Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dyśka wrote:Witam Was wszystkie w tą piękną noc.
Mam na imię Karolina, lat 30, jestem z Łodzi:)
Dwie kreseczki zobaczyłam 11 lutego w 26 dc. Termin mam na 24.10.2019.
Mam już wspaniałą córeczkę, która za chwilę skończy 2 latka.
Byłam już na pierwszej wizycie u ginekologa z wynikami bety. Wtedy na 30 dc wynosiła 164. Pani Ginekolog popatrzyła na mnie swoim wszechwiedzącym wzrokiem i powiedziała, że nie ma się z czego cieszyć, bo o ciąży możemy rozmawiać jak wynik jest tysięczny. Od niechcenia zrobiła USG na którym oczywiście nic nie znalazła (4t4d), poza czymś co "niby mogłoby być pęcherzykiem", ale ona nie wie... A przepraszam, znalazła jeszcze jakąś torbiel na jajniku, której miesiąc wcześniej nie było (wiem, bo byłam na usg kontrolnym). Po ubraniu się poprosiłam, aby mnie trochę uspokoiła, na co ona "że nie ma zamiaru mnie uspokajać"... Zdębiałam!! Zaraz następnego dnia tj 34 dc poleciałam na betę, która wyszła 979. Pomyślałam sobie, że tym raczej nie zadowolę mojej "empatycznej" Pani Doktor. Dla własnego spokoju jutro też lecę na betę. Zobaczymy czy tym razem będzie wynik tysięczny Proszę trzymajcie za mnie kciuki
Borsuk - Wyczytałam w Twoich postach, że Twój synek urodził się 10.03.2017. Moja córka urodziła się 12.03.2017. Teraz masz termin na 22.10.2019, a ja na 24.10.2019 Tak mi w oko wpadło
Cześć Dyśka- przybijam piątke- mamy ten sam termin wg OMkasia1518
-
Witamy i my w ten zimowy poranek. Zeszłam rano do auta i musiałam siła drzwi otwierać bo mi zamarzły.
Dyśka ja bym więcej do tej pani doktor nie poszła. W 4 tygodniu po badaniu palcami już czuć że jest się w ciąży. A lekarz ma też uspokajać i dbać a nie takie podejście.
Przedszkolanka wszystkiego najlepszego dla córeczki. Dużo zdrówka i uśmiechu.
A ja dziś nabrałam ochoty na pasztet i gruszki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
przedszkolanka:) wrote:Kinga mam wizyty co 2 tygodnie póki co,ussg na każdej ,zdjęcia dostaję normalnie myślę, że po prostu trafiłam na takiego lekarza który sie bardzo angażuje
)
Super
No ta Pani doktor jakaś z kosmosu... Tak ciężko powiedzieć "ciąża jest jeszcze za młoda, przyszła Pani za wcześnie, proszę wrócić za 2 tygodnie"? Co za babsztyl...
Ciąża jest donoszona od skończonego 37tc, także 35tc to oficjalnie wcześniak ale to już tak mała różnica, że często po dzieciach jej nie widać, czasem owulacja była jednak inaczej i to też ma znaczenie, dziecko w papierach będące wcześniakiem może zupełnie tak nie wyglądać. Oczywiście to samo w drugą, dlatego planowanego cc raczej nie umawia się na okolice 37tc, bo ciąża może być młodsza (oczywiście jeśli stan dziecka pozwala na zwłokę). No i teraz często jak zaczyna coś się dać to zdążą podać zastrzyk na płucka to też dużo daje, bo to w sumie taka rzecz, która najbardziej świadczy o wcześniactwie na tym etapie. W ogóle teraz technologia tak poszła do przodu, że możemy być spokojniejsze o wiele rzeczy, które u naszych mam i babć stanowiły serio realne zagrożenie08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Przedszkolanka, dużo zdrówka i uśmiechu dla Poli my od rana podobne zamieszanie
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Paolka_25 wrote:Kiniorek ja walczę... Chciałabym ogarnąć cokolwiek ale po prostu nie chce mi się...
Patrzę na wszystko z litością i jakoś zaangażowania brak. U nas dziś słonecznie ale zimno, tylko 2 na + i wietrznie.
Wiesz co bo mi sie wstyd zrobilo ze firanka uebana i musialam zmienic. A jeszcze tez ten snieg sztucznu i z tego ozdoby z Bozego Narodzenia... wiec stwierdzilam ze mozna by blaty umyc i fornty szafek poki sie nie kulam i krzeslo mnie utrzyma... A dzis dobrze sie czuje wiec korzystam. Jeszcze powycierac kurze, poodkurzac, wymopowac podlogi i obiad dokonczyc i mam wolne... -
Kiniorek91 wrote:Sara jade do Ciebie!
Ja wlasnie ogarnelam kuchnie. Bronilam sie ale zmienilam firanke i umylam przody okien. Od strony dworu sie nie bralam bo 3 pietro i strach. A musialam bo mam jeszcze sztuczny snieg na szybach jeszcze reszte okien maz umyje -
nick nieaktualny
-
U mnie w domu sprząta obecnie mąż. Ja od rana w pracy z dzieckiem. Wracam ok 18 i mamy kolacje, mycie usypianie. Nie ma kiedy. Zawsze sprzątałam jak Judyta zasnęła. Obecnie mam takie wieczorne mdłości że leżę jak flak. Więc ja ogarniam w weekend a w tygodniu mąż.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Mam nadzieję, że i ja na stałe dołączę do Was. Pierwsza beta zrobiona 3 dni przed miesiączka 30 stycznia wynik 18,9 druga dwa dni później 59 wynik. Trzecia 6 lutego z wynikiem 440. W. Między czasie się przeziebilam i miałam wysoki wynik crp i dostałam antybiotyk na 9 dni duomox. Mam stwierdzono hiperprolaktynemie i mikrogruczolak przysadki.dziwie się że nikt mi leków jakiś nie dał
borsuk, Dominika32, Cabrera, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Jestem mama 2.5latki, 2 kreski zobaczylam na koniec stycznia, ale z uwagi na wczesniejsze poronienia (jeszcze przed corka) czekalam z ujawnieniem sie do wizyty. Serduszko pieknie pika, termin mam na 8.10Kookosowa, moni05, Paolka_25, Jupik, borsuk, Dominika32, Cabrera, Kinga13, przedszkolanka:), nuśka91, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość