Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moni Bartek pije pepti i lubi. Judka pila comfort. Te mleka sa innej struktury niz te klasyczne. Po comfort zapycha sie smok i czasem strzeba przepchnac. Co do comfort to kupy po nim smierdza jak z oczyszczalni. I moga byc zielone. Po pepti Bartek ma normalne kupy.
A jeszcze dodam ze mleko mm nie zmieniany rodzajami tak odrazu. Musimy mieszać oba mleka. Np pierwszego dnia na 90 ml wody 2 miarki starego i 1 nowego. Drugiego dnia 1 miarka starego i 2 nowego. Tak samo robimy przy zmianie poziomu mleka z 1 na 2 i nastepne.moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:I jak? Miała któraś torbielke i się wchlonela?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 23:47
kasia1518
-
brunetka91 wrote:Tak, w główce. Za miesiąc mamy kontrolne USG główki.
Wyszedł mi hemoroid 😭
Dziewczyny przepraszam, ze się Wam wcinam w wątek- jestem mama wrześniowa i w czasie karmienia mojej dziewczynki postanowiłam sprawdzić czy Wy już wszystkie rozpakowanezobaczyłam Twoje pytanie brunetka i postanowiłam napisać, bo może Cię trochę uspokoję. U nas po porodzie były liczne torbielki w splocie naczyniowkowym o wielkości do 3.5mm- nie wiem ile ich dokładnie, bo napisane mamy ze „liczne”- lekarz w szpitalu który robił usg napisał również o kontroli za 4tyg (nie miałam z nim kontaktu bo to radiolog, Mała była zabrana na to badanie na inne pietro) neonatolog natomiast powiedział żebym zrobiła ponowne usg troszkę później i tak jesteśmy umówieni na 15.11 jak mała będzie miała prawie 3msc. Przede wszystkim spokojnie- torbielki są częste i są do obserwacji, zazwyczaj się wchłaniają. Często są wynikiem np porodu, lub fizjologiczne, ale ze stosunkowo niedużo dzieci ma usg główki pi urodzeniu to wydają się rzadkie- a tak wcale nie jest bo dosyć często występują. Na spokojnie nie denerwuj się, postaram się tutaj napisać jak to u nas będzie wyglądać po usg w listopadzie:) to będziesz miała info z pierwszej ręki
Gratulacje dziewczyny, jesteście bardzo dzielnereszcie nierozpakowanych życzę dużo sił na końcówce i łatwych i szybkich porodów!
-
U nas w szpitalu robili usg brzucha i główki jeżeli była jakieś wskazania.
My akurat mieliśmy bo pod koniec ciąży miałam gorsze przepływy mózgowe. Na szczęście wszystko Ok. Za to mamy usg brzucha do powtórzenia bo wyszło nie do końca tak jak być powinno. Jakaś plama na wątrobie i coś z miedniczka w nerkach. -
Jupik wrote:No właśnie. To USG główki to robicie prywatnie, czy u was się po prostu robi? Bo ja przy Kini nie miałam, i teraz też nie, i nie wiem, czy mam robić czy nie. Nigdy żaden lekarz mi tego nie sugerował.
U mnie była rozszerzona diagnostyka ze względu na wątpliwy wynik w klasie IGm cytomegalii u mnie, dlatego mała dodatkowo miała badania takie jak badanie oczu, właśnie usg główki itp -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny! Noe nadrobię was na razie, melduje tylko ze Władek przyszedł na świat wczoraj o 12:19. Jednak miałam cesarkę, cieszę się bo miał spadki tętna, jest kluseczka: 52 cm i 3790g.
Karooo93, .Aleksandra., moni05, przedszkolanka:), Spirit, sandrina22, Konieczynka, Goemi, mia4444, Kookosowa, ammarylis, silent, KasiaP, sunshine03, Aaga, brunetka91, Klaudia2016, Monalisa88, kkkaaarrr, Niezapominajka2, Uwemhe, kasia1518, lena198808, Jupik, meerici, kalcia, wee_wee, wiktoriaa, Cabrera, japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga cudownie! ❤️ Gratuluje! 😋💐
Kokosowa, myślałam, ze jeśli podaje je w tak małych ilościach tylko dwa razy dziennie to nie trzeba tego tak zmieniać. Koleżanka z forum tutaj podpowiedziala mi tez, ze NAN może być słabo tolerowane przez to, ze ma bardzo dużo żelaza. Nawet 2x więcej niż inne mleka... ale mnie to zastanawia. Gazy śmierdzące, mega męczarnia i pierdzenie, a kupa to nawet nie plastelina tylko konsystencja zupy krem raczej... wiec nie kumam.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Aga cudownie! ❤️ Gratuluje! 😋💐
Kokosowa, myślałam, ze jeśli podaje je w tak małych ilościach tylko dwa razy dziennie to nie trzeba tego tak zmieniać. Koleżanka z forum tutaj podpowiedziala mi tez, ze NAN może być słabo tolerowane przez to, ze ma bardzo dużo żelaza. Nawet 2x więcej niż inne mleka... ale mnie to zastanawia. Gazy śmierdzące, mega męczarnia i pierdzenie, a kupa to nawet nie plastelina tylko konsystencja zupy krem raczej... wiec nie kumam.moni05 lubi tę wiadomość
Paulina -
Paulina, a widzisz. Co lekarz/położna to opinia
kupiłam nan, bo moja córa je Piła, a pluła po bebiko. 🤷🏻♀️ Kupię jeszcze coś innego.
Ale chętnie wyślę którejś z Was ten Bebilon pepti 1, wzięta jedna porcja, otwarte. Trzeba zużyć w ciągu miesiąca zapewne. Szkoda mi wyrzucać.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A ja melduję, że moja księżniczka sprzedała mi dziś rano piękny swiadomy uśmiech, był nawet z dodatkiem dźwiękowym przypominajacym gruchanie
Monalisa88, KasiaP, moni05, Jupik, Klaudia2016, Goemi, mia4444, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość