X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, zapomniałam napisać, że nie stosuję żadnej diety.

Młody pierś totalnie odrzuca. Od wczorajszej nocy tak robi. Próbowałam mu ściągać, popękały mi brodawki... znów ból i krew. Kp było bezbolesne 😓 teraz to ani przyjemnie ani efektywnie... ukulalam mu dwie porcje po 50ml dziś. Nie wiem, co ze mną nie tak.
    Jeszcze dodatkowy #żalpost na męża, bo jak był dwa tygodnie w domu to było cudownie, a teraz? Mały zaczął wyć u niego na rękach za każdym razem (dopiero u mnie przestaje), a on widzę, że się wycofuje powoli. Jestem zła, bo młody ma jedna długa drzemkę i w tym czasie ogarnelam lekcje z młoda, pojechałyśmy do miasta... a później wstał i co? Nie miałam dziś choćby 20 min dla siebie. Z Ala poszłyśmy czytać po 20:00 bajkę i o 20:30 już tak wył, że szybko go zabierałam... Zasnął o 23:00, a ja nawet kolacji dziś nie zjadłam... wybrałam spanie. Do dupy to wszystko. 😢

Czekam dziewczyny na Wasze porody i mam nadzieje, że to nastąpi niebawem, bo serio mimo wszystko w ciąży chodzić już bym nie chciała 😬 ale czytając te nasze posty o 3 nad ranem weźcie się wyślijcie „na zapas”, o ile ciąża Wam spokojnie spać pozwala. Tęsknie za snem, nawet w bólu bioder 😂

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny po Cc czy skóra tuż nad linią cięcia jest u Was taka grubsza? Dziwnie mi z tym jak dotykam, dość że tm miejsce całe takie jakieś odrętwiałe to jeszcze takie twarde

Ja nad blizną dalej mam taki wałek- ni to opuchlizna, nie to skóra..Jest miękki i położna twierdzi, że się wchlonie, ale jak dla mnie nic się nie zmniejsza. Mam nadzieję, że fizjo cos z tym zrobi..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent, a jak wyglądają u was te drgawki?
    U nas dalej widzę u małego drżenie nóżek, jak dla mnie to mięśnie,bo on je podnosi do góry, i jak opadają to czasem tak drżą, ale nie wiem, bo nigdy drgawek nie widziałam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia też nie odbija, ale póki nie ulewa to oki 😉
    Ja się zastanawiam jak my się będziemy ogarniać z wyjściem rano do przedszkola.
    Póki co do połowy listopada jest Piotrek w domu to jakoś na
    Zmianę to się ogarnia,ale później 😱

U mnie z cierpliwością póki co oki. Dzieciaki są raczej grzeczni, Jasiek czasami pokazuje swoje humorki także no.

Moni - ja pamiętam z Jasiem też miałam kryzys laktacyjny jakoś ok. 4 tygodnia. Pomógł laktator + plus herbatka laktacyjna 😉 potrzeby też jest czas.

moni05 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa mam tak samo - położna mówiła, że to zrosty..

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Wiktoriaa mam tak samo - położna mówiła, że to zrosty..
    😱 nawet nie mów! Mi wczoraj powiedziała że będziemy to obserwować i coś z tym robić

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo tez sie zastanawiam nad przedszkolem. Bartka ustawiam powoli na swoje kopyto. Zje o 6. Na spiocha go ogarnę i zajme sie córka. W wozek i do przedszkola. Na 8 rano powinniśmy sie wyrobic.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do blizny to dotykam jest miekka. Juz czesciowo mam lekko rozowa i jaśniejsza. A na koncach i w jednym miejscu mam jeszcze mocniej. Jest bez zgrubień a w okolicy blizny skora jest lekko odretwiala. Mi pomoglo mycie szarym mydlem i wietrzenie. jak sie z jednego miejsca nie zasklepilo i podciekło osoczem to octanistep.
    Zobaczymy jeszcze co powie ginekolog na kontroli ale nic nie boli wiec pewnie jest ok.

Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Silent, a jak wyglądają u was te drgawki?
    U nas dalej widzę u małego drżenie nóżek, jak dla mnie to mięśnie,bo on je podnosi do góry, i jak opadają to czasem tak drżą, ale nie wiem, bo nigdy drgawek nie widziałam.

Drżenia to nie drgawki, spokojnie. Drgawki wyglądały jak rytmiczne zrywy rączką lub nóżką, jak czkawka.

3uqruv0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Hm A jak do tego niedokrwienia doszło? Bo wydawałoby się że np jak dziecko przy naturalnym porodzie może mieć A tu by wyszło że doszło do tego w brzuchu? Szkoda że musicie mieć powtórkę za 3 miesiące ale z drugiej strony lepiej jak taki maluch jeszcze nieświadomy. My oficjalne byliśmy pacjentami neurologii w Prokocimiu i mieliśmy wszystkie konsultacje i badania tam później,jakbyś miała okazję to zostań na oddziale bo potem termin kontroli na "pilne"mieliśmy na prawie rok później . . . Ogólnie nie wiem czy polecam czy nie ale dużo ludzi ho oglądało wtedy.

Super że możecie ho zabrać już jutro :) bo takie dojeżdżanie musiałobyC strasznie męczące dla Ciebie.

I tak,ja w środę,już z nerwów nie śpię po nocach :/ Ale nic trzeba przeżyć.

Do niedokrwienia doszło jeszcze w brzuchu, nie dojdziemy do tego, mogło być dużo różnych powodów.. Matczynych, łożysko, niedotlenienienie... Twierdzą, że poza brzuchem to się już raczej nie powtórzy..

Trzymam kciuki, będzie dobrze :) Ja po 11 dniach czuję się już super, tylko boli mnie przy sikaniu. Druga cc lepsza. Choć oczywiście pierwsze 4 dni boli jak diabli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 07:08

3uqruv0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Do niedokrwienia doszło jeszcze w brzuchu, nie dojdziemy do tego, mogło być dużo różnych powodów.. Matczynych, łożysko, niedotlenienienie... Twierdzą, że poza brzuchem to się już raczej nie powtórzy..

Trzymam kciuki, będzie dobrze :) Ja po 11 dniach czuję się już super, tylko boli mnie przy sikaniu. Druga cc lepsza. Choć oczywiście pierwsze 4 dni boli jak diabli :)
    A czyli jednak jest możliwe w brzuchu. Bo pierwsze skojarzenie to poród ale fakt przecież łożysko itp. I faktycznie to "dobrze wróży" że powtórki nie będzie A to się zregeneruje t maluszka.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa - to widzę,że nie tylko ja będę musiała z dwójką rano się ogarnąć 😉
    Julia właśnie na śpiocha nie chce zjeść 🙄 nie wiem może na początek jak dawno
    Będzie jadła to chociaż trochę jej będę ściągać,żeby było w razie w.
    My musimy na 8.30 zdążyć, ale mamy kilka przystanków autobusem, więc no siła rzeczy musimy wyjsc też przed 8.
    Wy mieszkacie na Mordorze? Dobrze pamiętam? 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa - to widzę,że nie tylko ja będę musiała z dwójką rano się ogarnąć 😉
    Julia właśnie na śpiocha nie chce zjeść 🙄 nie wiem może na początek jak dawno
    Będzie jadła to chociaż trochę jej będę ściągać,żeby było w razie w.
    My musimy na 8.30 zdążyć, ale mamy kilka przystanków autobusem, więc no siła rzeczy musimy wyjsc też przed 8.
    Wy mieszkacie na Mordorze? Dobrze pamiętam? 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowała któraś z Was na kolki wodę koperkową? Została mi polecona, ale pierwsze słyszę...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo ja mieszkam w Jabłonnie. To jest zaraz przy Białołęce. I musimy byc 8.15 max w przedszkolu. Mamy 10 minut piechota bez pospiechu albo przystanek autobusem. Teraz wstajemy o 7 i 7.50 wychodzimy z domu. Jak ustawie Bartka na jedzenie o 6 to spokojnie będziemy mieli sporo czasu.

Karooo93 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Stosowała któraś z Was na kolki wodę koperkową? Została mi polecona, ale pierwsze słyszę...
    Wczoraj rozmawiałam z położną na temat herbatek, koperków itp i powiedziała że ogólnie teraz kopru nie zaleca się dzieciom bo w badaniach wyszły jakieś związki rakotwórcze czy coś i żeby nie podawać

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z położną na temat herbatek, koperków itp i powiedziała że ogólnie teraz kopru nie zaleca się dzieciom bo w badaniach wyszły jakieś związki rakotwórcze czy coś i żeby nie podawać
    To nie herbatka właśnie. Tylko jak krople. Niemcy maja sab simplex a Anglia gripe water, tyle, ze to naturalny wyciąg z nasion kopru włoskiego i melisa czasem, zależy jaki skład.
    Jakie to badania są? Podała źródło?

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Drżenia to nie drgawki, spokojnie. Drgawki wyglądały jak rytmiczne zrywy rączką lub nóżką, jak czkawka.

A to nie nazywa się po prostu odruch Moro? Moja tak robi, śpi i nagle rączki szybko wyciąga obie przed siebie jakby chciała się przytulić. Zupełnie przez sen.

oar843r8hxms7jm7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    😱 nawet nie mów! Mi wczoraj powiedziała że będziemy to obserwować i coś z tym robić
    No właśnie też się przerazilam.. ta moja położna jest miła, ale czasem mam wrażenie, że nie do końca ogarnia, więc mam nadzieję, że się jej pomyliło :):)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tylu z 15 stron ( postaram się nadrobić), ale znowu byłyśmy w szpitalu bo zołtaczka znow się nasilila. I nie wiem czy jutro ponownie nur wyladujeny . W czwartek nas wypisali z bilirubina 12.65. Wczoraj robiliśmy kontrolę i wyszło 15.3 - ten wynik nic nam nie daje bo różnica między laboratorium A tym co robią w szpitalu jest różna- raz było 1.5 A raz nawet 4, więc ciężko nam stwierdzić czy idzie to w dół. Jutro powtórzymy wynik i będzie wiadomo.
    Już dość nam tego szpitala, tej lampy bo Gabrysia żywa i mocno aktywna nie chce być na lampie. Robią szereg dodatkowych badań i wszystko wychodzi ok.

Mam pytanie, czy któraś z Was zmagała/ zmaga się z przepuklina okolopępkowa? U nas mała ma aż taka duża kulka na zewnątrz- oczywiście przez płacz bo drze się w nieboglosy. Wyczytalam gdzieś że zakleja się pępek. Spotkałyście się z takim postępowaniem?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ