X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałyśmy mieć szczepienia, a od wczoraj mój 7 latek ma katar i kaszle! Chyba nie pojedziemy się zaczepić... Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuuudowne maluchy 😍😍

My chrzciny w najbliższa sobotę, chrzestnych mamy młodych (siostrzenica i bratanek), wiec mamy nadzieje, se będą mieli fajny kontakt.
    Imprezka co prawda w domu, ale tort i ciasta upieką mi siostry, a obiad + przekąski mamy catering (przyjdą wraz ze stołami, sztućcami,obrusami - fajnie, bo nie trzeba się o nic martwić 😁).

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznosci nasze małe 💕 fajnie patrzeć jak rosną. A Bartek z jaka fryzurka 😊

Wczoraj piłam sporo herbaty z miodem i zastanawiam się czy to po miodku ma takie policzki. Wyszły czerwone plamy z dwóch stron 😐

Catering super sprawa. My też mieliśmy tylko w knajpie. I zostało sporo więc dziś odmrozone kotlety z imprezy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 20:08

Kookosowa, nuśka91, sandrina22, Cabrera, Goemi, wiktoriaa, Aaga, kasia1518, Jupik, przedszkolanka:), moni05, Karooo93, adella1 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka mam takie same bodziaki😆 u Was też czapeczka z kompletu się nie nadaje do użycia? 😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię wieczorem już pewnie,ale pochwalę się że chyba jesteśmy po 2 dniowym skoku-moje dziecię znowu spi 😍

Kookosowa, Monalisa88, Cabrera, moni05, nuśka91, silent, Karooo93 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzciny 15 grudnia I robimy w lokalu. Zobaczyny czy mloda da jakis koncert i wyjdzie z niej diabelek czy przespi :)

U nas nocki rewelacyjne spi tak od 21-22 do 3-4 I budzi sie na karmienie, potem 6-7 karmienie I do 9 dosypia. Zasypia sama w zasadzie zaraz po karmieniu albo sobie lezy I patrzy. Ciekawe czy jutro bede zalowala ze to napisalam :D

Nawet spacer bez wrzasku zaliczylysny :D

Piekne te Wasze malenstwa! I tak wszystkie grzecznie wygladaja :D

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria jaka piękna- cudne oczy 😍

Konieczynka mały słodziak 😊

wiktoriaa, Konieczynka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś szczepienie Felka. Postawiłam na nogi pół przychodni. Bo przed gabinetem naszej pediatry chłopczyk z mamą, który co chwilę kaszlał.. początkowo myślałam, co za głupia matka, że z nim na szczepienie przyszła, ale jak weszliśmy do pediatry ona do nas, że ten chłopczyk na pewno nie do niej i ona nie wie, czemu w ogóle kaszlące dziecko tam siedzi.. Poszłam do matki dziecka, Ukrainka, pytam, a ona że do lekarza z chorym dzieckiem WTF ??? Od razu do kierowniczki, bo na drzwiach szczepień wisi jak wół, że w dniu szczepień nie przyjmują inni interniści i pediatrzy w trosce o dobro zdrowych szczepionych dzieci. I co się okazało??? Że w gabinecie obok tych szczepień przyjmuje lekarz rodzinny, który we wtorki przyjmuje w ramach medycyny pracy, a w piątki resztę, i w call center się pomylili i zapisali chore dziecko na dzisiaj. Myślałam, że zabiję. A Pani kierowniczka do mnie, że przecież nie da się dzieci w 100% ochronić i chodzę z dzieckiem do sklepów i wszędzie się może zarazić jak ktoś kaszlnie. Powiedziałam jej, że z 7 tyg.nie chodzę do sklepów, a w dniu szczepienia i przed to w ogóle siedzę w domu i lepiej dla nich, żeby Feli miał się dobrze po szczepieniu. M A S A K R A

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaa sie nie odzywam i przyznam, ze nawet malo czytam. Absolutny szacun dla tych z was, ktore maja dwojke na stale w domu!! Ja juz 2 tydzien siedze z Borysem i Nina, Borys z zapaleniem ucha, Nina jakos sie uchowala i zdrowa (wierze, ze to dzieki kp). Siedzac z dwojka nie mam czasu na NIC, masakra totalna. Mam nadzieje, ze w pon pojdzie juz do przedszkola, ale to oznacza jeszcze 3 dni z nimi samej, jesli nie zwariuje do tego czasu to bedzie chyba cud. Od tego siedzenia w domu z nimi Borys zrobil sie strasznie zazdrosny i doslownie na mnie non stop siedzi. Dobrze, ze chociaz Nina duzo spi i jest bezproblemowa.

A w ramach ciekawostem, dzis pierwsza przespana noc od 21.45 do 7.20, a potem jeszcze dospala do 8.40 :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Dzisiaj miałyśmy mieć szczepienia, a od wczoraj mój 7 latek ma katar i kaszle! Chyba nie pojedziemy się zaczepić... Co myślicie?
    Ja bym nie szczepiła.

ammarylis lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik masakra..ale bym się wkurzyła..

Kkaarr będę małpa jak napisze,że przy dwójce ćwiczę 6x w tygodniu (bo w 7 sprzątam;p) ,szyję a Pola nie chodzi do przedszkola?😁🙈

aga_ni, ManiaM, eemmiilliiaa, kasia1518, Kookosowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam Was dziewczyny z dwójką i większą ilością dzieci. Mój jest jeden i to jeszcze w miarę grzeczny a i tak mało co ogarniam. Ale to też przez to, że śpię razem z nim do 10-11 a potem zanim siebie i jego ogarnę to zostaje mało dnia. Mówili śpi jak dziecko śpi xD Muszę się jakoś zmotywować żeby wcześniej wstawać, bo trochę mnie to dobija powoli...

I przez to spacery u nas też co dwa, trzy dni, bo czasami po prostu nie zdążę ogarnąć i zjeść a jest już zmierzch.

U nas po seksach wrażenia takie, że szczypało mnie jakby nie wszystko było jeszcze zagojone a to przecież niemożliwe. Po chwili było lepiej. Mam nadzieję, że to się poprawi. Ale najgorsze są chyba cycki. Nie wiem czy kiedykolwiek zaakceptuje to co się z nimi stało i jak wyglądają 😢

Jupik u nas jest osobne wejście i pomieszczenie dla dzieci zdrowych więc te chore są przyjmowane, ale całkiem gdzie indziej. Dlatego lubię nasz ośrodek ☺️

• adella1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- przy drugim i kolejnym dziecku człowiek robi się bardziej zorganizowany i więcej rzeczy ogarnia. Serio serio🙂

moni05, przedszkolanka:), nuśka91, Monalisa88 lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Jupik masakra..ale bym się wkurzyła..

Kkaarr będę małpa jak napisze,że przy dwójce ćwiczę 6x w tygodniu (bo w 7 sprzątam;p) ,szyję a Pola nie chodzi do przedszkola?😁🙈

Wooow! A śpisz coś? ;)

Ja mam tylko jedno dziecko, ale dwa skrajne doświadczenia. Jak Władek ma dobry dzień to ogarniam dom, obiad, mam makijaż i jeszcze robię generalne porządki w szafach, zdążę isc z nim na spacer, wypić kawe w kawiarni. A jak ma bardzo zły dzień to mam umyte zęby ;)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka - dlaczego Pola nie chodzi do przedszkola? 🤔😏

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Konieczynka mam takie same bodziaki😆 u Was też czapeczka z kompletu się nie nadaje do użycia? 😅

Z tej czapki da się zrobić 2 😋 u nas rozmiar 68 to jak jarmulka dla kogoś z wielkim baniakiem zamiast głowy.

Przedszkolanka, chyba zależy na jakie egzemplarze się trafi. Moja śpi od 22 do 5.30 z dwoma pobudkami i w dzień raz dłużej ale to na spacerze, dziś byłyśmy godzinę to potem pospala 2h. A tak to po 10-20min. Syn niby do 15 w przedszkolu ale jak wraca chce mu poświęcić czas. I czas tylko dla siebie nie mam nic. Czasem uda się wypić jeszcze ciepła kawę. Dłuższy prysznic tylko w sobotę jak mąż zajmie się Mała. Bo w tygodniu siedzi przed kompem do 22-23. Pracując 😐
    Mój dzieci śpią po 10-11h na dobę i właśnie sobie myślę że nie ważne czy ma 2 miesiące czy 4 lata.
    Ćwiczyć mogłabym z nimi, z Lila na ręku a Młody niech tańczy.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że zależy od dziecka. Ale też od wieku dziecka, bo jednak czterolatkowi da się już coś wytłumaczyć, zajmie się sobą itd, a mojej starszej co ma rok i 7 mcy- no niezbyt. Nie powiem posiedz tu sobie chwilę i porysuj, a mama poćwiczy. Nie dość, że moja nie zrozumie, nie posłucha, nie posiedzi (najlepsze zabawy to te ruchowe, wszystko tylko nie siedzieć), nie porysuje (jeszcze nie ten etap) to przypuszczam, że jakbym ćwiczyła to już by znalazła sposób, żeby mnie skutecznie odciągnąć 🤷 dlatego u nas lepiej się spisują te długie spacery, starszą wtedy ujarzmiona, a mama ma aktywność.
    Nie ma co porównywać sytuacji i dzieci, każdy orze jak może 😜

Cabrera, nuśka91 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, wcale Ci się nie dziwie... u nas zdrowe i chore dzieci dziela drzwi. Przez które trzeba przejść i tak i uwaga - pediatra na zmianę przyjmuje chore i zdrowe... :/

Nie mogę się nadziwić jak śliczne są te nasze dzieci :) i wszystkie praktycznie mając coś najmniej miesiąc 😱 sama jeszcze pamietam szpital, a tu Remi niedługo 2 miesiące ❤️

U nas tak:
    1fc0abcd5cad.jpg
    25977f19f885.jpg
    6cfe4208ed3c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 19:20

Konieczynka, Jupik, przedszkolanka:), kasia1518, Karooo93, Kookosowa, wiktoriaa, Cabrera, Goemi, nuśka91, adella1, Monalisa88 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś po pneumokokach niespokojnego malucha? Mały od 1.5godz się drze jakby go parzylo... Tata jedzie do apteki po viburcol i pedicitamol...:(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ta fota z pieskiem wymiata 😍
    Popieram, dzieci przecudne, nic tylko chrupać.

Kiniorek, nie pomogę, ja dziś po szczepieniu i póki co cisza i spokój..

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ