Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny melduję sie. Od 10 chodzę z balonem narazie 3cm ,jutro rano oxy I lekarz mówił że rodzimy... Boli mnie strasznie.. ;(
japonka, Kookosowa, przedszkolanka:), KasiaP, kkkaaarrr, kasia1518, .Aleksandra., aga_ni lubią tę wiadomość
❤❤❤.
-
Mia, dasz radę! Co to dla nas, bohaterek. Silna z Ciebie babka 😊 Trzymam kciuki za szybki poród ✊🏻✊🏻😘
mia4444 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć Mamuśki! Życie mnie pochłonęło. Dzień podobny do dnia i traci się rachubę. Starszak jest opiekuńczy w stosunku do Młodszego, ale potrafi też dać popalić, szczególnie przy karmieniu. Nowością dla mnie jest dziecko prawie nieodkladalne, kołki, darcie się co sił. Czasem mam ochotę płakać razem z nim. A jak wyją jednoczesnie... Wieczorem padam przy usypianiu. No i mamy problem z kupa, która jest, ale konsystencja mi się nie podoba. Dla mnie zbyt wodnista, zbyt śluzowa... Obstawiam alergie, ale muszę się skonsultować z innym pediatra.
-
nick nieaktualny
-
Olliiii wrote:Dzięki za podpowiedzi, lecę do apteki albo rossmanna i zobacze co tam w ogóle mają.
My kąpiemy co drugi dzień, ale czuję się teraz jak wyrodna matka, bo nie pomyślałam nawet żeby w dni kiedy nie kąpiemy przemywać go chociaż wacikami 🙈
A dziewczyny, które KP, myślicie że mogę sobie zjesc ciasto z alkoholem? 🙊 Nie wiem czy taka ilość się w ogóle dostaje do krwi? Czy zrobić przerwę w karmieniu?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
adella1 wrote:Hej dziewczyny.
My jeszcze w szpitalu. Zła rzecz to taka, że Czarek ma duże wodonercze lewej nerki. A dobra, że prawa pracuje i ma się dobrze.
Zostajemy przewiezieni jutro rano( kilka ulic) do innego szpitala. A tam na oddziale chirurgiczno- urologicznym najpewniej mały będzie miał zabieg.
Ojej a jaki to zabieg? Duzi zdrówka i trzymam kciuki
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
mia4444 wrote:Dziewczyny melduję sie. Od 10 chodzę z balonem narazie 3cm ,jutro rano oxy I lekarz mówił że rodzimy... Boli mnie strasznie.. ;(
mia4444 lubi tę wiadomość
-
Agula u nas tez źródełko wysycha. Jeszcze tydzien temu odciagalam po 90 a teraz 50 to szok. I cóż. Tak bywa. Poki jest to daje co sie da. I tak kazdy jest w szoku ze w takich warunkach mam mleko tak dlugo.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:Dziewczyny możecie coś polecić na bardzo suchą skórę? Mały wygląda jak jaszczurka, bo tak mu schodzi. Smaruje go mleczkiem z hippa, ale to za mało bo i tak wszędzie suche skórki na buźce, rękach, nogach.
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny czy Was też tak bolą piersi? U prawej sutek boli bardzo bo młoda jak już jest bardzo głodna to strasznie go maltretuje i jak już w końcu dobrze się złapie to widzę dosłownie gwiazdy. Potem już ok, smaruje lanoliną, ale całe piersi bolą jakby ktoś w nie szpilki wbijaj!
Czy wy robicie kompiel codziennie?
Co do skóry to też schodzi szczególnie rączki, szyja, nóżki i dziś trochę brzuch, położna kazała kupić taki sam balsam jak płyn do kąpieli ale balsam z tego jest dopiero po 3 miesiącu!
A wiecie czy jakaś firma oprócz pampersa ma jeszcze pieluszki rozmiar 0?
Brunetka co u Ciebie, bo nic nie piszeszwiktoriaa lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj drzemka,spacer,aktywność,drzemka ,kąpiel i póki co oboje spia
Olek od 3 dni polubił dopiero kąpiele ale to dlatego że przed go karmie ;p do zmiany pieluchy jak ma humor to jest super,jak wybudzony to krzyk
Z brzuszkiem póki co super,właśnie mi tu bąki cały czas puszcza.
Ile Wasze dzieci jedzą? Mam wrażenie że mój za mało..tzn.ja mu za mało daje chyba..jutro mamy wizytę,ciekawe ile już waży.
-
Ale jestem zła!! Miałam te darmowa paczke pampersow z rossmana. Pamoetalam, ze u Borysa pampersy totalnie sie nie sprawdzaly, ta siateczka przyklejala sie do pupy. No ale mowie sobie, mam paczke za free to zal nie wykorzystac, bo zaraz wyrosnie. I co sie stalo? Siateczka przykleila sie do pupy i to tak, ze przy odklejaniu zeszla razem ze skora!!! I teraz mamy 'zywe miesa' na pupie. Nawet nie wiem co z tym zrobic.. posmarowalam kremem na odparzejia to musialo ja bolec,.bo lezala spokojnie o nagle zawyla jalby obdzierali ze skory. Co mnie podkusilo, zeby tego pampersa zalozyc! Uzywamy i uzywalismy Dada we wszystkich rozmiarach i nigdy zadnych problemow, odparzen, a teraz zywe mieso na tylku!!!
-
kkkaaarrr wrote:Ale jestem zła!! Miałam te darmowa paczke pampersow z rossmana. Pamoetalam, ze u Borysa pampersy totalnie sie nie sprawdzaly, ta siateczka przyklejala sie do pupy. No ale mowie sobie, mam paczke za free to zal nie wykorzystac, bo zaraz wyrosnie. I co sie stalo? Siateczka przykleila sie do pupy i to tak, ze przy odklejaniu zeszla razem ze skora!!! I teraz mamy 'zywe miesa' na pupie. Nawet nie wiem co z tym zrobic.. posmarowalam kremem na odparzejia to musialo ja bolec,.bo lezala spokojnie o nagle zawyla jalby obdzierali ze skory. Co mnie podkusilo, zeby tego pampersa zalozyc! Uzywamy i uzywalismy Dada we wszystkich rozmiarach i nigdy zadnych problemow, odparzen, a teraz zywe mieso na tylku!!!
-
Kkkaaarrr-ale MASAKRA !!! Ja tam zawsze uważałam, że Pampersy są mocno przereklamowane, ale to żywe mięso na tyłku to już przegięcie
My dziś wizyta położnej. Felek waży 4250 i wychodzi, że dziennie tyje cały czas 40 gr. Norma jest do 30także ten tego. Czas się przeprosić z laktatorem, już zamówiłam z apteki torebki do mrożenia pokarmu, bo na ilość nie mogę narzekać. No i sobie przypomniałam złotą zasadę - jak jest nadmiar ściągać i mrozić, żeby jak jest kryzys wyciągać i dawać. A kryzys już miałam, ostatnie 2 dni piersi flaki, Feli sporo wisiał, a dziś już mam takie balony, że powinnam ściągnąć laktatorem, tylko nie mam jeszcze torebek, więc Feli ściąga
I tak informacyjnie- kryzysy są właśnie w 3 tyg., potem w 3 mcu, tyle pamiętam ze szkoły rodzenia.
I my jeszcze dziś poradnia chirurgiczna - mamy też tego ziarniaka pępka, dziś posmarowali go tym czymś czarnym, za tydzień kolejna wizyta.
A tak Feli..je i śpi. Pytałam położnej, czy to normalnepowiedziała, że widocznie taki charakter. No rzadko kiedy mi płacze. Rzadko jest aktywny. Pół dnia to jakbym noworodka nie miała. Muszę sobie przypominać, żeby sprawdzać w łóżeczku czy się obudził i trzeba go nakarmić. Kinia też była dość grzeczna (jako noworodek), ale nie aż tak, I aż tyle nie spała. No ale ona mało jadła i mało przybierała, a on pewnie jak się nabąbluje to nic tylko iść spać.. Kochany Feliś
moni05 lubi tę wiadomość
-
U nas też dziś położna była i mój malutki przybrał przez tydzień 520 gram:-) jest niezły kolos. Urodził sie 4200 a dziś ważył 5300, z szpitala wyszliśmy 3950 czyli 1.3 kilo przez miesiąc weszło. Ale widać po nim po policzkach:-).
Dziewczyny jem jak swinia:-(. Nie moge sie opanować. Jem suuuoper dużo, ciagle słodycze. Od tygodnia boje sie na wage wejsc. Musze sie ogarnąc ale jak? -
Uwemhe wrote:U nas też dziś położna była i mój malutki przybrał przez tydzień 520 gram:-) jest niezły kolos. Urodził sie 4200 a dziś ważył 5300, z szpitala wyszliśmy 3950 czyli 1.3 kilo przez miesiąc weszło. Ale widać po nim po policzkach:-).
Dziewczyny jem jak swinia:-(. Nie moge sie opanować. Jem suuuoper dużo, ciagle słodycze. Od tygodnia boje sie na wage wejsc. Musze sie ogarnąc ale jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 22:10
kasia1518