Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluję kolejnym rozpakowanym mamom!
Dzisiaj Was dopiszę do listy!
Cabrera daleko macie w góry? Jak się na taki wyjazd szykujecie?
Mi też chodzi po głowie chęć wyjazdu gdziekolwiek, może w listopadzie, ale trochę się obawiam, jak to ogarnąć. Nie wiem, ile godzin podróży w aucie dla takiego malucha będzie ok itd. wiem tylko, że co 1.5h do 2 max przerwa, jeśli śpi. Jak nie śpi to gorzej 😅
Poza tym chciałabym też skorzystać z takiego wyjazdu hotelowego typu basen, sauna, więc może już po połogu się wybierzemy gdzieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 09:23
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Balonik wypadł właśnie, czyli rozwarcie do 3-4 cm się zrobiło. Mam się szykować na porodowke 😱
Dzieje się!trzymamy kciuki
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Uwemhe wrote:Brunetka powodzenia"-)
Czyli kto zostal oprocz Aagi?
Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>
Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Ale mam kryzys dzisiaj... to forum jest cudowne ale jak patrzę na listę z 1. strony nie mogę uwierzyć ze znowu tak jest ze wszystkim jakoś idzie gładko a ja pod górkę. Chyba się odzywają moje traumy wiecznych niepowodzeń starania o dziecko, zaczęłam się stresować ze to zły znak, że młody noe wychodzi, że coś jest z nim nie tak, że już jest za duży na poród naturalny, że trzeba było się zdecydować na cesarkę, to już bym miała 2-3 tygodniowe dziecko. Nie spałam w nocy bo bolał mnie brzuch, obudziłam się cała opuchnięta, nie narzekam zwykle na takie bzdury ale dzisiaj jakoś mnie to wszystko przerasta <mój pierwszy ever zalpost>
Jak tylko mój mąż się ogarnie, idziemy na ktg.był w brzuchu tyle ile potrzebował
2017 #1
2019 #2
-
Spirit wrote:Na pocieszenie,mój syn jest mega przenoszony i jest zajebisty
był w brzuchu tyle ile potrzebował
❤️23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Dokładnie tak jest jak piszecie, Maluszki same wiedzą ile im potrzeba być w brzuszka h
ja miałam cc w 38+5 gdzie teoretycznie płucka już są rozwinięte a mieliśmy problem z jedzeniem bo synek nie zalapywal, że w trakcie polykania ma oddychać, lekarze mówili, że musi dojrzeć układ oddechowy.
Paulina -
Dzień dobry dziewczyny
Wiktoria gratuluję 🎊
Dużo zdrówka i sił dla Was. Poród rzeczywiście do łatwych nie należał. Byłaś bardzo dzielna i masz to już szczęśliwie za soba🌷
Brunetka powodzenia! 😁
Wszystkim życzę udanego weekendu.
Aga wiem że Ci ciężko w tych ostatnich dniach. Wytrzymasz to. Już za moment też będziesz po porodzie😘aga_ni lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Aga ni dziecko wyjdzie jak bedzie gotowe. Napewno jest zdrowe, piękne i rumiane. A ty masz czas na przygotowania rowniez psychiczne.
Corke przenosilam 6 dni. A Bartek sam zdecydował ze nie czeka dzien dluzej na cc. Przenoszona ciaza nie jest niepowodzeniem. Odnioslas wielki sukces ze jest dzidzius i ze w pelni dojrzeje w mamy brzuszku. Niektore by tak chciały a natura inaczej zdecydowala.
Wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencieaga_ni lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
A ja jestem dumna z mojego meza. Od kiedy sa dzieci to zmienił sie stosunek do teściów. Kiedys jezdzil jak na sraczke z kazda glupota bo dzwonili po pomoc. A wczoraj w koncu na pytanie tesciowej to kiedy przyjedziemy maz stwierdził ze on nie ma czasu odpoczac więc nie wie kiedy przyjedzie. Stwierdzil ze teraz Bartek w szpitalu i on nie ma czasu jezdzic bo woli byc z dzieckiem.
Juz go musiala mocno wkurzyc bo dzwoni codziennie z pierdolami i ciagle pyta kiedy przyjedziemy.nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Wiktoria, gratuluje! 😘💐
Brunetko, powodzenia 😊
Aga, tez miałam takie wrażenie... dopóki nie urodziłam. Każda z nas musi to przejśćwiem, że nie jest Ci łatwo, ale zobaczysz, że nagroda będzie tego warta! ❤️
Dziś zacznę z mm. Ze stresu mam za mało mleka...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️
Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍
Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊
Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️
Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨
A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥Jupik lubi tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Gratulacje dla nowych mam i dzidziusiów ❤️
Jupik bardzo ładne imię wybrałaś i super, że postawiłaś na swoim. Kto to widział wtrącać się w takie rzeczy... Silent też super imię 👍
Brunetka powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊
Aga będzie dobrze, lepiej jest trochę przenosić niż urodzić za wcześnie. Nic się nie martw, dzidzia na pewno jest zdrowa ☺️
Mój mały chyba ma katar a nie mamy inhalatora ani nebulizatora. Podobno daje się po kropli soli fizjo do noska. Robicie tak, działa to? Trochę się boję tak mu kapnąć prosto do dziurki 😨
A u nas dziś w nocy było przegięcie z karmieniem. Postanowiłam, że będę karmić z dwóch piersi na jednym karmieniu, bo może ma za mało i będzie dłużej spał... To wyszło tak, że w sumie chyba całą noc wisiał na cycu. Sama chyba zasypiałam na tych karmieniach 😥Paulina