X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka bo takiego powera dostalam :D mialam wrzucic zdjecie tych kajzerek i buleczek mlecznych ale chyba Wam oszczedze :D hah dzis sie narobilam a pozniej tydzien bede wegetowac

Kinga13 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U mnie tak samo, zmęczenie nieziemskie. Nic w domu nie ogarniam. Choinka dalej stoi, kurz leży. Mąż pierze, żebyśmy mieli tylko w czym chodzić ;) Poza tym olewka totalna. Wystarczy, że chodzę do pracy, na inne rzeczy nie mam siły.

Poza tym widzę poprawę u mnie z nudnościami w porównaniu z poprzednim tygodniem :) Jupik jak tam u Ciebie?

Kaktusia nie jedz zupek chińskich... Już wszystko inne jest lepsze, kebab, mak, ale zupki odpuść. To 100% chemii, możesz sobie tym poważnie zaszkodzić.

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzialyscie u siebie w otoczeniu i rodzinie? Na po wizycie z serduszkiem powiedziałam (nasz maluch ma 7 mm :)) i z jednej strony super miło bo wszyscy się bardzo cieszą ale trochę mi to dodało niepokoju :P żeby wszystko było ok

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż zobaczę serduszko, a potem powiem, bo takie ukrywanie się jest dla mnie trochę męczące. Nie wierzę w żadne zabobony, żeby nie mówić, nie kupować rzeczy, bo się zapeszy. Jaki ma to wpływ na rozwój dziecka? Oczywiście, jeśli doszłoby do poronienia to jest to jakiś dodatkowy ból żeby to powiedzieć tym co wiedzieli, żeby posprzątać te wszystkie rzeczy. Ale nie oszukujmy się - serce matki boli zawsze, tak samo byłoby mi smutno czy ktoś by wiedział czy nie, czy miałabym rzeczy czy nie. Dlatego nie zaprzątam sobie tym głowy, bo organizując wcześniej wyprawkę i mówiąc otoczeniu po prostu żyje się łatwiej i wygodniej, więc z tego skorzystam. Na bank nie dam sobie wmówić w razie czego, że to moja wina, bo powiedziałam. Takie rzeczy to już chyba wygadują ludzie, którzy lubią znęcać się nad innymi.

Baylee, Ewelina., Zonaboba lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, dziekuje w jej imieniu :*
    Dzisiaj jestem dętka... Czytam tylko cały dzień na szybko... Łeb mi pęka, jeżdzenie od 8 rano do teraz... 12h poza domem, głównie szpitale i przychodnie...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wie mama,tata,siostra i szwagry plus Pola. Najbliższe przyjaciółki i tyle. Teście się dowiedzą we wtorek bo akurat będą u nas :) reszta rodziny koniec marca/początek kwietnia. Ale tak jak Kinia mówi,teściowa dzwoni codziennie i ciężko jest ukryć. Albo np.w firmie jak jestem na l4 a znajome coś potrzebuja.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, zabobony tez uważam za absurd :D no i niby jak na tym etapie nie ma się do czego przyczepić to statystycznie powinno być ok ale jakoś tak poczułam dodatkowy ciężar jak wszyscy się tak w rodzinie jarają na tego bąbla a on taki jeszcze maleńki i kruchutki :D

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Przedszkolanka, dziekuje w jej imieniu :*
    Dzisiaj jestem dętka... Czytam tylko cały dzień na szybko... Łeb mi pęka, jeżdzenie od 8 rano do teraz... 12h poza domem, głównie szpitale i przychodnie...
    a co się dzieje??

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik właśnie ja dlatego zrezygnowałam żeby mój lekarz od in vitro prowadził moja ciąże bo robi łaskę ze zwolnieniami. Dał mi na tydzień tylko przy plamieniu i musiałam go prosić jeszze i tłumaczyć że źle się czuję. A jak trafiłam do kobiety ginekolog to sama z siebie zapytala czy chce, jak dowiedziała sie o plamieniu to ze kategorycznie mam w domu siedzieć i dala od razu na 3tyg i ze będzie przedłużać. Powiedziała że na ciążę z in vitro trzeba bardziej dmuchać i wypoczywać a nie stresować się praca.

Kinga13 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka i jak Reakcja Poli na rodzeństwo? Bo mój Mały chodzi podnosi mi bluzkę i mówi "pokaż dzidziusia" :-D w dodatku chce braciszka ale mówi, że nie będzie starszym bratem tylko Adasiem ;-) mamy ubaw z niego :-D

Paolka _25
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a co się dzieje??

Byłam w zakaźnym na pobraniu krwi w kierunku tej toxoplazmozy, wizyta z wynikami 6 marca, chłop mój w Bydgoszczy szwy miał zdejmowane, i takie kursy Toruń-Bydgoszcz.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wszystkiego najlepszego dla córki :)
    U nas wie moja mama, przyjaciółka, męża przyjaciel i w pracy. Teściowie i mój brat przy okazji odwiedzin się dowiedzą. Reszta z czasem.
    Moja jeszcze nie czuje związku z dzidzia w brzuchu. Jest na etapie mama jest moja. Jest jeszcze za mały brzuch na dzidzię w brzuchu. Zawsze miałam tam tylko jedzenie. :)))

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka pierwszy to był szok i zaskoczenie,ale jak już dotarło to słucha brzuszka i ciągle powtarza jak bardzo się cieszy,że mamusia ma dzidziusia w brzuszku <3
    No i kiedyś zamówiłam materiał z panelem "starsza siostra" i jak będę szyć wyprawkę to i jej pościel obiecałam :D

Moni no to nieźle...teraz odpoczywaj,należy się!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niespełna 1,5 roczniak pokazuje gdzie mama ma małe dzidzi, że trzeba być ciii i daje buziaka w brzuch czasami xD i twierdzi, że mlekiem się podzieli, no ale nie wiem xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, dziękuję w jej imieniu :*

Przedszkolanka, ja zaraz padnę i pójdę spać :P

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bez drzemki, już sobie siedze w łóżeczku bo mnie troche zaczeło podbrzusze pobolewać.
    Ta ciąża to zupełne przeciwieństwo tego co miałam z Kasprem. Ciekawe jaki charakter dziecko będzie miało. Może nie da tak w tyłek jak młody z kolkami...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro pożyczam od przyjaciółki detektor tętna :) tak strasznie nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jak Borys zareaguje! Teraz jak go pytam gdzie jest dzidzia to pokazune mój brzuch i głaszcze :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratuluję Wam serduszek, też już się nie mogę doczekać się jeszcze 3tyg do wizyty.

Kadrowa dziś do mnie dzwoniła, mam iść na L4, ale najpierw muszę napisać podanie o to że chce zrezygnować z urlopu rodzicielskiego i mój szef ma na to wyrazić zgodę. Pisze że jestem gotowa wrócić do pracy w dniu tym i tym i od tego dnia biorę zwolnienie - mówiła że najlepiej napisać że jestem na urlopie rodzicielskim do piątku i wtedy od soboty zwolnienie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A ja jutro pożyczam od przyjaciółki detektor tętna :) tak strasznie nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jak Borys zareaguje! Teraz jak go pytam gdzie jest dzidzia to pokazune mój brzuch i głaszcze :D
    myślisz,że już słychać? Bo też planuję kupić a nie wiem czy to nie za szybko .. Z Polą w zaawansowanej już ciąży miałam słuchawki lekarskie geniusz :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mysle, ze tak, a przynajmniej taka mam nadzieje :) jutro ci powiem :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ