WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga szkoda ze nie pojechalas wczoraj na ip. Mam nadziene ze wszystko w porzadku bedzie

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy, których nie wolno poza tym co już było to dodałbym jeszcze zioła i herbatki ziołowe. Poza tym napoje typu cola. Zaleca się nie jeść żywności wysoko przetworzonej, chipsy, zupki chińskie, jedzenie z puszek i słoików. Zaleca się ograniczenie kawy, herbaty i słodyczy w dużej ilości.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia zaciskaj nogi do wizyty..
    Anionka i Borsuk ja też wizytuje 8.03 ;)

borsuk, Ani0nka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale mnie dzisiaj muli :( juz dwa razy kibelek przytulalam a gdzie koniec dnia :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kinia zaciskaj nogi do wizyty..
    Anionka i Borsuk ja też wizytuje 8.03 ;)
    To może ja też sobie zaklepie 8 marca..:p Wtedy u mnie będzie jakoś 7+0. Na razie jestem zapisana na 12.03,ale nie wiem czy nie rozbije tego na dwie wizyty.. Jedna w 7 i jedna w 8,5 tygodniu. Rodzinie chciałabym powiedzieć po skończonym 8...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek mnie też od rana..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek mnie też od rana..

To jest straszne... Siedze pod kocem, wypilam inke z batonem i czekam czy cos zostanie w koncu na miejscu...
    Ale slabo sie czuje....

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po rosole znowu zmuliło bardziej..leżę od rana,Pola z babcią na spacerze. a słabo to normalne u mnie,jak codzień.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, najchętniej poszłabym spać. Tylko kto się dziećmi zajmie? Poza tym niedobrze mi od rana.
    Też mam wizytę 8 marca.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP jestem prawie pewna, że położyliby mnie w szpitalu :( bo mam 50km i stwierdziliby, że daleko jakby znowu coś się działo to lepiej żebym została... Oni tak tam robią. A mi to by strasznie pokomplikowało wszystko :/ wiadomo, że czasem nie ma wyjścia, ale dopóki jeszcze mogę zostać w domu to zostaję. Może jakiś krwiak się oczyszcza? Taką mam nadzieję... Skrzepów brak i boleć też jakoś bardzo mnie nie boli. Jeszcze tylko kilka godzin <3

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przepraszam ale jezeli chodzi o zycie dziecka i to ze mozna je stracic to nie ma opcji zeby cos sie komplikowalo przez to. Jak bedziesz miala ciaze zagrozona i bedziesz musiala lezec w szpitalu to co w tedy zrobisz? Jak bedziesz miala lezec przed porodem to co w tedy zrobisz? Wiem ze dziadkowi pomoc trzeba ale w tym momencie jestes odpowiedzialna za dziecko ktore masz pod sercem. Nie chce Cie urazic ale czytam od wczoraj ze zamiasy byc lepiej to zaczynasz krwawic... I nie wiem ale moze ja jestem przerwazliwiona po stracie, ale gdybym zaczela krwawic to nie czekalabym do 18 na wizyte u lekarza bo bym pewnie srakakała po gaciach ze zyciu dziecka cos zagraza...

Agu1, moni05, Zonaboba lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga popieram kiniorka... czasem pare h jest kluczowych !

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia: mój gin powiedział, żeby nie jeść ryb bo mają rtęć, nie pić soków malinowych i z czarnego bzu podczas przeziębienia, pić herbatę tylko czarna. Czy też pilnujecie żeby jeść co 2h małe ilości? U mnie jak do tej pory jedynym objawem jest ból piersi i lekka mdlosc raz na kilka dni.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia racja, wiem, że chcesz dobrze dla calego swiata, czujesz odpowiedzialnosc za dziadka itd, ale maly czlowiek pod Twoim sercem tez potrzebuje Twoich odpowiedzialnych decyzji, mimo, ze go nie czujesz bo jeszcze nie kopie. :)
    Przemysl, co bedzie najlepsze da Ciebie i malenstwa :) dawaj znac, trzymam kciuki

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszylam sie, ze mdlosci mnie omijaja... Ale kurcze od trzech dni mnie tak muli, ze nie wiem co robic. Co chwile mi sie odbija. Obiad sie gotuje a ja sie zastanawiam czy go zjesc:/ chociaz tyle ze jak juz cos wmusze to nie zwracam, ale uczucie fatalne :/

Czy Wy tez tak czesto siusiacie?? W nocy np 3-4 x no i w dzien czasem nawet co 40 min??

Kinga..trzymam kciuki za dzidziusia!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Cieszylam sie, ze mdlosci mnie omijaja... Ale kurcze od trzech dni mnie tak muli, ze nie wiem co robic. Co chwile mi sie odbija. Obiad sie gotuje a ja sie zastanawiam czy go zjesc:/ chociaz tyle ze jak juz cos wmusze to nie zwracam, ale uczucie fatalne :/

Czy Wy tez tak czesto siusiacie?? W nocy np 3-4 x no i w dzien czasem nawet co 40 min??

Kinga..trzymam kciuki za dzidziusia!
    Właśnie nawet miałam pisać... Ciągle mam parcie na pęcherz, jak w późnej ciąży. Ciągle sikam. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na tym etapie..

Typowych mdłości jeszcze nie mam, ale wilczy apetyt już tak. Jak nie zjem to czuję się niedobrze. Pewnie się na serio zacznie po 7 tygodniu, cieszę się ostatnimi chwilami spokoju :P

Powodzenia Kinga!

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko fajnie dziewczyny tylko ja mam w domu 1,5 roczne dziecko, z którym nie ma mi kto zostać, moja mama ze względu na dziadka właśnie skończyła cały urlop jaki mogła wziąć... Mój dziadek musi dostawać co 4h zastrzyk i o ile samo podanie spoko, bo nauczyłam moją mamę, to samo przygotowanie morfiny jest na mojej głowie. Jasne, że liczę się z tym, że kiedyś będę musiała położyć tyłek na szpitalnym łóżku, ale jednak co innego jak ma się chociaż te kilka dni na to żeby przynajmniej nauczyć kogokolwiek mieszania leku i zakładania wkłucia, gdyby wyskoczyło. Na ten moment sytuacja wygląda tak, że dziadek wrócił z hospicjum, a ja po kilku dniach wysikałam pozytywny test... I co mam zrobić? Nie żyję z moją ciążą w jakimś odosobnionym świecie przecież :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Wszystko fajnie dziewczyny tylko ja mam w domu 1,5 roczne dziecko, z którym nie ma mi kto zostać, moja mama ze względu na dziadka właśnie skończyła cały urlop jaki mogła wziąć... Mój dziadek musi dostawać co 4h zastrzyk i o ile samo podanie spoko, bo nauczyłam moją mamę, to samo przygotowanie morfiny jest na mojej głowie. Jasne, że liczę się z tym, że kiedyś będę musiała położyć tyłek na szpitalnym łóżku, ale jednak co innego jak ma się chociaż te kilka dni na to żeby przynajmniej nauczyć kogokolwiek mieszania leku i zakładania wkłucia, gdyby wyskoczyło. Na ten moment sytuacja wygląda tak, że dziadek wrócił z hospicjum, a ja po kilku dniach wysikałam pozytywny test... I co mam zrobić? Nie żyję z moją ciążą w jakimś odosobnionym świecie przecież :(
    Nie musisz sie zgadzac na polozenie, ale wykonaja ci niezbedne badania. Dzisiaj niedziela wiec wszyscy maja wolne. Tez mam w domu 14 msc dziecko w dodatku na cycu ale gdyby zaistmiala taka sytuacja pojechalabym chociaz sprawdzic. Czasem godziny ratuja malenstwo !!!

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie żyjesze ale gdy Ty leżeysz w szpitalu to mąż ma prawo wziąć ze szpitala karte z wypisaną opieką na dziecko. Z resztą wiesz sama co jest dla Ciebie dziecka i rodziny najlepsze. Po prostu przykro mi, że może się coś dziać złego, możesz stracić ciążę i czekasz na to aż lekarz może uzna sam że najlepiej jechać do szpitala. Tym bardziej że widzisz co się dzieje i że nie plamisz tylko krwawisz. Nie naskakuje na Ciebie, nie chce, żebyś tak to odebrała, ale próbuje do Twojego rozsądku troche przemówić.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ranek ok. Bez mdłości. Pojechałam na zakupy do Lidla. Są spodnie ciążowe za 40 zł. I koszule i bluzki ciążowe. Na teraz polezala w szafie ale przyda się później.
    O 13 zjadłam pierwszy posiłek i mnie ścięło. Jednak na czczo najlepiej.
    Kinga teraz już czekaj na lekarza ale powinnaś już przygotować mamę i nauczyć wszystkiego. Fajnie gdyby więcej osób umiało przygotować leki dziadkowi. Wiadomo że ty w ciąży i jeszcze mały synek. Czasem zdąży się coś niespodziewanego.

Kinga13, borsuk lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ