WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Cieszylam sie, ze mdlosci mnie omijaja... Ale kurcze od trzech dni mnie tak muli, ze nie wiem co robic. Co chwile mi sie odbija. Obiad sie gotuje a ja sie zastanawiam czy go zjesc:/ chociaz tyle ze jak juz cos wmusze to nie zwracam, ale uczucie fatalne :/

Czy Wy tez tak czesto siusiacie?? W nocy np 3-4 x no i w dzien czasem nawet co 40 min??

Kinga..trzymam kciuki za dzidziusia!

Tak, szczególnie w dzień biegam do wc co godzinę. Na noc staram się dużo nie pić, żeby się jako tako wyspać.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie weźmie opieki na dziecko, nie pracuje na etacie :/ mój też na cycu...
    Pewnie, że stresuję się tym wszystkim i boję się czy ciąża się utrzyma, ale mam też w głowie to, że to ja wzięłam na siebie odpowiedzialność za to, że mój dziadek jest teraz w domu. Nikt go nie wypisał z hospicjum ot tak, chciał wrócić do domu, a ja zadeklarowałam, że stworzę mu w nim szpitalne warunki i tylko i wyłącznie dlatego wyszedł. To też jest życie, za które wzięłam odpowiedzialność świadomie. Potrzebuję trochę czasu żeby teraz przeorganizować to jakoś i ogarnąć to z ciążą, a to krwawienie się teraz przypałętało... Dopóki jeszcze czuję, że sytuacja nie jest podbramkowa to staram się wysiedzieć do wizyty. Na IP jechać i odmówić położenia się w szpitalu żeby tylko podejrzeć co z dzieckiem myślę, że byłby sens, gdyby lekarz nie mógł mnie dziś przyjąć. No i wtedy to byłaby moja decyzja czy się kłaść czy nie. A mojemu ginowi ufam i wiem, że jeśli on mi powie, że trzeba jechać to serio trzeba i już, po dylemacie.

Ogólnie podsumowując, nie czuję żeby działo się coś złego tu i teraz. Na zasadzie z dzieckiem było ok i właśnie w tej chwili coś zaczyna się z nim dziać nie tak. Nic mnie nie boli, co jakiś czas czuję, że wylatuje ze mnie trochę krwi, bez skrzepów. Myślę, że albo mam jakiegoś krwiaka, który zaczyna się oczyszczać i tylko tak groźnie to wygląda, albo ciąża zatrzymała się już jakiś czas temu a teraz pomału coś zaczyna samo ruszać... Mam nadzieję, że okaże się to pierwsze <3 gdzieś za 1,5 godziny zaczynam się szykować na wizytę

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga u mnie nie zbadają bez wpisu na oddział więc tu rozumiem Cię.
    Wizyta juź niedługo,czekamy.

Mnie po obiedzie jeszcze bardziej zmuliło buu,dziś gorszy dzień..

Kookosowa ja kupiłam legginsy w hm bo mnie cisną zwykłe :o ale jeszcze nie nosiłam.

Kinga13 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ewelina. Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Co do rzeczy, których nie wolno poza tym co już było to dodałbym jeszcze zioła i herbatki ziołowe. Poza tym napoje typu cola. Zaleca się nie jeść żywności wysoko przetworzonej, chipsy, zupki chińskie, jedzenie z puszek i słoików. Zaleca się ograniczenie kawy, herbaty i słodyczy w dużej ilości.

Dlaczego ziół nie można?
    Mi też cały czas się chce siku...
    Dziś mam spadek Energi :/

Kate_88 lubi tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chodzi głównie o takie zioła do picia, przyprawy można ale raczej też bez przesady. Dlatego nie można, bo zioła działają zawsze w jakiś sposób na organizm i zazwyczaj wpływa to na gospodarkę hormonalną, a w ciąży nie można dopuścić do rozregulowania hormonów. Wszystko przenika do dziecka. Do tego stopnia, że nie powinno się pić nawet herbaty z malin czy mięty.

W internecie jest dużo artykułów na temat tego co wolno a co nie. Poczytałam trochę, bo wydawało mi się, że będzie można w zasadzie wszystko pić i jeść, a zdziwiłam się, bo wcale nie.

Ewelina. lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre herbaty ziołowe są w porządku, np. rumianek, melisa, pokrzywa. Gorzej ze zwykłą herbatą czarną i zieloną, albo nawet z owocowymi, bo mają w składzie hibiskus, którego należy unikać. Nieświadoma tego faktu piłam herbatkę owocowa z hibiskusem przez dwa tygodnie od zapłodnienia...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Ewelina. Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że mięta też jest ok. Ale dobrze wiedzieć bo czasem piję :/

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miętę można ,mój lekarz pozwolil.

Ewelina. lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z malin przy chorobie domowy do wody lub herbaty też,liści malin nie można :)

Agu1 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka czytałam, że mięty polnej nie można, ale np pieprzową już tak :)

Z tymi ziołami jest o tyle ciężka sprawa, że nikt nie robił badań na ten temat, bo nie testowaliby na ciężarnych. Znane są tylko właściwości.

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieta jest nie wskazana przy kp bo zmniejsza produkcje mleka ale przy ciazy mozna

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję pokrzywę bo pomaga z żelazem i melisę na mdłości. Ale mało ostatnio bo na te mdłości woda z gazem tylko daje radę.
    Można jeszcze koper włoski pić.
    Kinga daj znać po wizycie :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, kciuki!!!

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    U mnie ranek ok. Bez mdłości. Pojechałam na zakupy do Lidla. Są spodnie ciążowe za 40 zł. I koszule i bluzki ciążowe. Na teraz polezala w szafie ale przyda się później.
    O 13 zjadłam pierwszy posiłek i mnie ścięło. Jednak na czczo najlepiej.
    Kinga teraz już czekaj na lekarza ale powinnaś już przygotować mamę i nauczyć wszystkiego. Fajnie gdyby więcej osób umiało przygotować leki dziadkowi. Wiadomo że ty w ciąży i jeszcze mały synek. Czasem zdąży się coś niespodziewanego.
    Też sobie spodnie w Lidlu kupiłam :) Fajne, i dobrze uszyte. Lepiej 40zl niż 120zl.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez 3mam kciuki!

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 13...kciuki trzymamy za ciebie:)
    Musi być dobrze ;)

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Cieszylam sie, ze mdlosci mnie omijaja... Ale kurcze od trzech dni mnie tak muli, ze nie wiem co robic. Co chwile mi sie odbija. Obiad sie gotuje a ja sie zastanawiam czy go zjesc:/ chociaz tyle ze jak juz cos wmusze to nie zwracam, ale uczucie fatalne :/

Czy Wy tez tak czesto siusiacie?? W nocy np 3-4 x no i w dzien czasem nawet co 40 min??

Kinga..trzymam kciuki za dzidziusia!

Też mi się odbija dość często w ciągu dnia...ale mdłości osłabły pewnie z zamiany luteiny podjęzykowej na dopochwową...ktoś ma porównanie czy też tak miała któraś z was??
    Co do siusiania też troszkę mi osłabło...wcześniej było około co 1-2 godz a teraz no mniej i też nie wiem z czego to wynika raczej nie chcę już schizować...

Wizytuje w środe ....:O

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki zaciśnięte :* niestety Was opuszczam :( najprawdopodobniej przyczyną poronienia była moja infekcja na samym początku... Nie ukrywam, że jak tylko zobaczyłam dwie kreski to od razu sobie pomyślałam, że zaczynam ciążę chorobą i może być słabo. Lekarz kazał mi odganiać złe myśli, jeśli z dzieckiem było coś nie tak od początku czy przez chorobę to natura zwykle idzie po prostu tą drogą... Nie idę do szpitala, mam duże szanse oczyścić się sama. Muszę to przechorować i przerobić teraz, kontrola 05.03. Mam mojego osobistego aniołka :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 bardzo mi przykro:(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ