X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję sie. Od 10 chodzę z balonem narazie 3cm ,jutro rano oxy I lekarz mówił że rodzimy... Boli mnie strasznie.. ;(

japonka, Kookosowa, przedszkolanka:), KasiaP, kkkaaarrr, kasia1518, .Aleksandra., aga_ni lubią tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia dasz radę! Dobrze, że masz już jakieś rozwarcie. Jutro już będziesz maluszka tulić😍

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia powodzenia!! Kciuki zaciśnięte!

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny melduję sie. Od 10 chodzę z balonem narazie 3cm ,jutro rano oxy I lekarz mówił że rodzimy... Boli mnie strasznie.. ;(
    Powodzenia! Dasz radę

mia4444 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, dasz radę! Co to dla nas, bohaterek. Silna z Ciebie babka 😊 Trzymam kciuki za szybki poród ✊🏻✊🏻😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 29 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki! Życie mnie pochłonęło. Dzień podobny do dnia i traci się rachubę. Starszak jest opiekuńczy w stosunku do Młodszego, ale potrafi też dać popalić, szczególnie przy karmieniu. Nowością dla mnie jest dziecko prawie nieodkladalne, kołki, darcie się co sił. Czasem mam ochotę płakać razem z nim. A jak wyją jednoczesnie... Wieczorem padam przy usypianiu. No i mamy problem z kupa, która jest, ale konsystencja mi się nie podoba. Dla mnie zbyt wodnista, zbyt śluzowa... Obstawiam alergie, ale muszę się skonsultować z innym pediatra.

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:36

sandrina22, Cabrera, moni05, Kookosowa, wiktoriaa, Jupik, przedszkolanka:), mia4444, KasiaP, Karooo93, kasia1518, Goemi, Klaudia2016 lubią tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dzięki za podpowiedzi, lecę do apteki albo rossmanna i zobacze co tam w ogóle mają.

My kąpiemy co drugi dzień, ale czuję się teraz jak wyrodna matka, bo nie pomyślałam nawet żeby w dni kiedy nie kąpiemy przemywać go chociaż wacikami 🙈

A dziewczyny, które KP, myślicie że mogę sobie zjesc ciasto z alkoholem? 🙊 Nie wiem czy taka ilość się w ogóle dostaje do krwi? Czy zrobić przerwę w karmieniu?
    Ja bym nakarmiła i od razu zjadła. Tak samo robię z kawą za radą CDL.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej dziewczyny.
    My jeszcze w szpitalu. Zła rzecz to taka, że Czarek ma duże wodonercze lewej nerki. A dobra, że prawa pracuje i ma się dobrze.
    Zostajemy przewiezieni jutro rano( kilka ulic) do innego szpitala. A tam na oddziale chirurgiczno- urologicznym najpewniej mały będzie miał zabieg.

Ojej a jaki to zabieg? Duzi zdrówka i trzymam kciuki

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Polubiłam bo trzymam kciuki! Dasz radę na pewno ❤️

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula u nas tez źródełko wysycha. Jeszcze tydzien temu odciagalam po 90 a teraz 50 to szok. I cóż. Tak bywa. Poki jest to daje co sie da. I tak kazdy jest w szoku ze w takich warunkach mam mleko tak dlugo.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny możecie coś polecić na bardzo suchą skórę? Mały wygląda jak jaszczurka, bo tak mu schodzi. Smaruje go mleczkiem z hippa, ale to za mało bo i tak wszędzie suche skórki na buźce, rękach, nogach.
    Oliwka z ziajki sporadycznie używana ale jest super. Plus kąpiel w emoliencie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 29 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak bolą piersi? U prawej sutek boli bardzo bo młoda jak już jest bardzo głodna to strasznie go maltretuje i jak już w końcu dobrze się złapie to widzę dosłownie gwiazdy. Potem już ok, smaruje lanoliną, ale całe piersi bolą jakby ktoś w nie szpilki wbijaj!

Czy wy robicie kompiel codziennie?

Co do skóry to też schodzi szczególnie rączki, szyja, nóżki i dziś trochę brzuch, położna kazała kupić taki sam balsam jak płyn do kąpieli ale balsam z tego jest dopiero po 3 miesiącu!

A wiecie czy jakaś firma oprócz pampersa ma jeszcze pieluszki rozmiar 0?

Brunetka co u Ciebie, bo nic nie piszesz
    My kąpiel codziennie. Rytuał u córki i u Olka;)

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 29 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Powodzenia!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 29 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj drzemka,spacer,aktywność,drzemka ,kąpiel i póki co oboje spia ;)
    Olek od 3 dni polubił dopiero kąpiele ale to dlatego że przed go karmie ;p do zmiany pieluchy jak ma humor to jest super,jak wybudzony to krzyk ;D
    Z brzuszkiem póki co super,właśnie mi tu bąki cały czas puszcza.
    Ile Wasze dzieci jedzą? Mam wrażenie że mój za mało..tzn.ja mu za mało daje chyba..jutro mamy wizytę,ciekawe ile już waży.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła!! Miałam te darmowa paczke pampersow z rossmana. Pamoetalam, ze u Borysa pampersy totalnie sie nie sprawdzaly, ta siateczka przyklejala sie do pupy. No ale mowie sobie, mam paczke za free to zal nie wykorzystac, bo zaraz wyrosnie. I co sie stalo? Siateczka przykleila sie do pupy i to tak, ze przy odklejaniu zeszla razem ze skora!!! I teraz mamy 'zywe miesa' na pupie. Nawet nie wiem co z tym zrobic.. posmarowalam kremem na odparzejia to musialo ja bolec,.bo lezala spokojnie o nagle zawyla jalby obdzierali ze skory. Co mnie podkusilo, zeby tego pampersa zalozyc! Uzywamy i uzywalismy Dada we wszystkich rozmiarach i nigdy zadnych problemow, odparzen, a teraz zywe mieso na tylku!!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ale jestem zła!! Miałam te darmowa paczke pampersow z rossmana. Pamoetalam, ze u Borysa pampersy totalnie sie nie sprawdzaly, ta siateczka przyklejala sie do pupy. No ale mowie sobie, mam paczke za free to zal nie wykorzystac, bo zaraz wyrosnie. I co sie stalo? Siateczka przykleila sie do pupy i to tak, ze przy odklejaniu zeszla razem ze skora!!! I teraz mamy 'zywe miesa' na pupie. Nawet nie wiem co z tym zrobic.. posmarowalam kremem na odparzejia to musialo ja bolec,.bo lezala spokojnie o nagle zawyla jalby obdzierali ze skory. Co mnie podkusilo, zeby tego pampersa zalozyc! Uzywamy i uzywalismy Dada we wszystkich rozmiarach i nigdy zadnych problemow, odparzen, a teraz zywe mieso na tylku!!!
    Ojeju:-(. Jaka reakcja skory. My uzywamy bez problemu. Na to miesko nie wiem co:-( wietrzyc trzeba:-(

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr-ale MASAKRA !!! Ja tam zawsze uważałam, że Pampersy są mocno przereklamowane, ale to żywe mięso na tyłku to już przegięcie :-|

My dziś wizyta położnej. Felek waży 4250 i wychodzi, że dziennie tyje cały czas 40 gr. Norma jest do 30 ;-) także ten tego. Czas się przeprosić z laktatorem, już zamówiłam z apteki torebki do mrożenia pokarmu, bo na ilość nie mogę narzekać. No i sobie przypomniałam złotą zasadę - jak jest nadmiar ściągać i mrozić, żeby jak jest kryzys wyciągać i dawać. A kryzys już miałam, ostatnie 2 dni piersi flaki, Feli sporo wisiał, a dziś już mam takie balony, że powinnam ściągnąć laktatorem, tylko nie mam jeszcze torebek, więc Feli ściąga ;-) I tak informacyjnie- kryzysy są właśnie w 3 tyg., potem w 3 mcu, tyle pamiętam ze szkoły rodzenia.
    I my jeszcze dziś poradnia chirurgiczna - mamy też tego ziarniaka pępka, dziś posmarowali go tym czymś czarnym, za tydzień kolejna wizyta.

A tak Feli..je i śpi. Pytałam położnej, czy to normalne ;-) powiedziała, że widocznie taki charakter. No rzadko kiedy mi płacze. Rzadko jest aktywny. Pół dnia to jakbym noworodka nie miała. Muszę sobie przypominać, żeby sprawdzać w łóżeczku czy się obudził i trzeba go nakarmić. Kinia też była dość grzeczna (jako noworodek), ale nie aż tak, I aż tyle nie spała. No ale ona mało jadła i mało przybierała, a on pewnie jak się nabąbluje to nic tylko iść spać.. Kochany Feliś :-)

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś położna była i mój malutki przybrał przez tydzień 520 gram:-) jest niezły kolos. Urodził sie 4200 a dziś ważył 5300, z szpitala wyszliśmy 3950 czyli 1.3 kilo przez miesiąc weszło. Ale widać po nim po policzkach:-).

Dziewczyny jem jak swinia:-(. Nie moge sie opanować. Jem suuuoper dużo, ciagle słodycze. Od tygodnia boje sie na wage wejsc. Musze sie ogarnąc ale jak?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    U nas też dziś położna była i mój malutki przybrał przez tydzień 520 gram:-) jest niezły kolos. Urodził sie 4200 a dziś ważył 5300, z szpitala wyszliśmy 3950 czyli 1.3 kilo przez miesiąc weszło. Ale widać po nim po policzkach:-).

Dziewczyny jem jak swinia:-(. Nie moge sie opanować. Jem suuuoper dużo, ciagle słodycze. Od tygodnia boje sie na wage wejsc. Musze sie ogarnąc ale jak?
    Spokojnie ja tez jem dużo A słodyczy bardzo bardzo dużo i mam 12kg mniej od porodu. Mała wszystko wyciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 22:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ