Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Goemi wrote:Wychodzicie na spacery codziennie?? Ja od soboty nie byłam a dziś mała śpi i też jej nie budzę więc pewnie już nie wyjdę bo po południu sąsiedzi odpalają kopciuchy i strach drzwi otworzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:15
-
My wychodzimy codziennie po córkę do przedszkola. Chyba 2 razy nigdzie nie byliśmy gdy padało a raz jak byla straszna wichura. W weekendy chociaz dookoła bloku idziemy. Mamy cieply kocyk w wozku wiec narazie ubieram go w polarkowego misia ze smyka i cienka czapke.
ammarylis lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyMy właśnie wróciliśmy z dwugodzinnego spaceru
Ja generalnie wariuje jak jestem cały dzień zamknięta w domu, wiec wymyślam sobie codziennie jakiś cel (nie mam kogo odebrać z przedszkola/szkoły). Dziś byliśmy kupić chlebek i sok, na który miałam ochotę
Nie wychodzimy tylko jak leje i wtedy tez humor mam do d...
Z prezentów polecam karuzele nad łóżeczko (my dostaliśmy w prezencie TinyLove z leśnymi zwierzątkami - mały ja uwielbia, bywa ze patrzy w nią i rozmawia ze zwierzątkami z pół godziny 😊)
Od dziś mamy tez matę, ale jeszcze nie skradła serca Stasia
Generalnie drogie prezenty, które otrzymujemy mnie bardzo krępują...tłumacze, ze lepiej te pieniądze przeznaczyć na inny cel, ale i tak duuzo dostajemy.
Ja zdecydowanie bardziej lubię robić prezenty, wręcz to uwielbiamW tym toku może być trudniej, bo czasu mniej
A zmieniając temat dziś założyłam synkowi komplecik z H&m w rozmiarze 62, byłam przekonana, ze będzie za wielki...jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, ze jest na styk 😱😱
Dziś czeka mnie wieczorem remanent ciuchów 🙉
-
Cześć wszystkim
Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
🙄😓
-
wiktoriaa wrote:Kasia jaką masz matę? Bo chce coś małej kupić i nie wiem co. Podoba mi się ta babysense ale nie wiem czy jest sens inwestować w nią tyle kasykasia1518
-
Ja na spacerze w miarę możliwości codziennie. W domu bym nie wysiedziała, więc nie patrzę na termometr tylko idę. Wychodzi mi, że tak 5-6 razy w tyg., bo czasem przez coś nie wychodzi. Min.6 km. Rekord z mężem- 12.
Poza tym mam cel, właśnie chcę zrzucić co nieco. Ważę już mniej niż przed ciążą, ale- przed ciążą ważyłam już dobre 5 kg za dużo 😲 więc teraz cel 1- zrzucić 5 kg. Potem zobaczę, czy jeszcze bym choć 2 nie ugrała. -
nick nieaktualny
-
wiktoriaa wrote:A my po chrzcinach. W kościele dała lekki koncert, ale do przeżycia, a imprezę praktycznie przespała. Cieszę się że już po 😁kasia1518
-
ManiaM wrote:Cześć wszystkim
Jaki nebulizator i termometr bezdotykowy polecacie?
Bardzo mi zależy na opinii- zaraz lecę do apteki.
Misia przeziębiona, muszę robić inhalacje- mam nadzieję że do szczepienia w czwartek już się wykurujemy.
Dodatkowo USG bioderek nie najlepiej- dysplazja stawu biodrowego. Mamy ćwiczyć, jeśli w ciągu 3tyg nic się nie zmieni to orteza.
🙄😓kasia1518
-
kasia1518 wrote:Szybciutko chrzciliscie. U Zosi też mieliśmy chrzest 5tyg po wyjściu ze szpitala. Teraz później bo dopiero 26 stycznia- raz że nie chciałam w święta a wcześniej jest adwent, a dwa trochę wzięlismy pod uwagę że matka chrzestna od 27 stycznia zaczyna ferie i nie będzie musiała się zaraz po obiedzie zbierać i jechać 450km bo na drugi dzień do pracy.
-
Tak czytam o spacerach i muszę bardziej się mobilizować i wychodzić codziennie. Jutro idziemy na usg bioderek.
Termometr elektroniczny też mam microlife.
Ja mam problem ze chrzcinami bo nie bardzo mam kogo zaprosić na chrzestnych i nie wiem kiedy ją ochrzcimy chociaż chciałbym jak najszybciej. -
My też spacery codziennie,chyba że leje to dwójki nie targam
My w prezencie bajeczke do wody i książeczki kontrastowe,innych pomysłów brak. Obczaje wydre;)
U nas chyba skok 8 tygodnia bo od dwóch dni dwie drzemki po 30 min.tylko ;o a teraz całe 10. -
Dziewczyny też macie tak, że Wasze dziecię na Waszej klacie czy brzuchu może spać cały dzień i całą noc a każda próba odłożenia uruchamia czujnik parkowania i po MAKSYMALNIE 20 minutach jest pobudka?
można ten czujnik parkowania wyłączyć? Lubię tak leżeć z Olkiem ale zastanawiam się czy polubi odkładanie szybciej niż przed swoją osiemnastka
Co do chrzcin my też po nowym roku, bo wszyscy są daleko od nas i nie chcemy wszystkich narażać na dojazdy czy jakieś wydatki przedswietamiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:03
-
Przepraszam kochane, że się nie odzywałam, ale od dwóch dni walczę z obrzydliwa migrena... niestety, po ciąży wróciły
tak jak przed - rzyganie, uczucie jak na kacu, potworny ból i wyłączenie z funkcjonowanie
ale częściej chyba, po po porodzie miałam już dwa napady
wcześniej zdarzało się przed okresem tylko. Wiec raz w miesiącu.
Z prezentów świątecznych to u nas szumiś i gryzaki jakieś, wszelkie zawieszki do maty i karuzela - tego nie mamyco do tego jakie my prezentu robimy to robimy tylko dzieciom. Wśród nich jest muzyczny ślimak do raczkowania, drewniany piesek do ciągnięcia ze sprężynowymi uszkami i ogonkiem (przesłodki), zestaw do robienia bransoletek (koraliki etc.) no i do każdego prezentu książki z bajkami. Od kontrastowych, przez kici kocię do „mądrych bajek”
Młody zaczął w miarę spać, w ogóle się zrobił spokojniejszy, dyschezja (odpukać) zanika, robi kupkę bez problemu. Jesteprzeszczęśliwa. Dalej jest niezbyt odkładalski... ale nie można mieć wszystkiego
Przyszedł vigantol. Bierzemy wszyscy i zobaczymy, czy coś się zmieni
Dzisiaj byliśmy z Remikiem na badaniu krwi... cisnęła mu dwie probówki z palca... francaech. Ciekawe, co wyjdzie. Mam stresa...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019