X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Przedszkolanka, mysle, ze tak, a przynajmniej taka mam nadzieje :) jutro ci powiem :D
    Ok! Jak usłyszysz to kupuje :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dyśka Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu bety, dzisiaj było 3015, czyli ładny przyrost. Jest czym zadowolić moją Panią Doktor :D
    Jupik - Ja tak samo jak Kalcia, mam dwóch lekarzy. Jednego całkowicie prywatnie, a drugiego z Lux Med gdzie mam pakiet. Do wspomnianej "empatycznej" Pani Doktor chodzę, bo przepisuje mi wszystkie badania i usg o które tylko poproszę. Mało słucham jej dobrych rad sprzed 50 lat. Mam super lekarza, który pracuje w szpitalu i jak tylko potrzebowałam ( w poprzedniej ciąży) pojawić się na oddziale to od razu uruchomiła to co miała uruchomić i zostałam przyjęta w pierwszej kolejności. Dlatego Dziewczyny, dobrze jest mieć lekarza prowadzącego ciążę, który pracuje w szpitalu.
    Ojj, piszecie dużo o jedzonku. W pierwszej ciąży 0 zachcianek, a TERAZ?! Odkryłam jaka pyszna jest JAJECZNICA Z MUSZTARDĄ!! Gorąco polecam :D

kasia1518 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyśka mój lekarz full wypas prócz tego,że na nfz to ordynator własnie porodówki :D
    A na jajecznice mnie nie namowisz ;p
    I gratuluję bety;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dyśka Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, tylko pozazdrościć. Full opcja i do tego na NFZ.
    A z tą jajecznicą to ja naprawdę nie żartowałam, pycha :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, u mnie mdłości w ciągu dnia chyba się poprawiły, bo jest całkiem znośnie. Ale za to wieczorem i jak się kładę masakra.. dziś kolejny dzień nie jestem w stanie witamin, wziąć, więc łykam jakiś zwykły kwas foliowy.

Dyśka, a możesz napisać do kogo chodzisz prywatnie i z jakiego szpitala jest? Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko lekarkę z enel-med (mam pakiet), usg wszystkie robilam i tak prywatnie (wyższy standard), tyle, że wszystkie badania krwi za darmo z pakietu. Teraz się zastanawiam czy by też kogoś dodatkowo prywatnie nie wziąć..

Baylee, moja babka mało emaptyczna (albo ja jakiś wyjątkowy przypadek dla niej byłam), ale L4 dawała i bardzo zachowawczo mi prowadzila ciążę, bo ciąża z inseminacji i na samym początku też plamienie, i od razu dała L4 i luteina całą ciążę. Ale co do mojego samopoczucia to jakoś chyba nie miała wcześniej takiego przypadku :-/ no i fakt, całą ciążę miałam niskie ciśnienie, 90/70.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Sposoby jakies na zaparcia?
    Oprocz kompotu z suszu bo tego nie tkne nawet w wigilie (zapomnialam odpisac) rano tak mnie sieklo bo akurat gdzies powietrze szlo w okolicy podbrzusza i sie wystraszylam :( we wtorek ide do mojego gina z wynikami z moczy to sie gl tez zapytam ale jak na razie mam 4 dni przestoju i juz mi zle na zeladku :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja znalazłam wczoraj sposób na zaparcia ale nie jestem z tego szczęśliwa. Po wieczornym McDonaldzie ok 4.50 obudziły mnie okropne ból brzucha. Już się wystraszyłam że to macica ale poszłam do łazienki i dosłownie pół godziny że mnie wyszło wszystko. Dwa kilo mniej na wadze ale ten ból był okropny. Jelita się ruszyły. A od rana takie mdłości że tylko czekam aż mąż wróci z pracy. Zrobię tylko zupę dziecku i dogorywam na fotelu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mówimy tesciom no i rodzeństwo mojego sie dowie bo mieszkają razem... jutro moim rodzicom powiemy... a tak to u mnie w pracy wiedzą, musiałam powiedzieć żeby mnie oszczedzali bo taka mam pracę i stres i trochę fizycznie. Jeszcze moja siostra wie. Bo ale oczywiście poprosimy by jeszcze jakiś czas nie przekazywali dalej i zachowali dla siebie. Ja ostatnio jestem taka zmęczona jak wracam z pracy ze mogłabym tylko spać. A jak u was z waga? Ja po wczorajszym wazeniu jestem prawie -2.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa ja bylam pewna ze jak zjem tego ostrego filera to mnie ruszy... W zyciu. Tylko mnie "gazy" strasza bo boli niestety :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek to może owsianka??
    U mnie waga bez zmian raz 2 mniej raz 2 więcej.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kiniorek to może owsianka??
    U mnie waga bez zmian raz 2 mniej raz 2 więcej.

Wczoraj zjadlam platki zbozowe z bakaliami i mlekiem... Nic... Wypije pozniej kawe z ekspresu... A razie to mnoe muli a sniadania nie zjadlam... Raz odkladanie sniadanka pomaga a raz nie :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to pewnie Ci się nasila leżąc, bo kwas sobie łatwiej płynie wyżej. Może spróbuj jakoś poukładać poduszki, żebyś nie leżała całkiem na płasko. Ja często przed zaśnięciem mam taką gule gdzieś w połowie przewodu pokarmowego, że mam ochotę zwymiotować, bo uczucie jest takie jakby mi się coś przykleiło.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Dzisiaj więcej Energi dla odmiany. Oby coś było z tego weekendu. Pozdrawiam serdecznie

borsuk lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się nieśmiało przywitać :) Jestem mamą dwulatka z Krakowa. U mnie sam początek... Przyrosty bety wyglądają następująco:
    13 dpo - 248
    16 dpo - 872
    22 dpo - 6184 (wczoraj, 4+6)

Widziałam pęcherzyk kilka dni temu.

Jednak nie wiem co ze mną dalej będzie.. Wczoraj w nocy przeżyłam chwile grozy, ponieważ dostałam trochę mocniejszych napięć brzucha o charakterze skurczowym. W pierwszej ciąży dokładnie pamiętam, że też mialam te bole jak na okres, ale nie pamiętam żeby było aż tak. Byłam pewna, że zobaczę plamienie lub krwawienie, lecz póki co nic takiego się nie stało. Biorę nospe, magnez, duphaston 1x1...na razie nic się nie dzieje.

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn! Dużo serduszek w ostatnich dniach - super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:30

borsuk, Cabrera, Zonaboba lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • OO83 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! Można dołączyć??

Próbowałam Was nadrobić,ale przy 35 stronie wymiękłam. Może mi się uda nadrobić te 105 stron :)

U mnie wg belly tyg 5+2, według usg teraz 5+5 ( w środę było 5t2d pęcherzyk ciążowy 9,07mm bez widocznego jeszcze zarodka). Data porodu 22 X.
    Pierwsza ciąża mimo ,że jestem z rocznika '83. Dwa lata starania o dziecko. Obecnie oprócz czasami lekkie bólu brzucha nie mam objawów, nawet biust przestał boleć i nie wiem czy to dobry objaw. O ciąży wie mąż oraz przyjaciółka, która mieszka 500km ode mnie. Dziś lub jutro poinformuję rodzinę, choć nie wiem czy nie za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:22

Zonaboba , moni05 lubią tę wiadomość

9.10.19 witaj synku :)

5.06 połówkowe
    10.04 - prenatalne
    19.02 beta - 4001,1
    Aniołek (5tc) - Styczeń 2019
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słabo :( pobolewa mnie brzuch i lędźwia, plamienia mi się nasilają :( zaczynam mieć jakieś czarne myśli i zastanawiam się czy donoszę tą ciążę do przyszłego tygodnia żeby iść do lekarza...

Na zaparcia jeszcze pomagały mi w pierwszej ciąży te napoje aloesowe :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się nieśmiało przywitać :) Jestem mamą dwulatka z Krakowa. U mnie sam początek... Przyrosty bety wyglądają następująco:
    13 dpo - 248
    16 dpo - 872
    22 dpo - 6184

Widziałam pęcherzyk kilka dni temu.

Jednak nie wiem co ze mną dalej będzie.. Wczoraj w nocy przeżyłam chwile grozy, ponieważ dostałam trochę mocniejszych napięć brzucha o charakterze skurczowym. W pierwszej ciąży dokładnie pamiętam, że też mialam te bole jak na okres, ale nie pamiętam żeby było aż tak. Byłam pewna, że zobaczę plamienie lub krwawienie, lecz póki co nic takiego się nie stało. Biorę nospe, magnez, duphaston 1x1...na razie nic się nie dzieje.

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn! Dużo serduszek w ostatnich dniach - super!
    Witaj :) nie martw sie bedzie wszystko dobrze, najważniejsze ze nie ma krawawienia.
    P.S. ja też z Krakowa :)

Krakuska lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO83 wrote:
    Cześć dziewczyny!! Można dołączyć??

Próbowałam Was nadrobić,ale przy 35 stronie wymiękłam. Może mi się uda nadrobić te 105 stron :)

U mnie wg belly tyg 5+2, według usg teraz 5+5 ( w środę było 5t2d pęcherzyk ciążowy 9,07mm bez widocznego jeszcze zarodka). Data porodu 22 X.
    Pierwsza ciąża mimo ,że jestem z rocznika '83. Dwa lata starania o dziecko. Obecnie oprócz czasami lekkie bólu brzucha nie mam objawów, nawet biust przestał boleć i nie wiem czy to dobry objaw. O ciąży wie mąż oraz przyjaciółka, która mieszka 500km ode mnie. Dziś lub jutro poinformuję rodzinę, choć nie wiem czy nie za wcześnie.
    Witamy wśród szczęśliwych mam :)

OO83 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć OO83, fajnie że tu przyszłaś ;)
    Witaj Krakuska :) oby te skurcze tylko postraszyły.

Kinga zadzwoń do lekarza, może uda się przyspieszyć wizytę...

OO83 lubi tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dla odmiany nie wie nikt oprócz męża i szefa który musiał wiedzieć. Wiem, że rodzinka przekaże wiadomość dalej a nie chce żeby na tym etapie wiedzieli dosłownie WSZYSCY. Więc za swoje chlapanie językiem poczekają sobie jeszcze miesiąc :)

Neroli lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ