X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    To były takie rytmiczne ruchy rączką lub nóżka, jakby była czkawka w rączce lub nóżce. Tylko że to było jak płakał, na jawie, i to jest nieprawidłowe. W czasie snu to podobno normalne. Nie ustępowały też pod wpływem dotyku, przytrzymania ręką, a powinny. Taki rozhisteryzowany noworodek w ogóle cały się rusza, kopie, więc tak bardzo się to nie rzucalo w oczy, ale coś mnie tknęło i powodzialam pediatrze. Pierwsza pediatra widziała akurat te drgawki i nawet nie podniosła alarmu, kazała tylko obserwować. Wieczorem zobaczył je na żywo drugi lekarz i już mu się nie spodobały. Ech. Przy czym dobre jest to, że wydawał się świadomy, nie było utraty świadomości.
    Miałam coś podobnego z córką. Obstawialam, że to po leku ketotifen który dostała. Była świadoma przy tym, a cialo miało drgawki. Był szpital, neurolog, eeg i wyszło wszystko ok, więcej się nie powtórzyło.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A nie macie bilansu noworodka? My jutro idziemy do pediatry 😊 starsza tez ma bilans pierwszoklasisty. Będzie wesoło 😬
    Ach, te posty w trakcie nocnych karmień 😅

My już byliśmy na bilansie. Zmierzony, zważony, obmacany. Pediatra kazała mi przejsc na dietę, ale jak usłyszałam, że mam nie jeść owoców i nabiału, to wewnętrznie smiechlam. No i już mamy termin na szczepienia wyznaczony.

Nie wiem czy szczepić zwykłymi czy skojarzoną. Jak wy robicie? Kasa znaczenia nie ma, ale jak jedyna różnica w krztuścu tylko to nie wiem czy jest sens brać płatne.
    Pielęgniarka mówiła, że to jedyna różnica aczkolwiek powołała się też na argument, że skojarzone są refundowane np dla wcześniaków, więc może lepsze.
    Nie wiem co robić :(

Na rota i meningo zamierzam też zaszczepić.

moni05 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poszukuje lampki nocnej dającej delikatne światło. Możecie coś polecić?
    Muszę niestety mieć coś zapalonego w nocy, żeby tego mojego ulewacza kontrolować:(

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina my córke szczepimy zwyklymi i Bartka też planuje chyba że lekarz zdecyduje inaczej. Skojarzone dla wcześniaków jest zalecany bo jest jeden bol a nie trzy. Ze podobno one maja nizszy próg bolowy. Ale jaka prawda to nie wiem. Jesli nie widać roznicy to te pieniądze lepiej mozna wydac. Na meningokoki chociażby:)

sandrina22 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym bólem to ja myślę, że dziecko po jednym ukłuciu jest w takiej histerii, że pozostałych może nawet nie odnotować. Mój wrzaskun to pewnie w szał wpadnie i się dopiero w domu uspokoi 😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina nie mow hop. Niektore te rozdarciuchy sa u lekarza spokojne. Moja tez się darla juz jak wjezdzala na parking pod przychodnia. Potem jeszcze z pol godziny po az zasnela ze zmeczenia. Bartek tez sie drze jak pobieraja krew ale chwile i przestaje.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas atak był ok 18 do 19, zjadła i poszła spać- myślę sobie o to jednak pośpię tej nocy... niestety, obudziła się 22.50 i znowu płacz, ból brzucha i całą reszta. Po jedzeniu jak brałam do odbicia to mi usypiala i każda próba odłożenia to znowu ryk w nieboglosy. Spałam na siedząco trzymając ja na rękach prawie całą noc. Jedynie 3.15 do 5 udało mi się ja odłożyć. Zastanawiam się czy to kolka ? Szukam już każdej ewentualności. Jeszcze jakaś bardziej luzna kupa jest i wydaje mi się że ze śluzem.

Dziewczyny A czy nietolerancja laktozy różni się czymś szczególnym od kolki ?

Czesć my mieliśmy to samo 😊 próbowaliśmy róznych cudow delicol, espoticon, sab simplex a w efekcie masujemy brzuszek przed kąpielą dobre pół godziny i jak juz kończą jeść na brzuszek wędruje Mr.B - on ratuje nam ztcie i dzięki niemu trochę śpimy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kurcze, piszecie o kolce, to coś czego strasznie sie boję. Borys nie miał i Nina póki co też nie. I tak się zastanawiam kiedy można zacząć się cieszyć, jak późno moze sie kolka pojawić (bo tak ksiazkowo to chyba 2/3 tydzień się pojawia)? Macie jakieś doswiadczenia, albo wiedzę na ten temat?

U nas kolka pojawiła sie w 5 tygodniu wraz ze zmianą kupek 😑 i walczymy juz 3.5 tygodnia

• Zimri Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    A i poszukuje lampki nocnej dającej delikatne światło. Możecie coś polecić?
    Muszę niestety mieć coś zapalonego w nocy, żeby tego mojego ulewacza kontrolować:(
    Co do lampki sprawdzaja nam. Się dwie firmy Accura gdzie reguluje y natężenie światła i jego barwę, naprawdę super.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 ,widzę że mamy tak samo ,moja córcia też z lutego 2012, a syn mam nadzieję październik;).

moni05 lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

U nas wczoraj wieczór bez kolki (no dwa razy brzuszek zabolał i był bąk). Ale cycoh wyczail,że wieczorem wisi na cycku i spi w nocy że mną;p dzisiaj czekamy na barierke do lozeczka,ala dostawke bym go miała obok ale w łóżeczku . Wieczorem spał w kokonie jak już zasnął to udało mi się poćwiczyć i poszewki zrobić;p ale muszę powalczyć z tymi wieczorami bo nic zrobić nie można z nim na cycku A łóżeczko od 19 parzy🙈 a smoczek wtedy gryzie 😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś godz 6.05, 4290 gram i 58 cm. Porod sn, o 1.30 obudzil mnie ból brzucha. Maly urodził sie z rączką kolo buzki ;)

KasiaP, przedszkolanka:), Spirit, Konieczynka, silent, Aaga, sandrina22, Karooo93, kkkaaarrr, paulina2811, moni05, ammarylis, kalcia, Cabrera, Kookosowa, Monalisa88, Niezapominajka2, Klaudia2016, .Aleksandra., Jupik, kasia1518, Cecylia, sunshine03, Goemi, meerici, wiktoriaa lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Antoś godz 6.05, 4290 gram i 58 cm. Porod sn, o 1.30 obudzil mnie ból brzucha. Maly urodził sie z rączką kolo buzki ;)

Lena gratulacje!!! Ale duży chłopak! :) jak się czujecie?

A ja mówiłam ze nie rodzę! to się nigdy nie wydarzy 🤦‍♀️ już mi się odechciało zupełnie tego porodu naturalnego, nie zależy mi wcale. Miałam ktg znowu półtorej godziny, w nocy tętno zanikało ciagle a potem skakało do jakichś wielkich wartości prawie 300. Lekarz się przejął, ciagle przychodził. Byłam pewna ze mi zrobi cesarkę w nocy. No ale ostatecznie powiedział ze ok że to sie zaczęło bo mam duże skurcze i że coś się zaczyna dziać, zbadał mnie, powiedział ze na opuszek palca i poszłam spać.

I last minute news: zjadłam właśnie bułkę, kiedy weszła pielęgniarka i powiedziała ze lekarz dzwonił i prosił żebym nie jadła bo jednak się zastanawiają nad cesarka dzisiaj. Już mnie to stresuje :/ trzymajcie kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło!

przedszkolanka:), Aaga, sandrina22, moni05, Kookosowa, Niezapominajka2, Jupik, Monalisa88, lena198808, Klaudia2016, wiktoriaa lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    My już byliśmy na bilansie. Zmierzony, zważony, obmacany. Pediatra kazała mi przejsc na dietę, ale jak usłyszałam, że mam nie jeść owoców i nabiału, to wewnętrznie smiechlam. No i już mamy termin na szczepienia wyznaczony.

Nie wiem czy szczepić zwykłymi czy skojarzoną. Jak wy robicie? Kasa znaczenia nie ma, ale jak jedyna różnica w krztuścu tylko to nie wiem czy jest sens brać płatne.
    Pielęgniarka mówiła, że to jedyna różnica aczkolwiek powołała się też na argument, że skojarzone są refundowane np dla wcześniaków, więc może lepsze.
    Nie wiem co robić :(

Na rota i meningo zamierzam też zaszczepić.
    Ja też doszłam do takiego wniosku przy synku,że te 5w1są dja wcześniakow więc może są lepsze. Tylko że 5 akurat nigdzie w hurtowniach nie było długi czas więc wzięliśmy 6w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:00

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja też doszłam do takiego wniosku przy synku,że te 5w1są dja wcześniakow więc może są lepsze. Tylko że 5 akurat nigdzie w hurtowniach nie było długi czas więc wzięliśmy 6w1
    Tak jest. Nam się dr będzie starać je załatwić,ale mówiła że będzie ciężko.
    Szczepimy wg.kalendarza tylko kupujemy jednak pneumo.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki. Teraz to ty dostarczasz emocji. Ostatnio tak na poród Moni czekałam jak teraz na Twój.

Lena Gratulacje. Duży chłopak. I skoro rodził się z rączka to pewnie lekko nie było. Napisz w wolnej chwili.

Czy ja się wczoraj pochwalilam całkiem dobrymi nocami? Odwołuje to! Dzisiejsza noc i wczorajszy wieczór do bani. Do tego dziś syna musiałam zawieźć do przedszkola i zabrać Lidie ze sobą bo mąż wyjechał na dwa dni. Teściowa miała pomoc, wczoraj odebrała syna z przedszkola i znowu z landrynkiem w buzi przyjechał. Miałam ochotę się na nią wydrzec.

moni05, lena198808 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    U nas kolka pojawiła sie w 5 tygodniu wraz ze zmianą kupek 😑 i walczymy juz 3.5 tygodnia
    O rajusiu, czyli nie ma co jeszcze sie cieszyć, że nas to ominie... jutro mija 5 tygodni już/dopiero

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A nie macie bilansu noworodka? My jutro idziemy do pediatry 😊 starsza tez ma bilans pierwszoklasisty. Będzie wesoło 😬
    Ach, te posty w trakcie nocnych karmień 😅
    No właśnie nie ma bilansu noworodka - pierwsza wizyta jest w szóstym tygodniu razem ze szczepieniem.. mówili, że mogę przyjść wcześniej z własnej inicjatywy, gdyby coś mnie niepokoilo, ale zarazki, bakterie, choroby w powietrzu, więc żebym raczej się nie pojawiała ;)
    Powodzenia bą bilansach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:46

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje, Twoj porpd musial buc prawdziwym wyzwaniem :)

Kate I to oba maluszki maja kolki?

Kurde dziewczyny jak ja sie z Julka gdzies mam rano wybrac to 2 godziny wczesniej sie juz szykujemy, bo tu pielucha tu karmienie zaraz placz wiec znowu karmienie, ogarnac siebie, spakowac wszystko, odciagnac a co dopiero jeszcze ogarnac drugie dziecko. Podziwiam Was!

lena198808 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silient trzymam kciuki żeby to jednak nic poważnego nie było
    ✊✊✊

silent lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ