Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka, zapomniałam napisać, że nie stosuję żadnej diety.
Młody pierś totalnie odrzuca. Od wczorajszej nocy tak robi. Próbowałam mu ściągać, popękały mi brodawki... znów ból i krew. Kp było bezbolesne 😓 teraz to ani przyjemnie ani efektywnie... ukulalam mu dwie porcje po 50ml dziś. Nie wiem, co ze mną nie tak.
Jeszcze dodatkowy #żalpost na męża, bo jak był dwa tygodnie w domu to było cudownie, a teraz? Mały zaczął wyć u niego na rękach za każdym razem (dopiero u mnie przestaje), a on widzę, że się wycofuje powoli. Jestem zła, bo młody ma jedna długa drzemkę i w tym czasie ogarnelam lekcje z młoda, pojechałyśmy do miasta... a później wstał i co? Nie miałam dziś choćby 20 min dla siebie. Z Ala poszłyśmy czytać po 20:00 bajkę i o 20:30 już tak wył, że szybko go zabierałam... Zasnął o 23:00, a ja nawet kolacji dziś nie zjadłam... wybrałam spanie. Do dupy to wszystko. 😢
Czekam dziewczyny na Wasze porody i mam nadzieje, że to nastąpi niebawem, bo serio mimo wszystko w ciąży chodzić już bym nie chciała 😬 ale czytając te nasze posty o 3 nad ranem weźcie się wyślijcie „na zapas”, o ile ciąża Wam spokojnie spać pozwala. Tęsknie za snem, nawet w bólu bioder 😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny po Cc czy skóra tuż nad linią cięcia jest u Was taka grubsza? Dziwnie mi z tym jak dotykam, dość że tm miejsce całe takie jakieś odrętwiałe to jeszcze takie twarde
Ja nad blizną dalej mam taki wałek- ni to opuchlizna, nie to skóra..Jest miękki i położna twierdzi, że się wchlonie, ale jak dla mnie nic się nie zmniejsza. Mam nadzieję, że fizjo cos z tym zrobi.. -
Julia też nie odbija, ale póki nie ulewa to oki 😉
Ja się zastanawiam jak my się będziemy ogarniać z wyjściem rano do przedszkola.
Póki co do połowy listopada jest Piotrek w domu to jakoś na
Zmianę to się ogarnia,ale później 😱
U mnie z cierpliwością póki co oki. Dzieciaki są raczej grzeczni, Jasiek czasami pokazuje swoje humorki także no.
Moni - ja pamiętam z Jasiem też miałam kryzys laktacyjny jakoś ok. 4 tygodnia. Pomógł laktator + plus herbatka laktacyjna 😉 potrzeby też jest czas.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Karoo tez sie zastanawiam nad przedszkolem. Bartka ustawiam powoli na swoje kopyto. Zje o 6. Na spiocha go ogarnę i zajme sie córka. W wozek i do przedszkola. Na 8 rano powinniśmy sie wyrobic.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Co do blizny to dotykam jest miekka. Juz czesciowo mam lekko rozowa i jaśniejsza. A na koncach i w jednym miejscu mam jeszcze mocniej. Jest bez zgrubień a w okolicy blizny skora jest lekko odretwiala. Mi pomoglo mycie szarym mydlem i wietrzenie. jak sie z jednego miejsca nie zasklepilo i podciekło osoczem to octanistep.
Zobaczymy jeszcze co powie ginekolog na kontroli ale nic nie boli wiec pewnie jest ok.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jupik wrote:Silent, a jak wyglądają u was te drgawki?
U nas dalej widzę u małego drżenie nóżek, jak dla mnie to mięśnie,bo on je podnosi do góry, i jak opadają to czasem tak drżą, ale nie wiem, bo nigdy drgawek nie widziałam.
Drżenia to nie drgawki, spokojnie. Drgawki wyglądały jak rytmiczne zrywy rączką lub nóżką, jak czkawka. -
Spirit wrote:Hm A jak do tego niedokrwienia doszło? Bo wydawałoby się że np jak dziecko przy naturalnym porodzie może mieć A tu by wyszło że doszło do tego w brzuchu? Szkoda że musicie mieć powtórkę za 3 miesiące ale z drugiej strony lepiej jak taki maluch jeszcze nieświadomy. My oficjalne byliśmy pacjentami neurologii w Prokocimiu i mieliśmy wszystkie konsultacje i badania tam później,jakbyś miała okazję to zostań na oddziale bo potem termin kontroli na "pilne"mieliśmy na prawie rok później . . . Ogólnie nie wiem czy polecam czy nie ale dużo ludzi ho oglądało wtedy.
Super że możecie ho zabrać już jutrobo takie dojeżdżanie musiałobyC strasznie męczące dla Ciebie.
I tak,ja w środę,już z nerwów nie śpię po nocachAle nic trzeba przeżyć.
Do niedokrwienia doszło jeszcze w brzuchu, nie dojdziemy do tego, mogło być dużo różnych powodów.. Matczynych, łożysko, niedotlenienienie... Twierdzą, że poza brzuchem to się już raczej nie powtórzy..
Trzymam kciuki, będzie dobrzeJa po 11 dniach czuję się już super, tylko boli mnie przy sikaniu. Druga cc lepsza. Choć oczywiście pierwsze 4 dni boli jak diabli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 07:08
-
silent wrote:Do niedokrwienia doszło jeszcze w brzuchu, nie dojdziemy do tego, mogło być dużo różnych powodów.. Matczynych, łożysko, niedotlenienienie... Twierdzą, że poza brzuchem to się już raczej nie powtórzy..
Trzymam kciuki, będzie dobrzeJa po 11 dniach czuję się już super, tylko boli mnie przy sikaniu. Druga cc lepsza. Choć oczywiście pierwsze 4 dni boli jak diabli
2017 #1
2019 #2
-
Kokosowa - to widzę,że nie tylko ja będę musiała z dwójką rano się ogarnąć 😉
Julia właśnie na śpiocha nie chce zjeść 🙄 nie wiem może na początek jak dawno
Będzie jadła to chociaż trochę jej będę ściągać,żeby było w razie w.
My musimy na 8.30 zdążyć, ale mamy kilka przystanków autobusem, więc no siła rzeczy musimy wyjsc też przed 8.
Wy mieszkacie na Mordorze? Dobrze pamiętam? 🤔 -
Kokosowa - to widzę,że nie tylko ja będę musiała z dwójką rano się ogarnąć 😉
Julia właśnie na śpiocha nie chce zjeść 🙄 nie wiem może na początek jak dawno
Będzie jadła to chociaż trochę jej będę ściągać,żeby było w razie w.
My musimy na 8.30 zdążyć, ale mamy kilka przystanków autobusem, więc no siła rzeczy musimy wyjsc też przed 8.
Wy mieszkacie na Mordorze? Dobrze pamiętam? 🤔 -
Stosowała któraś z Was na kolki wodę koperkową? Została mi polecona, ale pierwsze słyszę...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Karoo ja mieszkam w Jabłonnie. To jest zaraz przy Białołęce. I musimy byc 8.15 max w przedszkolu. Mamy 10 minut piechota bez pospiechu albo przystanek autobusem. Teraz wstajemy o 7 i 7.50 wychodzimy z domu. Jak ustawie Bartka na jedzenie o 6 to spokojnie będziemy mieli sporo czasu.
Karooo93 lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:Stosowała któraś z Was na kolki wodę koperkową? Została mi polecona, ale pierwsze słyszę...
-
wiktoriaa wrote:Wczoraj rozmawiałam z położną na temat herbatek, koperków itp i powiedziała że ogólnie teraz kopru nie zaleca się dzieciom bo w badaniach wyszły jakieś związki rakotwórcze czy coś i żeby nie podawać
Jakie to badania są? Podała źródło?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
silent wrote:Drżenia to nie drgawki, spokojnie. Drgawki wyglądały jak rytmiczne zrywy rączką lub nóżką, jak czkawka.
A to nie nazywa się po prostu odruch Moro? Moja tak robi, śpi i nagle rączki szybko wyciąga obie przed siebie jakby chciała się przytulić. Zupełnie przez sen.
-
wiktoriaa wrote:😱 nawet nie mów! Mi wczoraj powiedziała że będziemy to obserwować i coś z tym robić
-
Dziewczyny mam tylu z 15 stron ( postaram się nadrobić), ale znowu byłyśmy w szpitalu bo zołtaczka znow się nasilila. I nie wiem czy jutro ponownie nur wyladujeny . W czwartek nas wypisali z bilirubina 12.65. Wczoraj robiliśmy kontrolę i wyszło 15.3 - ten wynik nic nam nie daje bo różnica między laboratorium A tym co robią w szpitalu jest różna- raz było 1.5 A raz nawet 4, więc ciężko nam stwierdzić czy idzie to w dół. Jutro powtórzymy wynik i będzie wiadomo.
Już dość nam tego szpitala, tej lampy bo Gabrysia żywa i mocno aktywna nie chce być na lampie. Robią szereg dodatkowych badań i wszystko wychodzi ok.
Mam pytanie, czy któraś z Was zmagała/ zmaga się z przepuklina okolopępkowa? U nas mała ma aż taka duża kulka na zewnątrz- oczywiście przez płacz bo drze się w nieboglosy. Wyczytalam gdzieś że zakleja się pępek. Spotkałyście się z takim postępowaniem?kasia1518