Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandrina my szczepimy Hexacima. Na rota tez będę szczepić.
Konieczynka bo to się nie mówi, że coś jest ok, bo zaraz się coś popsuje. U nas to samo. Też się pochwaliłam, jakie fajne mamy już nocki i klops. Znowu aktywność dwugodzinną się włączyła...
Aga cokolwiek by się nie zadziało, to trzymamy kciuki!
Ja wczoraj ważyłam Młodego i jestem w szoku. Skubany ma dwa tygodnie i waży 4 kg! Urodził się z wagą 3,5. Mój starszak dobił do 4 kg w wieku 5 tygodni 🙈
Wczoraj mieliśmy USG głowy. Na szczęście wszystko ok. Nie trzeba kontrolować
Emilia a na wypisie nie masz zalecenia, żeby do dwóch tygodni zgłosić się do pediatry? -
Nova pięknie Ci przybrał.
Ja z kolei dokupiłam więcej ubranek 56.
Prognozowali mi duże dziecko i wyszło, że nie jestem przygotowana na mojego okruszka 😂
No i musiałam kupić mini śpiworek bo z rożka mały mi się wykopuje w nocy. Ciekawe czy się sprawdzi.
Kasia a ta żółtaczka to wam odpuściła wcześniej czy cały czas macie podwyższona bilirubinę?
Trzymam kciuki żeby to był już wasz ostatni raz w szpitalu.
-
Dzień dobry dziewczyny
Lena gratulacje 🎊 zdrówka dla Was. Podziwiam że SN przy tak dużym synku☺️
Aga_ni trzymam kciuki!
Kasia współczuję znów szpitala. 😣
My dziś już po wizycie patronazowej u pediatry.
Wdl jej wagi mała waży 3200g tak czy siak ładnie na piersi przybiera. Ogólnie wszystko dobrze tylko zalecila Smarowanie ciałka balsamem którego w żadnej aptece nie mogę dostac😐🥺 (od urodzenia Karolince mocno schodzi skóra z całego ciałka.) pytała czy mała będziemy szczepić bo widzi że szczepiona w szpitalu była a bardzo dużo ludzi już rezygnuje ze szczepień. To powiedziałam że będziemy starsze też szczepilam i trzecia też będę. Widoczna była ulga na jej twarzy. Pytała czy szczepimy pojedynczymi czy skojarzonymi. Myślę jednak ze pojedyncze przejdziemy. Obie cory też tak szczepilismy.
Jutro 4 wizyta poloznej jestem ciekawa ile wdl niej malutka wazy😅 wydaje mi się że ona za dużo odejmuje😏 w poniedziałek ważyła mała w suchej pieluszcze body i spioszku i odjela 90g🥺 pediatra dziś ważyła mała w samej pieluszcze i odjela 10g. Położna liczy 30g na pieluche 30g na body 30g na spioszka. Itd.
Spokojnego dnia dziewczyny.
Nie rozpakowanym życzę by się coś w końcu ruszylo😘lena198808 lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Lena, gratulacje !
Aga_ni, dalej myślami z Tobą.
Silient, będzie dobrzemojemu czasem drżą trochę nóżki jak je bierze do góry i opadają. Pokazałam położnej- powiedziała że to normalne, że to mięśnie i mam się nie przejmować. Toteż się nie przejmuje. Zresztą mam wrażenie, że im starszy tym rzadziej się zdarza.
Kasia, współczuję
Szczepienia- ja tak jak Kinie- 5w1 + pneumokoki 13 + meningi. Rota się zastanawiamy. Kinie chcieliśmy, ale przez pediatrę się spóźniliśmy.
A ja wczoraj wieczorem kryzys- głowa mnie nawalala jakby miała eksplodować (a ja nie znam w ogóle czegoś takiego jak ból głowy), dostałam mdłości i czułam jakbym zaraz miała zemdleć, nie byłam w stanie wstać z łóżka. Mąż jak na złość musiał zostać w robocie. Jakbym nie miała pod ręką szwagierki, która mi Kingę ogarnęła do spania (oczywiście jak na złość akurat wczoraj wpadła w jakiś szał i ciężko było ją uspokoić) to byłabym w głębokiej d... Niby mam anemię, może to dlatego? Dopiero jak polezalam z pół godz.to mi wrócilo życie, wcześniej już myślałam, że zaraz umrę
lena198808 lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Sandrina my szczepimy Hexacima. Na rota tez będę szczepić.
Konieczynka bo to się nie mówi, że coś jest ok, bo zaraz się coś popsuje. U nas to samo. Też się pochwaliłam, jakie fajne mamy już nocki i klops. Znowu aktywność dwugodzinną się włączyła...
Aga cokolwiek by się nie zadziało, to trzymamy kciuki!
Ja wczoraj ważyłam Młodego i jestem w szoku. Skubany ma dwa tygodnie i waży 4 kg! Urodził się z wagą 3,5. Mój starszak dobił do 4 kg w wieku 5 tygodni 🙈
Wczoraj mieliśmy USG głowy. Na szczęście wszystko ok. Nie trzeba kontrolować
Emilia a na wypisie nie masz zalecenia, żeby do dwóch tygodni zgłosić się do pediatry? -
sandrina22 wrote:A i poszukuje lampki nocnej dającej delikatne światło. Możecie coś polecić?
Muszę niestety mieć coś zapalonego w nocy, żeby tego mojego ulewacza kontrolowaćsandrina22 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny poratujcie! Czy wasze maluchy robią tez takie rzadkie bardzo ciemno zielone kupki? Zmienilismy mm i nie wiem czy to po tym.
Byłam wczoraj u swojego rodzinnego i powiedziała ze tak moze byc...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
U nas wręcz przeciwnie, mały urodził się prawie 4600, jutro konczy miesiąc i mamy 5200,od urodzenia nie spal w rożku ani spiworku czego bardzo nie mogła przeżyć moja mama(jakie to czasy żeby dziecko nie nosić w rożku tylko tak bez niczego)
ubranka nosimy na 68, jeszcze ciut za duże ale 62 juz o wiele za małe.
sandrina22 lubi tę wiadomość
Paulina -
nick nieaktualny
-
Lena, gratulacje!! Duzy synuś, więc super ze bez komplikacji i w sumie bardzo szybciutko
Kasia, wiem ze sa takie ala kombinezony do naswietlania. Ubierasz w to dziecko w domu i zyjecie normalnie. Zapytaj, moze mozna gdzies u ciebie wypozyczyc.
Monalisa, dziwne to wazenie w ubraniu i pieluszce. U wszystkich lekarzy jakich bylam czy z Nina czy Borysem jak byl malutki to zawsze wazenie na golasa, to jest zdecydowanie bardziej miarodajne, bo nawet sama pielucha inaczej wazy sucha, a inaczej jak w niej juz cos jest.lena198808, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr, wiem o tym. Najwyraźniej u mnie nie lubią jak maluch sobie kupke nagle strzeli😋 ta sama pieluszek jeszcze jakoś przetrawie szczególnie jak jestem pewna że malutka ma czysta. No ale tak jak pozozna waży w ubranku a podem z kosmosu wycięte teorie ile co waży odejmuję jej od wyniku na wadze to ja nie wiem..
Albo mierzenie. U pediatry dziś kladla ja na jakąś miarke trzymałam jej główkę mierzy mówi wdl jej wzrostomierza 50 i pół cm🥺 mówię ale przy porodzie miała 53cm. Mówi że oni mierzą miarą krawiecka długość ale nie na prosto ta miara i wychodzi przez to wiecej🙄 któraś też miała taką sytuację?? Muszę zerknąć w książeczki starszych czy też na wizycie patronazowej miały mniej niż przy urodzeniu długość ciałka.
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa, przy Borysie pamietam z mierzeniem byla podobna historia. Nie wyszlo im mniej, bo pierwsze mierzenie w przychodni bylo na szczepieniu, ale wyszlo o ile dobrze pamietam, ze przez 6tyg urosl 1cm, gdzie po ubraniach widzialam, ze na pewno wiecej i wlasnie argumentowali, ze w szpitalu 'zawyzaja' bo kirza centymetrem...
-
Dziękuję bardzo za gratulacje dziewczyny
Tak na szybciutko jak to wyglądało
O 1.30 obudzil mnie ból brzucha, wstalam zaczęłam chodzić, co 7 min mialam skurcze w tym z krzyża. Ok 3 podeszłam do położnej podlaczyla mnie pod ktg, skurcze w sumie nie pisaly sie aż tak duże, ale bolalo.mnie strasznie. Po ktg sprawdzila rozwarcie bylo 6cm i wysłała mnie na porodowke. Szybki tel do męża i Na porodowce byłam 3.45. Troche formalnosci wywiad, wklucie i sama przebadala to bylo juz 8 cm rozwarcia. Maly nadal byl wysoko. Dostalam gaz na skurcze. 5.20 dostalam oxy na rozkrecenie skurczy i zeby pojawily sie parte dzieki ktorym maly zaczal schodzić na dół. Maly urodzil sie z raczka przy buzi, tułów nie chcial przejść bo zadarla się trochę rączka i wtedy doszlo ze peklo mi szycie po poprzednim porodzie. 6.05 Antoś byl z nami.
Jestem strasznie szczęśliwa ze tak szybko to sie obylo, balam sie meczarni jakie mialam przy córce.
W miarę ladnie chwyta piers ale troche mam wrazenie ze traktuje ja jak smoczek, ale wiadomo musi rozkrecic laktacje.
Antoś zrobił mi cudnowny prezent w dniu moich imieninKarooo93, japonka lubią tę wiadomość