X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mam podobnie. Chociaż nie płace za wizyty ale nie mamy nic odłożone, bede musiała od teściowej pożyczyć a później będę oddawać jak dostaniemy z ubezpieczenia za urodzenie dziecka. Mam rzeczy po młodym ale nie wiem ile się po tylu latach będzie nadawać do noszenia.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ☺ ja pierwsze słyszę z tym tętnem wysokim i ph ☺ moja Zosia tętno miała zawsze powyżej 155, ale ph to miałam niskie ok 5,5. No i te przyrosty hcg też się nie sprawdziły bo u mnie na początku rosło w normie ale jakoś tak wolno mi się wydawało. Ja to słyszałam że jak beta na początku wysoka to że na chłopaka ☺

Moja Zosieńka ważyla 1950g i 44cm - ale to wcześniak z 32 tygodnia. Teraz jest długa 68cm A chuda bo 6.5kg

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Kinia pierwsze tętno miała 175, pamiętam bo się cykalam, czy nie za wysokie ;-)
    Ale potem już jak tetno spada i się normuje miała całą ciążę 140.
    A urodziła się 3340 i 52 a ledwo ją wypchnęłam :-/ i my dla odmiany w 56 i 62 to niemal pół roku przelazilysmy, odbiła później.
    My mamy sporo ciuchów i na dziewczynke i na chłopca, bo mam dzieciate siostry od których podostawalam. Kupuję tylko pojedyńcze ciuszki jak mi czegoś brakuje. Przy drugim dużo wydatków zatem nie będzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiadomo,że to wróżenie tylko ;)
    Kinia ja na pierwszą ciąże prywatnie plus badania plus endokrynolog plus badania straciłam tyle że 4 porządne wyprawki bym miała. Teraz chodzę do super lekarza na nfz, badania za darmo, nawet endokrynologicznie mnie prowadzi i jestem mega zadowolona.

Kinga13, Ewelina. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ptoponuje aby dziewczyny które nie napisał jeszcze skąd są - jeśli chcą, żeby ujawniły ta tajemnice :P mam nadzieję że jest więcej slazaczek
    Knurów.
    Mój syn urodził się przez cc z wagą 4858 i mierzył 59cm. Ubranka nosił na 56 ale tylko chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:04

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borysek mial 49cm i 3050g i dlugo chodzilismy w 56 i 62. Nawet jakies wieksze 50 mu dokupilam na poczatek :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :)
    Czy mogę do Was dołączyć?
    Przedwczoraj zrobiłam test na którym wyszły 2 kreseczki a wczoraj robiłam będę i wynik 119.55 to moja kolejna ciąża.
    Do ginekologa jestem umówiona na 6 marca
    Termin z z ostatniej miesiączki wychodzi mi na 30 Pazdziernik
    ( W październiku 2018 miałam samoistnie poronienie...)
    Pozdrawiam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:13

Kinga13, Ewelina., borsuk, Paolka_25, Dominika32, zmyslowa lubią tę wiadomość

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kasia wiadomo,że to wróżenie tylko ;)
    Kinia ja na pierwszą ciąże prywatnie plus badania plus endokrynolog plus badania straciłam tyle że 4 porządne wyprawki bym miała. Teraz chodzę do super lekarza na nfz, badania za darmo, nawet endokrynologicznie mnie prowadzi i jestem mega zadowolona.

to super jak masz dobrego lekarza na NFZ :) chociaż z tego co słyszałam teraz refunduje się tylko 8 wizyt, co daje jedną co 5 tygodni :/ trochę mało, zwłaszcza jak czasem coś się zadzieje i potrzebujesz iść szybciej... Ale jak jest spoko to dużo dziewczyn też miesza prywatne wizyty z tymi na NFZ i to już jaka oszczędność! No ja w Wawie będę na NFZ, ale 2h jazdy ekspresówką plus autostradą także wizyta za darmo, a na paliwo stracę :( myślałam żeby iść na tą pierwszą wizytę na NFZ, bo w sumie teraz na kasę mam największe ciśnienie, a za kilka tygodni już powinno być lepiej, ale nie wiem jak z USG na tych wizytach?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moja 49 cm.i 2890 ;) teraz wszystko na core wskazuje :D beta,ph,tetno ;p
    Jak moze beta na dziewczynke wskazywac ?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Izabelka przy porodzir miala 54 cm i 3200 :) a fakt pierwsze tentno bylo koło 170 jak pamietam

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Dyśka Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie w tą piękną noc.
    Mam na imię Karolina, lat 30, jestem z Łodzi:)
    Dwie kreseczki zobaczyłam 11 lutego w 26 dc. Termin mam na 24.10.2019.
    Mam już wspaniałą córeczkę, która za chwilę skończy 2 latka.
    Byłam już na pierwszej wizycie u ginekologa z wynikami bety. Wtedy na 30 dc wynosiła 164. Pani Ginekolog popatrzyła na mnie swoim wszechwiedzącym wzrokiem i powiedziała, że nie ma się z czego cieszyć, bo o ciąży możemy rozmawiać jak wynik jest tysięczny. Od niechcenia zrobiła USG na którym oczywiście nic nie znalazła (4t4d), poza czymś co "niby mogłoby być pęcherzykiem", ale ona nie wie... A przepraszam, znalazła jeszcze jakąś torbiel na jajniku, której miesiąc wcześniej nie było (wiem, bo byłam na usg kontrolnym). Po ubraniu się poprosiłam, aby mnie trochę uspokoiła, na co ona "że nie ma zamiaru mnie uspokajać"... Zdębiałam!! Zaraz następnego dnia tj 34 dc poleciałam na betę, która wyszła 979. Pomyślałam sobie, że tym raczej nie zadowolę mojej "empatycznej" Pani Doktor. Dla własnego spokoju jutro też lecę na betę. Zobaczymy czy tym razem będzie wynik tysięczny :) Proszę trzymajcie za mnie kciuki :)

Borsuk - Wyczytałam w Twoich postach, że Twój synek urodził się 10.03.2017. Moja córka urodziła się 12.03.2017. Teraz masz termin na 22.10.2019, a ja na 24.10.2019 :) Tak mi w oko wpadło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 00:09

kkkaaarrr, Kinga13 lubią tę wiadomość

• Ewelina. Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też średnio z kasą, chociaż wiem że jakoś damy radę bo kto jak nie my ;) po młodszym mam bardzo mało bo większość sprzedałam ale wiem np ze wózka nowego nie kupię. Na prezenty też jakoś za mocno liczyć nie mogę.

Dyska poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie i dopiero idź do lekarza teraz żaden Ci za wiele nie powie.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia ważyła 2720 i 56 cm. Urodziła się w 35 tc. Na granicy chociaż większość lekarzy zaliczała ją jako wcześniaka (dodatkowo badania, inny kalendarz szczepień) to w rodzinka żartowała że jakiś duży ten mój wcześniaczek.
    Co do wyprawki to też już 7 lat minęło więc nie wiem jak z ubraniami, łóżeczko będziemy kupować, ale gondola spacerówka i nosidełko są a to chyba najdroższe z wyprawki.
    Miłego i spokojnego dnia wszystkim Paniom życzę, a sama biegnę do pracy

• borsuk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyśka wrote:
    Byłam już na pierwszej wizycie u ginekologa z wynikami bety. Wtedy na 30 dc wynosiła 164. Pani Ginekolog popatrzyła na mnie swoim wszechwiedzącym wzrokiem i powiedziała, że nie ma się z czego cieszyć, bo o ciąży możemy rozmawiać jak wynik jest tysięczny. Od niechcenia zrobiła USG na którym oczywiście nic nie znalazła (4t4d), poza czymś co "niby mogłoby być pęcherzykiem", ale ona nie wie... A przepraszam, znalazła jeszcze jakąś torbiel na jajniku, której miesiąc wcześniej nie było (wiem, bo byłam na usg kontrolnym). Po ubraniu się poprosiłam, aby mnie trochę uspokoiła, na co ona "że nie ma zamiaru mnie uspokajać"... Zdębiałam!! Zaraz następnego dnia tj 34 dc poleciałam na betę,
    która wyszła 979. Pomyślałam sobie, że tym raczej nie zadowolę mojej "empatycznej" Pani Doktor. Dla własnego spokoju jutro też lecę na betę. Zobaczymy czy tym razem będzie wynik tysięczny :) Proszę trzymajcie za mnie kciuki :)

Borsuk - Wyczytałam w Twoich postach, że Twój synek urodził się 10.03.2017. Moja córka urodziła się 12.03.2017. Teraz masz termin na 22.10.2019, a ja na 24.10.2019 :) Tak mi w oko wpadło ;)
    Witaj :) Oj faktycznie oba terminy bliskie sobie :) :) Super!!!!!!
    Co za lekarz w ogóle na którego ty trafiłaś?! Jakaś porażka!!! Więcej bym się tam nie pokazała.
    Trzymam kciuki za piękny przyrost bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:01

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyśka wrote:
    Byłam już na pierwszej wizycie u ginekologa z wynikami bety. Wtedy na 30 dc wynosiła 164. Pani Ginekolog popatrzyła na mnie swoim wszechwiedzącym wzrokiem i powiedziała, że nie ma się z czego cieszyć, bo o ciąży możemy rozmawiać jak wynik jest tysięczny. Od niechcenia zrobiła USG na którym oczywiście nic nie znalazła (4t4d), poza czymś co "niby mogłoby być pęcherzykiem", ale ona nie wie... A przepraszam, znalazła jeszcze jakąś torbiel na jajniku, której miesiąc wcześniej nie było (wiem, bo byłam na usg kontrolnym). Po ubraniu się poprosiłam, aby mnie trochę uspokoiła, na co ona "że nie ma zamiaru mnie uspokajać"... Zdębiałam!! Zaraz następnego dnia tj 34 dc poleciałam na betę, która wyszła 979. Pomyślałam sobie, że tym raczej nie zadowolę mojej "empatycznej" Pani Doktor. Dla własnego spokoju jutro też lecę na betę. Zobaczymy czy tym razem będzie wynik tysięczny :) Proszę trzymajcie za mnie kciuki :)

Dzień dobry dziewczyny. Dyska, "przemiła" ta pani doktor. Moja noga więcej by nie stanęła w jej gabinecie.

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dyska :-)
    Cześć wszystkim!
    Moje dziecko wstało już o 6 :-( no ale jak się zasnęło wczoraj o 19...
    Leżę w łóżku z mdłościami zaraz muszę coś zjeść...

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za długo leżałam na głodzie i miałam zwrot, samym kwasem żołądkowym...
    Wstałam zrobiłam sobie kanapkę drugi dzień z rzędu z serkiem topionym aż niemożliwe, że miałam ochotę ale oł yeeea tego mi się chciało! Podczas szykowania kanapki pomyślałam sobie, że pysznie będzie smakować z kawą i nawet przez chwilę chciało mi się tej kawy... Zrobiłam kawę i co? I śmierdzi tak, że łyka nie zrobiłam!

kasia1518 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mam wizyty co 2 tygodnie póki co,ussg na każdej ,zdjęcia dostaję normalnie :) myślę, że po prostu trafiłam na takiego lekarza który sie bardzo angażuje ;)

Agu tak się śmieje,wiadomo że to wrożenie ;)

Witam nowe dziewczyny ;) i częstuje wszystkie tortem urodzinowym córci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:04

Paolka_25, kkkaaarrr, Kookosowa, Kinga13 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka wszystkiego najlepszego dla Córci! Zdrówka i mnóstwa prezentów! A torcik bym zjadła... :-D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Za długo leżałam na głodzie i miałam zwrot, samym kwasem żołądkowym...
    Wstałam zrobiłam sobie kanapkę drugi dzień z rzędu z serkiem topionym aż niemożliwe, że miałam ochotę ale oł yeeea tego mi się chciało! Podczas szykowania kanapki pomyślałam sobie, że pysznie będzie smakować z kawą i nawet przez chwilę chciało mi się tej kawy... Zrobiłam kawę i co? I śmierdzi tak, że łyka nie zrobiłam!

Jejku tego najbardziej nie lubiłam zwrot kwasem :/ też mam fazę na kanapki z serkiem ale u mnie almette śmietankowe króluje

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ