WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam detektor Angeles sound po poprzedniej ciąży i sobie chwalę :) czasami aplikacja wariuje, ale ogólnie byłam zadowolona.

przedszkolanka:), meerici lubią tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem nowa na fioletowej stronie... W zeszłym cyklu ciąża biochemiczna, w czwartek beta 34 i aż się boję... Kłuje mnie znowu lewy jajnik. Nie pozostaje nic, tylko czekać...

Melunia witaj :*

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pozyczony Angel Sound, mocno leciwy sprzet, jak dobrze pamietam kupiony w 2012, tu i tam taśma klejaca podklejony. Ile juz brzuchow on wymacal to chyba nikt juz nie policzy :) nie wiem jak te nowszej generacji, ale na tym starszym ze swoim tetnem raczej nie pomylisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:06

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłej ciąży patrzyłam, ale w końcu nie kupiłam. Teraz się zastanawiam, bo szczerze mówiąc wbrew pozorom im dalej w las tym się bardziej stresowałam, czy z dzidzia ok i żałowałam, że jakoś się nie zdecydowałam.
    Patrzę na ten Angel Sound i widzę, że producent poleca od 12 tyg. I wiecie czy ta aplikacja pod niego pokazuje jakie jest tętno, czy tylko można posłuchać że jest?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już znalazłam, że mierzy. Chyba też się skusze. Po co się stresować. Mi mała w ciąży robiła psikusy i najpierw czułam ją 24 h na dobę (jenyy, jakie aktywne to dziecię było..) a potem nagle zero ruchów przez cały dzień- umierałam ze strachu i ją pukałam, czy mi odpuka, żeby się uspokoić. Teraz nie musiałabym pukać ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny dylemat, bo nie chciałabym popaść w paranoję, a z drugiej strony to co przeżyłam w pierwszej ciąży skłania mnie do tego żeby kupić detektor ... moja Zosia się zaczęła dusić i żyje tylko dzięki temu że byłam w szpitalu o położona po informacji ze boli mnie brzuch i jest twardy, stwierdziła że podepnie mnie na chwilę jeszcze pod ktg...A było już po g.22 i niejedna mogła mi podać nospe i tyle. Gdybym była w domu ( A początkowo miałam wyjść ze szpitala w piątek) to nie wyczulabym że dziecko mi się dusi. I nie wiem czy jak kupię to nie będzie tak że będę codziennie tego używać

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja mam ogromny dylemat, bo nie chciałabym popaść w paranoję, a z drugiej strony to co przeżyłam w pierwszej ciąży skłania mnie do tego żeby kupić detektor ... moja Zosia się zaczęła dusić i żyje tylko dzięki temu że byłam w szpitalu o położona po informacji ze boli mnie brzuch i jest twardy, stwierdziła że podepnie mnie na chwilę jeszcze pod ktg...A było już po g.22 i niejedna mogła mi podać nospe i tyle. Gdybym była w domu ( A początkowo miałam wyjść ze szpitala w piątek) to nie wyczulabym że dziecko mi się dusi. I nie wiem czy jak kupię to nie będzie tak że będę codziennie tego używać
    Ja słuchałam codziennie :p i nie tylko dlatego, że się stresowałam, czy nie czułam ruchów. Po prostu, tak dla przyjemności :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży odpuściłam właśnie po to, by nie popaść w jakąś paranoję. Teraz czuję, że w paranoję nie popadne, a jednak czasem by sie przydał. Nie zamierzam stosować codziennie, ale jak mnie najdą złe przeczucia, następna wizyta za 3 tyg.,albo nie czuję ruchów i coś mnie martwi. Trzeba znaleźć równowagę. A w mojej aptece kosztuje to całe 100 zl więc z całym szacunkiem, mniej niż jak się zestresuje i będę chciała polecieć szybko na usg.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam w koncu do nich. Posiedzielismy i musialam go zabrac bo sie troche "struł" - stary a glupi bo spal po nocce 1.5godz... No ale milo bylo przynajmniej... Przed wejsciem do auta zdarzylam do kubla na smieci... Dobrze ze nie zlapalo mnie podczas jazdy... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dyśka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zainteresowałyście tym detektorem. teraz siedzę i szukam...
    Też wariowałam w pierwszej ciąży i może to jest właśnie rozwiązanie.
    Detektor 100 zł, spokój mamy bezcenny.

Jupik - Doktor Dorota Estemberg. Pracuje w Madurowiczu. Super lekarz :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyska, dzięki. Choć chyba bym nie chciała rodzić w Madurowiczu jednak :-/

Co do detektora. Nie kumam za bardzo, czy wszystkie modele wymagają aplikacji czy te najprostsze nie. Czyli, że ten najprostszy model odsłuchuje tylko tętno, ale nic nie mierzy. Weszłam też w sklep Play na tą aplikację i ma bardzo słabe noty- wszyscy piszą, że serduszko super słychać przez słuchawki, ale są duże problemy, żeby zmierzyć tętno, tudzież nagrać tudzież zrobić cokolwiek co proponuje aplikacja. Hmm..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz tego ze bolą mnie piersi, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, ale mam pozytywne nastawienie i czuję mimo tego, że jestem przeziębiona już od dłuższego czasu, że będzie dobrze. Jutro mam wizytę u ginekologa aby potwierdzić ciąże, bety pięknie przyrastają ❤️ Jak lekarz uzna ze lepiej będzie jak zacznę brać na zatoki antybiotyk to tak zrobię, wszystko aby mama i dzidziulek byli zdrowi ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:00

borsuk, Kinga13, moni05 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka pozytywne nastawienie to bardzo dużo :) Beta pięknie rośnie, więc wieści jutro będą tutaj radosne :)
    Ja już się nie mogę doczekać 8 marca i naszej pierwszej wizyty u lekarza. Po wizycie dopiero powiemy rodzinie. Moim rodzicom chce już w dzień kobiet powiedziec, a reszcie 9 marca bo wtedy robimy drugie urodziny naszemu pierworodnemu :) Zamówiłam koszulkę dla niego z przodu z cyfrą 2, a z tyłu z napisem,,awansowałem na starszego brata''. Ciekawe kto pierwszy zauważy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:47

przedszkolanka:), Zimri, Ewelina. lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk tez mam wizytę 8 marca aby posłuchać już serduszka :-) u Ciebie tez powinno już bić ❤️

borsuk lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:09

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Mam do Was pytanie. Czego na pewno nie jeść na początku ciąży? Jest to moja pierwsza ciąża, więc wiecie.. Coś słyszałam, że np.wedzonych ryb? Dzisiaj mnie wzięło na rozmyślanie, bo zjadłam pastę z makreli, a potem sobie mówię? Przecież ona była wędzona.. Podpowiecie? Z góry dzięki ;)

w dużym skrócie - wszystkiego czym mogłabyś się zatruć czymś zarazić, surowych rzeczy, pleśniowych i niepasteryzowanych. Ryby wędzone na gorąco są ok, na zimno lepiej unikać :P jak zjadłaś to też się nie zamartwiaj, groźne jest tylko zarażenie, a nie zjedzenie. Poza ciążą jednak jemy i zwykle się nie zarażamy :P mi w pierwszej ciąży gin kazał jeść tatara jeśli mam dobre źródło mięsa i jadłam.

U mnie od rana krwawienie, bo plamieniem tego już nie nazwę... Ale nie ma skrzepów i nadal staram się być dobrej myśli, wizytę mam na 18, ale myślę, że faktycznie wejdę sporo później, bo u niego zawsze się wieki czeka

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie dopiero pobudka. Mąż zajął się młoda.
    Brunetka nie powinno się jesc surowego mięsa, ryb i niepasteryzowanego mleka. Reszta według uznania.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Borsuk tez mam wizytę 8 marca aby posłuchać już serduszka :-) u Ciebie tez powinno już bić ❤️
    Mam nadzieje, że obie zobaczymy ten piękny pulsujacy punkcik ❤️

Ani0nka lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dyska, dzięki. Choć chyba bym nie chciała rodzić w Madurowiczu jednak :-/

Co do detektora. Nie kumam za bardzo, czy wszystkie modele wymagają aplikacji czy te najprostsze nie. Czyli, że ten najprostszy model odsłuchuje tylko tętno, ale nic nie mierzy. Weszłam też w sklep Play na tą aplikację i ma bardzo słabe noty- wszyscy piszą, że serduszko super słychać przez słuchawki, ale są duże problemy, żeby zmierzyć tętno, tudzież nagrać tudzież zrobić cokolwiek co proponuje aplikacja. Hmm..
    Ja wczoraj szukałam serducha i nie znalazłam detektorem. Może za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:12

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mam nadzieję, że jednak szybko wejdziesz. Może powiedz w poczekalni, że bardzo pilna sprawa i lekarz kazał bez kolejki. Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze...

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ