X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje- zdrówka dla Antosia.

lena198808 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina my szczepimy Hexacima. Na rota tez będę szczepić.

Konieczynka bo to się nie mówi, że coś jest ok, bo zaraz się coś popsuje. U nas to samo. Też się pochwaliłam, jakie fajne mamy już nocki i klops. Znowu aktywność dwugodzinną się włączyła...

Aga cokolwiek by się nie zadziało, to trzymamy kciuki!

Ja wczoraj ważyłam Młodego i jestem w szoku. Skubany ma dwa tygodnie i waży 4 kg! Urodził się z wagą 3,5. Mój starszak dobił do 4 kg w wieku 5 tygodni 🙈

Wczoraj mieliśmy USG głowy. Na szczęście wszystko ok. Nie trzeba kontrolować :)

Emilia a na wypisie nie masz zalecenia, żeby do dwóch tygodni zgłosić się do pediatry?

• _nova Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakieś sklepy z ładnymi sukienkami dla karmiących?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj znowu wylądowaliśmy w szpitalu. Robiliśmy kontrolę bilirubiny i wyszło 22.62 ( w szpitalu powtórzyli badania i 17.5 im wyszło). Także znowu lampy i płacz na cały oddział

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silient - trzymam mocno kciuki za Gniewka!✊✊✊
    Lena - gratulację! Duży chłopak! 🙂
    Kasia - o kurczę 😐 coś nie może odpuścić ta żółtaczka. A nie możecie wypożyczyć lampy do domu ?

silent, lena198808 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova pięknie Ci przybrał.
    Ja z kolei dokupiłam więcej ubranek 56.
    Prognozowali mi duże dziecko i wyszło, że nie jestem przygotowana na mojego okruszka 😂
    No i musiałam kupić mini śpiworek bo z rożka mały mi się wykopuje w nocy. Ciekawe czy się sprawdzi.

Kasia a ta żółtaczka to wam odpuściła wcześniej czy cały czas macie podwyższona bilirubinę?
    Trzymam kciuki żeby to był już wasz ostatni raz w szpitalu.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyma cały czas . Jak nas wypisali W czwartek do domu to było 13. I przez te 4dni wzrost znowu.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Lena gratulacje 🎊 zdrówka dla Was. Podziwiam że SN przy tak dużym synku☺️

Aga_ni trzymam kciuki!

Kasia współczuję znów szpitala. 😣

My dziś już po wizycie patronazowej u pediatry.
    Wdl jej wagi mała waży 3200g tak czy siak ładnie na piersi przybiera. Ogólnie wszystko dobrze tylko zalecila Smarowanie ciałka balsamem którego w żadnej aptece nie mogę dostac😐🥺 (od urodzenia Karolince mocno schodzi skóra z całego ciałka.) pytała czy mała będziemy szczepić bo widzi że szczepiona w szpitalu była a bardzo dużo ludzi już rezygnuje ze szczepień. To powiedziałam że będziemy starsze też szczepilam i trzecia też będę. Widoczna była ulga na jej twarzy. Pytała czy szczepimy pojedynczymi czy skojarzonymi. Myślę jednak ze pojedyncze przejdziemy. Obie cory też tak szczepilismy.
    Jutro 4 wizyta poloznej jestem ciekawa ile wdl niej malutka wazy😅 wydaje mi się że ona za dużo odejmuje😏 w poniedziałek ważyła mała w suchej pieluszcze body i spioszku i odjela 90g🥺 pediatra dziś ważyła mała w samej pieluszcze i odjela 10g. Położna liczy 30g na pieluche 30g na body 30g na spioszka. Itd.

Spokojnego dnia dziewczyny.
    Nie rozpakowanym życzę by się coś w końcu ruszylo😘

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, gratulacje !

Aga_ni, dalej myślami z Tobą.

Silient, będzie dobrze :-) mojemu czasem drżą trochę nóżki jak je bierze do góry i opadają. Pokazałam położnej- powiedziała że to normalne, że to mięśnie i mam się nie przejmować. Toteż się nie przejmuje. Zresztą mam wrażenie, że im starszy tym rzadziej się zdarza.

Kasia, współczuję :-(

Szczepienia- ja tak jak Kinie- 5w1 + pneumokoki 13 + meningi. Rota się zastanawiamy. Kinie chcieliśmy, ale przez pediatrę się spóźniliśmy.

A ja wczoraj wieczorem kryzys- głowa mnie nawalala jakby miała eksplodować (a ja nie znam w ogóle czegoś takiego jak ból głowy), dostałam mdłości i czułam jakbym zaraz miała zemdleć, nie byłam w stanie wstać z łóżka. Mąż jak na złość musiał zostać w robocie. Jakbym nie miała pod ręką szwagierki, która mi Kingę ogarnęła do spania (oczywiście jak na złość akurat wczoraj wpadła w jakiś szał i ciężko było ją uspokoić) to byłabym w głębokiej d... Niby mam anemię, może to dlatego? Dopiero jak polezalam z pół godz.to mi wrócilo życie, wcześniej już myślałam, że zaraz umrę :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Sandrina my szczepimy Hexacima. Na rota tez będę szczepić.

Konieczynka bo to się nie mówi, że coś jest ok, bo zaraz się coś popsuje. U nas to samo. Też się pochwaliłam, jakie fajne mamy już nocki i klops. Znowu aktywność dwugodzinną się włączyła...

Aga cokolwiek by się nie zadziało, to trzymamy kciuki!

Ja wczoraj ważyłam Młodego i jestem w szoku. Skubany ma dwa tygodnie i waży 4 kg! Urodził się z wagą 3,5. Mój starszak dobił do 4 kg w wieku 5 tygodni 🙈

Wczoraj mieliśmy USG głowy. Na szczęście wszystko ok. Nie trzeba kontrolować :)

Emilia a na wypisie nie masz zalecenia, żeby do dwóch tygodni zgłosić się do pediatry?
    Mam tylko okresowa kontrola pediatryczna w POZie.

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    A i poszukuje lampki nocnej dającej delikatne światło. Możecie coś polecić?
    Muszę niestety mieć coś zapalonego w nocy, żeby tego mojego ulewacza kontrolować:(
    Od jutra chyba bedą w pepco lampki nocne. Zobacz sobie w gazetce :)

sandrina22 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:49

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie! Czy wasze maluchy robią tez takie rzadkie bardzo ciemno zielone kupki? Zmienilismy mm i nie wiem czy to po tym.
    Byłam wczoraj u swojego rodzinnego i powiedziała ze tak moze byc...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wręcz przeciwnie, mały urodził się prawie 4600, jutro konczy miesiąc i mamy 5200,od urodzenia nie spal w rożku ani spiworku czego bardzo nie mogła przeżyć moja mama(jakie to czasy żeby dziecko nie nosić w rożku tylko tak bez niczego) :) ubranka nosimy na 68, jeszcze ciut za duże ale 62 juz o wiele za małe.

sandrina22 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Polecacie jakieś sklepy z ładnymi sukienkami dla karmiących?
    Mi się podobają sukirnki z misimi, ale jak wszystkie ciuchy "do karmienia" dosyć drogie 😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 12:32

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, gratulacje!! Duzy synuś, więc super ze bez komplikacji i w sumie bardzo szybciutko :)

Kasia, wiem ze sa takie ala kombinezony do naswietlania. Ubierasz w to dziecko w domu i zyjecie normalnie. Zapytaj, moze mozna gdzies u ciebie wypozyczyc.

Monalisa, dziwne to wazenie w ubraniu i pieluszce. U wszystkich lekarzy jakich bylam czy z Nina czy Borysem jak byl malutki to zawsze wazenie na golasa, to jest zdecydowanie bardziej miarodajne, bo nawet sama pielucha inaczej wazy sucha, a inaczej jak w niej juz cos jest.

lena198808, kasia1518 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, wiem o tym. Najwyraźniej u mnie nie lubią jak maluch sobie kupke nagle strzeli😋 ta sama pieluszek jeszcze jakoś przetrawie szczególnie jak jestem pewna że malutka ma czysta. No ale tak jak pozozna waży w ubranku a podem z kosmosu wycięte teorie ile co waży odejmuję jej od wyniku na wadze to ja nie wiem..

Albo mierzenie. U pediatry dziś kladla ja na jakąś miarke trzymałam jej główkę mierzy mówi wdl jej wzrostomierza 50 i pół cm🥺 mówię ale przy porodzie miała 53cm. Mówi że oni mierzą miarą krawiecka długość ale nie na prosto ta miara i wychodzi przez to wiecej🙄 któraś też miała taką sytuację?? Muszę zerknąć w książeczki starszych czy też na wizycie patronazowej miały mniej niż przy urodzeniu długość ciałka.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, przy Borysie pamietam z mierzeniem byla podobna historia. Nie wyszlo im mniej, bo pierwsze mierzenie w przychodni bylo na szczepieniu, ale wyszlo o ile dobrze pamietam, ze przez 6tyg urosl 1cm, gdzie po ubraniach widzialam, ze na pewno wiecej i wlasnie argumentowali, ze w szpitalu 'zawyzaja' bo kirza centymetrem...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratuluję
    Silent będzie dobrze. Ja ze starszą córką też trafiłam do neurologa to takie choroby podejrzewała że szok a na szczęście wszystko ok.
    Kasia współczuję szpitala

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za gratulacje dziewczyny :)

Tak na szybciutko jak to wyglądało
    O 1.30 obudzil mnie ból brzucha, wstalam zaczęłam chodzić, co 7 min mialam skurcze w tym z krzyża. Ok 3 podeszłam do położnej podlaczyla mnie pod ktg, skurcze w sumie nie pisaly sie aż tak duże, ale bolalo.mnie strasznie. Po ktg sprawdzila rozwarcie bylo 6cm i wysłała mnie na porodowke. Szybki tel do męża i Na porodowce byłam 3.45. Troche formalnosci wywiad, wklucie i sama przebadala to bylo juz 8 cm rozwarcia. Maly nadal byl wysoko. Dostalam gaz na skurcze. 5.20 dostalam oxy na rozkrecenie skurczy i zeby pojawily sie parte dzieki ktorym maly zaczal schodzić na dół. Maly urodzil sie z raczka przy buzi, tułów nie chcial przejść bo zadarla się trochę rączka i wtedy doszlo ze peklo mi szycie po poprzednim porodzie. 6.05 Antoś byl z nami.
    Jestem strasznie szczęśliwa ze tak szybko to sie obylo, balam sie meczarni jakie mialam przy córce.
    W miarę ladnie chwyta piers ale troche mam wrazenie ze traktuje ja jak smoczek, ale wiadomo musi rozkrecic laktacje.

Antoś zrobił mi cudnowny prezent w dniu moich imienin :)

Karooo93, japonka lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ