Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez pochlaniam absurdalne ilosci slodkiego gdzie przed I w trakcie ciazy nie przepadalam za slodkim... waga poki co tez 2kg mniej niz przed ciaza.
Dziewczyny wybudzacie maluchy na nocne karmienie? Ja do tej pory tak robilam I dzis pierwszy raz nie. Mloda spala od 21:30 do 5 caly czas a I tak ja ja obudzilam bo cycki prawie eksplodowaly. Obie bylysmy cale w mleku.
Z jednej strony nie chce jej przyzwyczajac do nocnych pobudek a z drugiej to mleko jest bardziej kaloryczne a nam na przyrostach bardzo zalezy I ogolnie mi sie od szpitala zakodowalo ze mam ja karmic co 3-4 godz max... -
Kaaarrr o losie. Wietrz pupke. Nie zakladaj pampersa w domu tylko niech leży na podkladzie przykryta tetra. Kremy też odpusc poki żywa rana bo ja bedzie pieklo.
Co do pampersow to ja z córką używałam tych białych do czasu az nie dali tej siateczki. Potem automatycznie na babydream. Bartek je dostał w prezencie wiec paczke zużyje bo szkoda. . Na szczęście pupa ładna. Ale sama z siebie bym nie kupila. My uzywamy happy albo z Lidla bo sa fajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 06:50
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja też raczej nie przepadam za pampersami ... Aktualnie ich uważmy, no
chyba tylko one mają rozmiar 0? 🤔
Mania - ja jem wszystko, czy że słodyczy czy z innych pokarmów 😉
Miaa - jak u Ciebie? Maluszek jest już z Tobą?
Spirit - trzymamy kciuki za dziś 😊✊✊✊
Kiniorek, Basia - jak u Was ?
-
nick nieaktualnyManiaM przy kp można jeść wszystko
Ja bym chyba zginęła bez slodyczy obecnieech a kiedyś mogły nie istnieć 😅
Kkkaaarrr dziwne z tyni pampersami, u mnie się sprawują idealnie, szczegolnie na noce.
Może jednak musisz częściej zmieniać pieluchę, jak kupa jest w środku?
-
Dzień dobry dziewczyny
Powodzenia dziś rodzacym trzymam kciuki!!! 😁
Ktoś jeszcze nie urodził? Pogubiłem się troszkę już..
U nas też była wczoraj położna. Malutka waży 3450g w 6 dni 250g do przodu. Tylko ostatnimi dniami troszkę dokarmiana mm. Kolejny dzień próba bez dokarmiana może dziś nie będzie potrzeby...
ManiaM ja też słodyczy nie przebieram jem to co mi się nawinie😅
Mialyscie już usg bioderek? Żadna nic nie wspomina więc się zastanawiam
My byłyśmy wczoraj. Jako że jeszcze nie skończyliśmy 3 tyg lekarz uznał że delikatna dysplazje lewego biodra uważa za fizjologiczna ale mamy na noc szerokopieluszkowac, nosić na zabke i kłaść dużo na brzuszku też na zabke. Z tym problem bo ona tak nie chce zaraz wrzask się wierci i nie wygląda to jak zabka😆 aż mi się przypomina 10 lat th emu walki z najstarsza.. Kontrola za 4 tyg i mam nadzieję że będzie już ok. I lekarz zwrócił uwagę na małej stopki które się układają w fasolki.. Mam jej je trzymając za pietke prostowac lub kciukiem tak masować by się prostowaly. 🥺 Pokazał jak to robić i wydało się to proste póki nie chciałam tego w domu sprobowac😣 na wizycie na śpioch jej robił a ja w aktywności może dlatego mi nie szlo bo reaguje odruchem babinskiego😅 mam nadzieję że uda nam się podołać z tymi stopkami i bioderka będą ok i następna wizyta będzie ostatnia. Ale zmartwienie mi doszlo😩😣
Spokojnego dniaKarolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
No my też na razie na pampersach 0 jesteśmy, ale później pewnie dalej dady będą.
Wczoraj na obiad miałam zupę pieczarkową i leczo. Zjadłam sobie jedno i drugie, później nakarmiłam Maje i od 19 do 22 miałam taką jazdę że wyć mi się chciało! Tak się darła jakby ją ze skóry obdzierali, prężyła się, prostowała nogi, zrobiła 2 kupy i dopiero wtedy pomału zasnęła. Serce mi się krajało tak wyła że aż ochrypła, w domu od razu że mam uważać na to co jem, to teraz chyba nie zjem nic, bo mam nadzieję od to się nie zapowiadają kolki.
Rano wzięłam laktator z lewej ściągałam A z prawej kapało, w nocy młoda była na mm. Masakra -
Az sie balam rano otworzyc pieluche, ale tfutfu, gorzej nie jest, ranka przyschla, moze z tego wyjdziemy, a te pampersy to w najlepszym razie na zabawke dla starszaka zostawie, bedzie misie przebieral...
Sunshine, to nie jest odparzenie, po prostu ta siatka przykleila sie do skory i zeszla razem z nia i to w dzien po tym jak pielucha byla max 3h na pupie... -
Monalissa my bioderka sprawdzamy jutro. Teraz jakoś wcześnie bo z młodymi chyba w 6 tyg się sprawdzało.
Ja też jem wszystko podczas kp. Poki co kokek brak i oby tak zostało:-).
Ale ja pochlaniam nawet 2 czekolady w ciągu dnia. Mam wagę z przed ciąży ale zaczełam ją z nadwagą wiec musze zrzucić w końcu.
A jem jak smok. -
Dziewczyny mam pytanko - to normalne, że jak kładę Małego po odbiciu na spiocha na wznak z głową obrócona na boczek, to on sam bez niczyjej pomocy przekręca się całym ciałkiem na boczek? Szczególnie upodobał sobie prawą stronę. Wczoraj skończył dopiero 3 tygodnie. I zastanawiam się na ile to przypadek a na ile to obserwować
Kinga82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Az sie balam rano otworzyc pieluche, ale tfutfu, gorzej nie jest, ranka przyschla, moze z tego wyjdziemy, a te pampersy to w najlepszym razie na zabawke dla starszaka zostawie, bedzie misie przebieral...
Sunshine, to nie jest odparzenie, po prostu ta siatka przykleila sie do skory i zeszla razem z nia i to w dzien po tym jak pielucha byla max 3h na pupie...
to jestem w szokubiedna Nina
oby się szybko zagoiło!!! wietrzcie pupę to szybciej się zagoi
-
Kkkaaarrr mi akurat pampers się sprawdza. Ale miałam taki sposób przy starszym że jak się coś działo i trzeba było pupke wietrzyć to wkładałam do wanienki na kocyku z gołym tylkiem. I sikal w wanienke, kupa jak szła to też bez tragedii. Łatwo umyć. Tylko kocyk był pod nim a tam gdzie nóżki nic nie kladlam.
USG bioferek w wtorek mamy.
Wczorajszy dzień tak mnie wymeczył, nadal padam na twarz. Od 13.30 do 20 Lidka spała max 15min i to na rękach. Odkladalam i zaraz stekanie i płacz. Do tego ciotka mego M była od 15 na odwiedkach. A potem brat cioteczny do 19. A ja z przyklejony uśmiechem i dracym się dzieckiem. W końcu poszłam na górę z Małą w spazmach. Nasi goście za szybko się nie zreflektowali żeby już pójść. Mężowi było głupio ich wyprosic. A ja z Małą ryczalam w sypialni. Jak już usnela to do 4 rano z pobudka na cyca. Potem mąż ja bujal. Teraz od nowa koncert. Nie mam pojęcia co jej jest 😟😢😰
Aaga też się zastanawiam kiedy mogę już nie budzic jej na jedzenie. Bo są noce kiedy ona śpi a ja ją budzę o 1 i 4. Moja położna mówi że po 8 tygodniu, ale jak z synem miałam inna to ona mówiła że 6h może być max bez jedzenia od początku. Tylko syn dobrze przybieral na wadze. A Lidka pierwsze 2 tygodnie potrzebowała na odzyskanie wagi urodzeniowej.
Do słodyczy też mnie ciągnie. A już ciasteczkom oprzeć się nie mogę. Taki ciasteczkowy potwór się ze mnie zrobił. 🍪🍪🍪
Jeśli chodzi o alkohol to stężenie w całym organizmie jest takie samo. Wynika to z tego że to mała cząsteczka i łatwo penetruje do tkanek. Czyli to co w krwi to i w mleku. Ściąganie będzie bez sensu bo w kolejnej porcji będzie tyle samo alkoholu. Jak w kwri spadnie do 0 % to i w mleku będzie zero. A tyle co jest w cieście nie powinno mieć znaczenia. Zjeść ciacho po karmieniu. Po 2h nie będzie śladu. -
Konieczynka wrote:Kkkaaarrr mi akurat pampers się sprawdza. Ale miałam taki sposób przy starszym że jak się coś działo i trzeba było pupke wietrzyć to wkładałam do wanienki na kocyku z gołym tylkiem. I sikal w wanienke, kupa jak szła to też bez tragedii. Łatwo umyć. Tylko kocyk był pod nim a tam gdzie nóżki nic nie kladlam.
-
Słodycze 😍😍😍 też pochłaniam ich zdecydowanie za dużo. Szczególnie tak 2-3 godziny po obiedzie. Jeszcze się nie ważyłam po ciąży, bo się boję 🙈 wychodzą Wam też teraz rozstępy? W ciąży za dużo mi nie wyskoczyło, a teraz z dnia na dzień jest ich więcej...
Mia, jak tam? Mamy dalej trzymać kciuki, czy już po wszystkim?
My bioderka mamy dopiero 20.11. -
Uwemhe wrote:Monalissa my bioderka sprawdzamy jutro. Teraz jakoś wcześnie bo z młodymi chyba w 6 tyg się sprawdzało.
Ja też jem wszystko podczas kp. Poki co kokek brak i oby tak zostało:-).
Ale ja pochlaniam nawet 2 czekolady w ciągu dnia. Mam wagę z przed ciąży ale zaczełam ją z nadwagą wiec musze zrzucić w końcu.
A jem jak smok.
To prawda kiedyś się robiło w 6 tyg. Teraz kazali do 4 tyg zrobić. Kontrola nam wypada w 7 tygodniu
Emilia mi mała na boczek sama się kładzie od urodzenia w sumie. Tez na prawy. Położna jak zauważyła na jednej z wizyt mówiła że ja mam przekładac na plecaki bo źle to na bioderka działa. U nas wyraźnie nie bo prawe ma ok lewe jeszcze nie bardzo🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 11:46
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞