Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Cześć OO83, fajnie że tu przyszłaś
Witaj Krakuskaoby te skurcze tylko postraszyły.
Kinga zadzwoń do lekarza, może uda się przyspieszyć wizytę...
Cześć Nuśka91 ! Jestem, choć nie wiem czy nie za wcześnie
Fajnie,że też tu jesteś i widziałam też Monia05.
Fajnie,że jesteście mamusie październik 2019, bo czytając WAs się uspokajam,że to co czuję jest ok.borsuk, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
Aniołek (5tc) - Styczeń 2019 -
nick nieaktualnyOO83 wrote:Cześć dziewczyny!! Można dołączyć??
Próbowałam Was nadrobić,ale przy 35 stronie wymiękłam. Może mi się uda nadrobić te 105 stron
U mnie wg belly tyg 5+2, według usg teraz 5+5 ( w środę było 5t2d pęcherzyk ciążowy 9,07mm bez widocznego jeszcze zarodka). Data porodu 22 X.
Pierwsza ciąża mimo ,że jestem z rocznika '83. Dwa lata starania o dziecko. Obecnie oprócz czasami lekkie bólu brzucha nie mam objawów, nawet biust przestał boleć i nie wiem czy to dobry objaw. O ciąży wie mąż oraz przyjaciółka, która mieszka 500km ode mnie. Dziś lub jutro poinformuję rodzinę, choć nie wiem czy nie za wcześnie.
Witam, ten sam rocznik, ten sam czas starań i też pierwsza ciąża
Rozgość się
Ps. ja chodzę tylko prywatnie, ale ja nie umiem w ogóle kłamać i jak lekarz na nfz zapytałby się, czy już byłam u innego Gina, to wiem, że nie umiałabym skłamać
OO83 lubi tę wiadomość
-
OO83 wrote:A powiedzcie mi czy prowadzicie ciążę na nfz czy prywatnie?? A może dwutorowo tu i tu??
-
OO83 wrote:A powiedzcie mi czy prowadzicie ciążę na nfz czy prywatnie?? A może dwutorowo tu i tu??
Hej.
Nowe dziewczyny- gratulacje! Będę prowadzić dwutorowo, bo czasem sprzęt i terminy wizyt na nfz wołają o pomstę do nieba. I podejście lekarza też. Mam już za sobą dwie ciąże, to wiem swoje.
-
Gratulacje dla nowych dziewczyn
OO83 też mam Hashimoto.
Mi trochę przeszło rano. Ogarnęłam parę rzeczy, poszliśmy na spacer. Teraz zjedliśmy zupkę i czekamy na męża aż wróci i skończy sprzątanie.
Gdzieś czytałem że w 7 i 9 tyg możliwe są lekkie plamienia. Podobno normalny objaw. W ciąży z córką też miałam. Lekarz nadal i stwierdził że jest wszystko dobrze. Kinga jeśli się denerwujesz to warto jechać do przychodni niech to sprawdza. Maluszkowi potrzebna spokojna mama
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
My też nie chcieliśmy nikomu mówić do 12 tygodnia, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że nawet gdyby coś poszło nie tak to wolimy, żeby przynajmniej rodzina wiedziała. W przeciwnym razie to tak jakby nigdy tej ciąży nie było, jakby to serduszko nigdy nie biło, jakby nigdy się nie udało... A przecież post factum nie będę informować.
Co do tego złego samopoczucia to ja po prostu padam na pysk non stop, wystarczy że wstanę na siku i juz mam gwiazdki przed oczami, serce mi łomocze przy najmniejszym wysiłku, ale nic dziwnego skoro ciśnienie średnio 80/50.
I z tego co czytałam to aloesu w ciąży nie zaleca się. Na zaparcia dobre są też jabłka a najlepiej świeżo wyciśnięty z nich sok🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Nowa na dzielni jeśli można wiedzieć - przy jakim AMH Wam się udało?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Kiniorek91 wrote:Hej laseczki
Sposoby jakies na zaparcia?
Oprocz kompotu z suszu bo tego nie tkne nawet w wigilie (zapomnialam odpisac) rano tak mnie sieklo bo akurat gdzies powietrze szlo w okolicy podbrzusza i sie wystraszylamwe wtorek ide do mojego gina z wynikami z moczy to sie gl tez zapytam ale jak na razie mam 4 dni przestoju i juz mi zle na zeladku
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
basia1987 wrote:Super a ktorego rejonu Krakowa jesteś? I gdzie chodzisz do lekarza?
-
Widziałam, że przewinął się temat zaparć.. W pierwszej ciąży miałam z tym koszmarny problem między 6 a 12 tygodniem
płakałam z bólu, złego samopoczucia i uczucia wzdęcia, koszmar. Pomogło picie wody z zalanymi parę godzin wcześniej suszonymi śliwkami i smoothie z jabłek i bananów. Mussli z otrebami. Błonnik, błonnik i jeszcze raz błonnik. Dzień wyróżnienia to było wielkie święto
A i tak parę razy musiałam ratować się czopkiem glicerynowym... Ale ja mam zespół jelita drazliwego, mam nadzieję że u Was nie jest tak źle
-
Kinga13 wrote:U mnie słabo
pobolewa mnie brzuch i lędźwia, plamienia mi się nasilają
zaczynam mieć jakieś czarne myśli i zastanawiam się czy donoszę tą ciążę do przyszłego tygodnia żeby iść do lekarza...
Na zaparcia jeszcze pomagały mi w pierwszej ciąży te napoje aloesowe
Kinga Ty mnie nie denerwuj i szoruj na ip!!! Jak tylko sie nasilaja to sie w pierwszej kolejnosci jedzie na ip a nie czeka na wizyte u lekarza! -
Hej dziewczyny,ja zaraz po śniadaniu założyłam swoje nowiutkie przeciwwymiotne opaski i ...czary jakieś normalnie,pierwszy dzień od 3 tyg bez mdłości! Samej mi ciężko ww to uwierzyć ale super sprawa polecam wszystkim zamulonym:)
Tak mi rano bylo dobrze że 2 godz po targu chodziłam wczesniej wytrzymywalam wśród ludzi mniej więcej 10min.
Teraz brzuch mnie boli tak jak na okres,ale chyba nic dziwnego dawno nie bylam tak aktywna jak dzisiaj...przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Krakuska wrote:Łagiewniki, a Ty? Do lekarza będę chodzić chyba z Medicoveru, ale nie mam jeszcze konkretnego wybranego. Byle gdzieś niedaleko
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Kiniorek, ja się dziś zebrałam i też umyłam fronty szafek w kuchni, bo już były tak obesrane, że szok.. dzięki za zmotywowanie
Ugotowałam też pomidorową, i byłam z dzieckiem na spacerze, a teraz czekam aż ona padnie, bo mi się taaaak spaaac chceeee..
Tak, chyba muszę jakoś kłaść się wyżej, bo jak leżę jest najgorzej.
Dziś zamawiam te opaski-czekalam, bo i tak muszę większe zamówienie z apteki zrobić. Mam nadzieję, że we wtorek już będą -
U mnie wie najbliższa rodzina, dalszej (ciotkom, srotkom itp.) nie chce na razie mówić, bez przesady. Ale rodzice, rodzeństwo niech wie. Przecież nawet jakby coś się stało chciałabym mieć wsparcie najbliższych, a nie udawać, że się nic nie stało.
Kinga13, ja bym poszła na jakiekolwiek USG zobaczyć co tam się dzieje i na czym stoisz. Czy na IP, czy prywatnie, obojętnie, byle od razu.