Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisałam do mojego gina, mam wizytę jutro wieczorem. Zobaczę jak będę się czuła, jakby było źle to pojadę do szpitala, ale odwlekam to, bo pewnie z miejsca będą chcieli mnie położyć chociażby dlatego, że mam daleko. Mieszkam 50km od tego szpitala do którego bym jechała... A jeśli jest taka możliwość to wolę nie zostawiać Stasia. No i mojemu dziadkowi poza mną też nikt morfiny umieszać nie potrafi
ani motylka podskórnie założyć, gdyby wyskoczył
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Przy bólu i gorączce paracetamol możesz wziąć, ale wiadomo, nie duże ilości, wszystko z umiarem. Najlepiej do dentysty
zrobić zęba i już
Ja chyba czuję się lepiej i jakoś tak pozytywniej jestem nastawionanie wiem czy rano przy cycaniu młody nie wyskakał mi się trochę po brzuchu, że tak mi się nasiliło, ale im więcej czasu mija tym jest lepiej... A może to radocha z tego, że w końcu podejrzę kropkę
08.09.2017 - Staś
Ja właśnie padłam. Od 7 zakupy, śniadanie, sprzątanie też z mycie szafek, pranie, praca domowa z Emisią, na koniec upiekłam 3 pizze. Mąż na szczęście odkurzył. My jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale dziś mam zamiar powiedzieć córci.
Co do lekarza to ja chodzę do jednego na wizyty prywatne i NFZ. Chociaż badania mam za darmo a USG robiłam prywatnie bo lepszy sprzęt -
Kookosowa wrote:Adela ja obrałam ząbek czosnku. Przeciąć na pół i trzymać na zębie. Można lekko rozgryźć. Soki puszcza i przejdzie. ( Sprawdzone na mnie w zeszłej ciązy)
Nie znoszę czosnku, nie wiem czy się przemoge, eh.
Tak, dentysta w przyszłym tygodniu. -
Goemi wrote:Z tym mówieniem trochę zwlekam bo mój brat z bratową już jakiś czas starają się o dzieciątko niestety bezskutecznie. Tak sobie myślę, jak zareagują?? Raczej nie będę się cieszyć razem z nami... I nie wiem jak to oznajmić żeby lipy nie było.
Myślę, że bardziej zaboli ich jak za dużo zaczniesz kręcić. Nie ma co przeginać w żadną stronę, po prostu mówisz. Jak my się staraliśmy o pierwszego synka to też bolało jak ktoś w otoczeniu był w ciąży, ale nie mogłam mieć do nikogo pretensji. Czasem wieczorem sobie popłakałam, zwłaszcza jak akurat przyszedł okres. Nie przyszłoby mi do głowy żeby komuś zazdrościć, albo nie cieszyć się z tego, że ktoś inny będzie miał dziecko. A często zdarzało mi się, że ktoś znajomy gadał, że oni to w żadnym wypadku nie chcą, a za 2 miechy ciąża... Ale zawsze życzyłam jak najlepiej, nie miałam prawa przelewać na kogoś swoich problemów. I to co najbardziej pomaga w takiej sytuacji to taka normalność, po prostu08.09.2017 - Staś
W związku z tym, że szkocki Nhs wyznaczył mi pierwszy skan dopiero na koniec marca czyli w 14 tygodniu ciąży, wściekłam sie i znalazłam prywatnie, byłam dzis. Bardzo się cieszę, dzidzi rośnie prawidłowo 1.84 wielkości, serducho bije z mocą 168, wiek ciąży taki sam jak wylicza belly.
Kinga13, Jupik, Kookosowa, moni05, kasia1518, nuśka91, Cabrera, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
A ja jestem wsciekla na mojego ;( plakac mi sie chce, jest mi smutno i zle...
Byla moja niedoszla bratowa. Milo. Fajnie. Posiedzieli. Nagle moj mi oznajmia ze znajomi pytana czy jedzie z nimi do innego znajomego. Oczywiacie w aucie jedno miejsce. My auto tez mamy. Zamiast poczekac az "bratowa" pojedzie i jechac razem do tego kolegi to wzial dupe a troki i pojechal z nimia ja kuzwa zawsze zostaje z mlodym. Albo jak mnie gdzies ma zabrac to w roli kierowcy...
;( No i placze... Mial naczynia zrobic i co? I oczywiscie wszystko mnie zostalo
-
Melduje sie po wizycie. Niestety to ta Medicoverowa o jakosci watpliwej ale dzidziusoa widzialam. Pan konowal szanowny usg slabo ogarnia i sam mowil, ze moerzy tak mniej wiecej i wyszlu mu tak mniej wiecej 1.75cm, choc moim zdaniem powinno byc troszke wiecej. Serduszko bilo, widzialam, ale jak zapytalam jakoe tetno to stwoerdzil, ze on noe wie jak to ustawic aby zmierzylo.. bez komentarza. Poszlam po skierowania, te dostalam, dzidzia rosnie, tez widzialam. Prawdziwa wizyya 4.03 u mojego lekarza.
Przedszkolanka, mam detektor, znalazlam tetno, juz slychacz tego conpamietam ty chudzinka jesyes, wiec na pewno yez juz znajdziesz
Kinga13, kasia1518, nuśka91, przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:A ja jestem wsciekla na mojego ;( plakac mi sie chce, jest mi smutno i zle...
Byla moja niedoszla bratowa. Milo. Fajnie. Posiedzieli. Nagle moj mi oznajmia ze znajomi pytana czy jedzie z nimi do innego znajomego. Oczywiacie w aucie jedno miejsce. My auto tez mamy. Zamiast poczekac az "bratowa" pojedzie i jechac razem do tego kolegi to wzial dupe a troki i pojechal z nimia ja kuzwa zawsze zostaje z mlodym. Albo jak mnie gdzies ma zabrac to w roli kierowcy...
;( No i placze... Mial naczynia zrobic i co? I oczywiscie wszystko mnie zostalo
-
Goemi trochę ciężki temat z bratem ale zawsze w otoczeniu znajdzie się ktoś kto poronił, nie może zajść albo nie może mieć dzieci. Ale napewno będą się cieszyć razem z tobą bo to radość. W sumie ciąża jest zaraźliwa więc może i bratowa się zarazi
Kinga13 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
U nas dzisiaj byl przypał x 2 przy tesciu i albo się domyśla albo nie
Kkkaaarrr dzięki, to szukam i zamawiam sobie juź
Ja dzisiaj po budyniu się zmuliłam a pozniej mój jechał po pizze bo mi się chciałopopołudniu goście i zleciało.
Kiniorek szkoda nerwow na faceta.. -
przedszkolanka:) wrote:U nas dzisiaj byl przypał x 2 przy tesciu i albo się domyśla albo nie
Kkkaaarrr dzięki, to szukam i zamawiam sobie juź
Ja dzisiaj po budyniu się zmuliłam a pozniej mój jechał po pizze bo mi się chciałopopołudniu goście i zleciało.
Kiniorek szkoda nerwow na faceta..
Gdzie zamawiacie te detektory?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Goemi wrote:Z tym mówieniem trochę zwlekam bo mój brat z bratową już jakiś czas starają się o dzieciątko niestety bezskutecznie. Tak sobie myślę, jak zareagują?? Raczej nie będę się cieszyć razem z nami... I nie wiem jak to oznajmić żeby lipy nie było.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?