Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ManiaM wrote:A to nie nazywa się po prostu odruch Moro? Moja tak robi, śpi i nagle rączki szybko wyciąga obie przed siebie jakby chciała się przytulić. Zupełnie przez sen.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny możecie coś polecić na bardzo suchą skórę? Mały wygląda jak jaszczurka, bo tak mu schodzi. Smaruje go mleczkiem z hippa, ale to za mało bo i tak wszędzie suche skórki na buźce, rękach, nogach.
-
Wczoraj wpadło nam 3 tygodnieMała coraz większa, powoli wchodzimy w rozmiar 56, nie mogę się doczekać aż przyjdzie położna z wagą
sandrina22, Klaudia2016, Konieczynka, Cabrera, Karooo93, moni05, kasia1518, Aaga, Monalisa88, wiktoriaa, Jupik, Goemi, sunshine03, Zimri, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziewczyny możecie coś polecić na bardzo suchą skórę? Mały wygląda jak jaszczurka, bo tak mu schodzi. Smaruje go mleczkiem z hippa, ale to za mało bo i tak wszędzie suche skórki na buźce, rękach, nogach.
Też mam z hippa i mam ten sam problem. Szyjka brzuszek dłonie buzia i stopy...
-
Cześć dziewczyny,nie piszę ostatnio bo ciągle brak czasu,ogarniam synka i czasem mnie jeszcze praca dopada🙈gratuluję wszystkim nowo rozpakowany Mamą!!!!Synek w miarę grzeczny tylko wczoraj mieliśmy mega kryzys ale to chyba po podaniu probiotyku😬niby nie powinien wywoływać żadnych skutków a jednak u nas wywołał straszny problem z brzuszkiem i kupą😒dziś idziemy na wizytę patronazowa to zapytam czy możliwe że to po tym.Pozdrawiam🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:49
-
nick nieaktualnyU nas na sucha skórkę pomógł emolium - emulsja do ciała.
Kasia, moja siostrzenica miała przepuklinę okolopepkowa (okazało się, ze nie domknęły się jej jakieś mięśnie przy pępku), było to kilkanaście kat temu, tez przewijał się temat plastrowania, ale skończyło się małym zabiegiem chirurgicznym około roku.
Przepuklina była dość spora, nasilała się właśnie przy płaczu, później przy wypróżnianiu... ale teraz ma śliczny pępuszek
A zapomniałam pochwalić swojego malca, mamy już 3 kg ❤️ No i temperament coraz głośniejszy, dziś zęby umyłam i założyłam soczewki i zrobiłam siusiu dopiero Ok godz. 11:00 😂
Dziewczyny, chodzicie na spacery w ta paskudna pogodę??Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziewczyny możecie coś polecić na bardzo suchą skórę? Mały wygląda jak jaszczurka, bo tak mu schodzi. Smaruje go mleczkiem z hippa, ale to za mało bo i tak wszędzie suche skórki na buźce, rękach, nogach.
-
Carrera, my chodzimy na spacery, nad morzem może nie jest za wysoka temperatura, ale ładne słoneczko
KasiaP ślicznościa jakie ma cudowne włosy!
Co do pępka, to szwagierki syn miał i też miał zabieg koło roku. Też wychodziła przy kupię i płaczu (a płakał niemiłosiernie)
Ja wysłałam męża z Olkiem na spacer i sama zabrałam się trochę za siebiemimo że Olek nie jest absorbujący, to ja lubię po prostu leżeć i na niego patrzeć i nic innego dla mnie nie istnieje
Biogaia na razie pomogła także jestem szczesliwa. Wazylismy w zeszły wtorek i było 3245 a dzis 3665 jedynie na kp. Chociaż od kilku dni mam wrażenie, że piersi jakieś mniejsze, mniej bolace, jakby bardziej flaczki
Poloznej została ostatnia wizyta, zawsze robi ja w ostatnim tygodniu, także widzimy się dopiero za dwa tyg
mam wrażenie, że im mniej zadaje jej pytań tym jest przyjemniejsza dla mnie. Może to tylko moje uprzedzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:29
KasiaP, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
My dziś popołudniu usg bioderek.
Mamy jakiś kryzys z karmieniem. Mała cyca to co chwilę chce czuje ze są same flaki dostawiam do jednej do drugiej i na przemian a ona po 10 min znów się denerwuje i chce mleczko. Zaczęłam dokarmiac mm i po butli z której wypija 60-100ml (po KP) spokojnie leży albo zasypia. Więc widać że coś nie tak z moim pokarmem. Choc próbuje do skutku ja przy stawiać z nadzieją że jej wystarczy. Tylko nie wiem na ile starczy mi sil
Wczoraj w 18 dniu wieczorem odpadł nam kikut😄
Co do ogarnia nią rano.. Mąż wróci po 10 listopada do pracy to jestem przerażona jak ogarnę trójkę. Szczególnie że moja siedmiolatka nieznosi chodzić do szkoly🙄
Spokojnego dnia Wam życzę.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
moni05 wrote:To nie herbatka właśnie. Tylko jak krople. Niemcy maja sab simplex a Anglia gripe water, tyle, ze to naturalny wyciąg z nasion kopru włoskiego i melisa czasem, zależy jaki skład.
Jakie to badania są? Podała źródło? -
Dziewczyny czy Was też tak bolą piersi? U prawej sutek boli bardzo bo młoda jak już jest bardzo głodna to strasznie go maltretuje i jak już w końcu dobrze się złapie to widzę dosłownie gwiazdy. Potem już ok, smaruje lanoliną, ale całe piersi bolą jakby ktoś w nie szpilki wbijaj!
Czy wy robicie kompiel codziennie?
Co do skóry to też schodzi szczególnie rączki, szyja, nóżki i dziś trochę brzuch, położna kazała kupić taki sam balsam jak płyn do kąpieli ale balsam z tego jest dopiero po 3 miesiącu!
A wiecie czy jakaś firma oprócz pampersa ma jeszcze pieluszki rozmiar 0?
Brunetka co u Ciebie, bo nic nie piszesz -
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Wiktoria, u mnie gwiazdy pojawiają się jak mleko wypływa na początku. Ale mam to uczucie nie tylko przy dostawianiu do piersi ale tez jak Mały zaczyna płakać albo za długo się na niego gapię jak śpi
A co do kąpieli to my kąpiemy co drugi dzień.
Co do skóry, to dziś położna mówiła o kąpieli w krochmalu i wycieraniu zmian na skórze itp kleikiem po rozgotowanych płatkach owsianych górskich (ta drugą metodą chyba ma coś wspólnego z tym, co pisze Merci o siemieniu).wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Co do bólu piersi, kupiłam lanoline z Lansinoh, pomaga baaaardzo, nie wiem teraz co to ból. A płakałam podczas przystawiania bo niesamowicie bolały sutki. Wystarczył tydzien. U nas położna mówiła, że nie stosuje się wszelkich rzeczy z koprem bo one oddziaływuja na układ nerwowy. Kąpię 2 razy w tygodniu, codziennie przemywam wacikami z wodą. Dzisiaj mały wstał o 4 i od tej pory siedzi ze mną.. Śpi tylko na rękach po pół godziny, odkładam to wrzask i od nowa godzina usypiania. Może to skok, nie wiem ale jestem wykończonaPaulina
-
Oliii, Maniam, tez na sucha skore moge polecic Emolium (kapiel +balsam)
Wiktoriaa, pieluchy dla wczesniakow robi tez Happy, oni maja nawet rozmiary dla dzieci ponizej 1kgwiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
My jeszcze w szpitalu. Zła rzecz to taka, że Czarek ma duże wodonercze lewej nerki. A dobra, że prawa pracuje i ma się dobrze.
Zostajemy przewiezieni jutro rano( kilka ulic) do innego szpitala. A tam na oddziale chirurgiczno- urologicznym najpewniej mały będzie miał zabieg. -
kasia1518 wrote:Dziewczyny mam tylu z 15 stron ( postaram się nadrobić), ale znowu byłyśmy w szpitalu bo zołtaczka znow się nasilila. I nie wiem czy jutro ponownie nur wyladujeny . W czwartek nas wypisali z bilirubina 12.65. Wczoraj robiliśmy kontrolę i wyszło 15.3 - ten wynik nic nam nie daje bo różnica między laboratorium A tym co robią w szpitalu jest różna- raz było 1.5 A raz nawet 4, więc ciężko nam stwierdzić czy idzie to w dół. Jutro powtórzymy wynik i będzie wiadomo.
Już dość nam tego szpitala, tej lampy bo Gabrysia żywa i mocno aktywna nie chce być na lampie. Robią szereg dodatkowych badań i wszystko wychodzi ok.
Mam pytanie, czy któraś z Was zmagała/ zmaga się z przepuklina okolopępkowa? U nas mała ma aż taka duża kulka na zewnątrz- oczywiście przez płacz bo drze się w nieboglosy. Wyczytalam gdzieś że zakleja się pępek. Spotkałyście się z takim postępowaniem?
Moja corka miała zaklejany. Mały teraz tez bedzie miał. W wtotek chirurg, najpierw musielismy poczekac az ta kulka sie wyleczy. I tlenek azotu pomogl:-). -