X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Wychodzicie na spacery codziennie?? Ja od soboty nie byłam a dziś mała śpi i też jej nie budzę więc pewnie już nie wyjdę bo po południu sąsiedzi odpalają kopciuchy i strach drzwi otworzyć
    Tak my codziennie wychodzimy do szkoły po syna i na zakupy około 12 nastej i wracamy o 13.30. W weekendy różnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:15

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po chrzcinach. W kościele dała lekki koncert, ale do przeżycia, a imprezę praktycznie przespała. Cieszę się że już po 😁

ammarylis, Karooo93, Aaga, Cabrera, Jupik, mia4444, kasia1518, Goemi, przedszkolanka:), _nova lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy codziennie po córkę do przedszkola. Chyba 2 razy nigdzie nie byliśmy gdy padało a raz jak byla straszna wichura. W weekendy chociaz dookoła bloku idziemy. Mamy cieply kocyk w wozku wiec narazie ubieram go w polarkowego misia ze smyka i cienka czapke.

ammarylis lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już raz mieliśmy to na receptę, teraz chyba wypróbujemy coś innego. Słyszałam,że podobno ten Cebion najlepiej działa 😏
    Jutro też mamy położna, więc podpytam.

My wychodzimy praktycznie codziennie, a zazwyczaj 2 razy dziennie 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z dwugodzinnego spaceru :)
    Ja generalnie wariuje jak jestem cały dzień zamknięta w domu, wiec wymyślam sobie codziennie jakiś cel (nie mam kogo odebrać z przedszkola/szkoły ;)). Dziś byliśmy kupić chlebek i sok, na który miałam ochotę :)
    Nie wychodzimy tylko jak leje i wtedy tez humor mam do d...;)

Z prezentów polecam karuzele nad łóżeczko (my dostaliśmy w prezencie TinyLove z leśnymi zwierzątkami - mały ja uwielbia, bywa ze patrzy w nią i rozmawia ze zwierzątkami z pół godziny 😊)

Od dziś mamy tez matę, ale jeszcze nie skradła serca Stasia ;)

Generalnie drogie prezenty, które otrzymujemy mnie bardzo krępują...tłumacze, ze lepiej te pieniądze przeznaczyć na inny cel, ale i tak duuzo dostajemy.
    Ja zdecydowanie bardziej lubię robić prezenty, wręcz to uwielbiam :) W tym toku może być trudniej, bo czasu mniej :/

A zmieniając temat dziś założyłam synkowi komplecik z H&m w rozmiarze 62, byłam przekonana, ze będzie za wielki...jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, ze jest na styk 😱😱
    Dziś czeka mnie wieczorem remanent ciuchów 🙉

• adella1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamalam się trochę, miesiąc od porodu i 9 kg na plusie🙁😢😢

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
    Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
    Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
    Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
    🙄😓

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, ja mam w kształcie misia firmy Microlife. Dla mnie ok. Taki był, taki wzięłam. Nie wiem, czy są znaczące różnice jeśli chodzi o funkcjonalność.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kasia jaką masz matę? Bo chce coś małej kupić i nie wiem co. Podoba mi się ta babysense ale nie wiem czy jest sens inwestować w nią tyle kasy
    Z tiny love zabawa na łace- to był prezent od Zosi chrzestnej- całkiem spoko ta mata. Choć mi się podobają te co mają boki zakryte że dziecko nie wyjdzie z tej maty. Drugiej nie będę kupować- Gabrysia na tej samej będzie się bawić

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacerze w miarę możliwości codziennie. W domu bym nie wysiedziała, więc nie patrzę na termometr tylko idę. Wychodzi mi, że tak 5-6 razy w tyg., bo czasem przez coś nie wychodzi. Min.6 km. Rekord z mężem- 12.
    Poza tym mam cel, właśnie chcę zrzucić co nieco. Ważę już mniej niż przed ciążą, ale- przed ciążą ważyłam już dobre 5 kg za dużo 😲 więc teraz cel 1- zrzucić 5 kg. Potem zobaczę, czy jeszcze bym choć 2 nie ugrała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, mu mamy Microlife

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A my po chrzcinach. W kościele dała lekki koncert, ale do przeżycia, a imprezę praktycznie przespała. Cieszę się że już po 😁
    Szybciutko chrzciliscie. U Zosi też mieliśmy chrzest 5tyg po wyjściu ze szpitala. Teraz później bo dopiero 26 stycznia- raz że nie chciałam w święta a wcześniej jest adwent, a dwa trochę wzięlismy pod uwagę że matka chrzestna od 27 stycznia zaczyna ferie i nie będzie musiała się zaraz po obiedzie zbierać i jechać 450km bo na drugi dzień do pracy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć wszystkim :)

Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
    Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
    Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
    Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
    🙄😓
    Z mikrolife- z maseczka dla dzieci i dorosłych. Sprawdza się super. Termometru Nie polecę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Szybciutko chrzciliscie. U Zosi też mieliśmy chrzest 5tyg po wyjściu ze szpitala. Teraz później bo dopiero 26 stycznia- raz że nie chciałam w święta a wcześniej jest adwent, a dwa trochę wzięlismy pod uwagę że matka chrzestna od 27 stycznia zaczyna ferie i nie będzie musiała się zaraz po obiedzie zbierać i jechać 450km bo na drugi dzień do pracy.
    No ja chciałam szybko, później by aż na święta Bożego Narodzenia wychodziło

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o spacerach i muszę bardziej się mobilizować i wychodzić codziennie. Jutro idziemy na usg bioderek.
    Termometr elektroniczny też mam microlife.
    Ja mam problem ze chrzcinami bo nie bardzo mam kogo zaprosić na chrzestnych i nie wiem kiedy ją ochrzcimy chociaż chciałbym jak najszybciej.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spacery codziennie,chyba że leje to dwójki nie targam ;)

My w prezencie bajeczke do wody i książeczki kontrastowe,innych pomysłów brak. Obczaje wydre;)
    U nas chyba skok 8 tygodnia bo od dwóch dni dwie drzemki po 30 min.tylko ;o a teraz całe 10.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    No ja chciałam szybko, później by aż na święta Bożego Narodzenia wychodziło
    Moja rodzina jest 700km ode mnie więc musimy wziąć to pod uwagę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Moja rodzina jest 700km ode mnie więc musimy wziąć to pod uwagę.
    O matko to faktycznie daleko, ja mam wszystkich pod nosem

syy26iye928jhyb7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie tak, że Wasze dziecię na Waszej klacie czy brzuchu może spać cały dzień i całą noc a każda próba odłożenia uruchamia czujnik parkowania i po MAKSYMALNIE 20 minutach jest pobudka? :D można ten czujnik parkowania wyłączyć? Lubię tak leżeć z Olkiem ale zastanawiam się czy polubi odkładanie szybciej niż przed swoją osiemnastka :D

Co do chrzcin my też po nowym roku, bo wszyscy są daleko od nas i nie chcemy wszystkich narażać na dojazdy czy jakieś wydatki przedswietami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:03

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochane, że się nie odzywałam, ale od dwóch dni walczę z obrzydliwa migrena... niestety, po ciąży wróciły :( tak jak przed - rzyganie, uczucie jak na kacu, potworny ból i wyłączenie z funkcjonowanie :/ ale częściej chyba, po po porodzie miałam już dwa napady :( wcześniej zdarzało się przed okresem tylko. Wiec raz w miesiącu.

Z prezentów świątecznych to u nas szumiś i gryzaki jakieś, wszelkie zawieszki do maty i karuzela - tego nie mamy :) co do tego jakie my prezentu robimy to robimy tylko dzieciom. Wśród nich jest muzyczny ślimak do raczkowania, drewniany piesek do ciągnięcia ze sprężynowymi uszkami i ogonkiem (przesłodki), zestaw do robienia bransoletek (koraliki etc.) no i do każdego prezentu książki z bajkami. Od kontrastowych, przez kici kocię do „mądrych bajek” ;)

Młody zaczął w miarę spać, w ogóle się zrobił spokojniejszy, dyschezja (odpukać) zanika, robi kupkę bez problemu. Jesteprzeszczęśliwa. Dalej jest niezbyt odkładalski... ale nie można mieć wszystkiego ;)

Przyszedł vigantol. Bierzemy wszyscy i zobaczymy, czy coś się zmieni :)
    Dzisiaj byliśmy z Remikiem na badaniu krwi... cisnęła mu dwie probówki z palca... franca :/ ech. Ciekawe, co wyjdzie. Mam stresa...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ