X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Wychodzicie na spacery codziennie?? Ja od soboty nie byłam a dziś mała śpi i też jej nie budzę więc pewnie już nie wyjdę bo po południu sąsiedzi odpalają kopciuchy i strach drzwi otworzyć
    Tak my codziennie wychodzimy do szkoły po syna i na zakupy około 12 nastej i wracamy o 13.30. W weekendy różnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:15

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po chrzcinach. W kościele dała lekki koncert, ale do przeżycia, a imprezę praktycznie przespała. Cieszę się że już po 😁

ammarylis, Karooo93, Aaga, Cabrera, Jupik, mia4444, kasia1518, Goemi, przedszkolanka:), _nova lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy codziennie po córkę do przedszkola. Chyba 2 razy nigdzie nie byliśmy gdy padało a raz jak byla straszna wichura. W weekendy chociaz dookoła bloku idziemy. Mamy cieply kocyk w wozku wiec narazie ubieram go w polarkowego misia ze smyka i cienka czapke.

ammarylis lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już raz mieliśmy to na receptę, teraz chyba wypróbujemy coś innego. Słyszałam,że podobno ten Cebion najlepiej działa 😏
    Jutro też mamy położna, więc podpytam.

My wychodzimy praktycznie codziennie, a zazwyczaj 2 razy dziennie 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z dwugodzinnego spaceru :)
    Ja generalnie wariuje jak jestem cały dzień zamknięta w domu, wiec wymyślam sobie codziennie jakiś cel (nie mam kogo odebrać z przedszkola/szkoły ;)). Dziś byliśmy kupić chlebek i sok, na który miałam ochotę :)
    Nie wychodzimy tylko jak leje i wtedy tez humor mam do d...;)

Z prezentów polecam karuzele nad łóżeczko (my dostaliśmy w prezencie TinyLove z leśnymi zwierzątkami - mały ja uwielbia, bywa ze patrzy w nią i rozmawia ze zwierzątkami z pół godziny 😊)

Od dziś mamy tez matę, ale jeszcze nie skradła serca Stasia ;)

Generalnie drogie prezenty, które otrzymujemy mnie bardzo krępują...tłumacze, ze lepiej te pieniądze przeznaczyć na inny cel, ale i tak duuzo dostajemy.
    Ja zdecydowanie bardziej lubię robić prezenty, wręcz to uwielbiam :) W tym toku może być trudniej, bo czasu mniej :/

A zmieniając temat dziś założyłam synkowi komplecik z H&m w rozmiarze 62, byłam przekonana, ze będzie za wielki...jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, ze jest na styk 😱😱
    Dziś czeka mnie wieczorem remanent ciuchów 🙉

• adella1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamalam się trochę, miesiąc od porodu i 9 kg na plusie🙁😢😢

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
    Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
    Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
    Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
    🙄😓

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, ja mam w kształcie misia firmy Microlife. Dla mnie ok. Taki był, taki wzięłam. Nie wiem, czy są znaczące różnice jeśli chodzi o funkcjonalność.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kasia jaką masz matę? Bo chce coś małej kupić i nie wiem co. Podoba mi się ta babysense ale nie wiem czy jest sens inwestować w nią tyle kasy
    Z tiny love zabawa na łace- to był prezent od Zosi chrzestnej- całkiem spoko ta mata. Choć mi się podobają te co mają boki zakryte że dziecko nie wyjdzie z tej maty. Drugiej nie będę kupować- Gabrysia na tej samej będzie się bawić

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacerze w miarę możliwości codziennie. W domu bym nie wysiedziała, więc nie patrzę na termometr tylko idę. Wychodzi mi, że tak 5-6 razy w tyg., bo czasem przez coś nie wychodzi. Min.6 km. Rekord z mężem- 12.
    Poza tym mam cel, właśnie chcę zrzucić co nieco. Ważę już mniej niż przed ciążą, ale- przed ciążą ważyłam już dobre 5 kg za dużo 😲 więc teraz cel 1- zrzucić 5 kg. Potem zobaczę, czy jeszcze bym choć 2 nie ugrała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, mu mamy Microlife

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A my po chrzcinach. W kościele dała lekki koncert, ale do przeżycia, a imprezę praktycznie przespała. Cieszę się że już po 😁
    Szybciutko chrzciliscie. U Zosi też mieliśmy chrzest 5tyg po wyjściu ze szpitala. Teraz później bo dopiero 26 stycznia- raz że nie chciałam w święta a wcześniej jest adwent, a dwa trochę wzięlismy pod uwagę że matka chrzestna od 27 stycznia zaczyna ferie i nie będzie musiała się zaraz po obiedzie zbierać i jechać 450km bo na drugi dzień do pracy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć wszystkim :)

Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
    Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
    Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
    Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
    🙄😓
    Z mikrolife- z maseczka dla dzieci i dorosłych. Sprawdza się super. Termometru Nie polecę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Szybciutko chrzciliscie. U Zosi też mieliśmy chrzest 5tyg po wyjściu ze szpitala. Teraz później bo dopiero 26 stycznia- raz że nie chciałam w święta a wcześniej jest adwent, a dwa trochę wzięlismy pod uwagę że matka chrzestna od 27 stycznia zaczyna ferie i nie będzie musiała się zaraz po obiedzie zbierać i jechać 450km bo na drugi dzień do pracy.
    No ja chciałam szybko, później by aż na święta Bożego Narodzenia wychodziło

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o spacerach i muszę bardziej się mobilizować i wychodzić codziennie. Jutro idziemy na usg bioderek.
    Termometr elektroniczny też mam microlife.
    Ja mam problem ze chrzcinami bo nie bardzo mam kogo zaprosić na chrzestnych i nie wiem kiedy ją ochrzcimy chociaż chciałbym jak najszybciej.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spacery codziennie,chyba że leje to dwójki nie targam ;)

My w prezencie bajeczke do wody i książeczki kontrastowe,innych pomysłów brak. Obczaje wydre;)
    U nas chyba skok 8 tygodnia bo od dwóch dni dwie drzemki po 30 min.tylko ;o a teraz całe 10.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    No ja chciałam szybko, później by aż na święta Bożego Narodzenia wychodziło
    Moja rodzina jest 700km ode mnie więc musimy wziąć to pod uwagę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Moja rodzina jest 700km ode mnie więc musimy wziąć to pod uwagę.
    O matko to faktycznie daleko, ja mam wszystkich pod nosem

syy26iye928jhyb7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie tak, że Wasze dziecię na Waszej klacie czy brzuchu może spać cały dzień i całą noc a każda próba odłożenia uruchamia czujnik parkowania i po MAKSYMALNIE 20 minutach jest pobudka? :D można ten czujnik parkowania wyłączyć? Lubię tak leżeć z Olkiem ale zastanawiam się czy polubi odkładanie szybciej niż przed swoją osiemnastka :D

Co do chrzcin my też po nowym roku, bo wszyscy są daleko od nas i nie chcemy wszystkich narażać na dojazdy czy jakieś wydatki przedswietami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:03

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochane, że się nie odzywałam, ale od dwóch dni walczę z obrzydliwa migrena... niestety, po ciąży wróciły :( tak jak przed - rzyganie, uczucie jak na kacu, potworny ból i wyłączenie z funkcjonowanie :/ ale częściej chyba, po po porodzie miałam już dwa napady :( wcześniej zdarzało się przed okresem tylko. Wiec raz w miesiącu.

Z prezentów świątecznych to u nas szumiś i gryzaki jakieś, wszelkie zawieszki do maty i karuzela - tego nie mamy :) co do tego jakie my prezentu robimy to robimy tylko dzieciom. Wśród nich jest muzyczny ślimak do raczkowania, drewniany piesek do ciągnięcia ze sprężynowymi uszkami i ogonkiem (przesłodki), zestaw do robienia bransoletek (koraliki etc.) no i do każdego prezentu książki z bajkami. Od kontrastowych, przez kici kocię do „mądrych bajek” ;)

Młody zaczął w miarę spać, w ogóle się zrobił spokojniejszy, dyschezja (odpukać) zanika, robi kupkę bez problemu. Jesteprzeszczęśliwa. Dalej jest niezbyt odkładalski... ale nie można mieć wszystkiego ;)

Przyszedł vigantol. Bierzemy wszyscy i zobaczymy, czy coś się zmieni :)
    Dzisiaj byliśmy z Remikiem na badaniu krwi... cisnęła mu dwie probówki z palca... franca :/ ech. Ciekawe, co wyjdzie. Mam stresa...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ