X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje! 😘💐

My po bilansie. Wsio ok. Mam dokarmiać i zmienić mleko na comfort. Młody urodzony 3900, przy wyjściu 3650 a teraz 4300 😱

lena198808, Cabrera, Monalisa88, sunshine03, sandrina22, przedszkolanka:), mia4444, kasia1518, ManiaM lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bebilon zwykły ten pepti, a nie comfort, bo nigdzie stacjonarnie go nie dostałam :( ale on tez jest dla problematycznych z tego, co widzę... jakieś doświadczenia?

EDIT. Jaka histeria... to mleko jest dziwne w smaku... nie chciał tego, pluł okropnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:05

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja nie pomogę z mlekiem, ale i tak zazdroszczę ładnego przyrostu wagi :)

Ja właśnie szykuje pierwsza mieszankę mm...w cyckach coraz puściej ...:/

A na piątek umówiłam nas do dobrego pediatry, niech zerknie na ta nasza nieszczęsna wagę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:15

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kupiłam bebilon zwykły ten pepti, a nie comfort, bo nigdzie stacjonarnie go nie dostałam :( ale on tez jest dla problematycznych z tego, co widzę... jakieś doświadczenia?

EDIT. Jaka histeria... to mleko jest dziwne w smaku... nie chciał tego, pluł okropnie.
    A patrzyłas w rossmanie? Tam mają bebilon komfort. Nam mały nie za bardzo go chciał i pije nan sensitive. On tez jest na kolki itp. Moze spróbuj ten.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie te mleka pepti lub comfort są tak paskudne w smaku?

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mi pierwszy syn tez nie chcial tego pic. Mieszalam z moim mlekiem. I możesz tak stopniowo zmieniać proporcje aż ske przyzwyczai. Pomimo takiego przyrostu masz dokarmiać?
    My już tez po pierwszej wizycie u pediatry. Mały przybiera, dostał skierowania na usg i musimy poumawiac. Dziś byliśmy u chirurga z pępkiem, w sumie chyba niepotrzebnie bo ma jeszcze czas na odpadniecie. A tak go zalapisowali. Mam nadzieje ze chwila moment odpadnie.
    Powodzenia dla ostatnich dziewczyn nierozpakowanych.
    Gratulacje dla wszystkich nowych maluszków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zapaleniem piersi to zgłosić się do pediatry, gina czy internisty? Czy obojętne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:49

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Czyli wszystkie te mleka pepti lub comfort są tak paskudne w smaku?
    Szczerze jak ja sprobowałam nan sensitive i benilon comfort to zdrcydowanie lepszy w smaku jest nan...

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny z zapaleniem piersi to zgłosić się do pediatry, gina czy internisty? Czy obojętne?
    Mysle ze do pediatry, choc rodzinny tez powinien pomóc.
    Jakie masz objawy?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni haha,bo ono jest okropne ;p mi przy Poli już mówiła lekarka ;p

Ja dzisiaj z dziećmi,dzieci współpracowały ładnie ;) oczywiście na koniec Olek zasnął to Polą jeszcze robi jazdę. Liczę że zaraz usnie to uda mi się poćwiczyć ;p

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    I jak? Miała któraś torbielke i się wchlonela?
    Chyba nikt nie miał stąd cisza

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja bym szła do ginekologa albo położnej

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka my nie miełiśmy może w necie poszukaj. Choć czasami lepiej nie czytać i popdpytać swojego lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Mysle ze do pediatry, choc rodzinny tez powinien pomóc.
    Jakie masz objawy?
    Gorączka i bolesna gula w jednej piersi :(
    Zadzwonię rano do przychodni do położnej i spytam gdzie się zgłosić. Mam nadzieję, że bez antybiotyku się obejdzie :/
    Ech juz myślałam, że wychodzę na prostą, bo nie muszę dawać mm tylko udaje się kp, a teraz to :(
    Kp to udręka i gehenna, poród przy tej przeprawie to pikuś :/

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja przy Borysie jak mialam zapalenie piersi to bylam u CDL, dostalam normalnie recepte na antybiotyk, a ona zna sie na rzeczy i byla w stanie okreslic czy to juz zapalenie i czy antybiotyk konieczny.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, mi się wydaje, ze położna najlepiej doradzi...mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie!

Brunetka, a gdziecta torbielka?? Moj mały miał w główce w Ok 20 tc, ale się wchłonęła...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Zadzwonię rano do przychodni do położnej i spytam gdzie się zgłosić. Mam nadzieję, że bez antybiotyku się obejdzie :/
    Ech juz myślałam, że wychodzę na prostą, bo nie muszę dawać mm tylko udaje się kp, a teraz to :(
    Jesli to reczywiscie zzapalenie piersi to bez antybiotyku nie przejdzie. Poki co bierz ibuprom na zbicie gorączki i duzo przystawiaj do piersi. Piers przy zapaleniu robi sie punktowo czerwona i goraca, gula niekoniecznie, to moze byc zator. Ja bym telefonocznie skonsultowala.sie z jakas CDL i to teraz, bo jesli to zapalenie to do rana mozesz miec 40+ stopni :/ ja dojechalam do 39.8 i myslalam, ze umieram i to sie dzialo z godziny na godzine, masakra. Trzymam kciuki, aby to jie bylo zapalenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 19:58

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Kapustę tlucz. Śmierdzi okrutnie ale działa. Musisz włożyć w biustonosz potluczone liście kapusty, plus ibuprofen. I jak najwięcej przystawiaj do piersi.

Ja też nie miałam doczynienia z torbiela.

Bebilon pepti faktycznie nie za smaczny. Ale pyszny w porównaniu z nutramigenem. Oba mleka są dla alergików przy uczulenie na białko mleka krowiego. Nutramigenem bardziej hydrolizowane białka i naprawdę jest okropny i ma specyficzny zapach.

Kasia a jak Twoja malutka je. Przy zoltaczce musi dużo jeść. Bilirubina wydalana jest z kalem. Ale przy tych wartościach bez lamp się nie obejdzie. Trzymam kciuki.

Monalisa u nas to samo z długością. Bo na porodówce mierzą po skosach, tzn najpierw plecki a potem do kolanka i do stopy. A w przychodni nie prostuja nóżek i mierzą z podkurczonymi. Wychodzi mniej. Ale mierzą tak żeby potem sprawdzić przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 20:33

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Potwierdzam, moja cc to przyjemność w porównaniu do kp..

sunshine03 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ