Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się
Moje dziecię ma 17 mm i serce mu pyka 176 więc wiek 8+1 i ciąża jest młodsza niż z okresu, choć nie aż tak jak wychodziło 2 tyg.temu.
Termin z dzisiejszego usg to 3.10 więc Sunchine, można mnie przepisać
Choć podobno najdokładniejszy termin wychodzi zawsze z usg genet., będę je robić najprawdopodobniej 26.03, też można wpisać.
Cieszę się, bo wszystko wydaje się być ok,
sunshine03, Kiniorek91, moni05, Kookosowa, borsuk, Dominika32, Cabrera, przedszkolanka:), nuśka91, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Dyśka, witam się z Łodzi cóż to za "wspaniała" lekarka- jakaś na nfz? Mojej też subtelności brakuje, ale do Twojej jej daleko.
Czy któraś ma zamiar prowadzić ciążę dwutorowo? Ja bym zmieniła tą moją, ale u niej mam darmowe badania, chodząc tylko prywatnie płaciłbym i za wizytę i badania. Więc się zastanawiam, czy chodzić do niej, żeby mieć badania, ale prowadzić też prywatnie, czy to za dużo zachodu.. -
Jupik wrote:Dyśka, witam się z Łodzi cóż to za "wspaniała" lekarka- jakaś na nfz? Mojej też subtelności brakuje, ale do Twojej jej daleko.
Czy któraś ma zamiar prowadzić ciążę dwutorowo? Ja bym zmieniła tą moją, ale u niej mam darmowe badania, chodząc tylko prywatnie płaciłbym i za wizytę i badania. Więc się zastanawiam, czy chodzić do niej, żeby mieć badania, ale prowadzić też prywatnie, czy to za dużo zachodu..
Ja chodze dwo dwoch jednoczesnie prywatnie do zaufanego, ktory prowadzil mi pierwsza ciaze, i na nfz, zeby miec bezplatne badania
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Paolka_25 wrote:Dobra prowadzę monolog ale to nic
Kurczę naszła mnie ochota na wędzonego łososia... No ale chyba nie można w naszym stanie?
Kiniorek i tak dużo zrobiłaś, u mnie Synek przycina drzemkę i chyba skorzystam i pójdę spać z nim -
nick nieaktualny
-
Opaski uciskowe przeciw mdłością działają, przechodzi w około 15-30 minut po założeniu, nie jest to wygodna rzecz po noszeniu cały dzien czuć bol i dyskomfort, ale mozna normalnie funkcjonować bez mulenia.
-
My też już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze nasz Skarb ma 1,73cm serduszko bije 169 uderzeń❤ termin dokładnie tak jak z ostatniej miesiączki 02.10. Jestem taka szczęśliwa że nie umiem tego opisać!!! następna wizyta 20.03
borsuk, moni05, Ewelina., sunshine03, Jupik, Dominika32, Kookosowa, Cabrera, Paolka_25, przedszkolanka:), zmyslowa, Goemi, nuśka91, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Ja zezarlam (bo inaczej tego nazwać nie można) całą miche żurku z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem! Zaraz pękne. Pamiętam, jak w ciąży z Wojtkiem miałam po dwa słoiki żurku w lodówce w zapasie. Taką miałam na niego ciągle chcice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 16:30
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
basia1987 wrote:My też już po wizycie. Na szczęście wszystko dobrze nasz Skarb ma 1,73cm serduszko bije 169 uderzeń❤ termin dokładnie tak jak z ostatniej miesiączki 02.10. Jestem taka szczęśliwa że nie umiem tego opisać!!! następna wizyta 20.03
basia1987 lubi tę wiadomość
-
Najdokładniejszy termin wychodzi z pierwszego USG, bo wtedy jeszcze każda ciąża rośnie w równym tempie. Na pierwszym genetycznym mój synek już zaczynał być większy niż wskazywał wiek ciąży. Ogólnie termin też jest tylko orientacyjny prawidłowo rodzi się między 37. a 42. tygodniem, także to jest 5 tygodni rozstrzału xD i statystycznie na każdy z tych dni przypada podobna liczba urodzeń dla mnie w pierwszej ciąży najważniejsze było, że wiek ciąży na pierwszym USG nałożył się na termin z OM, a potem to już tylko odliczałam byle do skończonego 37. tc żeby była donoszona xD
Ja będę prowadziła dwutorowo jak dostanę się do Warszawy. Postanowiłam, że teraz pójdę do mojego prywatnie i będę do niego zaglądać też później w zależności jak tam wizyty się ułożą.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Jednego dnia zdjęłam opaski po południu i zaraz potem znowu było mi paskudnie niedobrze, nastepnego założyłam po śniadaniu nosiłam cały dzien i czułam sie dobrze.
Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUfff. jesteem po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku. Dzidziolowi bije serce a ze objawy ustaly, no coz widocznie tak bywa. Termin na 10.10. Dzis 7+1.
Pozdrawiam Was wszystkie cieplo!Ewelina., basia1987, Dominika32, Jupik, moni05, Kookosowa, sunshine03, Cabrera, przedszkolanka:), Paolka_25, borsuk, nuśka91, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość
-
Z ktoras z was boryka sie z duza wrazliwoscia na zapachy, co wplywa na problemy z jedzeniem. Nie moge nawet zajrzec do kuchni, zjesc czegos odgrzewanego albo gotowanego wchodza mi tylko owoce i niektore warzywa. No I zupki chinskie :p
Schudlam juz 2 kg, nie wiem co robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 17:09