Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
U mnie tak samo, zmęczenie nieziemskie. Nic w domu nie ogarniam. Choinka dalej stoi, kurz leży. Mąż pierze, żebyśmy mieli tylko w czym chodzić Poza tym olewka totalna. Wystarczy, że chodzę do pracy, na inne rzeczy nie mam siły.
Poza tym widzę poprawę u mnie z nudnościami w porównaniu z poprzednim tygodniem Jupik jak tam u Ciebie?
Kaktusia nie jedz zupek chińskich... Już wszystko inne jest lepsze, kebab, mak, ale zupki odpuść. To 100% chemii, możesz sobie tym poważnie zaszkodzić. -
A powiedzialyscie u siebie w otoczeniu i rodzinie? Na po wizycie z serduszkiem powiedziałam (nasz maluch ma 7 mm ) i z jednej strony super miło bo wszyscy się bardzo cieszą ale trochę mi to dodało niepokoju żeby wszystko było ok2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja czekam aż zobaczę serduszko, a potem powiem, bo takie ukrywanie się jest dla mnie trochę męczące. Nie wierzę w żadne zabobony, żeby nie mówić, nie kupować rzeczy, bo się zapeszy. Jaki ma to wpływ na rozwój dziecka? Oczywiście, jeśli doszłoby do poronienia to jest to jakiś dodatkowy ból żeby to powiedzieć tym co wiedzieli, żeby posprzątać te wszystkie rzeczy. Ale nie oszukujmy się - serce matki boli zawsze, tak samo byłoby mi smutno czy ktoś by wiedział czy nie, czy miałabym rzeczy czy nie. Dlatego nie zaprzątam sobie tym głowy, bo organizując wcześniej wyprawkę i mówiąc otoczeniu po prostu żyje się łatwiej i wygodniej, więc z tego skorzystam. Na bank nie dam sobie wmówić w razie czego, że to moja wina, bo powiedziałam. Takie rzeczy to już chyba wygadują ludzie, którzy lubią znęcać się nad innymi.
Baylee, Ewelina., Zonaboba lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Przedszkolanka, dziekuje w jej imieniu :*
Dzisiaj jestem dętka... Czytam tylko cały dzień na szybko... Łeb mi pęka, jeżdzenie od 8 rano do teraz... 12h poza domem, głównie szpitale i przychodnie...przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
wie mama,tata,siostra i szwagry plus Pola. Najbliższe przyjaciółki i tyle. Teście się dowiedzą we wtorek bo akurat będą u nas reszta rodziny koniec marca/początek kwietnia. Ale tak jak Kinia mówi,teściowa dzwoni codziennie i ciężko jest ukryć. Albo np.w firmie jak jestem na l4 a znajome coś potrzebuja.
-
Nooo, zabobony tez uważam za absurd no i niby jak na tym etapie nie ma się do czego przyczepić to statystycznie powinno być ok ale jakoś tak poczułam dodatkowy ciężar jak wszyscy się tak w rodzinie jarają na tego bąbla a on taki jeszcze maleńki i kruchutki2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Jupik właśnie ja dlatego zrezygnowałam żeby mój lekarz od in vitro prowadził moja ciąże bo robi łaskę ze zwolnieniami. Dał mi na tydzień tylko przy plamieniu i musiałam go prosić jeszze i tłumaczyć że źle się czuję. A jak trafiłam do kobiety ginekolog to sama z siebie zapytala czy chce, jak dowiedziała sie o plamieniu to ze kategorycznie mam w domu siedzieć i dala od razu na 3tyg i ze będzie przedłużać. Powiedziała że na ciążę z in vitro trzeba bardziej dmuchać i wypoczywać a nie stresować się praca.
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka i jak Reakcja Poli na rodzeństwo? Bo mój Mały chodzi podnosi mi bluzkę i mówi "pokaż dzidziusia" w dodatku chce braciszka ale mówi, że nie będzie starszym bratem tylko Adasiem mamy ubaw z niego
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
przedszkolanka:) wrote:a co się dzieje??
Byłam w zakaźnym na pobraniu krwi w kierunku tej toxoplazmozy, wizyta z wynikami 6 marca, chłop mój w Bydgoszczy szwy miał zdejmowane, i takie kursy Toruń-Bydgoszcz.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni wszystkiego najlepszego dla córki
U nas wie moja mama, przyjaciółka, męża przyjaciel i w pracy. Teściowie i mój brat przy okazji odwiedzin się dowiedzą. Reszta z czasem.
Moja jeszcze nie czuje związku z dzidzia w brzuchu. Jest na etapie mama jest moja. Jest jeszcze za mały brzuch na dzidzię w brzuchu. Zawsze miałam tam tylko jedzenie. ))przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Paolka pierwszy to był szok i zaskoczenie,ale jak już dotarło to słucha brzuszka i ciągle powtarza jak bardzo się cieszy,że mamusia ma dzidziusia w brzuszku
No i kiedyś zamówiłam materiał z panelem "starsza siostra" i jak będę szyć wyprawkę to i jej pościel obiecałam
Moni no to nieźle...teraz odpoczywaj,należy się! -
Mój niespełna 1,5 roczniak pokazuje gdzie mama ma małe dzidzi, że trzeba być ciii i daje buziaka w brzuch czasami xD i twierdzi, że mlekiem się podzieli, no ale nie wiem xD
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kookosowa, dziękuję w jej imieniu :*
Przedszkolanka, ja zaraz padnę i pójdę spaćprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja dzisiaj bez drzemki, już sobie siedze w łóżeczku bo mnie troche zaczeło podbrzusze pobolewać.
Ta ciąża to zupełne przeciwieństwo tego co miałam z Kasprem. Ciekawe jaki charakter dziecko będzie miało. Może nie da tak w tyłek jak młody z kolkami... -
A ja jutro pożyczam od przyjaciółki detektor tętna tak strasznie nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jak Borys zareaguje! Teraz jak go pytam gdzie jest dzidzia to pokazune mój brzuch i głaszcze
-
Hej. Gratuluję Wam serduszek, też już się nie mogę doczekać się jeszcze 3tyg do wizyty.
Kadrowa dziś do mnie dzwoniła, mam iść na L4, ale najpierw muszę napisać podanie o to że chce zrezygnować z urlopu rodzicielskiego i mój szef ma na to wyrazić zgodę. Pisze że jestem gotowa wrócić do pracy w dniu tym i tym i od tego dnia biorę zwolnienie - mówiła że najlepiej napisać że jestem na urlopie rodzicielskim do piątku i wtedy od soboty zwolnienie.kasia1518
-
kkkaaarrr wrote:A ja jutro pożyczam od przyjaciółki detektor tętna tak strasznie nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jak Borys zareaguje! Teraz jak go pytam gdzie jest dzidzia to pokazune mój brzuch i głaszcze