Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pozyczony Angel Sound, mocno leciwy sprzet, jak dobrze pamietam kupiony w 2012, tu i tam taśma klejaca podklejony. Ile juz brzuchow on wymacal to chyba nikt juz nie policzy
nie wiem jak te nowszej generacji, ale na tym starszym ze swoim tetnem raczej nie pomylisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:06
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
W zeszłej ciąży patrzyłam, ale w końcu nie kupiłam. Teraz się zastanawiam, bo szczerze mówiąc wbrew pozorom im dalej w las tym się bardziej stresowałam, czy z dzidzia ok i żałowałam, że jakoś się nie zdecydowałam.
Patrzę na ten Angel Sound i widzę, że producent poleca od 12 tyg. I wiecie czy ta aplikacja pod niego pokazuje jakie jest tętno, czy tylko można posłuchać że jest? -
No już znalazłam, że mierzy. Chyba też się skusze. Po co się stresować. Mi mała w ciąży robiła psikusy i najpierw czułam ją 24 h na dobę (jenyy, jakie aktywne to dziecię było..) a potem nagle zero ruchów przez cały dzień- umierałam ze strachu i ją pukałam, czy mi odpuka, żeby się uspokoić. Teraz nie musiałabym pukać
-
Ja mam ogromny dylemat, bo nie chciałabym popaść w paranoję, a z drugiej strony to co przeżyłam w pierwszej ciąży skłania mnie do tego żeby kupić detektor ... moja Zosia się zaczęła dusić i żyje tylko dzięki temu że byłam w szpitalu o położona po informacji ze boli mnie brzuch i jest twardy, stwierdziła że podepnie mnie na chwilę jeszcze pod ktg...A było już po g.22 i niejedna mogła mi podać nospe i tyle. Gdybym była w domu ( A początkowo miałam wyjść ze szpitala w piątek) to nie wyczulabym że dziecko mi się dusi. I nie wiem czy jak kupię to nie będzie tak że będę codziennie tego używaćkasia1518
-
kasia1518 wrote:Ja mam ogromny dylemat, bo nie chciałabym popaść w paranoję, a z drugiej strony to co przeżyłam w pierwszej ciąży skłania mnie do tego żeby kupić detektor ... moja Zosia się zaczęła dusić i żyje tylko dzięki temu że byłam w szpitalu o położona po informacji ze boli mnie brzuch i jest twardy, stwierdziła że podepnie mnie na chwilę jeszcze pod ktg...A było już po g.22 i niejedna mogła mi podać nospe i tyle. Gdybym była w domu ( A początkowo miałam wyjść ze szpitala w piątek) to nie wyczulabym że dziecko mi się dusi. I nie wiem czy jak kupię to nie będzie tak że będę codziennie tego używać
-
Ja w 1 ciąży odpuściłam właśnie po to, by nie popaść w jakąś paranoję. Teraz czuję, że w paranoję nie popadne, a jednak czasem by sie przydał. Nie zamierzam stosować codziennie, ale jak mnie najdą złe przeczucia, następna wizyta za 3 tyg.,albo nie czuję ruchów i coś mnie martwi. Trzeba znaleźć równowagę. A w mojej aptece kosztuje to całe 100 zl więc z całym szacunkiem, mniej niż jak się zestresuje i będę chciała polecieć szybko na usg.
-
Pojechalam w koncu do nich. Posiedzielismy i musialam go zabrac bo sie troche "struł" - stary a glupi bo spal po nocce 1.5godz... No ale milo bylo przynajmniej... Przed wejsciem do auta zdarzylam do kubla na smieci... Dobrze ze nie zlapalo mnie podczas jazdy...
-
Dyska, dzięki. Choć chyba bym nie chciała rodzić w Madurowiczu jednak
Co do detektora. Nie kumam za bardzo, czy wszystkie modele wymagają aplikacji czy te najprostsze nie. Czyli, że ten najprostszy model odsłuchuje tylko tętno, ale nic nie mierzy. Weszłam też w sklep Play na tą aplikację i ma bardzo słabe noty- wszyscy piszą, że serduszko super słychać przez słuchawki, ale są duże problemy, żeby zmierzyć tętno, tudzież nagrać tudzież zrobić cokolwiek co proponuje aplikacja. Hmm.. -
A ja oprócz tego ze bolą mnie piersi, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, ale mam pozytywne nastawienie i czuję mimo tego, że jestem przeziębiona już od dłuższego czasu, że będzie dobrze. Jutro mam wizytę u ginekologa aby potwierdzić ciąże, bety pięknie przyrastają ❤️ Jak lekarz uzna ze lepiej będzie jak zacznę brać na zatoki antybiotyk to tak zrobię, wszystko aby mama i dzidziulek byli zdrowi ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:00
borsuk, Kinga13, moni05 lubią tę wiadomość
-
Anionka pozytywne nastawienie to bardzo dużo
Beta pięknie rośnie, więc wieści jutro będą tutaj radosne
Ja już się nie mogę doczekać 8 marca i naszej pierwszej wizyty u lekarza. Po wizycie dopiero powiemy rodzinie. Moim rodzicom chce już w dzień kobiet powiedziec, a reszcie 9 marca bo wtedy robimy drugie urodziny naszemu pierworodnemuZamówiłam koszulkę dla niego z przodu z cyfrą 2, a z tyłu z napisem,,awansowałem na starszego brata''. Ciekawe kto pierwszy zauważy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:47
przedszkolanka:), Zimri, Ewelina. lubią tę wiadomość
-
Borsuk tez mam wizytę 8 marca aby posłuchać już serduszka
u Ciebie tez powinno już bić ❤️
borsuk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Mam do Was pytanie. Czego na pewno nie jeść na początku ciąży? Jest to moja pierwsza ciąża, więc wiecie.. Coś słyszałam, że np.wedzonych ryb? Dzisiaj mnie wzięło na rozmyślanie, bo zjadłam pastę z makreli, a potem sobie mówię? Przecież ona była wędzona.. Podpowiecie? Z góry dzięki
w dużym skrócie - wszystkiego czym mogłabyś się zatruć czymś zarazić, surowych rzeczy, pleśniowych i niepasteryzowanych. Ryby wędzone na gorąco są ok, na zimno lepiej unikaćjak zjadłaś to też się nie zamartwiaj, groźne jest tylko zarażenie, a nie zjedzenie. Poza ciążą jednak jemy i zwykle się nie zarażamy
mi w pierwszej ciąży gin kazał jeść tatara jeśli mam dobre źródło mięsa i jadłam.
U mnie od rana krwawienie, bo plamieniem tego już nie nazwę... Ale nie ma skrzepów i nadal staram się być dobrej myśli, wizytę mam na 18, ale myślę, że faktycznie wejdę sporo później, bo u niego zawsze się wieki czeka08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ani0nka wrote:Borsuk tez mam wizytę 8 marca aby posłuchać już serduszka
u Ciebie tez powinno już bić ❤️
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Dyska, dzięki. Choć chyba bym nie chciała rodzić w Madurowiczu jednak
Co do detektora. Nie kumam za bardzo, czy wszystkie modele wymagają aplikacji czy te najprostsze nie. Czyli, że ten najprostszy model odsłuchuje tylko tętno, ale nic nie mierzy. Weszłam też w sklep Play na tą aplikację i ma bardzo słabe noty- wszyscy piszą, że serduszko super słychać przez słuchawki, ale są duże problemy, żeby zmierzyć tętno, tudzież nagrać tudzież zrobić cokolwiek co proponuje aplikacja. Hmm..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:12