X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje! 😘💐

My po bilansie. Wsio ok. Mam dokarmiać i zmienić mleko na comfort. Młody urodzony 3900, przy wyjściu 3650 a teraz 4300 😱

lena198808, Cabrera, Monalisa88, sunshine03, sandrina22, przedszkolanka:), mia4444, kasia1518, ManiaM lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bebilon zwykły ten pepti, a nie comfort, bo nigdzie stacjonarnie go nie dostałam :( ale on tez jest dla problematycznych z tego, co widzę... jakieś doświadczenia?

EDIT. Jaka histeria... to mleko jest dziwne w smaku... nie chciał tego, pluł okropnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:05

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja nie pomogę z mlekiem, ale i tak zazdroszczę ładnego przyrostu wagi :)

Ja właśnie szykuje pierwsza mieszankę mm...w cyckach coraz puściej ...:/

A na piątek umówiłam nas do dobrego pediatry, niech zerknie na ta nasza nieszczęsna wagę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:15

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kupiłam bebilon zwykły ten pepti, a nie comfort, bo nigdzie stacjonarnie go nie dostałam :( ale on tez jest dla problematycznych z tego, co widzę... jakieś doświadczenia?

EDIT. Jaka histeria... to mleko jest dziwne w smaku... nie chciał tego, pluł okropnie.
    A patrzyłas w rossmanie? Tam mają bebilon komfort. Nam mały nie za bardzo go chciał i pije nan sensitive. On tez jest na kolki itp. Moze spróbuj ten.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie te mleka pepti lub comfort są tak paskudne w smaku?

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mi pierwszy syn tez nie chcial tego pic. Mieszalam z moim mlekiem. I możesz tak stopniowo zmieniać proporcje aż ske przyzwyczai. Pomimo takiego przyrostu masz dokarmiać?
    My już tez po pierwszej wizycie u pediatry. Mały przybiera, dostał skierowania na usg i musimy poumawiac. Dziś byliśmy u chirurga z pępkiem, w sumie chyba niepotrzebnie bo ma jeszcze czas na odpadniecie. A tak go zalapisowali. Mam nadzieje ze chwila moment odpadnie.
    Powodzenia dla ostatnich dziewczyn nierozpakowanych.
    Gratulacje dla wszystkich nowych maluszków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zapaleniem piersi to zgłosić się do pediatry, gina czy internisty? Czy obojętne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:49

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Czyli wszystkie te mleka pepti lub comfort są tak paskudne w smaku?
    Szczerze jak ja sprobowałam nan sensitive i benilon comfort to zdrcydowanie lepszy w smaku jest nan...

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny z zapaleniem piersi to zgłosić się do pediatry, gina czy internisty? Czy obojętne?
    Mysle ze do pediatry, choc rodzinny tez powinien pomóc.
    Jakie masz objawy?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni haha,bo ono jest okropne ;p mi przy Poli już mówiła lekarka ;p

Ja dzisiaj z dziećmi,dzieci współpracowały ładnie ;) oczywiście na koniec Olek zasnął to Polą jeszcze robi jazdę. Liczę że zaraz usnie to uda mi się poćwiczyć ;p

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    I jak? Miała któraś torbielke i się wchlonela?
    Chyba nikt nie miał stąd cisza

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja bym szła do ginekologa albo położnej

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka my nie miełiśmy może w necie poszukaj. Choć czasami lepiej nie czytać i popdpytać swojego lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Mysle ze do pediatry, choc rodzinny tez powinien pomóc.
    Jakie masz objawy?
    Gorączka i bolesna gula w jednej piersi :(
    Zadzwonię rano do przychodni do położnej i spytam gdzie się zgłosić. Mam nadzieję, że bez antybiotyku się obejdzie :/
    Ech juz myślałam, że wychodzę na prostą, bo nie muszę dawać mm tylko udaje się kp, a teraz to :(
    Kp to udręka i gehenna, poród przy tej przeprawie to pikuś :/

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja przy Borysie jak mialam zapalenie piersi to bylam u CDL, dostalam normalnie recepte na antybiotyk, a ona zna sie na rzeczy i byla w stanie okreslic czy to juz zapalenie i czy antybiotyk konieczny.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, mi się wydaje, ze położna najlepiej doradzi...mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie!

Brunetka, a gdziecta torbielka?? Moj mały miał w główce w Ok 20 tc, ale się wchłonęła...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Zadzwonię rano do przychodni do położnej i spytam gdzie się zgłosić. Mam nadzieję, że bez antybiotyku się obejdzie :/
    Ech juz myślałam, że wychodzę na prostą, bo nie muszę dawać mm tylko udaje się kp, a teraz to :(
    Jesli to reczywiscie zzapalenie piersi to bez antybiotyku nie przejdzie. Poki co bierz ibuprom na zbicie gorączki i duzo przystawiaj do piersi. Piers przy zapaleniu robi sie punktowo czerwona i goraca, gula niekoniecznie, to moze byc zator. Ja bym telefonocznie skonsultowala.sie z jakas CDL i to teraz, bo jesli to zapalenie to do rana mozesz miec 40+ stopni :/ ja dojechalam do 39.8 i myslalam, ze umieram i to sie dzialo z godziny na godzine, masakra. Trzymam kciuki, aby to jie bylo zapalenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 19:58

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Kapustę tlucz. Śmierdzi okrutnie ale działa. Musisz włożyć w biustonosz potluczone liście kapusty, plus ibuprofen. I jak najwięcej przystawiaj do piersi.

Ja też nie miałam doczynienia z torbiela.

Bebilon pepti faktycznie nie za smaczny. Ale pyszny w porównaniu z nutramigenem. Oba mleka są dla alergików przy uczulenie na białko mleka krowiego. Nutramigenem bardziej hydrolizowane białka i naprawdę jest okropny i ma specyficzny zapach.

Kasia a jak Twoja malutka je. Przy zoltaczce musi dużo jeść. Bilirubina wydalana jest z kalem. Ale przy tych wartościach bez lamp się nie obejdzie. Trzymam kciuki.

Monalisa u nas to samo z długością. Bo na porodówce mierzą po skosach, tzn najpierw plecki a potem do kolanka i do stopy. A w przychodni nie prostuja nóżek i mierzą z podkurczonymi. Wychodzi mniej. Ale mierzą tak żeby potem sprawdzić przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 20:33

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Potwierdzam, moja cc to przyjemność w porównaniu do kp..

sunshine03 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ