiem że Ci ciężko w tych ostatnich dniach. Wytrzymasz to. Już za moment też będziesz po porodzie😘

aga_ni lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• adella1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ja.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
    Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
    Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dumna z mojego meza. Od kiedy sa dzieci to zmienił sie stosunek do teściów. Kiedys jezdzil jak na sraczke z kazda glupota bo dzwonili po pomoc. A wczoraj w koncu na pytanie tesciowej to kiedy przyjedziemy maz stwierdził ze on nie ma czasu odpoczac więc nie wie kiedy przyjedzie. Stwierdzil ze teraz Bartek w szpitalu i on nie ma czasu jezdzic bo woli byc z dzieckiem.
    Juz go musiala mocno wkurzyc bo dzwoni codziennie z pierdolami i ciagle pyta kiedy przyjedziemy.

nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Ja ;) wtorek szpital ;)

moni05 lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, gratuluje! 😘💐

Brunetko, powodzenia 😊

Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejść :( wiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️

Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:46

moni05, aga_ni, mia4444, Cabrera, Monalisa88, Spirit, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️

Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍

Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊

Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️

Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨

A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥

Jupik lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️

Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍

Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊

Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️

Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨

A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥
    My na katar psikalismy do noska wodę morska i mały wykichiwał to co miał w nosku. Pomogło :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Brunetka powodzenia"-)

Jeszcze ja.. Poniedziałek szpital. Wolałabym żeby samo się zaczęło :(

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ