WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do mojego gina, mam wizytę jutro wieczorem. Zobaczę jak będę się czuła, jakby było źle to pojadę do szpitala, ale odwlekam to, bo pewnie z miejsca będą chcieli mnie położyć chociażby dlatego, że mam daleko. Mieszkam 50km od tego szpitala do którego bym jechała... A jeśli jest taka możliwość to wolę nie zostawiać Stasia. No i mojemu dziadkowi poza mną też nikt morfiny umieszać nie potrafi :( ani motylka podskórnie założyć, gdyby wyskoczył

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Co na ból zęba? Na tym etapie tabletka odpada?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela ja obrałam ząbek czosnku. Przeciąć na pół i trzymać na zębie. Można lekko rozgryźć. Soki puszcza i przejdzie. ( Sprawdzone na mnie w zeszłej ciązy)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy bólu i gorączce paracetamol możesz wziąć, ale wiadomo, nie duże ilości, wszystko z umiarem. Najlepiej do dentysty :) zrobić zęba i już :)

Ja chyba czuję się lepiej i jakoś tak pozytywniej jestem nastawiona :) nie wiem czy rano przy cycaniu młody nie wyskakał mi się trochę po brzuchu, że tak mi się nasiliło, ale im więcej czasu mija tym jest lepiej... A może to radocha z tego, że w końcu podejrzę kropkę :)

08.09.2017 - Staś <3

• Goemi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie padłam. Od 7 zakupy, śniadanie, sprzątanie też z mycie szafek, pranie, praca domowa z Emisią, na koniec upiekłam 3 pizze. Mąż na szczęście odkurzył. My jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale dziś mam zamiar powiedzieć córci.
    Co do lekarza to ja chodzę do jednego na wizyty prywatne i NFZ. Chociaż badania mam za darmo a USG robiłam prywatnie bo lepszy sprzęt

• Kookosowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście do dentysty

Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Adela ja obrałam ząbek czosnku. Przeciąć na pół i trzymać na zębie. Można lekko rozgryźć. Soki puszcza i przejdzie. ( Sprawdzone na mnie w zeszłej ciązy)

Nie znoszę czosnku, nie wiem czy się przemoge, eh.
    Tak, dentysta w przyszłym tygodniu.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mówieniem trochę zwlekam bo mój brat z bratową już jakiś czas starają się o dzieciątko niestety bezskutecznie. Tak sobie myślę, jak zareagują?? Raczej nie będę się cieszyć razem z nami... I nie wiem jak to oznajmić żeby lipy nie było.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Z tym mówieniem trochę zwlekam bo mój brat z bratową już jakiś czas starają się o dzieciątko niestety bezskutecznie. Tak sobie myślę, jak zareagują?? Raczej nie będę się cieszyć razem z nami... I nie wiem jak to oznajmić żeby lipy nie było.

Myślę, że bardziej zaboli ich jak za dużo zaczniesz kręcić. Nie ma co przeginać w żadną stronę, po prostu mówisz. Jak my się staraliśmy o pierwszego synka to też bolało jak ktoś w otoczeniu był w ciąży, ale nie mogłam mieć do nikogo pretensji. Czasem wieczorem sobie popłakałam, zwłaszcza jak akurat przyszedł okres. Nie przyszłoby mi do głowy żeby komuś zazdrościć, albo nie cieszyć się z tego, że ktoś inny będzie miał dziecko. A często zdarzało mi się, że ktoś znajomy gadał, że oni to w żadnym wypadku nie chcą, a za 2 miechy ciąża... Ale zawsze życzyłam jak najlepiej, nie miałam prawa przelewać na kogoś swoich problemów. I to co najbardziej pomaga w takiej sytuacji to taka normalność, po prostu :)

08.09.2017 - Staś <3

• Goemi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że dobrze by było powiedzieć im osobiście, bo jak pierwsza będzie wiedzieć mama to w 3 min przekaże dalej. Też im bardzo kibicuję i zupełnie niedawno żartowaliśmy że może bliźniaki u nas jeden i u nich drugi. Dzięki za radę

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że szkocki Nhs wyznaczył mi pierwszy skan dopiero na koniec marca czyli w 14 tygodniu ciąży, wściekłam sie i znalazłam prywatnie, byłam dzis. Bardzo się cieszę, dzidzi rośnie prawidłowo 1.84 wielkości, serducho bije z mocą 168, wiek ciąży taki sam jak wylicza belly. :)

Kinga13, Jupik, Kookosowa, moni05, kasia1518, nuśka91, Cabrera, sunshine03 lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wsciekla na mojego ;( plakac mi sie chce, jest mi smutno i zle...
    Byla moja niedoszla bratowa. Milo. Fajnie. Posiedzieli. Nagle moj mi oznajmia ze znajomi pytana czy jedzie z nimi do innego znajomego. Oczywiacie w aucie jedno miejsce. My auto tez mamy. Zamiast poczekac az "bratowa" pojedzie i jechac razem do tego kolegi to wzial dupe a troki i pojechal z nimi :( a ja kuzwa zawsze zostaje z mlodym. Albo jak mnie gdzies ma zabrac to w roli kierowcy... :( ;( No i placze... Mial naczynia zrobic i co? I oczywiscie wszystko mnie zostalo :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Niestety to ta Medicoverowa o jakosci watpliwej ale dzidziusoa widzialam. Pan konowal szanowny usg slabo ogarnia i sam mowil, ze moerzy tak mniej wiecej i wyszlu mu tak mniej wiecej 1.75cm, choc moim zdaniem powinno byc troszke wiecej. Serduszko bilo, widzialam, ale jak zapytalam jakoe tetno to stwoerdzil, ze on noe wie jak to ustawic aby zmierzylo.. bez komentarza. Poszlam po skierowania, te dostalam, dzidzia rosnie, tez widzialam. Prawdziwa wizyya 4.03 u mojego lekarza.

Przedszkolanka, mam detektor, znalazlam tetno, juz slychac :D z tego conpamietam ty chudzinka jesyes, wiec na pewno yez juz znajdziesz :)

Kinga13, kasia1518, nuśka91, przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A ja jestem wsciekla na mojego ;( plakac mi sie chce, jest mi smutno i zle...
    Byla moja niedoszla bratowa. Milo. Fajnie. Posiedzieli. Nagle moj mi oznajmia ze znajomi pytana czy jedzie z nimi do innego znajomego. Oczywiacie w aucie jedno miejsce. My auto tez mamy. Zamiast poczekac az "bratowa" pojedzie i jechac razem do tego kolegi to wzial dupe a troki i pojechal z nimi :( a ja kuzwa zawsze zostaje z mlodym. Albo jak mnie gdzies ma zabrac to w roli kierowcy... :( ;( No i placze... Mial naczynia zrobic i co? I oczywiscie wszystko mnie zostalo :(
    Wspolczuje bardzo bo w ogole sie z toba nie liczy ale moze wystarczy porozmawiac ?

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi trochę ciężki temat z bratem ale zawsze w otoczeniu znajdzie się ktoś kto poronił, nie może zajść albo nie może mieć dzieci. Ale napewno będą się cieszyć razem z tobą bo to radość. W sumie ciąża jest zaraźliwa więc może i bratowa się zarazi :)

Kinga13 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj byl przypał x 2 przy tesciu i albo się domyśla albo nie :D
    Kkkaaarrr dzięki, to szukam i zamawiam sobie juź;)
    Ja dzisiaj po budyniu się zmuliłam a pozniej mój jechał po pizze bo mi się chciało ;D popołudniu goście i zleciało.

Kiniorek szkoda nerwow na faceta..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    U nas dzisiaj byl przypał x 2 przy tesciu i albo się domyśla albo nie :D
    Kkkaaarrr dzięki, to szukam i zamawiam sobie juź;)
    Ja dzisiaj po budyniu się zmuliłam a pozniej mój jechał po pizze bo mi się chciało ;D popołudniu goście i zleciało.

Kiniorek szkoda nerwow na faceta..

Gdzie zamawiacie te detektory?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • meerici Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Z pewnością się ucieszą, ale pewnie tez trochę to zaboli... Ja pamietam jak irytujące było kiedy moja kuzynka zaszła w ciążę i od razu miała dla nas mnóstwo złotych rad, bo im się udało przy pierwszej próbie. Nie dało się tego słuchać. Także nie polecam jedynie nachalnego udzielania rad.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Gdzie zamawiacie te detektory?
    Jestem właśnie na etapie szukania:D

meerici lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno angel soundy sa spoko alr na takim etapie latwo pomylic z elasnym tetnem

przedszkolanka:), meerici lubią tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ